icon

Ani na tretíkrát som neurobila skúšky v autoškole

ardnaxela1989
12. feb 2026

Dnes som mala 3 skúšku z autoškoly nedala som znovu jazdu som strašny stresak mam ešte jeden pokus ale už ani nemam chuť ísť mam chuť to skončíť a zmierit sa stym ze na to nemám nie každemu je sudene jazdit aj keď ma to baví ale proste stres zvíťazi keď si dam kondične jazdy tam mi to ide ale už na skúške proste robím chyby zo stresu a úzkosti píšem tu či je niekto kto urobil na 4 pokus? Lebo teraz sa citim strašne neschopne

zuzana76
14. feb 2026
@judar

Ja milujem takychto co robili vodicaky za Rakuska-Uhorska a idu sa vyjadrovat…teraz je vsetko o dost stazene a prisnejsie nez bolo “vtedy”

@judar nenexist, ze v skupine 8 ziakov, 6 neurobi a len dvaja prejdu, to je zlyhanie autoskoly

judar
14. feb 2026
@zuzana76

@judar nenexist, ze v skupine 8 ziakov, 6 neurobi a len dvaja prejdu, to je zlyhanie autoskoly

@zuzana76 to neni zlyhanie autoskoly to je zlyhanie toho ze aj testy zacali robit metuco, chytakovo a este capat tak blbosti co nikomu na nic dobre nebude ani k uzitku vediet…ako na nejakom inteligencnom rozbroji co je tiez za tym ze vela ludi neprejde

zuzana76
14. feb 2026
@judar

@zuzana76 to neni zlyhanie autoskoly to je zlyhanie toho ze aj testy zacali robit metuco, chytakovo a este capat tak blbosti co nikomu na nic dobre nebude ani k uzitku vediet…ako na nejakom inteligencnom rozbroji co je tiez za tym ze vela ludi neprejde

@judar s testami nemal problem moj syn, ale jazdenie je o cviku, na testy sa naucis, jazdu musis nacvicit len v autoskole, ja ani muz sme ho nemohli vziat do premavky, ze pod, ideme trenovat.

zuzana76
14. feb 2026
@judar

@judar v skupine mojho syna na jzde nepreslo z 8 sest ludi. To je chyba autoskoly. Ma ziaka upovedomit, ze nie je dostatocne pripraveny a ponuknut mu hodiny navyse. Kludne na zaplatenie, s tym problem nemam.

ardnaxela1989
autor
14. feb 2026
@anonym_cfd522

Možno si mala zmeniť autoškolu. Mala som žiačku, ktorá neurobila autocvičisko 3x v inej autoškole, prešla k nám a po polopatistickom vysvetlení, predvedení išla sama, bez chybičky. Keď som sa spýtala, čo robil predošlý inštruktor, odpovedala, že stál pri aute, fajčil a smial sa z nej, ako jej to nejde.

@anonym_cfd522 mne inštruktor vždy ja tu nie som 😂

anonym_093cb7
14. feb 2026
@guiseppinka

@anonym_cfd522 ja som bola pekne vnutri. Len sa mi zdalo, ze som krivo, tak som vyrovnavala. Instruktor mi potom vravel, ze som to mala nechat tak, ze som bola dobre... V realite v zivote neparkujes medzi kuzelami. A stenu a auta vidis. Vravim, ze dajme tomu, beriem to... su to roky dozadu, jazdim denne 100 km...

@guiseppinka presne toto je môj názor..v realite žiadne kuželky.v CZ to nikdy nebolo ani nieje..U nás to vraj vymyslel jeden komunista a do teraz to nikto nezrušil lebo im to vyhovuje i keď v autoškole niektorí inštruktori tiež majú názor ako my, no nič s tým neurobia..🤷

guiseppinka
14. feb 2026
@anonym_093cb7

@guiseppinka presne toto je môj názor..v realite žiadne kuželky.v CZ to nikdy nebolo ani nieje..U nás to vraj vymyslel jeden komunista a do teraz to nikto nezrušil lebo im to vyhovuje i keď v autoškole niektorí inštruktori tiež majú názor ako my, no nič s tým neurobia..🤷

@anonym_093cb7 asi tak.. ved auto presne vidis, stenu tiez... ok, odhad tam nie vzdy je, ale isto lepsie ako kuzelky, ktore niekedy ani nevidno...

zuzana76
14. feb 2026
@guiseppinka

@anonym_093cb7 asi tak.. ved auto presne vidis, stenu tiez... ok, odhad tam nie vzdy je, ale isto lepsie ako kuzelky, ktore niekedy ani nevidno...

@guiseppinka a odhad sa tiez meni vzhladom na velkost auta, zakazdym, ked som menila auto za vacsie, tak som musela zo zaciatku davat vacsi pozor, to su take veci, co clovek ziska praxou a to by musel mat teda tych hodin v autoskole ovela viac

guiseppinka
14. feb 2026
@zuzana76

@guiseppinka a odhad sa tiez meni vzhladom na velkost auta, zakazdym, ked som menila auto za vacsie, tak som musela zo zaciatku davat vacsi pozor, to su take veci, co clovek ziska praxou a to by musel mat teda tych hodin v autoskole ovela viac

@zuzana76 ka zase mam problem s malym autom parkovat😂 teraz naposledy u nasich so mnou sedel oco v aute, jedine miesto medzi 2 autami a kopec snehu, cize som musela trafit aj kolaje a oco, ze ci nemam kameru. No nemam, mam spätaky...

anonym_fab23f
14. feb 2026

Nemáte niekto skúsenosť, môže inštruktor vyhodiť zo skúšky žiaka ktorý ide na 70tke 50tkou?resp.pomalšie ako je predpísaná rýchlosť?

anonym_f05a1d
14. feb 2026
@anonym_fab23f

Nemáte niekto skúsenosť, môže inštruktor vyhodiť zo skúšky žiaka ktorý ide na 70tke 50tkou?resp.pomalšie ako je predpísaná rýchlosť?

@anonym_fab23f či vyhodiť neviem, ale nemala by sa zdržovať premávka pomalou jazdou.

anonym_cfd522
14. feb 2026

Ak ide na 70-ke 50-tkou, nevyhodí. Ak by išiel 20-25-kou, upozorní ho, či vie, aká je tam povolená rýchlosť a prinúti ho zvýšiť rýchlosť. Ak by sa vo väčšej rýchlosti mal problém udržať na vozovke, vtedy ho vyhodí. Skôr nemajú radi, keď žiak ide na 50-tke 49. Už sa mi stalo, že za 51/km vyhodil žiaka zo skúšky.

kathhii
15. feb 2026

@ardnaxela1989 bude to stres, že máš skúšku, určite by ti pomohli kondičné jazdy, lebo prax robí majstra. Ale nezabudni na jednu vec, že keď budeš mať vodičák, tak budeš jazdiť sama a tam nik nedá na teba pozor. Časť vodičov kôli tomu nejazdí, hoci spravia na prvýkrát....

zuzana76
15. feb 2026
@kathhii

@ardnaxela1989 bude to stres, že máš skúšku, určite by ti pomohli kondičné jazdy, lebo prax robí majstra. Ale nezabudni na jednu vec, že keď budeš mať vodičák, tak budeš jazdiť sama a tam nik nedá na teba pozor. Časť vodičov kôli tomu nejazdí, hoci spravia na prvýkrát....

@kathhii to je len o cviku, ja som nejazdila od 1994 - 2014 poriadne, cize 20 rokov, najskor som studovala a mala k dispozicii len auto rodicov raz za cas, potom sme mali len jedno auto v rodine a jazdil na nom manzel. V 2014 mi kupil ojazdene auto a ja som si povedala, ze idem na to. Sadla som do auta - sama a isla a dnes si neviem predstavit byt bez auta. Uz nemam ojazdene, ale nove a velke a neviem si vynachvalit. Lutujem, ze som nezacala skor, len teda bola som na materskej, nebolo mi ho treba. Ja som sa velmi bala a zrazu mi v hlave preplo, ze idem a hotovo. Mne pomohla jedna vec, co mi povedal moj muz: Zaklad je naucit sa jazdit pomaly. A mal velku pravdu. Mnohi zacinajuci vodici robia chybu, ze idu rychlo a nestihaju v tej rychlosti zareagovat.

guiseppinka
15. feb 2026
@zuzana76

@kathhii to je len o cviku, ja som nejazdila od 1994 - 2014 poriadne, cize 20 rokov, najskor som studovala a mala k dispozicii len auto rodicov raz za cas, potom sme mali len jedno auto v rodine a jazdil na nom manzel. V 2014 mi kupil ojazdene auto a ja som si povedala, ze idem na to. Sadla som do auta - sama a isla a dnes si neviem predstavit byt bez auta. Uz nemam ojazdene, ale nove a velke a neviem si vynachvalit. Lutujem, ze som nezacala skor, len teda bola som na materskej, nebolo mi ho treba. Ja som sa velmi bala a zrazu mi v hlave preplo, ze idem a hotovo. Mne pomohla jedna vec, co mi povedal moj muz: Zaklad je naucit sa jazdit pomaly. A mal velku pravdu. Mnohi zacinajuci vodici robia chybu, ze idu rychlo a nestihaju v tej rychlosti zareagovat.

@zuzana76 a este spoznat auto a zzit sa s nim.

kathhii
15. feb 2026
@zuzana76

@zuzana76 súhlasím, pretože keď sa máš sústrediť na toľko vecí naraz a ešte čas únie rýchlo je to problém. Keď sa všetko zautomatizuje je to oveľa lepšie, len na to treba jazdiť.

spageta85
16. feb 2026

Baby robím vodicak zatiaľ len teóriu a neviem ani za svet si zvoliť nejaký postup učenia snažím sa učiť tie okruhy postupne ale keď si dám nejaký náhodný test a je tam pár otázok z okruhu ktorý som s a ešte naučila len tipujem a samozrejme že to mám zle len inštruktor že účte s apo okruhoch neskacte hore dole ...značky ešte tiež viem len málo neviem či sa učiť všetky tie omáčky okolo značky keď niektorá je niekoľko vetoval a ani za boha zapamätať aleboen čistí čo znamená a stačí ?Aký štýl učenia ste si vy zvolili ako je to najlepšie asi viete čo myslím ?Ďakujem za tipy rady ❤️je toho strašne strašne veľa a ešte aj pri malom bábätku nie vždy mám čas ..

anonym_cfd522
16. feb 2026

Najlepšie je najprv prečítať celú vyhlášku a potom robiť testy. Otázku, ktorú si viac-menej tipneš, si potom prečítaj 3x so správnou odpoveďou. Otázku, ktorú si dala zle si prečítaj 3-5x so správnou odpoveďou.
Dôležité je naučiť sa otázky, ktoré nevieš, nie len skonštatovať, že mám 60 %, zase by som neprešla.

parvinka0001
16. feb 2026
@spageta85

Baby robím vodicak zatiaľ len teóriu a neviem ani za svet si zvoliť nejaký postup učenia snažím sa učiť tie okruhy postupne ale keď si dám nejaký náhodný test a je tam pár otázok z okruhu ktorý som s a ešte naučila len tipujem a samozrejme že to mám zle len inštruktor že účte s apo okruhoch neskacte hore dole ...značky ešte tiež viem len málo neviem či sa učiť všetky tie omáčky okolo značky keď niektorá je niekoľko vetoval a ani za boha zapamätať aleboen čistí čo znamená a stačí ?Aký štýl učenia ste si vy zvolili ako je to najlepšie asi viete čo myslím ?Ďakujem za tipy rady ❤️je toho strašne strašne veľa a ešte aj pri malom bábätku nie vždy mám čas ..

@spageta85 ahoj ja som začala tiez ,teóriu už mám za sebou .učim sa hlavne pri testovaní . Ale čítala som aj knihu aj usb od autoškoly postupne. Tiez sa mi nie vždy sa keďže chodím a vstávam skoro do práce po práci rovno po deti a učiť sa s prvakmi . Niekedy je toho už veľa tak nato ani nepozriem .

dadka43
16. feb 2026

@ardnaxela1989 ahoj, ja som tiež stresak riadny, ja som mala začiatkom januára skúšky, spravila som na prvýkrát krát, mne pomohol dosť inštruktor, podporil a poprial veľa šťastia, cvičisko som šla posledná a jazdu prvá, samozrejme vtedy najviac mrzlo, vzadu som mala ešte dvoch chalanov a policajtka, vyrazili sme a po chvíli zistila, že chalani nie sú pripútaní, sa dívam to je môj koniec, pritom nič nepipalo, že sú není pripútaní, ale nechala ma, videla, že mi to ide, potom mi povedala, že vzhľadom na to, že mali bundy oblečené a boli tam natlaceni, tak to nechala tak, inak by som letela..ja mám problémy ešte so sluchom, nosím načúvací aparát, pre mňa to boli stresy skôr aby som počula dobre, čo mi povie, ale nakoniec to bolo v pohode..no a to som chcela ešte, ja som autoškolu robila druhýkrát, po šiestich rokoch som to skúsila. Takže treba viac kondičných jázd a dať si čokoládu, nastaviť hlavu, to spravím, ja som tak šla na skúšky, že to spravím. Držím palce.

anonym_7730f9
16. feb 2026
@spageta85

@spageta85 prvo som si precitala vyhlasku.. to bolo prveee.. potom som par testov poskusala.. ale kedze nic moc tak som pekne krasne zacala sa ucit tie okruhy.m zase mne to neprislo nejako extra vela toho.. proste precitala si nahlas otazku a odpoved.. niektore tam.boli aj po krat len inak sdormulovane.. a znacky som si kukala yiez z otazok a ucila sa.. ked som sla s muzom autom a videla znacku tak som si hovorila co znamena 😂😂 a pitom uz len testy a testy a testy... Mas niekolko stranok s otazkami, tak som to striedala.. dokonca jedna ..tusim itesty.sk tam mas aj okruhy.. ze len znacky, len vedenie vozidla, konstrukcia vozidla . A tak.. a vela som davala pozor aj na teorii co a ako vysvetľuje instruktor.. a v pohode..

spageta85
16. feb 2026
@anonym_7730f9

@spageta85 prvo som si precitala vyhlasku.. to bolo prveee.. potom som par testov poskusala.. ale kedze nic moc tak som pekne krasne zacala sa ucit tie okruhy.m zase mne to neprislo nejako extra vela toho.. proste precitala si nahlas otazku a odpoved.. niektore tam.boli aj po krat len inak sdormulovane.. a znacky som si kukala yiez z otazok a ucila sa.. ked som sla s muzom autom a videla znacku tak som si hovorila co znamena 😂😂 a pitom uz len testy a testy a testy... Mas niekolko stranok s otazkami, tak som to striedala.. dokonca jedna ..tusim itesty.sk tam mas aj okruhy.. ze len znacky, len vedenie vozidla, konstrukcia vozidla . A tak.. a vela som davala pozor aj na teorii co a ako vysvetľuje instruktor.. a v pohode..

@anonym_7730f9 značky normálne naspamäť všetky alebo proste len čítala a vedela si to na teste označiť ako správnu odpoveď alebo si ich fakt že každú jednu vedela naspamäť ?

anonym_7730f9
16. feb 2026
@spageta85

@anonym_7730f9 značky normálne naspamäť všetky alebo proste len čítala a vedela si to na teste označiť ako správnu odpoveď alebo si ich fakt že každú jednu vedela naspamäť ?

@spageta85 naspamat.. tak vela ich zase neni tam..to sa da naucit v pohode.. skus aj tie testy na nete co mas okruhy.. tak to mi tiez velmi pomohlo..

spageta85
16. feb 2026
@anonym_7730f9

@spageta85 naspamat.. tak vela ich zase neni tam..to sa da naucit v pohode.. skus aj tie testy na nete co mas okruhy.. tak to mi tiez velmi pomohlo..

@anonym_7730f9 značiek je 173 to tak malo není veru snažím učiť okruhy postupne

anonym_7730f9
16. feb 2026
@spageta85

@anonym_7730f9 značiek je 173 to tak malo není veru snažím učiť okruhy postupne

@spageta85 ked si to budes prechadzat a robit testy tak ani.nebudes vediet ako a budes vediet ☺️☺️ vsetci sa boja tych testov ale to je na tom to najlahsie si myslim.. ja som robila pred vianocami tak to mam este pred ocami akoby vcera 😁

anonym_093cb7
Autor odpoveď zmazal
ema234
17. feb 2026

@ardnaxela1989 radsej sa na to vykasli ked uz tretikrat si neurobila. Na ceste su rozne kolizie!a musis predvidat. Ja by som dala 3x a dost. Potom to tak na tych cestach vypada.

marcella84
18. feb 2026
@anonym_11be4f

naozaj existujú ľudia čo nedajú skúšky na riadny prvý termín??

@anonym_11be4f napríklad aj ja 🙂 Dala som až na 2. pokus a to som skladala skúšky ešte v roku 2010, kedy boli miernejšie pravidlá ako dnes. Dnes už 16ty rok je zo mňa dobrá a zodpovedná vodička, jazdím takmer každý deň, bez nehody, najazdených spolu cca 250 tis. km.

fion22
18. feb 2026
@ema234

@ardnaxela1989 radsej sa na to vykasli ked uz tretikrat si neurobila. Na ceste su rozne kolizie!a musis predvidat. Ja by som dala 3x a dost. Potom to tak na tych cestach vypada.

@ema234 sú medzi nami aj dobrí doktori, kt nedali niektoré skúšky ani na 3-tí krát
šoférovanie je (aj) o praxi, nikto nemá v zadu na skle nálepku - dal som to na 5-ty krát
Pri tých čo začínajú šoférovať je hrozné kombo arogancia, ignorácia, rýchlosť a mobil do ruky, myslím že autorka bude šoférovať na začiatku z bodu A do bodu B, cestu si doma do detailov naštuduje, nebude sa s nikým pretekať a popritom scrollovať v mobile

ardnaxela1989
autor
Dnes o 12:59
@fion22

@ema234 sú medzi nami aj dobrí doktori, kt nedali niektoré skúšky ani na 3-tí krát
šoférovanie je (aj) o praxi, nikto nemá v zadu na skle nálepku - dal som to na 5-ty krát
Pri tých čo začínajú šoférovať je hrozné kombo arogancia, ignorácia, rýchlosť a mobil do ruky, myslím že autorka bude šoférovať na začiatku z bodu A do bodu B, cestu si doma do detailov naštuduje, nebude sa s nikým pretekať a popritom scrollovať v mobile

@fion22 spravila som nakoniec bez jedinej chyby najlepšie z tých co tam boli ale dala som si 5 kondičných jázd a stres som mala teda riadny až sa čudujem Ako som to dala a áno by ma v malom meste a dlho budem jazdiť najprv len tu kým nezískam prax a až tak ďalej