icon

Stretli ste sa s arogantným vodičom autobusu?

nela1561
Včera o 07:30

Dobrý deň, len tak ma zaujíma, že či ste mali tiež skúsenosť ako ja s autobusom , išla som z autom na takej ulici kde majú na jednej strane ľudia svoje zaparkované auta takže samozrejme je len jeden pruh jazdný. Ako som išla po ľavej strane akurát mi išiel oproti autobus , ktorý samozrejme nezastavil aby som sa mohla zaradiť niekam kde je voľno len proste išiel, chýbali tam sekundy a nabúral by do mňa vôbec žiadny záujem z jeho strany že " však chod zarad sa niekam nech ta ne** bnem " ale on si kľudne išiel ako by sa nič nestalo . Fakt si myslia tí autobusari že môžu fakt všetko? To len ja ich tak nenávidím? Alebo ste tu viacerí?

Strana
z3
minenkaa
Včera o 07:32

Bola si v protismere?

anonym_494080
Včera o 07:33

Niektorí vodiči autobusov jazdia takto, pretože veľké vozidlo sa na úzkej ulici vyhýba ťažšie než osobné auto. Z praxe často očakávajú, že osobné auto sa zaradí do medzery medzi zaparkované autá, lebo autobus má dĺžku okolo 12 m a horší manévrovací priestor. To však neznamená, že môžu ignorovať situáciu. Vodič autobusu je povinný prispôsobiť jazdu tak, aby nevzniklo riziko zrážky. Ten, kto má prekážku vo svojom jazdnom pruhu (zaparkované autá), má spravidla povinnosť dať prednosť protiidúcemu vozidlu. Ak je však situácia neprehľadná alebo sa nedá bezpečne zaradiť, musí spomaliť alebo zastaviť aj druhý vodič.

amonet
Včera o 07:34

tiez tipujem ze si bola v protismere

nela1561
autor
Včera o 07:34
@minenkaa

Bola si v protismere?

@minenkaa bola som ano , ved som to aj napísala ze sa nedalo prejsť a ze ani nepockal kým sa zaradim len proste išiel

amonet
Včera o 07:35
@nela1561

@minenkaa bola som ano , ved som to aj napísala ze sa nedalo prejsť a ze ani nepockal kým sa zaradim len proste išiel

@nela1561 ak to bola jednosmerka a ty si bola v protismere nemala si tam co robit

nela1561
autor
Včera o 07:36
@anonym_494080

Niektorí vodiči autobusov jazdia takto, pretože veľké vozidlo sa na úzkej ulici vyhýba ťažšie než osobné auto. Z praxe často očakávajú, že osobné auto sa zaradí do medzery medzi zaparkované autá, lebo autobus má dĺžku okolo 12 m a horší manévrovací priestor. To však neznamená, že môžu ignorovať situáciu. Vodič autobusu je povinný prispôsobiť jazdu tak, aby nevzniklo riziko zrážky. Ten, kto má prekážku vo svojom jazdnom pruhu (zaparkované autá), má spravidla povinnosť dať prednosť protiidúcemu vozidlu. Ak je však situácia neprehľadná alebo sa nedá bezpečne zaradiť, musí spomaliť alebo zastaviť aj druhý vodič.

@anonym_494080 no ved to isté vravím aj ja. Presne v tejto situácii som sa sním ocitla a videl ze nemám kde zaparkovať, bolo miesto skoro pri nom keby tých 10 s počkal alebo by stačilo keby len spomalil tak sa pekne zaradím , ale on ? Išiel a mal v pi**

wade
Včera o 07:36

Podla pravidiel, mu mas dat prednost uz na zaciatku. Nevliezt do takeho miesta, ak sa tam neda prejst. Neviem aka dlha bola ta ulica, obcas sa stane ze proste nevidis - je dlha, alebo tam auto vbehne potom, ked tam uz si. Normalny vodic pocka, ale autobusarom sa asi nechce - aj mu rozumiem, ked pusti jedno, hned tam bude druhe, atd. My mame taku pri baraku - a presne chodia tu aj autobusy. Niekedy musia ludia holt cuvat.

wade
Včera o 07:37

este dodam - zalezi ci su auta na tvojej strane, alebo oproti - v principe, kto ma prekazku

nela1561
autor
Včera o 07:37
@amonet

@nela1561 ak to bola jednosmerka a ty si bola v protismere nemala si tam co robit

@amonet jednosmerná cesta to nieje , je tam aj škôlka takže aj ľudia čo tam bývajú tak majú na pravej strane zaparkované auta na ceste a plus škôlka co nosia ľudia deti z autami tak tam nachvilku postoja,

minenkaa
Včera o 07:39
@nela1561

@nela1561 tak potom to bola tvoja chyba

nela1561
autor
Včera o 07:39
@wade

Podla pravidiel, mu mas dat prednost uz na zaciatku. Nevliezt do takeho miesta, ak sa tam neda prejst. Neviem aka dlha bola ta ulica, obcas sa stane ze proste nevidis - je dlha, alebo tam auto vbehne potom, ked tam uz si. Normalny vodic pocka, ale autobusarom sa asi nechce - aj mu rozumiem, ked pusti jedno, hned tam bude druhe, atd. My mame taku pri baraku - a presne chodia tu aj autobusy. Niekedy musia ludia holt cuvat.

@wade ja viem ze mu mam dat prednosť keď mám prekážku ja. Sak to je samozrejme,, on tam ešte nebol na ceste kým ja už som bola v polovici tak on sa tam zrazu zjavil

minenkaa
Včera o 07:42
@nela1561

@wade ja viem ze mu mam dat prednosť keď mám prekážku ja. Sak to je samozrejme,, on tam ešte nebol na ceste kým ja už som bola v polovici tak on sa tam zrazu zjavil

@nela1561 ale toto je ta situácia ,že sa treba prispôsobiť ,obaja,zbytocne sa rozculujes
Ak do teba nenabúral ,prispôsobil sa

wade
Včera o 07:42

Rozumiem ti. Normalny vodic pocka - lebo na koniec ho to stoji menej casu, ako ked mas cuvat. Ale sofer autobusu ma trosku inu poziciu - lebo ako hovorim - pusti jedno auto, za tebou ide dalsie, mysli si ze je volno, atd.

anonym_b6b74b
Včera o 07:43

Ty si mala prekážku, musíš dať protiidúcemu prednosť. Možno si nesprávne odhadla vzdialenosť alebo rýchlosť autobusu a vtrepala si sa do toho zúženého priestoru. Tiež je možné, že máš len slabší odhad a zmestili by ste sa v pohode aj s busom. Niektorí vodiči obchádzajú prekážku 2 metrovým oblúkom. Ten vodič autobusu má pravdepodobne lepší odhad a neriskoval by, že sa tam šuchnete. Len si zastresovala

nela1561
autor
Včera o 07:44
@wade

@wade jasne tak to už mám čakať a sledovať hodiny kedy ma ist autobus ? Keď som aj ja v aute ? Véd ja som išla klasický už domov a on zo zákruty vyšiel už keď ja som bola v strede cesty takže videl ze pri nom je miesto kde môžem zaparkovat" a on si môže kľudne prejsť, ale on nie, on si len išiel ako keby nič ani nespomalil len si išiel

nela1561
autor
Včera o 07:45
@wade

Rozumiem ti. Normalny vodic pocka - lebo na koniec ho to stoji menej casu, ako ked mas cuvat. Ale sofer autobusu ma trosku inu poziciu - lebo ako hovorim - pusti jedno auto, za tebou ide dalsie, mysli si ze je volno, atd.

@wade ti nechápeš že ja som neočakávala aby počkal a pustil ma len proste stačilo ísť o niečo pomalšie aby som to "stihla" zaparkovať aby prešiel ten magoor

minenkaa
Včera o 07:45
@nela1561

@wade jasne tak to už mám čakať a sledovať hodiny kedy ma ist autobus ? Keď som aj ja v aute ? Véd ja som išla klasický už domov a on zo zákruty vyšiel už keď ja som bola v strede cesty takže videl ze pri nom je miesto kde môžem zaparkovat" a on si môže kľudne prejsť, ale on nie, on si len išiel ako keby nič ani nespomalil len si išiel

@nela1561 zbytocne sa rozculujes ,nič zle sa nestalo
Najdi si inu cestu

anonym_d84962
Včera o 07:46

Ci sa Ti paci, ci nie, chyba na Tvojej strane. Nabuduce budes predvidat, lebo toto je bezna situacia pred skolkami, skolami. Nie, ze kusok prejdem, vsetci by sa az do skolok najradsej natlacili. Mam prekazku, musim dat prednost. Bodka

nela1561
autor
Včera o 07:49
@anonym_d84962

Ci sa Ti paci, ci nie, chyba na Tvojej strane. Nabuduce budes predvidat, lebo toto je bezna situacia pred skolkami, skolami. Nie, ze kusok prejdem, vsetci by sa az do skolok najradsej natlacili. Mam prekazku, musim dat prednost. Bodka

@anonym_d84962 ja viem ze musím dať prednosť, ale on keď tam ešte nebol na tej ceste a zjavil sa tesne predtým ako som už bola v polovici Q možno 2 m som mala pred sebou miesto kam sa môžem vopchat tak asi spomalim ? Nie ? Alebo ešte naschvál pridám? A vôbec ma to nezaujíma ci do niekoho jebnem ??

anonym_b6b74b
Včera o 07:50

Na obojsmernej ceste musia ostať pri státí 3 m pre oba jazdné pruhy. Čiže ty s autobusom si musela mať 6 m cestu. To sa ti zdá málo? A keby tam bola ozaj neprehľadná zákruta, bol by tam zákaz státia. Máš zlý odhad, koľko rokov šoféruješ?

biba_18
Včera o 07:52

@nela1561 proste to bol debil. urobil to lebo mohol. resp. nemohol, ale bol to debil 🤷‍♀️

anjelicek26
Včera o 07:53

Tak to bola tvoja chyba, mala si pockat, kym v protismere dostatocne dlho nic nebude, aby si vedela tie auta obijst.. Autobusar ma asi uz nervy na ludi "to stihnem" a "on zabrzdi vsak ma nezramuje, aj ked tam nemam co robit"...

biba_18
Včera o 07:54

@anonym_b6b74b bývam na ulici kde pri státí rozhodne nie sú voľné 2 pruhy. lenže sú vodiči a vodiči…

nela1561
autor
@anonym_b6b74b

Na obojsmernej ceste musia ostať pri státí 3 m pre oba jazdné pruhy. Čiže ty s autobusom si musela mať 6 m cestu. To sa ti zdá málo? A keby tam bola ozaj neprehľadná zákruta, bol by tam zákaz státia. Máš zlý odhad, koľko rokov šoféruješ?

@anonym_b6b74b ako hovorím ja som bola už v polovici cesty, na to som z diaľky videla ze už ide do zákruty autobus tak som v momente hľadala miesto kam to auto zaparkujem lenže tam nebolo miesto , bolo až skoro možno 2 m pred zákrutou lenže už tam autobus bol skoro pri mne tak som si myslela ze keď vidí zo svojej strany ze nemám kam dat auto tak chvíľku počká keď vlastne pri nom bolo miesto , lenže on nie nečakal len proste išiel tak som sa natlačila na nejaké auto ktoré malo medzeru asi tak na meter aj pol

katkaseiner

Na jednej strane ty mas pockat kym protiiduce auto prejde. Ale chapem tu situaciu lebo sa nam zrovna taka stala... Dlhsia ulicka, tiez parkuju na debilov ti vodici, tak uz moj muz isiel do protismeru a odtial sa neskor vyrutilo dalsie auto a blika a ide a ani nespomalilo. To bola situacia tiez ze sme sa nevedeli zaradit, cize to auto malo postat a pockat kym uz prejdeme popri poslednom aute (tak ako aj sofer autobusu) a potom uz by mohol ist plynulo. No niekto si mysli ze mas sklenu gulu a zistis si ci pojde auto...

nela1561
autor
@biba_18

@nela1561 proste to bol debil. urobil to lebo mohol. resp. nemohol, ale bol to debil 🤷‍♀️

@biba_18 ved to hovorím aj ja

biba_18
Včera o 07:55

@anjelicek26 čítala si? ona vošla do ulice keď bola prázdna…

nela1561
autor
Včera o 07:56
@anjelicek26

Tak to bola tvoja chyba, mala si pockat, kym v protismere dostatocne dlho nic nebude, aby si vedela tie auta obijst.. Autobusar ma asi uz nervy na ludi "to stihnem" a "on zabrzdi vsak ma nezramuje, aj ked tam nemam co robit"...

@anjelicek26 aha . Takže ti keď ideš niekam z autom tak budeš pol hodinu pozerát a čakať kým nejaké auto prejde ? Véd aj ti si s autom tak potom o com trepes?

nela1561
autor
Včera o 07:57
@biba_18

@anjelicek26 čítala si? ona vošla do ulice keď bola prázdna…

@biba_18 hurá 🥳 ti si asi jediná ktorá to prečítala poriadne A pochopila

anonym_60d998
Včera o 07:59

mne minule na hlavnej ceste kde autá bežne 90 km jazdia - oproti mne predbiehal kolonu nejaký trkvas - na tach. mal asi 120 , ja som musela takmer zastať lebo inak by sme sa čelne zrazili. On asi 120 na tachometri , ja 40. skoro ma trafilo od strachu čo teraz . A vzadu sedela dcéra. nás skoro zabil.

Strana
z3