icon

Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute

joannita
4. máj 2023

Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦‍♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦‍♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem

katka708
5. máj 2023

Mne malý v 10m zdrhal z vajíčka. Po 2 jazdách kedy som ho jednou rukou držala a druhou šoférovala som povedala ze nikdy viac.
Nam pomohla takáto autosedacka https://www.brendon.sk/cybex-pallas-b-fix-silve... rukami to neodtlacil a nohami sa nemal kde zaprieť. Vydržal nej do 2,5r možno do 3 a potom už stačili normálne pásy

sisaka
5. máj 2023

Doteraz nechápem, prečo sú v Európe Ok sedačky, čo nemajú hrudnú sponu 🤔 U nás v Kanade majú všetky hrudné spony a dieťa sa z toho nevyvlečie, to by musel byť Copperfield.
Tiež odporúčam dokúpiť tú hrudnú sponu, miesto nakričania na 18 mesačné dieťa.

andreatytler
5. máj 2023

@sisaka Tiez som prekvapena ze to predavaju a ze to ludia kupuju. Bola som v tom ze Europa ma velmi prisne bezpecnostne pravidla.

deginko
5. máj 2023

Toto isté mi v tom veku robil malý,teraz bude mať 3r a vie sa odopnúť už úplne,takže to upgradoval,máš sa načo tešiť,...no už vie,že počas jazdy sa nemôže vypnúť...tak aspoň v tom už posluchne...hneď ako zastaví auto je prvý odopnuty

sisaka
5. máj 2023

@andreatytler to je európsky štandard, tam nepoužívajú chest clip. Nečudo, že sa deti z tohto bez problémov vyzlečú

simca06022011
5. máj 2023

@sisaka napriklad, my co sme mali autosedacku, nemala taketo tenke pasy... nepotrebovala ten stredovy "dzindzik", ale take hrubanske siroke, makke... a to dieta tam vlastne malo zakryte hadam cele ramena ak bolo taketo male. ja som potom mala problem s tou vacsou sedackou :D kde uz sa pouzival pas z auta.. a halvne vymyslacne dieta, to uz si vedela pas kliknutim odopnut.

sisaka
5. máj 2023

@simca06022011 5 bodové zapínanie je myslím do nejakých 30 kg, takže dieťa nič nenašpekuluje. 30 kg dieťa už hádam vie, prečo je pripútané a nebude sa počas jazdy odopinať, možno ste ju priskoro prehodili na obyčajný pás z auta.

anavixy
5. máj 2023

@deginko aku mate sedacku? Lebo ja mam joie a tam to ledva ja odopnem 😃 tak dufam, ze toto ma necaka, ze si to bude dieta rozopinat 😱
@simca06022011 veru, preto sa odporuca mat co najdlhsie 5 bodove zapinanie, lebo uz s tym pasom auta to je malina sa vyvliect 😏 no velmi som zvedava co bude moje dieta dovadzat 🙈😁
@joannita a taketo nieco si nepozerala?
https://www.detivaute.sk/5-point-plus-bezpecnos...

andreatytler
5. máj 2023

@sisaka No fakt. Iba tu hlavou krutim nad tym. Toto nechapem.
Tiez som prekvapena kolko mamiciek si dava sedacku vedla seba na predne sedadlo. Tu som to este nikdy nevidela.

simca06022011
5. máj 2023

@anavixy ale mali sme aj taku aj taku, v podstate 3 sedacky mame okrem vajca, ale v tej 0-18 sa moja iste nevyvliekla, tam mala ine amoky, kvoli inym veciam :DD ale to preslo. To az potom starsia.. ale to ma aj ine "pozadie" (mudrosti "starsich" na co sedacka a tak, dotrepali ju raz na podsedaku taku skolkarku, a jasne mala som co robit to vyhovorit), cize nie je o com:D ako my sme to s otcom vzdy rychlo vyriesili, lebo to v cirkuse sa neda ani soferovat ani nic. Ja teda mam rozumne dieta az prilis, a aj v tom, ze ma svoju hlavu... cize nazorne ukazky funguju od malicka. A ked vymysla a ide o zivot, ja si to s nou v klude vybavim aj krikom alebo rucne strucne.

basska_b
5. máj 2023

Podla mna ona tym puta pozornost, smeje sa, zabava, ze z toho robis dramu. Ja som sedavala v strede medzi deckami, vratila som pasy tam kde maju byt, parkrat skusili, ja som zas vratila... dobre je dat do ruky daku knizku, prevliekaciu hracku a pod, nech na to nemyslia. Starsia mala take obdobie, ze si na nejaky usek jazdy tie ruky vyvliekala, ale nerobila som z toho cirkusy a odoznelo to... zacat kvoli tomu ziapat na decko 🤦‍♀️ to je mi rada. To sa teda rodic vyfarbi..

silvike
5. máj 2023

@sisaka 5bodove zapinanie do 30 kg ? To bude asi nejaky preklep. Si neviem predstavit moju piatacku (27kg) a stvrtaka (25kg) zapnut 5bodovym systemom.

sisaka
5. máj 2023

@andreatytler však? Ani ja som sa s tým ešte v Kanade nestretla a to som tu už 20 rokov. Keď
som vyjadrila údiv, tak mi bolo povedané, že to nie je ako kedysi, že predné sedadlo je teraz bezpečné. Ja som na to odpísala, že mám varovanie v aute, že najbezpečnejšie miesto pre dieťa je vzadu, povedali mi, že preto, lebo u nás niesu take bezpečné auta ako v Európe, keď som napísala, že mám BMW, tak to mám vyrobené pre americký trh 🤦‍♀️

sisaka
5. máj 2023

@silvike však nemusíš zapínať, to nie je povinné, môžeš zapnúť pasom už pri 14 kg.

silvike
5. máj 2023

@sisaka A vy ste uz videla takychto skolakov (5.rocnik a 4.rocnik) zapnutych v takejto sedacke 5 bodovym systemom ? Si to neviem ani predstavit take velke deti takto zapinat.

silvike
5. máj 2023

Si neviem predstavit ze svoju 11,5 rocnu odopinam pred skolou rano z 5 bodovej sedacky.

andreatytler
5. máj 2023

@sisaka Cudne, lebo Europa je vo vela veciach popredu. Tento problem ma tak jednoduche riesenie a miesto toho sa na dieta krici a nadalej riskuje ze sa dieta odpase pocas jazdy.

andreatytler
5. máj 2023

@silvike Popravde, ak by taka sedacka s 5 bodovym zapinanim existovala pre kazdeho pasaziera v aute, tak by som si ju s radostou zaobstarala. Znovu a znovu su dokazy o tom ako deti preziju bez zraneni hroznu nehodu a to len preto ze boli v takej sedacke. Mali by to zacat vyrabat aj pre dospelych.

elmivelmi
5. máj 2023

@evkao my sme mali protismer concord reverso tu novu a na ic ozrasna sedavka,hlavne nohy skrvene,V 2še vymenili za klasiku,Nwbiem si predstavit to pohodlei s pokrcenymi nihami napr 4h ,otras nepohodlne pre dieta.

evkao
5. máj 2023

@elmivelmi moj syn, 6 a pol roka, v protismernej sedacke, sam si pochvaluje, ako sa mu dobre sedi - je vela sedaciek, ktore poskytnu dietatu pohodlie aj v protismere, len treba chciet 🙂 vacsine detom skrcene nohy nevadia, to rodicia s tym maju nejaky osobny problem, mne to riziko, ktoremu vystavim (najma male dieta) v smere jazdy, za to nestoji

pallacinka29
5. máj 2023

@joannita tak ked ti to podava a smeje sa, tak asi chape…

sisaka
5. máj 2023

@silvike Nie, nevidela, štvrtak na normálnej mentálnej úrovni sa nebude počas jazdy odpútavať. Ale pre nejaké mentálne postihnuté dieťa to nemusí byť zlá vec.

deginko
5. máj 2023

@anavixy Britax rommer,ale je po dcére,tá ju nikdy neodopla...tak je možné,že už tak nedrží ako pri prvom dieťati

silvike
5. máj 2023

@sisaka Tak ja len na margo toho ze dieta ma byt do 30kg priputane 5bod. systemom. Tak sa mi to zdalo nepredstavitelne pre 10r. a 11r. deti.

joannita
autor
5. máj 2023

@anavixy fiha to som este nevidela, vyzera to fajn, dakujem

joannita
autor
5. máj 2023

@evkao tak ale to velmi zalezi aj od auta. Ja keby som moje deti takto dala do auta ako na tvojej foto, musela by som predne sedadla posunut uplne dopredu a ja by som nohy dala kam?
Nemam velke auto, ale mam naozaj velmi dlhe nohy. Nie vzdy je to o tom ze clivek nechce, ale proste auto to nedovoluje

joannita
autor
5. máj 2023

@pallacinka29 chape, ale to, ze je to sranda. Nechape, ze co tym sposobuje. Nechape slovo nehoda, zranenie, nebezpecie, policajt, pokuta. Ved ma 18 mesiacov. Ja neviem, ale vy asi mate doma malych geniov, ale bezné 18m dieta totoproste nechape

evkao
5. máj 2023

@joannita existuju rozne protismerky, toto je jedna s najvacsim miestom na nohy, problem by nebol ani keby toho miesta tam bolo o polovicu menej

sisaka
5. máj 2023

@silvike ja nepíšem, že má tak byť dieťa pripútané, ale že sú sedačky s 5 bodovým zapínaním do 30 kg. To už je na rodičovi ako dieťa zapne.

Ja keď som mala malé deti tak sme mali normalnu sedačku s hrudnou sponou a nebolo toho, aby sa mi dieta z toho vyzlieklo, ani nikdy nehrozilo, žeby pasy len tak viseli cez ruky. Nepoznám osobne nikoho, komu by sa dieťa vyplo/vyzlieklo z takých pasov, lebo sa to jednoducho nedá. Tu na MK sa pravidelne objavuje téma, že dieťa sa mi vyzlieka z pasov. Tak buď by sa mali európsky výrobcovia zamyslieť a dávať tam tú sponu, alebo rodičia poriadne zaťahovať tie pasy. Neviem, kde je chyba, keďže také sedačky som nikdy nepoužívala.

elmivelmi
6. máj 2023

@evkao ja mam vlastnu skusenost,dcera v nej nevedela vydrzat a to mala len 2 roky,a podla foto tie nohy nic pohodlne.Inak ja ked spim nemozem mat skrcene nohy,a my sme cestovali prevazne na spanie-takze to bolo v tejto protismernej nepojodlne.A inak nejde o sedacku ale o sofera A ore roho 6 rocneho mi uz prode sedacka naozaj primala,,druhe dieta nema kam nohy vylozit ma ich skrcene,.