icon

Ako prekonať strach z jazdenia po nehode?

28. máj 2026

Zdravim, pred pol rokom som mala malu nehodu na kruhaci, nic vazne, len plechy, ale odvtedy sa bojim sadnut za volant sama. Auto je opravené, vodičák mám 8 rokov, predtým som jazdila normálne. Najhoršie sú križovatky a keď za mnou niekto trúbi. Pomohol niekomu kondičný výcvik v autoškole alebo psychológ? Vďaka za každú skúsenosť

adri266
28. máj 2026

@anonym_autor Skus kondicne jazdy. Ja som mala tiez pred rokmi nehodu a nastastie som si povedala, ze musim to prekonat. Ano, doteraz sa strhnem, ked vidim auto prichadzajuce sprava, ktore sa mi zda nebrzdi, ale som rada, ze som to prekonala. Cim dlhsie by som to odkladala, tym horsie by to bolo.

anonym_2a51d7
28. máj 2026

Normálne jazdiť ďalej, strach prejde. Ja som mala riadnu búračku pred pár rokmi - aquaplaning na diaľnici v 120tke, otrieskalo ma o deliace stredne panely, urobila som asi 3x hodiny auto na totalku a hasiči mi povedali že keby som nemala vtedy také auto aké som mala tak ma zoskrabuju z tých panelov. Nejazdila som potom asi mesiac.

anonym_49d9c9
28. máj 2026
@anonym_2a51d7

Normálne jazdiť ďalej, strach prejde. Ja som mala riadnu búračku pred pár rokmi - aquaplaning na diaľnici v 120tke, otrieskalo ma o deliace stredne panely, urobila som asi 3x hodiny auto na totalku a hasiči mi povedali že keby som nemala vtedy také auto aké som mala tak ma zoskrabuju z tých panelov. Nejazdila som potom asi mesiac.

@anonym_2a51d7 ake to bolo auto?

anonym_986590
28. máj 2026

Ak to už trvá pol roka, určite by som vyhľadala pomoc psychologa, nie je to hanba, má ti to pomôcť. Teraz sú dostupné aj online sedenia. Zaoberajú sa s takými prípadmi.
Ja som tiež riešila so psychológom medzi inými aj strach zo šoférovania (bez nehody) a mne to pomohlo, teraz jazdim bez nadmerného strachu, dokážem si jazdu užívať. Ale pomohli k tomu aj kondičné jazdy s empatickým a trpezlivým inštruktorom a taktiež prax, pozitívne skúsenosti.

anonym_524705
28. máj 2026

Vyskúšaj 2-3 kondičné jazdy a uvidíš, či ten počiatočný stres pominie. Ak nie, psychológ.

anonym_2a51d7
Včera o 04:45
@anonym_49d9c9

@anonym_2a51d7 ake to bolo auto?

@anonym_49d9c9 Volvo