Riešiť STK pred dovolenkou alebo počkať?
Prosím vás, riešite STK dopredu, keď viete, že vás čaká dlhšia cesta autom?
Všimla som si, že nám STK končí krátko po dovolenke. Auto jazdí normálne, nič nesvieti, nič nebúcha, tak som to chcela nechať až potom. Muž hovorí, že načo stresovať pred dovolenkou, keď termín ešte platí.
Len ja mám taký blbý pocit ísť na dlhú cestu a vedieť, že to máme “tesne pred koncom”.
Nechali by ste to až po dovolenke, alebo radšej vybavili pred cestou?
Zbytočne stresuješ. Ja som riešil STK včera (pondelok) a jej platnosť vypršala v sobotu 😀 Vybavené hneď ráno za 25 minút. Samozrejme v nedelu som s tým autom nejazdil a v pondelok som riskol jazdu aj s neplatnou STK 😀
@anonym_autor Stačí po dovolenke, teraz si objednajte termín.
my si vzdy pred dovolenkou dame skontrolovat auto...Ci sme mali fungl nové alebo máme teraz 6 rocne...proste to povazujem za akysi standard...
Zbytočne stresuješ. Ja som riešil STK včera (pondelok) a jej platnosť vypršala v sobotu 😀 Vybavené hneď ráno za 25 minút. Samozrejme v nedelu som s tým autom nejazdil a v pondelok som riskol jazdu aj s neplatnou STK 😀
@anonym_f89d5d tak čakaj pokutu
Bozinku, nestraste ju. S autom sa chodi do servisu bezne, ak treba, snad nie len kvoli dovolenke. Termin objednaj na datum po dovolenke, ved stk je len bezna kontrola po 2 rokoch, pri novom po 4
@anonym_f89d5d nie, netrepem. Si naštuduj. Automaticky ti príde, nakoľko systém ich upozorní, že si nemal čo i len 1 deň, keďže nie je žiadna tolerancia na pár dní
@sasa1310 Blbosť. Aký systém? Kto? A kde si to mám naštudovať? Už som viac krát prihlasoval auto na STK a nemalo platnú STK, žiadna pokuta SPATNE neprišla. Pokutu môžem dostať ked ma zastavia policajti a ja nemám potrebné doklady, ale nie nejako "Automaticky spatne". Takže netrep.
@sasa1310 Blbosť. Aký systém? Kto? A kde si to mám naštudovať? Už som viac krát prihlasoval auto na STK a nemalo platnú STK, žiadna pokuta SPATNE neprišla. Pokutu môžem dostať ked ma zastavia policajti a ja nemám potrebné doklady, ale nie nejako "Automaticky spatne". Takže netrep.
@anonym_f89d5d https://www.autotechna.sk/novinky-a-clanky/zabu... nech sa páči. stačí googliť
@anonym_f89d5d https://www.autotechna.sk/novinky-a-clanky/zabu... nech sa páči. stačí googliť
@sasa1310 Hej, píše sa tam že hrozí pokuta. Ale ako som písal, v živote žiadna neprišla 😀 Verit slovenskému systému, kde nefunguju ani základné veci a čakať nejaký dokonalý systém, je smiešne 🙂
@sasa1310 Hej, píše sa tam že hrozí pokuta. Ale ako som písal, v živote žiadna neprišla 😀 Verit slovenskému systému, kde nefunguju ani základné veci a čakať nejaký dokonalý systém, je smiešne 🙂
@anonym_f89d5d do 5 rokov môžeš čakať. A v tomto to nie je smiešne, štát potrebuje každé euro, takže ver, že toto a kataster všetkých, ktorí predali do 5 rokov nehnuteľnosť a nezaplatili dane, preverí a pošle pokuty. Na toto sa posledné 2 roky štát zameriava. to, že ty neveríš je tvoja vec, ja píšem ako to je. Tento rok som mala auto v servise a som to riešila či stihnú opraviť do prvej STK, tak mi vraveli potom ako mám postupovať lebo pokuta chodí automaticky
@anonym_autor jasne že až po dovolenke. STK nie je o tom že ti to automechanik riadne prezrie.
Len si povymysla somariny aby ste mu dali do vrecka nejaké euricka.
@anonym_f89d5d do 5 rokov môžeš čakať. A v tomto to nie je smiešne, štát potrebuje každé euro, takže ver, že toto a kataster všetkých, ktorí predali do 5 rokov nehnuteľnosť a nezaplatili dane, preverí a pošle pokuty. Na toto sa posledné 2 roky štát zameriava. to, že ty neveríš je tvoja vec, ja píšem ako to je. Tento rok som mala auto v servise a som to riešila či stihnú opraviť do prvej STK, tak mi vraveli potom ako mám postupovať lebo pokuta chodí automaticky
@sasa1310 súhlas, len trošku doplním, že kataster má oznamovaciu povinnosť na FS a tá potom posiela veľké pokuty a dodaňuje a chytia každého. Na bordel by som sa nespoliehala. Presne, ako píšeš, zameriavajú sa na to.
A aj s tou STK opatrne. Im to vyhodí systém, že chyba a pokuty chodia poštou. Ak končí STK cez víkend a urobí sa v pondelok, nebude problém, ale ak chýba dlhšie, pokuta príde.
@anonym_f89d5d nie, netrepem. Si naštuduj. Automaticky ti príde, nakoľko systém ich upozorní, že si nemal čo i len 1 deň, keďže nie je žiadna tolerancia na pár dní
@sasa1310 doteraz neprisla ziadna, a to sa islo mesiac po termine, auto bolo v servise, a nikto nevedel ze tam bolo
@anonym_autor ja mam nieco lepsie...rano v den odchodu na dovolenku do Madarska, manzel zistil, ze mu skoncila Stk 🤦♀️ ...ale stihol vybavit do 13h 🙏
Daj na chlapa.
Moje auto preslo Stk, predtym v servise len drobnosti urobili. O mesiac sme dali inde, lebo mi nesla klima...a nasli take chyby, ze nas to stalo cez 600e 🤦♀️...maly yaris...hlavne ze na Stk ok 🤷♀️
5 dní je Ok. Nechápem o čo ti ide. My ideme mať ešte menej.
@sasa1310 doteraz neprisla ziadna, a to sa islo mesiac po termine, auto bolo v servise, a nikto nevedel ze tam bolo
@janka2501 to sa mi nezdá. Teraz sa veselo ide po rôznych chybách. Známy dostal doplatiť daň za posledných 5 rokov, a pritom platil daň z nehn. 15 r.
chýbajú eurá, tak sa robia veľké kontroly. Ešte ti to dajú doplatiť. ak nie hneď, tak o pár rokov.
@janka2501 to sa mi nezdá. Teraz sa veselo ide po rôznych chybách. Známy dostal doplatiť daň za posledných 5 rokov, a pritom platil daň z nehn. 15 r.
chýbajú eurá, tak sa robia veľké kontroly. Ešte ti to dajú doplatiť. ak nie hneď, tak o pár rokov.
@anonym_03d253 zda,nezda je to tak

koľko dní po dovolenke?