icon

Pripútanie dieťaťa s pasom od auta

abbie
30. dec 2013

Ahojte, kedy ste zacali priputavat dieta v autosedacke s pasom od auta? Moj maly ma presne 3 roky, 16 kg a 100 cm a sedackove pasy zapneme len tak, tak uz.
Dik za kazdu radu 😉

Pripútanie dieťaťa s pasom od auta
Strana
z2
abbie
autor
30. dec 2013

@charllotte ja by som podsedak dala az od 6 r., pre 3,5 rocne mi to pride velmi nebezpecne a hlavne pri bocnom naraze

dendy1
30. dec 2013

@abbie ja viem že realita je (aj u mňa) iná, ale podľa správnosti by nemalo byť dieťa v autosedačke oblečené vo vetrovke. Možno aj preto vypadlo jedno dievcatko mamičke z autosedačky pri včerajšej nehode - dávali včera v správach :(

katy1979
30. dec 2013

@charllotte ak kupis sedacku do 36kg tak nikdy. Podsedaky nie su bezpecne a v niektorych krajinach aj zakazane

katrinka8
30. dec 2013

My mame MaxiCosi RodiFix (15-36 kg), da sa pouzit aj s Isofixom aj bez (je takto vyrobcom urcena)- momentalne nemame Isofix v aute, tak pouzivame len pasy. Museli sme vymenit predchadazjucu sedacku, lebo uz bola mala 🙂 Menili sme ju na jesen, dcerka mala v juni 3 roky, takze cca v 3 rokocha 3 mesiacoch. Sedacka sa, samozjreme obcas nahyna v zakrutach. Preto si chceme do auta dokupit Isofix - pre nas lepsi pocit a pre vacsie bezpecie.

lalus
30. dec 2013

@charllotte môj má 5,5 a je v sedačke do 36 kg pripútaný bezpečnostným pásom... a bude tam, kým sa tam bude zmestiť.
podsedák je síce možno od 15 kg, ale dieťa musí byť dostatočne vysoké, aby mu pás nešiel cez hlavu/krk, nehovoriac o tom, že v podsedáku nemá nijako tú hlávku chránenú 😒

zuzanockamt
30. dec 2013

@diusik nic sa v aute v zakrute neposuva 🙂 😉 ... nie kazde auto je vybavene na sedacku s isofixom

moonglow
1. jan 2014

@charllotte sedacka je ovela bezpecnejsia ako podsedak, preto budeme pouzivat sedacku tak dlho, ako to bude mozne ...

saskarisko
1. jan 2014

@charlotte - ja mam 6 rocneho syna a 4 rocnu dceru, a uz by mohli byt iba na "podsedaku", ale pokial mu bude klasicka autosedacka dobra, tak nemenim. v novembri do nas naburali dve auta (my sme stali), a posunulo nas o meter dopredu, a prave deti, ktore sedeli vzadu schytali naraz ako prve. pri naraze im az tak prudko neseklo hlavou a celou krizovou castou. takze podsedak aj pri takejto triviálnej nehode by sposobil velky problem.

kacena4
1. jan 2014

necitala som prispevky ale pozerala dnesne spravy to mrtve 4 ci 6 rocne dievcatko sedelo tiez iba na podsedaku a to jej bolo osudnym takze skus porozmyslat ci sa radsej mordovat so zapinanim dietata v sedacke (alebo kupit vacsiu vhodnejsiu sedacku) alebo nechat dieta na podsedaku a riskovat jeho zivot 😒 😒

abbie
autor
2. jan 2014

@kacena4 neviem, komu si to presne adresovala,ale v tejto teme nejde o podsedaky 😉

Strana
z2