Chodili ste niekedy vedome na červenú?
prešli ste už niekedy vedome na červenú? Boli z toho následky? Viem že sú aj takí čo chodia ked nevidia iné autá a nikdy nič…
pokutu môžeš dostať aj za oranžovú
@anonym_autor Čo robíš, prieskum?
Pešo častejšie a raz autom, neúmyselne. Chodci si prepli semafór, naskočila červená, zastala som, pustila chodcov a išla ďalej. Až potom, keď som pozrela do späťáku, mi došlo, že kamión vo vedľajšom pruhu sa nepohol, lebo stále svietila červená. Bola som po ťažkom dni (9 hodín) dennodenne za volantom, asi 21.00 bolo. Už som nerozmýšľala. Nič z toho, našťastie, nebolo.
Nie som šofér,takže samozrejme takto nikdy,ako chodec bežne večer,keď nikde nebolo už nijaké auto,tak áno, prešla som 🙂
Presla, ked som videla v dialke zelenu, pridala plyn a uz naskocila orandzova aj cervena a nebola by som to uz ubrzdila.
máme v meste 3 semafory, cez všetky idem 2x denne a ja neviem, či len u nás alebo aj inde, ale čo týždeň, to iné nastavenie, raz je na odbočke doľava zelená 10 sekúnd, že ledva prejdú 2 autá, raz je tam 30 sekúnd, takže vždy sa snažím postáť na červenú, potom nie a nie skočiť, pridám a sem-tam idem snáď len na oranžovú, závidím každému, čo má na semaforoch časovač
Nie, ani ako chodec a ani ako šofér. Ale preistotu ma skoro šofér zrazil na prechode, keď ja som mala ako chodec zelenú a on červenú. Keby nie som všeobecne opatrná, tak to dopadne zle.
Ako chodec casto. No nikdy pomedzi auta, len vtedy idem, ked naozaj nic nejde. Ako vodic asi dva krat - raz tak, ze by som uz krizovatku neubrzdila a raz ma zmiatol semafor - boli tri pruhy, nad kazdym semafor a nad mojim a odbocovacim pruhom bol (a stale tak je) semafor pre odbocovaci pruh. Nastastie bol sviatok, podvecer, krizovatka takmer prazdna. Je to velmi matuce. Odvtedy si tam uz davam velky pozor, ale aj tak mi noha cukne.
@anonym_autor autom chodia vedome (!) na červenú iba tupci hazardujúci so zdravým a životom..
Nechodím, ani ako chodec ani ako šofér. Vtedy musím rozmýšľať ešte aj za ostatných lebo ľudia jazdia ako dementi.
Kedysi dávno som videla situáciu ako chodec, na veľkej križovatke auto zastavilo na červenú a to za ním ho suverénne obehlo a išlo ďalej. Na jeho smolu v tej rade áut za nimi bolo aj policajné auto ktoré okamžite zaplo majáky a išlo po ňom. Rozmysli si, či ti tie problémy za to stoja. Snáď nechceš vedome jazdou na červenú ohrozovať životy ostatných.
Jasne keď svieti červená a ani jedno auto nikde 😂
Pešo častejšie a raz autom, neúmyselne. Chodci si prepli semafór, naskočila červená, zastala som, pustila chodcov a išla ďalej. Až potom, keď som pozrela do späťáku, mi došlo, že kamión vo vedľajšom pruhu sa nepohol, lebo stále svietila červená. Bola som po ťažkom dni (9 hodín) dennodenne za volantom, asi 21.00 bolo. Už som nerozmýšľala. Nič z toho, našťastie, nebolo.
@anonym_b4b038 presne toto sa stalo aj mne 🙂
Mna vedia niekedy rozculit tie semafory na znamenie.
Ludia ich stlacia, potom vsak nejde ziadne auto, tak prejdu este na cervenu.
Ja tam dojdem o chvilku, zrovna naskoci ta zvolena zelena pre chodcov, autam cervena, tak tam stojim, cakam, za mnou dalsie auta.
Chodec je uz samozrejme davno prec, uz nie je ani v dohlade, ulica prazdna, lebo presiel este na svoju cervenu.
Rozumiem, ze sa mu nechce cakat, aj ze vyhodnotil, ze ziadne auto nie je nablizku, tak si skratil cakanie a prebehol este na cervenu.
Ale nie je to fer.
A trochu to vychadza aj z nasej natury, ze pravidla platia pre vsetkych, ale ked som sikovnejsi, tak pre mna nie.
tak sa zamyslam, aky to ma vyznam? vedome chodit na cervenu len za to, ze nejde auto? vsak kvoli niecomu tam tie semafory su, preco ich teda ignorovat...
No,tak toto je tazka frajerinaaa👌Asi rovnaka ako nepouzivat v aute pasy. Ti,co sa nepriputali a mali havariu,ti uz totiz neodpisu.
Nejazdím ale ako chodec to robím tak ze keď je červená prejdem trocha ďalej mimo prechodu a prejdem kolmo na druhú stranu mimo semaforu 😁
@dora281 ja tiez stojim ako chodec na cervenej, aj ked nic nejde. Mam ponaucenie z mladosti. Isla som na bicykli, nic neslo, tak ze prejdem cez prechod. A zrazu, fakt netusim odkial sa tam vzal, vedla mna kamion. Ty kokos, este aj po 20-tich rokoch ma oblieva pot, ked si na to spomeniem. Takze clovek sa pouci az na vlastnych chybach.
@anonym_autor nikdy. Na červenú nikdy.
Ako chodec casto. No nikdy pomedzi auta, len vtedy idem, ked naozaj nic nejde. Ako vodic asi dva krat - raz tak, ze by som uz krizovatku neubrzdila a raz ma zmiatol semafor - boli tri pruhy, nad kazdym semafor a nad mojim a odbocovacim pruhom bol (a stale tak je) semafor pre odbocovaci pruh. Nastastie bol sviatok, podvecer, krizovatka takmer prazdna. Je to velmi matuce. Odvtedy si tam uz davam velky pozor, ale aj tak mi noha cukne.
@katarinaba táto téma bola písaná presne s týmto zámerom či sa to už niekomu podarilo i ked nechcel, myslel ze stihne prejst ale už videl že prechádza na červenú 🙂 dakujem za odpoved
Asi dvakrát sa mi stalo, že som sa na neznámom mieste tak sústredil na to, kam a ako odbočiť, že som červenú (resp. samotnú existenciu semafora) prehliadol (žiadne autá v kolíznom smere nešli, to by som si všimol).

iba ako chodec. autom nie.