Kedy ste dali dieťa do smeru jazdy v aute?
Ahojte. Od akého veku ste dieťa dali do smeru jazdy a aký bol nato dôvod ? Alebo od akého veku plánujete ?
Tie čo ste dali dieťa do smeru skôr ako v povedzme 4r, vedeli ste, že to nieje bezpečne alebo nie ? Ak vedeli, prečo ste to spravili ?
Len ma zaujíma.kolko deti sa vozí bezpečne vzhľadom k veku a zaujal by ma názor, ak rodičia vedia že to nieje bezpečne prečo tak spravia ? Aj ak sa dieťa v smere hnevá (nerátam tam úmorné zvracanie), tak predsa malé dieťa neurčuje pravidlá, obzvlášť pri bezpečnosti. Aj keď sa hnevá že sa chce hrať s nožikmi, tak nedovolím, nech sa radšej hnevá.
Viem že toto možno vyznie že rypem, ale práveže by som chcela pochopiť druhú stranu, nechcem nikoho uraziť ani nahnevať
@autorka no ja by som nikde nedosla, mne ked sa rozrevu, tak revu, ci si dam prestavku, ci nie, vyberieme dieta, nakrmim, pripadne prebapim, grgne si a ked znova priputam, tak znova sa puci a chce odtial vyskocit a vresk. Takze ako pisem, do isteho veku nechodim, ked vyslovene nemusim. Lebo aj ten cas, kym zastanes, poriesis aj to trva a to sa vie z placu tiez kvalitne zgrcat. Su deti a deti proste.
A zase anonym v podobnej teme a k tomu par konkretnych znaciek autosedaciek niekolkokrat nenapadne spomenutych a podsuvanych v diskuzii ako tie top sedacky 😉
Nemali by admini taketo anonymne prispevky mazat ked sa autorka hanbi ukazat svoj profil? Ktoze sa asi tak za nim skryva?
Predajca, dovozca, dealer autosedacky, alebo azda spravca nejakej FB stranky o autosedackach? 🤔
ano, casto rodicia robia podla toho, ako chce dieta. az prilis casto.
aj ja som kolkokrat dcere ustupila, lebo bola urevane dieta a stale rev a napatie nie je dobre, no treba odlisit dolezitost toho, kedy si trvat an svojom a kedy sa dietatu ustupit da. niektori rodicia ustupuju fakt casto.
Malá mala autosedačku avionaut ešte keď len tá značka "začínala". Boli sme spokojní a to je hlavné, 5 bodove pásy mala do cca 6 rokov.
@jj298 tie autosedačky mali 'boom" cca 8 rokov dozadu každý ich kupoval. 🫣🫣🫣
Od 8. mes, sam vzadu v sedacke v smere jazdy.
Naša je 14 mesačná v protismere. Problém len je ze sa strašne vykruca celú cestu, vytaca hlavu. Neviem koľko mi tak vydrží
@cecilia29 odporucam skúsiť zrkadlo....naša všetko vidí v ňom s nemá potrebu sa otáčať.
5,5r je ešte v protismere, má sedačku do 25kg, pomaličky sa plazi k tomu limitu, tak už vyberáme ďalšiu, už posmernu 🙂
Ešte ma napadlo, že ja poznám túto temu s protismerom. No v mojom okoli som široko ďaleko jediná matka, ktorá vozila dieta aj po vajíčku v protismere. Všetci sa čudovali a nechápali. Ako som spomínala teraz už jazdí v smere, ale bundu či už jesennú alebo zimusnu jej stále do auta vyzliekam.
Mali sme Cybex Sirona neviem co a zmestil sa do ca 110 cm do protismeru - potom sa uz nedalo. Teraz ma 5,5 , 120 cm a 20 kg je uz v smere ale 5 bodovym pasom … normalne su sedacky od 15kg na normalny pas … v tejto ide do 25kg s pasmi … protismer mu nevadil, sedel sam vzadu a zaoberal sa hrackami
@cecilia29 súhlasím s tým, že skúste zrkadlo. My sme teraz kúpili malému a dovtedy som ho musela nonstop zabávať (hračky, knižky, spievanie, tlieskanie, zapínanie-vypínanie svetla), bolo to už náročné, keďže chodíme na dlhé trasy a často. Odkedy má zrkadlo, pekne sleduje cestu a ani ma nepotrebuje mat pri sebe, ja si môžem čítať ci sledovať krajinu. Je to naozaj super vec.
Od 15m v smere oboch na isofixe
Nechápem čo riešiš, nech si každý vozí v com chce. Ved raz jedna o tom nevie, ďalšia nevýhodi 50eur za sedačku len tak, a navyše aj ak kúpiš, tak by bola nevhodná z druhej ruky alebo ju predať. Nechceš rýpať len chceš zistiť dôvody prečo, ale príde mi ze si chceš len dokázať ze si lepšia ako ostatné co tak nerobia.
Bože, ženy neoznačujte anonym @ autor/autorka. Označujete tým reálnych, aj keď možno neaktívnych ľudí, nie autora/autorku anonymu 🤷♀️🤦♀️.

@eternity24 nasa teraz 8 rocna zacala, ze jej je zle, musi sediet vpredu, no...mame rok Chrysler Grand Voyager a jej bolo vzadu strasne. Aj mensia ked bola, grckala v aute. Aj syn, teraz bude mat 3 a vozime ho v smere uz radsej. Hoci mame 360 Joie Spin. Takze ja Ta chapem, aj Tvoje argumenty. My sme vzdy s drobcami chodili len nutne cesty, aj to som ja nesoferovala nikdy, musela a musim byt pri detoch. Ked ideme k nasim, tak mala mi polku cesty preplace tak ci tak. Je to stresujuce velmi. Ma aktualne 9 mesiacov a je vo vajicku. Cesta asi hodinku trva. Tak sa radsej rozhodnem, ak to je mozne, ze s malou nejdem nikam, kam nemusim...🤔