icon

Volkswagen Touran verzus Ford C-max a 3 autosedačky

strakuleska
8. jan 2016

Ak mate niekto skusenosti s volkswagenom touran pripadne s fordom c-max, zmestia sa mi do zadneho radu 3 autosedacky, konkretne vajicko, autosedacka a podsedak? Nase deti maju totiz vek 4,5 roka, 3roky a novorodeniatko. Respektive ako riesite 3 deti takehoto vekoveho zlozenia v aute?

Strana
z2
soldi
4. jan 2017

Ale keby mam na to rozpočet idem do sharana, ten je fakt super

daniel69
4. jan 2017

@monulienkamt
Staršie autá sa kazia. Všetky. Od nemcov až po bentley. Je to ako s ľuďmi. Vek neoklameme😃

anjelicek26
4. jan 2017

Sharan ma neskutocny kufor a aj ked vytiahnem 6.sedacku ked ideme vsetci tak stale tam napcham normalne veci na dovolenku... s touranom ked sme sli nedavno na letisko sme sli ako sardinky ale ze strasne 😂 A to sme sli len s batozinou na tyzden. Ale tak my uz mame za sebou upgrade na 4 deti 😂 Ja dufam, ze konecne dojde na trh ten 7 miestny novy tiguan, na neho sa neskutocne tesiiiim... touran pojde potom z domu...

daniel69
4. jan 2017

@anjelicek26

Ten sedemmiestny tiguan bude samozrejme inde ako touran. Ale na sharana mať nebude. 😀Akurát to bude ľahké SUV. Identický je kodiaq, rovnaká platforma, ukotvenie sedadiel atď. Možeš hodiť kukuč do salónu škody a uvidiš. Posledné dve miesta prakticky použitelné len pre deti, ktoré vyrástli z vajíčka, ale nepresiahli 140 cm. Všetky vačšie deti sa na posledných dvoch sedadlách budú cítiť ...zvláštne 😀

monulienkamt
4. jan 2017

@daniel69 to je jasne, len to nase sa kazilo az moc na nas vkus, kopec znamych malo aj starsie auta a ani zdaleka do nich tolko neinvestovali, ale to je aj o stasti co kupis...my sme sa s muzom nastvali, situacia to dovolila, zobrali sme leasing a mame nove auto 🙂, muz sa konecne neboji, ze sa nam nieco pokazi po ceste a my nedojdeme kam treba 🙂

daniel69
4. jan 2017

@monulienkamt
Jasné. Súhlas. Nové je nové. Veľa šťastných km !😚🚙

anjelicek26
4. jan 2017

@daniel69 moje deti sa liecia na rastovej klinike ehm, tento problem mat asi nebudeme 😂 Mne sharan no, nevyhovuje uplne, s mojim "metr padesat" potrebujem sediet vyssie, dlhooo som mala tiguana ale ako pribudlo najmladsie dieta uz proste nebolo miesta... tak sharan... rada by som sa vratila k tiguanu... kodiaq top, muz tiez velke oci, ale my mozeme sluzobne len priamo vw...takze moznosti obmedzene...

daniel69
4. jan 2017

VW je ok. Inak trojička k tomu tiguanu a kodiaqu je seat ateca, a ten sa im podaril najmenej. Veď ale keď máš metr padesát, tak rovno touareg😊, to nevieš ako to funguje na SK, že spravidla z jeepu grand cherokee, landcruisera a range roveru vyskočí chlap metr padesát😊, takže pohodička. Výška je len číslo. 👍

anjelicek26
4. jan 2017

@daniel69 do touaregu nedam 4 deti haha Ved vzadu uprostred neukotvim ziadnu poriadnu sedacku... a ja mam rada tu 6.+7.sedacku vzadu ak berieme nejakych kamosov zo skolky ci skoly aspon nemusim ist na dva krat... no uvidime musim si do marca objednat nove auto a teda zatial v ponuke ten tiguan nie je...porazi ma ak budem musiet mat dalsi rok sharan. A ano je mi jasne "mat moje problemy", ale aj tak 😂 Muz bude mat od aprila miesto tourana zasa T5 (6?) ku

martini
1. jan 2018

ahojte, obnovujem tému. My máme vw touran a ford C-max (nie s- max). A potrebujem natlačiť do jedného radu 3 sedačky, konkrétne 2 sedačky kategórie 9-18 kg (deti vo veku 2 a 4 roky) a jednu sedačku kategórie 15-36 kg (dieťa vo veku 6 rokov). Podsedak ak sa dá, tak by som nerada... Máte niekto konkrétny tip pre konkrétne sedačky, ktoré mi tam vojdú. Máte to niekto odskúšané na tieto konkrétne auta? dakujeeem.

dai
1. jan 2018

@martini zober auto a poskusaj - ja mam 2 cybexy do 36kg a skusala som vajce cybex a v pohode - mam ale opel zafiru .

majus87
18. feb 2018

Aj ja poprosim o radu ake auto pre tri sedacky na isofix v druhej rade a s normalnym kufrom? Dakujem

blabla195
18. feb 2018

@majus87 ford s-max ☺

yanni
18. feb 2018

@majus87 co znamena normalny kufor?
VW Sharan.

741vena963
27. máj 2025
@salome51

My mame teraz volkswagen toran ročník 2005, je 7 miestny. Lenže zatiaľ sme neprušli na to, ako zapnúť bezpečnostný pás keď sedím vzadu v strede medzi deťmi. Stredná sedačka nemá pás,údajne treba použiť zadný ktorý sa používa pre 6ho či 7ho spolujazdca. Lenže ten pás si tam nemam kde zapnúť keď máme dve autosedačky. Neviete mi poradiť?

@salome51 dobrý deň viem že je to uz vela rokov dozadu čo ste riešili vw touran strednu sedačku a ako ju zapasať keď v bočných su dalsie dve deti pripasane. Teraz mame aj my taky problem kupili sme vw touran aby sa mi tam vošli dozadu 3 deti a prišla som nato ze sa nema kam zaputať 🤔 prosim ako ste to vtedy poriesili? Dakujeem

yanni
28. máj 2025
@741vena963

@salome51 dobrý deň viem že je to uz vela rokov dozadu čo ste riešili vw touran strednu sedačku a ako ju zapasať keď v bočných su dalsie dve deti pripasane. Teraz mame aj my taky problem kupili sme vw touran aby sa mi tam vošli dozadu 3 deti a prišla som nato ze sa nema kam zaputať 🤔 prosim ako ste to vtedy poriesili? Dakujeem

@741vena963 akzeptiert sa nema kam zapnut. Najnovsi Touran Ma vzadu 3 plnohodnotne sedadla a kazde Ma vlastny pas a zapinanie. Moni rodiciy maju Nova Touran, 11/2024, a v pohode sme pripevnili 2 sedacky a vedia som bola normalen priputaja ja.

aalt
28. máj 2025
@741vena963

@741vena963 neviem ci som pochopil co sa pytas ... kazda sedacka v zadnom rade ma vlastny pas. Pas pre strednu sedacku je hore nad sedackou. Ma dve "zacvakavatka", kazde sa zapne na inu stranu sedacky. Koncove pevne na lavu a to pohyblive na pravu stranu.

Strana
z2