icon

Dieťa sa vyvlieka z pásov v aute

joannita
4. máj 2023

Ahojte, prosim radu, uz som zufala 😂🤦‍♀️
1,5 rocna dcera sa nam vyvlieka z pasov v autosedacke. Myslim horne pasy, ktore idu cez ramena.
Zatiahnute su uplne nadoraz, viac uz nejdu, ma ich uplne zatesno! ale ona tam proste vopcha ruky a da ich von, cize ostane zapasana len dole.
Skusali sme sponu, ktora sa da dat na pasy, ale to ona da hned dole a poda mi to, ze mamii tu mas 😂 a smeje sa. Skusala som zviazat jej hore tie popruhy snurou, ale prisla na to, ze ich posunie len dole a vyvlecie zas ruky 🤦‍♀️
Co s tym? Riesil toto niekto uz?
Dakujem

lucia3296
7. máj 2023

@joannita my mame takuto (2,5 ročne dieta 13kg ale ma ju od 1 roka)odporucam

patulieenka
7. máj 2023

@joannita coskoro mala? Sedacka do 18kg ? Ved ma este len 18 m 🙂 skus , si pozicat inu sedacku od kamosky napr, ci to da aj v tej.. a podla toho by som sedacku vymenila alebo nie

joannita
autor
7. máj 2023

@delphina912 ako ste tam upevnili karabinku s lanom?

joannita
autor
7. máj 2023

@denkabemommy pisala si "daj jej tablet" tak z toho logicky plynie ze do ruky nie? Aby mala plne ruky a nevymyslala. Ako by uz len pomohol tablet pripevneny niekde?

maryetta
7. máj 2023

@joannita genialne nie su. Ale teda ani si nebudu robit co ich moze ohrozit.
Radsej zvysim hlas. Alebo capnem po rucke ze no no no. Nebojem. Netyram svoje deti. Ale nejako hranice im dat treba.
Kazdy ma svoj sposob. Nehovorim ze ten moj je okej to nie. Na kazde dieta plati nieco ine.

denkabemommy
7. máj 2023

@joannita odvedenie pozornosti od danej činnosti? Keď bude zaujatá niečím, tak zabudne na to, že sa nudí a ide robiť zlobu 🙂. U nás tablet fičí na dlhé cesty, lebo moji chalani potom už fňukajú, že chcú veci, ktoré sú počas jazdy nereálne, takže toto je moje riešenie.

joannita
autor
7. máj 2023

@maryetta 18mesacne dieta NECHAPE co ho moze ohrozit. Nechape co je smrt, nehoda.
Hlas zvysujem, aj po ruke som jej uz capla. A? Nic.
Ked sa nepozeram (lebo soferujem) tak sup a ma ich vonku zas.
Ano kazde dieta je ine. A presne toto tu tocim dokola, ale ani obraz ani zvuk

joannita
autor
7. máj 2023

@denkabemommy tak toto je riesenie tak na 5 minut. A ako ju poznam, pocas pozerania by si tie ruky dala von.

maryetta
7. máj 2023

@joannita jasne ze nechape co je nehoda. Ale hadam vie pochopit ze nieco nemoze?!
Das jej do ruky noz? Lebo ved nechape na co sluzi?
Posles ho same na cestu-lebo nechape ze ho to moze ohrozit?
Tu nejde ci tomu konkretnemu chape. Ale ked povies ze noz nesmie. Ze na cestu nesmie. Tomu snad pochopit moze.
V tomto veku uz deti vedia pochopit.
Deti absolutne nie su hlupe.
Ani ta tvoja. Ak by bola tak si tie pasy ani nevsimne.
Mozno ma z toho srandu lebo vie ze na to budes opatovne reagovat.
Ale vie uvedomuje si ze nieco robi.

ivec16
7. máj 2023

mozno by bola pre nu lepsia sedacka s pultikom? ma vo len napadlo, neviem. ci by to bolo pre vas riesenie

denkabemommy
7. máj 2023

@joannita tak, ak máš od koho, vyskúšaj inú sedačku. Možno tam budú hrubšie pásy, iná ergonómia, atď a nepodarí sa jej vyvliecť ruky von. Príliš veľa riešení tu už nemáš.

anavixy
7. máj 2023

@denkabemommy Tak pod “daj jej” som si predstavila tablet v rukach 🙂 kazdopadne pri autonehode lietaju veci roznymi smermi… Ale nejdem vam tu hovorit, ze nerobte to, to nie je moj ciel, len posuvam pre mna zaujimavu informaciu... ja som toho nazoru, ze nech si kazdy robi ako uzna za vhodne, ale treba byt informovany. V tomto pripade, ked niekto vie, ze tazke veci by nemali mat deti pocas jazdy autom pri sebe a napriek tomu im ich daju, je to ich vec.

delphina912
7. máj 2023

@joannita kúpili sme takúto obojstrannú obmotali a zahákli a nepodarilo sa jej to dať dolu.

senta_sofia
7. máj 2023

@joannita 18 mesacne dieta chape velmi dobre, takze ano, objajujes sa. Mne sa jedno z deti vyvliekalo este vo vajicku a dokazala som mu vysvetlit, ze to nesmie. Dokonca ani diskusiu tu k tomu nenajdes. Takze problem je v tebe, ako si si nastavila hranice, tak mas.

w3ronika77
7. máj 2023

@maryetta ja mam teda dost inteligentne deti,az priliž a aj poslušné ale najmladšia sa proste vyvliekala a nevysvetlíš, to má stále na ňu vykrikovať? 18mesiacov ved to je ešte naozaj bábatko. Mne až teraz (2,5roka) pochopila že sa nemôže vyvliekať a mohla som vymeniť autosedačku. Doteraz sme museli použivať tu s pultikom

joannita
autor
7. máj 2023

@maryetta prides jej to vysvetlit prosimta? Mozno teba posluchne. 🤦‍♀️
Ja neviem ako mam napisat este, ze jej to DORAZNE vysvetlujem NONSTOP.
Nechapes, ze kazde dieta je ine? 🤦‍♀️

maryetta
7. máj 2023

@w3ronika77 mam tiez 2,5 rocneho a videla som sama ako skusali co mozu a co nie. Este do roka okej. Ale 1,5 roka to uz si ozaj vedeli razit svoju cestu. Moji sa tiez aj o toto pokusali no prestali.
No mam tiez kamosku ktorej syn sa takto vyvliekal. Mal z toho naramnu srandu. Az kym jej aj dvere pocas jazdy neotvoril.
Chapem ze na neho to neplatilo-no oni z toho mali srandu ☹
Vidis ale aj to je cesta. Pultikova sedacka. Tam sa dietatu pacilo? Ci sprv tiez protestovalo placom? Lebo ved nemohlo si ist to svoje?

maryetta
7. máj 2023

@joannita prave ze chapem ze kazde je ine. Mam ich 3 a kazde je ine. Pisali ti uz zeny okrem mna ze mas teda skusit aj inu sedacku. Ale proste “donutis” nejakym sposobom dieta aby sa takto neohrozovalo pocas jazdy.

klip0
7. máj 2023

@lucia3296 dúfam že to bol len žart 🥺

joannita
autor
7. máj 2023

@senta_sofia 😂😂😂

joannita
autor
7. máj 2023

@w3ronika77 im to nevysvetlis, podla nich su vsetky deti rovnake 🙂

zushorvath
7. máj 2023

@joannita na tvojom mieste by som neriesila nejake doplnky na autosedacku, ktore teda mozu byt nebezpecne, ale rovno vymenila a kupila niektoru z tych ktore su aktualne top na trhu. Uvedom si, ze v pripade nehody, sa maju dat psy rozopnut na jeden klik. Ide o rychlost. Teda urcite tam nepridavaj nic navyse. A uz vobec nie doma vyrobene.
Syncek ma 1r 8m a teda este nikdy si nevyvliekol ruky z autosedacky. Mame joie i-spin 360. Vozi sa v protismere. Kamoska ma tiez i-spin360, ich syncek ma 18m a tiez nikdy nevyvliekol ruky.

joannita
autor
7. máj 2023

@senta_sofia prosimta, ked si taka sikovna, ze si to dokazala vysvetlit dietatu vo vajicku, prides to vysverlit aj mojej? Prosim 🙏

kulumulu123
7. máj 2023

@joannita nas maly robil presne to iste casom prestal sam od seba bezne som stala na dialnici v odstavnom pruhu a pasala dieta do sedacky...

andreatytler
7. máj 2023

@zushorvath Ja som sokovana ako sa tu riesi bezpecnost deti v aute roznymi doplnkami, lankami, sponami, podomacky nasitymi pasmi.

Autorka, nepoviem docasne aby sme ako tak dosli domov, ale natrvalo su toto vsetko absolutne nepripustne napady. Ved je mozne ze tym uplne menite funknost tej sedacky a neviete ako sa ten material bude chovat ked dojde k narazu. Tie sedacky su testovane bez tych spon a dodatocnych praciek. Vyrobcovia zarucuju ze ochrania deti pocas narazu ale len v takej forme ako ich kupite. Cokolvek tam pridate, znehodnocuje bezpecnost tej sedacky. Co ak ta nasita pracka udrie dieta do krku pri naraze?
Mate nevhodnu sedacku pre vase dieta. Kupte novu s 5 bodovym zapinanim.

w3ronika77
7. máj 2023

@joannita dcérke tie pasy boli velmi neprijemne a keď som videla že sa vyvlieka aj po vysvetlení, ihneď som jej kupila z bazáru cybex s pultíkom a bolo vyriešené 😊 inak na tom pultiku sa aj super spí... nevyhoda je akurat, ze sa viac spotí, tak treba brať viac vecí na prezlečenie...neplytvaj energiou pri takýchto rozhovoroch, každé dieťatko je iné(mám 4)🤗

angel993
7. máj 2023

@joannita dávam typ od kamarátky. Jej sa drobec odopinal v sedačke, kričať na neho nechcela, lebo to nemá zmysel. Išli na prázdne parkovisko, pomaličky po ňom jazdili. Ona sedela vedľa drobca, keď sa začal rozpínať povedala mu že to je veľmi nebezpečné, samozrejme rozopol sa. Jej manžel vtedy dupol na brzdu, malého trošku hodilo dopredu a vtedy to pochopil. Odvtedy sa už nerozopina.
Pozor na rôzne šnúrky, a eska pásky ako tu boli spomínané. Ak sponu tak originál na detské sedačky. V prípade nehody je potrebné odopnut dieťa jednou rukou a rýchlo ho dostať z auta.

ouwecka
7. máj 2023

@andreatytler ale.kde,podsedaky su stale dovolené 🙈

andreatytler
7. máj 2023

@ouwecka Prepac, nerozumiem ako to myslis? Podsedak je pre starsie deti co su uz zapasane pasom.

ouwecka
7. máj 2023

@andreatytler isla som podla.komentarov a písala si ze si si myslela ze.eu je dost prisna na dodrziavanie predpisov,dieta,kt nema este vysku na pas ma sediet v autosedacke, podsedak je nebezpečny v tomto zmysle ..tak som to myslela