icon

Ako zvládať pomalých vodičov v meste?

Včera o 15:53

Ahojte, v prvom rade poviem, že som žena 40r a vodičák mám až od svojich 27r. Odvtedy aktívne šoférujem, sama aj dlhšie trasy 400-700 km, svoju prvú dlhú jazdu som mala 2m od vydania vodičského oprávnenia.

Ale, čo mi robí problém, sú spomalení vodiči v meste. Takí čo sa plazia, kým dajú prednosť idúcemu autu, tak vy by ste 3x prešli, na semafore brzdí už 30m vopred a tým blokuje napríklad ľudí, čo chcú ísť do obdočovacieho pruhu, len sa nedostanú na zelenú, lebo on už brzdí. Dnes pani za volantom, najprv sme dobre, že nie 10 min stáli, kým dávala prednosť autám, a pritom mohla x krát bezpečne prejsť. Autá išli iba z jedného smeru. Potom mi vadi atí, čo už je zelená a čakajú, že ešte bude zelenšia a keď sa pohnú, jedno auto prebehne na oranžovú, ďalšie už stojí na červenej. Potom sú tu tí, čo keď vidia retardér, doslova zastanú. Dnes zase žena za volantom, idem za ňou pomaly, ona pred retardérom zastala, počkala 3s a potom prešla, pritom mala SUV, nebudem menovať značku o troch písmenách. Všimla som si, že mnohokrát sú to ženy vodičky, ale potom paradoxne aj muži - dve kategórie - chalan dostal včera vodičák a ide 40 km/h nalepený na čelnom skle, alebo typ salámista - lázenská švihák, ruka na okne sklopenom a ide si vychádzkovým krokom.

Chcem podotknúť, že mám rešpekt a prirodzenú trpezlivosť so všetkými vodičmi so Z a potom so seniormi, samostatná kapitola, ale plne im nechávam priestor a rozumiem tomu.

Snažím sa to predýchavať v aute, hovorím si Simona kľud, nádych, výdych, ale napokon si aj tak statočne zanadávam.

Ako to máte vy s vodičmi v meste?
Mimochodom minule mi pred autom preletela žena za volantom, ubrdzila som v poslednej chvíli, ona si nevšimla, že má červenú...

kocuris
Dnes o 08:36
@anonym_c8e443

Nech si jazdia pomaly, ci rychlo. Hlavne nech nepisu spravy a rucne netelefonuju. To je najvacsia hrozba na cestach. Ja mam najazdene more km /klop klop, ale naco sa vytacat, kazdy jazdi tak ako vie. Jeden pomaly iny svizne.

@anonym_c8e443 dobre hovoríš.

lucia147852
Dnes o 08:39

Hlavne skludni hormón. Každý ma prispôsobiť jazdu svojim schopnostiam. 50 nie je povinná rýchlosť! Je to maximálna rýchlosťou akou mozes ísť. A ty prd vies, prečo ten človek ide ako ide. Áno, keď sa ponáhľam tiež viem byt nervózna. Potom si poviem, nebuď krava, par minút nestojí za nehodu. A tiež som si robila vodicak až v 26 a mám najazdené dosť. Mňa vytacaju akurát nezodpovední vodiči čo práveže lietajú ako blázni, alebo geroji čo dokážu na iného vytrubovať, lebo nevyrazil hneď s preblesknutim zelenej, ale o 2 sekundy neskôr.

yellowunicorn
Dnes o 08:46

Neviem čo ste sa tu niektoré tak opustili veď autorka má z časti pravdu...

To vybrzďovanie pred semaforom je dosť časté, rovno majú červenú tak ležérne tempo, brzdia, čo tam potom že vybrzďujú aj všetkých za nimi čo chcú ísť do odbočovacieho pruhu a majú zelenú... Aj s tými semaformi keď je zelená a oni sa ani nepohnú - ešte chápem také tie bez odpočítavania ale fakt nechápem ako môže byť pre niektorých zelená s odpočtom šok a trvá im to dobrých pár sekúnd sa pohnúť 🙄

Do rovnakej kategórie patria experti pre ktorých je ľavý pruh resp. stredný, svätý grál a a ani za toho boha nepôjdu vpravo

anonym_b434df
Dnes o 08:55
@yellowunicorn

Neviem čo ste sa tu niektoré tak opustili veď autorka má z časti pravdu...

To vybrzďovanie pred semaforom je dosť časté, rovno majú červenú tak ležérne tempo, brzdia, čo tam potom že vybrzďujú aj všetkých za nimi čo chcú ísť do odbočovacieho pruhu a majú zelenú... Aj s tými semaformi keď je zelená a oni sa ani nepohnú - ešte chápem také tie bez odpočítavania ale fakt nechápem ako môže byť pre niektorých zelená s odpočtom šok a trvá im to dobrých pár sekúnd sa pohnúť 🙄

Do rovnakej kategórie patria experti pre ktorých je ľavý pruh resp. stredný, svätý grál a a ani za toho boha nepôjdu vpravo

@yellowunicorn Ide o to, že každý jazdí ako vie. Samozrejme je pravda, že niektorí sú spomalení, ale v rámci bežnej premávky to naozaj nie je také príšerné zdržanie, proste cez mesto neprejdem napr. za 25 minúť, ale za 30. No a? Nikdy nevieš, prečo je niekto pomalší (možno je naozaj začiatočník, ale ak by aj mal to Z na aute, nič by to nemenilo na tom, ako jazdí) a v nasledujúcej minúte si už naňho ani nespomeniem. Oveľa rizikovejší sa mi zdajú takí tí sebaistí, čo ešte prefrčia na červenú, lebo sa straaašne ponáhľajú.

anonym_da92bd
Dnes o 08:56

@anonym_autor radsej nech idu pomaly a prisposobia jazdu svojim schopnostiam (+ stavu nasich ciest) ako sa tvarit, ze su na pretekoch F1 a popritom este najlepsie mobil v jednej ruke a v druhej bageta s tuniakom a vajcom.
ked sposobia nehodu kvoli rychlosti a nezvladnutej jazde, aby boli soferi ako ty spokojni, nepomoze to nikomu prist rychlejsie do ciela.
ked mam niekam prist na urcity cas, vyhradim si dostatok casu aj s rezervou a nemusim sa stresovat. nehovoriac o tom, ze namiesto prevracania oci a nervovania sa, viem cas v aute vyuzit aj uzitocne - pocuvanie podcastov a pod.

felycity
Dnes o 09:00

@anonym_autor Rozumiem, čo tým myslíš, ale úprimne si nemyslím, že v meste je až tak extrémne veľa „spomalených“ vodičov . Ak je spomalený tak, asi má na to dôvod . Skôr sa občas stretneš s niekým menej istým alebo opatrnejším, a za mňa je to stále lepšie než riskantná jazda. Auto je vlastne zbraň, ktorou môžeš ublížiť behom sekundy.Mne prekážajú tí umelci, ktorí majú pocit , že môžu všetko ktorí sú nervózni, tlačia na ostatných, vyblikujú ťa alebo robia unáhlené rozhodnutia, než z tých, čo si radšej pár sekúnd počkajú. Pri semafore si človek možno zanadáva, keď niekto zaspí na zelenej, ale väčšinou to neriešim ďalej 🙂 nakoniec zas v cieli nie si o toľko rýchleješie .. Pri retardéroch to má každý nastavené inak, ale všeobecne je to predsa spomaľovač , niekedy vyšší, tvrdší a niekto proste nechce cez neho prebehnúť možno kvôli tlmičom, podvozku... Myslím si ale, že v dnešnej premávke minimálne v Bratislave je niekedy najväčšie umenie práve zachovať si pokoj.

vevesh
Dnes o 09:01
@kocuris

@vevesh v Nemecku je hlavne kilometre kvalitných širokých ciest a diaľnic. Na Slovensku je veľké hovno. Bratiska nie je Slovensko. Inak "milujem" keď sa k slovenským témam vyjadruje @sisaka z Kanady alebo @vevesh z Nemecka. Určite majú miestnu problematiku dopravy Žilinského kraja načítanú 🤣

@kocuris mas smolu, zilinu poznam dobre. Na obchvate sa vyblaznili zilinski ziaci stavbenictva. Taky obchvat s vyjazdmi, to je narodna pamiatka pomaly...a akoze, ze byvam v nemecku, neznamena, ze nejazdim ci nejazdila som na slovenskych cestach....🤔🤔🤔🤔🙄🙄🙄

yellowunicorn
Dnes o 09:12
@anonym_b434df

@yellowunicorn Ide o to, že každý jazdí ako vie. Samozrejme je pravda, že niektorí sú spomalení, ale v rámci bežnej premávky to naozaj nie je také príšerné zdržanie, proste cez mesto neprejdem napr. za 25 minúť, ale za 30. No a? Nikdy nevieš, prečo je niekto pomalší (možno je naozaj začiatočník, ale ak by aj mal to Z na aute, nič by to nemenilo na tom, ako jazdí) a v nasledujúcej minúte si už naňho ani nespomeniem. Oveľa rizikovejší sa mi zdajú takí tí sebaistí, čo ešte prefrčia na červenú, lebo sa straaašne ponáhľajú.

@anonym_b434df načo to niektoré tak strašne ženiete do extrémov? Keď ja som za celý čas čo jazdím, nevidela ísť nikoho na červenú tak mám teraz na teba útočiť že si vymýšľaš a každý jazdí ako vie?
Pomalí šoféri, ktorí bránia plynulosti premávky, sú rovnako nebezpeční ako tí čo idú rýchlo

Ja autorku chápem, každé ráno sú zápchy na pripájacich pruhov pri obchvatoch. Prečo? No lebo 90% vodičov sa nevie pripájať... Tiež mám každé ráno nervy a evidentne autorka už vybuchla a posťažovala sa

kocuris
Dnes o 09:14
@vevesh

@kocuris mas smolu, zilinu poznam dobre. Na obchvate sa vyblaznili zilinski ziaci stavbenictva. Taky obchvat s vyjazdmi, to je narodna pamiatka pomaly...a akoze, ze byvam v nemecku, neznamena, ze nejazdim ci nejazdila som na slovenskych cestach....🤔🤔🤔🤔🙄🙄🙄

@vevesh no tak potom? Prepáč, ale tvoje vyjadrenia nie sú celkom kompatibilné. Vyzerá to na neznalosť AKTUÁLNEJ situácie na Slovensku... Aj ja som bol pred pár rokmi v Nemecku a situácia sa dosť zvykne meniť rokmi... A to dosť radikálne.

kocuris
Dnes o 09:16
@yellowunicorn

@anonym_b434df načo to niektoré tak strašne ženiete do extrémov? Keď ja som za celý čas čo jazdím, nevidela ísť nikoho na červenú tak mám teraz na teba útočiť že si vymýšľaš a každý jazdí ako vie?
Pomalí šoféri, ktorí bránia plynulosti premávky, sú rovnako nebezpeční ako tí čo idú rýchlo

Ja autorku chápem, každé ráno sú zápchy na pripájacich pruhov pri obchvatoch. Prečo? No lebo 90% vodičov sa nevie pripájať... Tiež mám každé ráno nervy a evidentne autorka už vybuchla a posťažovala sa

@yellowunicorn žltý jednorožec má pravdu. Frustrovaný anonym autorka si vyliala srdiečko... 💙🤣

michaela329
Dnes o 09:22

@anonym_autor no a? Ja som 40 ročná žena, vodičák od 18 a hneď v deň vydania som začala jazdiť, o týždeň som nás viezla s ocinom na dovolenku do Talianska. A za tie roky som si jednoducho zvykla, že ľudia sú rôzni - hlavne v meste. Ja napríklad zvyknem nahlas nadávať - alo ventil, keď je toho už moc.

anonym_b434df
Dnes o 09:24
@yellowunicorn

@yellowunicorn Tak mne sa to nezdá extrém. Určite si aj ty zažila niekoho, kto ťa nebezpečne obchádzal, alebo išiel neprimerane rýchlo, alebo spravil hocičo rizikové, tá červená bola len príklad. A naozaj neútočím, a aj chápem, že to niekoho viac rozčuľuje, len sa snažím vysvetliť, že sme ľudia a nikto nie je dokonalý. Niekto je možno prirodzene opatrnejší, niekto je začiatočník, niekto ide prvý raz po novej trase, tak spomalí, aby neminul odbočku, hocičo iné, ale ide o to, že to nerobia naschvál ani z arogancie (na rozdiel od tých prvých spomenutých). Možno aj autorka, alebo aj ty ste spravili pár chýb, ktoré ste si ani neuvedomili (alebo aj možno áno), ktoré zase vytočili ostatných. Proste nikto nie je dokonalý vodič a je zbytočné sa nad tých možno menej schopnými vyvyšovať.

anonym_681c84
Dnes o 09:26

@anonym_autor už viem prečo ti vadia pomalší vodiči. Už podľa reakcií, ktoré tu od teba čítam, vidno, že si nazlostená z iného názoru, ktorý nekorešponduje s tvojím. Prečo by sa všetci mali stále niekam ponáhľať? Lebo ty máš vrtulu v zadku? Tvoj problém. Ja zasa nepochopím, kam sa niektorí stále ponáhľajú, nervózne vytrubuju, lebo o minútu prídu neskôr. Nenarodila som sa na to, aby som sa znervoznovala a stale niekam ponáhľala. Kluuuud 😄 Tym nevravím, že jazdím ako slimák, ale odmietam sa nahlit a zvyšovať si adrenalín, keď si môžem v klude pojazdit.

kocuris
Dnes o 09:28
@anonym_681c84

@anonym_autor už viem prečo ti vadia pomalší vodiči. Už podľa reakcií, ktoré tu od teba čítam, vidno, že si nazlostená z iného názoru, ktorý nekorešponduje s tvojím. Prečo by sa všetci mali stále niekam ponáhľať? Lebo ty máš vrtulu v zadku? Tvoj problém. Ja zasa nepochopím, kam sa niektorí stále ponáhľajú, nervózne vytrubuju, lebo o minútu prídu neskôr. Nenarodila som sa na to, aby som sa znervoznovala a stale niekam ponáhľala. Kluuuud 😄 Tym nevravím, že jazdím ako slimák, ale odmietam sa nahlit a zvyšovať si adrenalín, keď si môžem v klude pojazdit.

@anonym_681c84 presne. Úplný súhlas. S poslednými tromi komentármi.

yellowunicorn
Dnes o 09:33
@anonym_b434df

@yellowunicorn Tak mne sa to nezdá extrém. Určite si aj ty zažila niekoho, kto ťa nebezpečne obchádzal, alebo išiel neprimerane rýchlo, alebo spravil hocičo rizikové, tá červená bola len príklad. A naozaj neútočím, a aj chápem, že to niekoho viac rozčuľuje, len sa snažím vysvetliť, že sme ľudia a nikto nie je dokonalý. Niekto je možno prirodzene opatrnejší, niekto je začiatočník, niekto ide prvý raz po novej trase, tak spomalí, aby neminul odbočku, hocičo iné, ale ide o to, že to nerobia naschvál ani z arogancie (na rozdiel od tých prvých spomenutých). Možno aj autorka, alebo aj ty ste spravili pár chýb, ktoré ste si ani neuvedomili (alebo aj možno áno), ktoré zase vytočili ostatných. Proste nikto nie je dokonalý vodič a je zbytočné sa nad tých možno menej schopnými vyvyšovať.

@anonym_b434df takže vybrzďovanie pred semaforom lebo on má červenú spadá podľa teba do kategórie "opatrnejší začiatočník"? Zaujímavé...

anonym_eb2f30
Dnes o 09:33

@anonym_autor Ja vcelku dosť nadavam za volantom,hlavne ma vytáčajú tí,čo nedávajú smerovky.To je úplne základná vec,ktorú MUSIA robiť a nerobia.Ale pýtať sa tu na takéto veci,hm,nechceš psychológa?Každý je nejaký šofér a s tým nič neurobíš!Mňa skôr iritujú nervózni šoféri,ktorí sa lepia ako dementi a nevedia čo so sebou a nepoznajú alebo nechcú poznať max.povolenú rýchlosť,hlavne v obci!Ak potrebuje ísť niekto 90 na 50ke,nech kľudne ide,ale lepiť sa druhým do kufra,to je na facku!

anonym_b434df
Dnes o 09:38
@yellowunicorn

@anonym_b434df takže vybrzďovanie pred semaforom lebo on má červenú spadá podľa teba do kategórie "opatrnejší začiatočník"? Zaujímavé...

@yellowunicorn Ak to nie je doslova úmyselné vybrzďovanie (ako keď ťa niekto napríklad obehne a začne ťa naschvál brzdiť, aby ťa "potrestal", že si predtým nešla dostatočne rýchlo), tak áno, považujem to len za neskúsenosť. Ešte nemá najazdené toľko, aby si uvedomil, že je tam odbočovací pruh, na ktorý niekto iný môže odbočiť bez čakania v rade. Či ty si myslíš, že to robí naschvál, aby ťa úmyselne zdržoval?

kocuris
Dnes o 09:38
@yellowunicorn

@yellowunicorn nepochopila si.

anonym_61ff67
Dnes o 09:42

Navrhujem novelu zákona o cestnej premávke " Každý vodič je povinný pred jazdou užiť dávku magnézia, nervóznejší vodiči dvojitú dávku a agresori odovzdať vodičský ".

yellowunicorn
Dnes o 09:43
@kocuris

@yellowunicorn nepochopila si.

@kocuris skôr vy ste nepochopili ... opísané situácie nemajú nič spoločné so začiatočníkmi

kocuris
Dnes o 10:01
@anonym_61ff67

Navrhujem novelu zákona o cestnej premávke " Každý vodič je povinný pred jazdou užiť dávku magnézia, nervóznejší vodiči dvojitú dávku a agresori odovzdať vodičský ".

@anonym_61ff67 magnezko ako povinná výbava... dobrý nápad.

mishka81
Dnes o 10:04

Mna najviac vytaca tento typ soferov - idem po meste pekne 50, on sa na mna totalne tlaci lebo trieli cez mesto 80. Ale problem nastane ked vyjdeme z mesta, on stale na 80 a nie a nie ho obehnut, lebo pekne po stredovej ciare a oproti stale auta. Cize ma konstantnu rychlost 80 vsade.

kocuris
Dnes o 10:05
@yellowunicorn

@kocuris skôr vy ste nepochopili ... opísané situácie nemajú nič spoločné so začiatočníkmi

@yellowunicorn nie je vybrzďovanie ako vybrzďovanie. Je iné dojazd na križovatku pomalým plachtením a brake checking v 150 naplno na brzdy... To prvé vybrzďovanie nie je. Je to síce otrava, vliecť za niekým na neutrál 30 kmh. Ale je rozdiel vo vysokej rýchlosti pri brake checku zareagovať a nenabrať ho. Toť vsjo.

gloriadeville
Dnes o 10:42
@domkakvet

@anonym_autor toto mi nevadi, nakolko moze ist napriklad o rozvedene mamicky, ktore soferuju z donutenia, lebo nemaju od nikoho pomoc, chodia do prace a potrebuju zaviest dieta, celkove radsej sa pozriet viac krat ako nehoda, mne vadia za volantom ozrani, ludia bez vodicskeho a podobne.

@domkakvet toto som ja, slobodna mama a zacinam jazdit aj ked vodicak mam uz 12 rokov..minuly rok som mala aj kondicne v autoskole, potom mi muz zobral auto.
Bola som zvyknuta na automat, teraz musim mat manual. Snazim sa ist tak aby som nikoho neobmedzovala a neohrozovala, lepsim sa.
Ale zas ked idem v meste na 50tke 50, a za mnou vodic by ma najradsej zvalcoval, to nechapem tiez..

srnka79
Dnes o 11:01

@anonym_autor ja mam 46 a vodicak od 18. som opatrny respektujuci vodic, ktory zbytocne nevytrubuje, nejazdi pomaly, ani prehnane rychlo, ma pochopenie pre ludi, ktori sa nevyznaju v danom meste, ale vadi mi totalne ignorovanie predpisov (nepouzivanie smeroviek, nedodrziavanie odstupu, obiehanie cez plnu do zakrut, vybrzdovanie, statie v krizovatkach v protismere na priechodoch,...) ale za tie roky som sa naucila uz nerozculovat. predtym ako mlada som sa casto rozhorcovala a iba som tym robila zle sebe. naco? nijako to nezmenim, len svoje nastavenie. teraz sa snazim mat v pazi, lebo to nema zmysel, tolko hlupakov a neschopakov ma vodicak, ze by som sa zblaznila. jedine, na co sa sustredujem, je dostat sa bezpecne a bez nehody na miesto urcenia. myslim dopredu, predvidam, kukam ako jastrab aj do stran, kedze bezne nedostanem prednost z vedlajsej cesty, alebo sa musim uhnut za ciaru niekomu, kto nevie odhadnut vzdialenosti a rychlost priblizujuceho sa vozidla a aj tak sa rozhodne obiehat. drzim sa vpravo, to mi neraz zachranilo zivot, ked sa oproti rutil magor pol metra za ciarou. pomaly vodic, ktory ide 60 na 90ke je des, ale povedzme si uprimne, ze horsi je vodic je, co ide v meste aj cez priechody na 50-ke 80-kou, kde ja chodim bezne 40 (pred priechodmi, pred skolou), lebo ocakavam, ze hocikto vbehne na cestu a nepozera vlavo-vpravo. presne takto ma za posledny tyzden takmer 3x zabili ako chodca, lebo jedno vozidlo ma cez priechod pusti a to druhe ani zaboha, tak ja stojim v strede mudro ako stlp. nikde spomalovaky, nikde obmedzenia rychlosti, kde je frekventovany pohyb chodcov. a kadejakych sfetovanych ksichtov v ciernych okuliaroch na suv je tu mrte, ani jeden nezabrzdi, hoci sedi v dvojtonovej smrtiacej kraksni. bojim sa dieta same pustit do obchodu, len prednedavnom bola znama 4 mesiace na pn, lebo ju 30 metrov od nasej bytovky zrazilo auto na priechode. keby kazdy jazdil ako ja, neboli by ziadne havarie, ale bohuzial, slovac je casto arogantna. staci, aby 20 % vodicov bolo neohladuplnych a tych zvysnych 80 % sa moze kazdy den bat o svoj zivot na cestach. nechapem, preco si niekto nevstane skor, ak sa niekam ponahla. je to take tazke? aky ma zmysel zurit a skaredo zazerat za volantom, pomoze to niecomu? urychli to nieco? verte mi, ze lepsie je sa na druhych vodicov obcas usmiat a nie stale ukazovat fakace🙂 ludia by mali skludnit hormon, alebo si skusit zorganizovat den, aby neboli nonstop v strese a protivni. nevidim zmysel ani v tom, aby som sa nahlil, potom nabural a nasledne stratil ovela viac casu vypisovanim papierov a vybavovanim servisu. a pritom je to cele take jednoduche, proste dodrziavat zakony a predpisy a bolo by to bez nervov...

srnka79
Dnes o 11:02
@mishka81

Mna najviac vytaca tento typ soferov - idem po meste pekne 50, on sa na mna totalne tlaci lebo trieli cez mesto 80. Ale problem nastane ked vyjdeme z mesta, on stale na 80 a nie a nie ho obehnut, lebo pekne po stredovej ciare a oproti stale auta. Cize ma konstantnu rychlost 80 vsade.

@mishka81 to su konstantaci - idu konstatntnou rychlostou. taky je schopny sa s tebou priebezne obiehat. na 90-ke ho stratis a potom na 50-ke v dedine ta dobehne a predbehne a tak stale dokola, stalo sa mi neraz, celkom sranda😀

anonym_443093
Dnes o 11:18

Vidíš, mňa vytláčajú takí, ako si ty, čo ich ide rozdrapit, pokiaľ človek v tej sekunde nevystartuje, alebo ide pomalšie, ako je tvoja predstava. Ja budem prvá, čo budem tlieskať, keď sa v mestách zavedie 30-ka. Mne je zle z agresívne jazdiacich majstrov sveta, ktori budú vytrubovat a vyblikavat, lepiť sa na zadok a pod. Ja chodím veľa pešo a mám miesta, ktorým sa vyhýbam práve kvôli agresívnym vodičom, bojím sa tam o svoj život aj na chodníku, ani nevravím, keď chcem prejsť cez priechod. Takže skús sa ukľudniť, spomaliť, daj si magnezko a nohy do tepla a uvidíš, že sa ti bude lepšie žiť.

sisaka
Dnes o 11:56
@kocuris

Super. Napíše tu 40 ročná s 13 ročným vodičákom s frustráciou. Všetci sú jebnutí, všetci ma vytáčajú, len ja som lietadlo.... Pri všetkej úcte, ak ti toto všetko, čo píšeš, vadí, asi máš nejaký psychický problém.Trochu tolerancie by nezaškodilo a svet by bol hneď krajší. Trochu chochmesu do toho. Najlepšie by bolo možno vrátiť vodičský a nejazdiť. Takýchto vychytralých je na cestách habadej a ostávajú po nich pomníky popri cestách... Smutné je, že žena sa takto vyjadruje. Je mi z teba zle. Už tu bolo povedané azda všetko.
Ešte k automatickej prevodovke @sisaka v Kanade sú tupci, ktorí ani nevedia obsluhovať auto. Hodia "D" a plný plyn. A to je ako pre opice 😀 Holt manuál je manuál. Tu sme v Európe a môžeme si vybrať. Za mňa osobne manuál. Pekný deň.

@kocuris my tupci v Kanade, si môžme vybrať tiež, ale nás nezruinuje keď si priplatíme za automat. Ty si tam v zápchach prehadzuj o 106 a potom sa sťažuj na plynulosť premávky.
Slovenskú premávku som zažila neraz, kopec debilov, čo si myslia, že keď majú SUV tak sú borci a majú prednosť vždy, prednosť chodcom na prechode dáva tak 1% vodičov a po diaľniciach sa autá šuchtajú, že človek musí pozerať, či sú niekde policajti, keď nevedia stúpiť na plyn. O debiloch, čo ťa ignorujú a tvária sa, že nič nevidia keď sa chceš preradiť ani nehovorím.

chelgi
Dnes o 12:00

Tak ak ide 30 a ma Zetko nerozculi ta? Ale bez Z ano? Neviem, ide niekto prilis pomaly obehmem..nie vzdy sa da, ale väčšinou ano a u nas priamo v meste su i tak zapchy, nahusto auta.. A mimo uz sa v pohode obehne. Mne nevadi byt niekde o 5min neskôr, lebo predomnou sa niekto vlečie. Skor ma vytacaju ti co robia mysicky bez smerovky abo sa bavia s mobilom...

srnka79
Dnes o 12:06
@chelgi

Tak ak ide 30 a ma Zetko nerozculi ta? Ale bez Z ano? Neviem, ide niekto prilis pomaly obehmem..nie vzdy sa da, ale väčšinou ano a u nas priamo v meste su i tak zapchy, nahusto auta.. A mimo uz sa v pohode obehne. Mne nevadi byt niekde o 5min neskôr, lebo predomnou sa niekto vlečie. Skor ma vytacaju ti co robia mysicky bez smerovky abo sa bavia s mobilom...

@chelgi fakt, na tento fenomen som uplne zabudla. to je novodoba zverinka. ja som dokonca videla typka na bicykli, co cital mobil. jemu vobec netrklo, ze ked nabura, tak sa rozsype ako lego. aj na dialnici. ide na 130-ke chlap 100-kou, nuz tak ho zacnem obiehat. periferne vidim, ze hlava dole a cumi do mobilu. ked dopise sms, tak sa zrazu zbada a rozbehne a vobec no nezaujima, ze ja ho obieham a ideme vedla seba ako idioti, lebo ja nechcem zase turovat 150, aby som sipovu ruzenku obehla. tak podla situacie sa bud zaradim spat za neho, alebo pred neho, ako vyda... bezne to vidim u kurierov, akoby neexistoval bluetooth, handsfree a ine somariny, resp. cez auto volas priamo, nemusis mat nic v ruke, ani cumiet na mapy, lebo ti navigacka hovori, kde zabocis, toto vidam bezne - dodavka, hlava dole a cumim do mobilu, za kazdeho zrazeneho chodca 100 bodov😀