Ako zvládať pomalých vodičov v meste?
Ahojte, v prvom rade poviem, že som žena 40r a vodičák mám až od svojich 27r. Odvtedy aktívne šoférujem, sama aj dlhšie trasy 400-700 km, svoju prvú dlhú jazdu som mala 2m od vydania vodičského oprávnenia.
Ale, čo mi robí problém, sú spomalení vodiči v meste. Takí čo sa plazia, kým dajú prednosť idúcemu autu, tak vy by ste 3x prešli, na semafore brzdí už 30m vopred a tým blokuje napríklad ľudí, čo chcú ísť do obdočovacieho pruhu, len sa nedostanú na zelenú, lebo on už brzdí. Dnes pani za volantom, najprv sme dobre, že nie 10 min stáli, kým dávala prednosť autám, a pritom mohla x krát bezpečne prejsť. Autá išli iba z jedného smeru. Potom mi vadi atí, čo už je zelená a čakajú, že ešte bude zelenšia a keď sa pohnú, jedno auto prebehne na oranžovú, ďalšie už stojí na červenej. Potom sú tu tí, čo keď vidia retardér, doslova zastanú. Dnes zase žena za volantom, idem za ňou pomaly, ona pred retardérom zastala, počkala 3s a potom prešla, pritom mala SUV, nebudem menovať značku o troch písmenách. Všimla som si, že mnohokrát sú to ženy vodičky, ale potom paradoxne aj muži - dve kategórie - chalan dostal včera vodičák a ide 40 km/h nalepený na čelnom skle, alebo typ salámista - lázenská švihák, ruka na okne sklopenom a ide si vychádzkovým krokom.
Chcem podotknúť, že mám rešpekt a prirodzenú trpezlivosť so všetkými vodičmi so Z a potom so seniormi, samostatná kapitola, ale plne im nechávam priestor a rozumiem tomu.
Snažím sa to predýchavať v aute, hovorím si Simona kľud, nádych, výdych, ale napokon si aj tak statočne zanadávam.
Ako to máte vy s vodičmi v meste?
Mimochodom minule mi pred autom preletela žena za volantom, ubrdzila som v poslednej chvíli, ona si nevšimla, že má červenú...
Si 40 ročná žena, a doteraz si nezaregistrovala, že každý má svoje tempo? Že niekto je hrr a niekto pomalší? Tvoja nervozita je tvoj problém, spôsobený tvojim prístupom. Vytáča ťa aj pomaly chodec pred tebou, ktorého nemôžeš obehnúť? Alebo spomalený človek pri samoobslužnej pokladni? Mala som v živote takého človeka a radšej som ho odstrihla. Nie je nič otravnejšie, ako počúvať neustále sťažovanie sa na všetkých naokolo, len dotyčný je lietadlo a všetko robí na 120%. Skôr si vyrieš svoje zvládanie hnevu.
A mňa zase stresuje to, keď má vytrubia, lebo stojím o 30 sekúnd dlhšie na križovatke. A potom mám na križovatke stres vždy, keď čakám čo i len chvíľku ( acsinou odôvodnene, niekedy to ešte neodhadnem) a opakujem si, že bezpečnosť je najdôležitejšia. Mne sa stáva, že má v meste pri 55 km/h obiehajú auta, alebo obehnú bočnou uličkou, aby ma predbehli a nakoniec sa zaradia aj tak na hlavnú za autobus, alebo ešte za mňa. Mne nedáva zmysel toto. Každý sme iný.
Super. Napíše tu 40 ročná s 13 ročným vodičákom s frustráciou. Všetci sú jebnutí, všetci ma vytáčajú, len ja som lietadlo.... Pri všetkej úcte, ak ti toto všetko, čo píšeš, vadí, asi máš nejaký psychický problém.Trochu tolerancie by nezaškodilo a svet by bol hneď krajší. Trochu chochmesu do toho. Najlepšie by bolo možno vrátiť vodičský a nejazdiť. Takýchto vychytralých je na cestách habadej a ostávajú po nich pomníky popri cestách... Smutné je, že žena sa takto vyjadruje. Je mi z teba zle. Už tu bolo povedané azda všetko.
Ešte k automatickej prevodovke @sisaka v Kanade sú tupci, ktorí ani nevedia obsluhovať auto. Hodia "D" a plný plyn. A to je ako pre opice 😀 Holt manuál je manuál. Tu sme v Európe a môžeme si vybrať. Za mňa osobne manuál. Pekný deň.
Inak -akoby som ja napisala vytacaju ma chodci lebo chodia kade tade 🤣🤣🤣🤣
Autorka si fakt chora
Ako vieme všetci, predpisy sa porušujú. Najmä rýchlosť. Merať a pokutovať. Zaujímavé je, že všetci tí agresívni, len čo prekročia hranice do CZ, AT, PL, hneď majú ľahšiu nohu na plyne. Zrazu sa neponáhľajú. Čím to je? U nás policajta nestretneme za uhorský rok. Sám jazdím temer 35 rokov, kontrol som absolvoval tak 6 a zaplatil v živote 3 pokuty. Raz za stopku v noci vo vyľudnenom meste raz rýchlosť v obci, a raz za rýchlosť na diaľnici. Odvtedy stojím na každej stopke aj na púšti keby bola. Rýchlosť v obci max. 60 a rýchlosť na diaľnici skôr som pod limit na 110... Auto vtedy menej žerie a kto chce nech si ide v ľavom pruhu koľko len chce. Ono sa každému jeho prístup vráti. Ako ty k inému, tak iný k tebe... skrátene karma zdarma.
Ak si chceš liečiť frustráciu, príď pojadziť pár dní na sever. Taká trasa Žilina - Čadca alebo opačne je skúška nervov. By si vybuchla ako papiňák 🤣 taká @maryetta vie k tomu tiež svoje. Či? Tu bez ohľaduplnosti by stačila jedna malá nehoda a stáli by sme pol dňa na ceste... Kolóny sú aj tak. Niektoré veci neovplyvníš. Tak sa hoď do kľudu.
@anonym_57ca96 kupte magneticke Z, mlady ho bude nosit so sebou a capne na to auto, ktore bude prave soferovat ;)
@guudy a načo?
P. S. Magnetické alebo akékoľvek Zetko rieši veľké hovno. Keď je niekto netolerantné hovado bude vždy len netolerantné hovado. Zetko nezetko. Každý raz začínal. Opatrnosti nie je nikdy dosť. Howgh.
Ak si chceš liečiť frustráciu, príď pojadziť pár dní na sever. Taká trasa Žilina - Čadca alebo opačne je skúška nervov. By si vybuchla ako papiňák 🤣 taká @maryetta vie k tomu tiež svoje. Či? Tu bez ohľaduplnosti by stačila jedna malá nehoda a stáli by sme pol dňa na ceste... Kolóny sú aj tak. Niektoré veci neovplyvníš. Tak sa hoď do kľudu.
@kocuris veru. Tu je zrejme bezohladnych vodicov dost. Takmer denne nejaka nehoda na tomto useku. Keby kazdy jazdil podla predpisov verim ze by to tak nebolo... nuz...
@kocuris trasu Žilina, Čadca - smer Svrčinovec robím veľmi často. Čiže neboj, som v kľude... ja som vychovaná na Strečne.
@anonym_autor mne skôr vadia netrpezliví, agresívni vodiči.
Ti, čo idú z kože vyskočiť, pretože si niekto dovolil zdržať ich 30sekund..
Osobné mám milión skúsenosti s takými...
Nebezpečné predbiehanie, vylezú ti dobre, že nie az na chrbát, normálne na ich vidiet, že ich ide šľak trafiť, lebo ten pred nimi neprebehol na oranžovú..
Pretože oni mohli ušetriť drahocenné 2minuty...
Nie, nie som žiaden retarder, ako ich označuje s, vodičák mám 28r a jazdim aktivne, mesto aj dlhé trasy.
A tebe odporúčam dychové cvičenia, agresivita za volantom sa dá s pomocou odborníkov riešiť.
Este dodám, že áno, občas sa nájde niekto, kto ide neprimerane pomaly. A na každého takéhoto vodiča je však 10 agresívnych...
@anonym_autor mne skôr vadia netrpezliví, agresívni vodiči.
Ti, čo idú z kože vyskočiť, pretože si niekto dovolil zdržať ich 30sekund..
Osobné mám milión skúsenosti s takými...
Nebezpečné predbiehanie, vylezú ti dobre, že nie az na chrbát, normálne na ich vidiet, že ich ide šľak trafiť, lebo ten pred nimi neprebehol na oranžovú..
Pretože oni mohli ušetriť drahocenné 2minuty...
Nie, nie som žiaden retarder, ako ich označuje s, vodičák mám 28r a jazdim aktivne, mesto aj dlhé trasy.
A tebe odporúčam dychové cvičenia, agresivita za volantom sa dá s pomocou odborníkov riešiť.
@beronsche Ja si vždy tak poviem, že tým netrpezlivým a agresívnym sa asi chce srať. A aby sa neposral v aute, tak letí ako Širón. A stretneme sa na najbližšej križovatke. Stojím obvykle hneď za ním.
One more little thing... Ako autorka spomína, že je vychovaná na Strečne a pozná kritickú trasu, kde ideš 30 km aj 1 a pol hodiny, na kýho boha sem založila takúto diskusiu? Z môjho pohľadu to nemá logiku... a aj tak sa nič nezmení. Ale všetci z Čadce si môžeme nalepiť Z na kapotu. Čo sa tým zmení? Poviem presne: jedno veľké h...o. Kým nebude diaľničná sieť ako napr. v Poľsku alebo Česku tak sa nezmení nič. Tobôž teraz, keď je 30 km úsek rozostavaný resp. začali terénne úpravy... Môžeme sa aj na uši stavať... Zvažujem vážne výlučne cesty vlakom.
Stretla som viacerých takých netrpezlivých, a úprimne to nechápem. Áno, sú všelijakí vodiči, niektorí sa vlečú, sú nerozhodní, ale aby ma to takto vytáčalo, že založím až diskusiu? Ak je v meste bežná premávka (nie o polnoci prázdne ulice), tak to že niekoľko krát ostaneš z viny niekoho pomalého na červenej, robí rozdiel reálne niekoľko minút na jednu trasu. Jednoducho rátam s tým, že 5-10 minút mi to bude trvať dlhšie (nemyslím teraz veľké kolóny a zápchy). Raz som sa takto bavila s jedným známym, ktorý jazdil podľa mňa úplne šialene. Stopli sme si trasu cca asi 200 km, ja som jazdila podľa predpisov, on v rámci jeho štýlu (prekračovanie rýchlosti, riskantné obiehanie, atď). On prišiel do cieľa o 15 minút skôr ako ja. Naozaj to stálo za to? Preto aj v tom meste, keď vidím, ako ma niekto nervózne obieha, a potom spolu stojíme na najbližšej križovatke, tak sa len usmejem. Myslím si, že ulice sú pre všetkých, a ostatní nie sú na to, aby sa niekomu nervóznemu pratali z cesty.
Stretla som viacerých takých netrpezlivých, a úprimne to nechápem. Áno, sú všelijakí vodiči, niektorí sa vlečú, sú nerozhodní, ale aby ma to takto vytáčalo, že založím až diskusiu? Ak je v meste bežná premávka (nie o polnoci prázdne ulice), tak to že niekoľko krát ostaneš z viny niekoho pomalého na červenej, robí rozdiel reálne niekoľko minút na jednu trasu. Jednoducho rátam s tým, že 5-10 minút mi to bude trvať dlhšie (nemyslím teraz veľké kolóny a zápchy). Raz som sa takto bavila s jedným známym, ktorý jazdil podľa mňa úplne šialene. Stopli sme si trasu cca asi 200 km, ja som jazdila podľa predpisov, on v rámci jeho štýlu (prekračovanie rýchlosti, riskantné obiehanie, atď). On prišiel do cieľa o 15 minút skôr ako ja. Naozaj to stálo za to? Preto aj v tom meste, keď vidím, ako ma niekto nervózne obieha, a potom spolu stojíme na najbližšej križovatke, tak sa len usmejem. Myslím si, že ulice sú pre všetkých, a ostatní nie sú na to, aby sa niekomu nervóznemu pratali z cesty.
@anonym_b434df môže byť, že niekto má práve zlý deň, zle sa vyspal, nasrala ho žena, má finančný problém, pes mu rozhrýzol obľúbené tenisky... kde sa to to prejaví? V štýle jazdy. Poznám to sám podľa seba. Niekedy idem v stoickom pokoji, inokedy podradím, dupnem na plyn a letím ako kokot. Nestojí to za to. Ale fakt inému do hlavy nevidíš.
@guudy a načo?
@anonym_57ca96 no veď aby bola autorka diskusie spokojná. Však musíme spraviť, čo napíše 🙈
@anonym_57ca96 no veď aby bola autorka diskusie spokojná. Však musíme spraviť, čo napíše 🙈
@anonym_1f7034 už som jej navrhla, nech navštívi psychológa
Ako vieme všetci, predpisy sa porušujú. Najmä rýchlosť. Merať a pokutovať. Zaujímavé je, že všetci tí agresívni, len čo prekročia hranice do CZ, AT, PL, hneď majú ľahšiu nohu na plyne. Zrazu sa neponáhľajú. Čím to je? U nás policajta nestretneme za uhorský rok. Sám jazdím temer 35 rokov, kontrol som absolvoval tak 6 a zaplatil v živote 3 pokuty. Raz za stopku v noci vo vyľudnenom meste raz rýchlosť v obci, a raz za rýchlosť na diaľnici. Odvtedy stojím na každej stopke aj na púšti keby bola. Rýchlosť v obci max. 60 a rýchlosť na diaľnici skôr som pod limit na 110... Auto vtedy menej žerie a kto chce nech si ide v ľavom pruhu koľko len chce. Ono sa každému jeho prístup vráti. Ako ty k inému, tak iný k tebe... skrátene karma zdarma.
@kocuris bez urazky, slovaci a cesi nevedia jazdit. Takym autam sa vyhybam ako moru, bohuzial na sk to ide tazko. Najviac sa mi paci, ako sa v meste lepia (kde sa ma dodrzovat odstup), na dialnici bezoecnostny odstup im nic nehovori, v lavom pruhu idu 100kou a ani za boha neuhnu, ked je 100, lebo je tam 100ka a tam kde mozu pridat idu idealne minus 20km/h. A ked vidia nemecku spzku, to je ako sukno na byka, hned sa chcu pretekat🙄🙄🙄🙄. Ani sa necudujem autorke a zopar ludom, ze nervacia za volantami- vela ludi nevie spravne jazdit, vela chaoti, zopar sa chce pretekat a najlepsi vtip roka tu bol, ze z auroskoly ma jazdit pomaly a opatrne- u nas by to dieta autoskolou ani nepreslo🤐🤐🤐🤐 a k automatike- aj v nemecku je 90% aut na automatiku, v takom mnichove preradzovat manual, naburas auto do 5 minut....
@kocuris bez urazky, slovaci a cesi nevedia jazdit. Takym autam sa vyhybam ako moru, bohuzial na sk to ide tazko. Najviac sa mi paci, ako sa v meste lepia (kde sa ma dodrzovat odstup), na dialnici bezoecnostny odstup im nic nehovori, v lavom pruhu idu 100kou a ani za boha neuhnu, ked je 100, lebo je tam 100ka a tam kde mozu pridat idu idealne minus 20km/h. A ked vidia nemecku spzku, to je ako sukno na byka, hned sa chcu pretekat🙄🙄🙄🙄. Ani sa necudujem autorke a zopar ludom, ze nervacia za volantami- vela ludi nevie spravne jazdit, vela chaoti, zopar sa chce pretekat a najlepsi vtip roka tu bol, ze z auroskoly ma jazdit pomaly a opatrne- u nas by to dieta autoskolou ani nepreslo🤐🤐🤐🤐 a k automatike- aj v nemecku je 90% aut na automatiku, v takom mnichove preradzovat manual, naburas auto do 5 minut....
@vevesh presne o automatoch sme sa cez víkend rozprávali s mužom ake sú nebezpečne pre niektorých ľudí,my jazdíme na manuálne uplne v pohode po Mníchove
A asi Rakúšania jazdia ešte horšie ako slovaci, ale to s ty keď vidia Nemecku značku na diaľnici na Slovensku je čistá pravda
@vevesh presne o automatoch sme sa cez víkend rozprávali s mužom ake sú nebezpečne pre niektorých ľudí,my jazdíme na manuálne uplne v pohode po Mníchove
A asi Rakúšania jazdia ešte horšie ako slovaci, ale to s ty keď vidia Nemecku značku na diaľnici na Slovensku je čistá pravda
@minenkaa su nebezpecne pre tych, ktori autoskolou preletia. V nemecku trva taka autoskola napriklad pol roka.V nemecku je ovela menej nehod ako na sk a pritom drviva vacsina je na automate....
@minenkaa su nebezpecne pre tych, ktori autoskolou preletia. V nemecku trva taka autoskola napriklad pol roka.V nemecku je ovela menej nehod ako na sk a pritom drviva vacsina je na automate....
@vevesh ale auta neriadia len mladý ,taká autoškola pred 30rokmi trvala mesiac a pól asi a to sú najpočetnejší šoféri
Nech si jazdia pomaly, ci rychlo. Hlavne nech nepisu spravy a rucne netelefonuju. To je najvacsia hrozba na cestach. Ja mam najazdene more km /klop klop, ale naco sa vytacat, kazdy jazdi tak ako vie. Jeden pomaly iny svizne.

Diskusia o nicom
Nejazdi a hotovo , co ti na to napisat ?