Od kedy môžem jazdiť sama?
Dobry den prajem,
som uz trochu popletena, dnes som urobila vodicak, mam ale 17, 18 budem mat 31.10. No a neviem kedy budem moct chodit sama lebo ma poplietla dneska policajtka na skuskach, viem co sa pise vo vyhlaske, 3mesiace pred 18tkou bla bla bla ano, mne to aj vychadza do oktobra, ze 3
Len to, ze dneska na skuske policajtka hovorila, ze ti, co sme dnes mali skusky a mame 17, tak po 18tke este 3 mesiace s niekym a nie sami…
Ja som sa o tom aj s instruktorom rozpravala, ten povedal, ze mozem od 18tky sama…
Ja neviem uz😭dakujeme sa odpovede predom
@kovacovajess08 policajtka ti povedala dobre, až 3 mesiace po 18-tke môžeš jazdiť sama
@nelca84 To si ako na to dosla?
@kovacovajess08 policajtka ti povedala dobre, až 3 mesiace po 18-tke môžeš jazdiť sama
@nelca84 odbitim 18 narodenín moze sam
Ak dobre viem, tak v deň dovŕšenia 18 rokov.
@kovacovajess08 Vieš čo sa píše vo vyhláške, s doprovodom musíš jazdiť minimálne 3 mesiace /od dátumu skúšky/. Z toho vplýva, že dovŕšením 18 teda od 31.10. môžeš jazdiť sama.
@nelca84
@kovacovajess08 policajtka povedala zle
Nam povedali- ak robis skusky 17+ tak az do 18 rokov s doprovodom. Aj je skuska 18+ tak tri mesiace.
Nam povedali- ak robis skusky 17+ tak az do 18 rokov s doprovodom. Aj je skuska 18+ tak tri mesiace.
@zuzinka888 nad 18 rokov nemusí mať vôbec doprovod. To si zasa kde na to prišla?
@kovacovajess08 a do toho papiera si zapíš viacerých, ktorých môžeš s VP, nech ten doprovod môžu robiť viacerí
@nelca84 no isto nie. Podmienka je 3 mesiace s dozorom. Inštruktor ti povedal dobre. Ak, do 18 budeš mať 3 mesiace, čo ty budeš mat...tak od 18 jazdis sama
@zuzinka888 a teraz nad tým čo si napísala skús porozmýšľať.
keď bude robiť skúšky týždeň pred 18 narodeninami, tak bude musieť mať doprovod len týždeň, a keď urobí po 18. narodeninách, tak 3 mesiace? Blbosť
@zuzinka888 nad 18 rokov nemusí mať vôbec doprovod. To si zasa kde na to prišla?
@sasa1310 ale ano, musíš. Je to vo vyhláške
@anonym_293499 čo je vo vyhláške? Keď urobíš skúšky po 18.ke, musíš mať doprovod? no poprosím, hoď sem paragraf toho
@sasa1310 bavíme sa o tom, keď sa vodicky urobí v 17 rokoch. Tam je podmienka 3 mesiacov. Takže, v tomto prípade, ak ti tie 3 mesiace nevyjdu v 17 ke, jazdis s doprovodom aj po dovŕšení 18 rokov. A čo sa týka toho doprovodu, keď jej napíšeš, že si môže zápisat viac osôb s VP, treba napísať aj to, že to nemôže byť hocikto kto má VP (podmienka 10 rokov)
Ak robí skúšky viac ako 3 mesiace pred 18stkou, jazdí sám od dovŕšenia 18.
Ak má medzi skúškami a 18. narodeninami menej ako 3 mesiace, jazdí s doprovodom minimálne 3 mesiace, teda ešte aj po 18stke.
Napr. Skúška 2 mesiace pred 18. narodeninami, jazdí s doprovodom ešte mesiac po 18tke.
Skúšky deň pred 18skou, jazdí s doprovodom ešte 3 mesiace po 18. narodeninách.
Naopak:
Skúšky v deň 18. narodenín môže jazdiť hneď sám
@sasa1310 bavíme sa o tom, keď sa vodicky urobí v 17 rokoch. Tam je podmienka 3 mesiacov. Takže, v tomto prípade, ak ti tie 3 mesiace nevyjdu v 17 ke, jazdis s doprovodom aj po dovŕšení 18 rokov. A čo sa týka toho doprovodu, keď jej napíšeš, že si môže zápisat viac osôb s VP, treba napísať aj to, že to nemôže byť hocikto kto má VP (podmienka 10 rokov)
@anonym_293499 nie, nebavíme. Ja som odpovedala na komentár, tak sa nauč čítať a neprekrúcaj odpovede.
Ak robí skúšky viac ako 3 mesiace pred 18stkou, jazdí sám od dovŕšenia 18.
Ak má medzi skúškami a 18. narodeninami menej ako 3 mesiace, jazdí s doprovodom minimálne 3 mesiace, teda ešte aj po 18stke.
Napr. Skúška 2 mesiace pred 18. narodeninami, jazdí s doprovodom ešte mesiac po 18tke.
Skúšky deň pred 18skou, jazdí s doprovodom ešte 3 mesiace po 18. narodeninách.
Naopak:
Skúšky v deň 18. narodenín môže jazdiť hneď sám
@patka06 si to tu dala na pána. Presne tak je to ako píšeš, zhrnuté v jednom príspevku
Pisat mozu...sama pojdeš vtedy.ked ti to tatko dovoli a požicia ti auto.😜samozrejme najskor po 18. nar.
@nelca84
určite nie
tak ja som sa na to pýtala 2 právnikov. Jeden mi povedal, že samostatne od dňa 18 narodenín a druhy právnik mi povedal, že až deň po 18 narodeninách. Tak syn to neriskoval, tak sám jazdil až deň po 18 narodeninách
tak ja som sa na to pýtala 2 právnikov. Jeden mi povedal, že samostatne od dňa 18 narodenín a druhy právnik mi povedal, že až deň po 18 narodeninách. Tak syn to neriskoval, tak sám jazdil až deň po 18 narodeninách
@anonym_3cc6f6 Pravdu mal prvý, v deň narodenín už môže jazdiť sám.
V prípade, že spĺňa podmienku 3 mesiace od skúšok