Podmienky v autoškolách: Najprv teória, potom prax?
Prosím Vás, ako to je teraz v autoškolách. Aké máte skúsenosti? Už funguje to, že najskôr sa treba naučiť teóriu (úspešné absolvovanie teoretickej skúšky) a keď to žiak zvládne, potom ide na cesty? Alebo sa to zavádza postupne, že to teda ešte nie je zákonom povinné? A autoškoly si to robia podľa seba.
@jednoduchomirka a ako by si to chcela mať? Najprv šoférovať, a až potom sa naučiť ako sa to ma robiť? Samozrejme ze najprv je teória 🙄
@anonym_c32c67 ja som robila skusky v 2003 a naozaj sme mali jazdy hned od zaciatku. Takze ja som mala 1hod teorie, 1hod kde nam instruktor ukazal motor, prakticke veci okolo auta a dalsia hod sa uz jazdila. Ja som mala dokopy asi 5-6hod teorie a isla som na skusky. Ziadny trenazer, cvicisko, hned do premavky sme isli. Co poznam ludi z toho terminu, tak vsetci jazdia v pohode doteraz.
@anonym_c32c67 ešte dopĺňam príklad: v apríli urobíš závernú skúšku z teórie a až potom si môžeš sadnúť za volant a ísť sa učiť jazdiť na cvičisko a cestu. A potom (neviem, koľko toto trvá) napríklad v máji budeš robiť ďalšiu skúšku - testy z jazdy.
@jednoduchomirka 1130, automat
Absolvujem teraz autoškolu,som sa pýtala,tak tento zákon nadobudne platnosť až v budúcom roku.najprv teória,testy a potom do premávky.brala by som to po novom,lebo absolvuješ testy a máš to z krku,netreba sa na to sústrediť že ťa to ešte čaká..
Absolvujem teraz autoškolu,som sa pýtala,tak tento zákon nadobudne platnosť až v budúcom roku.najprv teória,testy a potom do premávky.brala by som to po novom,lebo absolvuješ testy a máš to z krku,netreba sa na to sústrediť že ťa to ešte čaká..
@anonym_f82dd9 super, vďaka za prezistenie.

Pár hodín teorie, cvičisko, potom súbežne teoria a jazdy. Dúfam, že nezmysel, najprv absolvovať testy, až potom sú jazdy nikdy neschvália
Trenažér už nie je povinný, väčšina autoškôl ho ani nemá
@patka06 preco nezmysel? Náhodou to vnímam pozitívne, platíš zatial len za vyučovanie teórie, ak nespravíš 3x tusim, tak ideš odznova len teóriu, nie komplet, co by sa dost predrazilo, jazdy su na vodicaku to najdrahšie. Nie ako teraz, musis absolvovať cely kurz za 1000e cca, ak nespravíš testy na konci celého kurzu 3x, tak znova cely kurz platiť.
Okrem financneho hľadiska na tom nevidím nic zle, ved aj teraz ideš najprv testy a ked si spravil tak jazdy, akurát, ze to mas v jeden den , ale to je uplne jedno ,neviem co moze niekomu na tom vadiť.