Cisársky rez na "želanie" - Banská Bystrica
Žienky zaujímalo by ma ci mate niektorá vedomosť o tom ze by sa dal V Banskej Bystrici v dákej súkromnej klinike dohodnúť cisárzky rez? V prípade ze si to rodička želá? Nieje to zo žiadnych zdravotných dôvodov ale proste keď sa žena boji rodiť prirodzene po prom pôrode. Počula som o tom ze je to možné niekde v BB na súkromnej klinike a poplatkom samozrejme lenže nič viac neviem. Ani som si nie istá ci je to možné. Ďakujem. Píšem. O Banskej Bystrici nakoľko som z okolia
A za dalsie ked rodis raz či normalne či cisárskym tak aspoň vieš čo ťa čaká a ako to bude.skor po pôrode je to také bolestivé a neviem čo ale tak treba myslieť na bábo to dodá silu že treba všetko pretrpieť.
@petamich uf tak to ma mrzi ze az tak. Mna sa ako prvu otazku pri prijme pytali ci som cvicila anibalom....no veru necvicila lebo malicka nerastal ako bolo treba a nechxela som si tym vyvolat predcasny porod a bola by este mensia. Porodna vaha v 38+1 bola 2320g...mala som.aj nastrih a aj tak nepomohlo a natrhla som sa a pri zasivani som citila kazdy jeden steh. Nebol to urcite najhorsi porod, no neviem si predstavit co by bolo ak by mala 4kg. Drz sa 🙂.
@yanni v AT je to kockopes, lebo baby friendly hospital sekciu na zelanie nerobia, odmietnu to. Cize bud musis ist na Privat Klinik alebo nemocnicu, kde nemaju ofiko baby friendly politiku. Zase ono tych sekcii na zelanie tu vela nie je. Porodnictvo mi Tu pride pristupom k zene velmi fajn. Ale keby viem , co chcem, tak tu sekciu vybavim. Zase porod je tu dobre monitorovany, moj porod bol monitorovany na pasoch od zaciatku do konca a pomohli mi s pasmi sa postavit a drepovat. Ale dve zeny, co poznam isli na cisarsky tak, ze to skusili prirodzene a ked same povedali, ze proste nevladzu a boja sa dalej, tak im bez debaty spravili cisarsky.
Ja som začala rodiť v 37tt nečakane odišla voda, začínali kontrakcie avšak pomaly to išlo otvorená na 1,5prsta po 15hod kedy som čakala kedy už konečne príde niečo ,nemala som ešte ani tie najsilnejšie kontrakcie aj keď boli dosť a dlho už som bola unavená nevyspata začalo to večer a na druhý deň o 1 sa primár pýtal či nechcem cisársky nakoľko to môže trvať dlho ešte. Už som to chcela mať za sebou . Bála som sa veľmi sekcie avšak teraz keby mám rodiť aj 5x už len cisárom nemôžem porovnať síce s obyčajným ale nebola to žiadna katastrofa ako som myslela že bude ako píšu baby . Jasné prvé 2 dní ležíš ale na druhej strane aj si trochu oddýchneš a o mimi sa postarajú nosia ti ho čiže je to také pohodlnejšie ako napr po klasickom čo boli baby niektoré behali hneď ale veľa zasivane s bolesťami a už mali deti a museli nejak fungovať. Každé má pre aj proti ale ja som napr na druhý deň už chodila pomaly fungovala a každý deň lepšie a lepšie. Možno niekto zvláda horšie ale ja teda som za cisársky ak sa dá. Skús sa pýtať dr môj sa má napr počas tehu pýtal či chcem prirodzene alebo cisár radšej dal na výber neviem no... Držím prsty
@miskamicha nechapem co na Slovensku robia s tym umrtvenim toho sitia. Tiez som mala par stehov, maly ma malinko zvonku strajchol. Ale umrtvili to naozaj ze dobre, jedine co bolo bolestive, bol ten vpich prvy do tych partout. To bolo neprijemne, potom som to do vecera necitila vobec. Iba take drobne tahanie.
V BB to žiaľ možné nie je. Ja to začínam riešiť tiež (prvý pôrod katastrofa, po 3 dňoch vyvolávania a nalievania oxytocínom som už bola úplne K.O., dieťa 4000g a 58cm-dopredu vedeli že je veľké, len som zvracala od bolesti a nevládala som už ani hlavu zdvihnúť, až vtedy usúdili že akútna sekcia). Najviac "milujem" poučovanie od žien, ktoré mali pôrody v pohode, ako môžem mať druhý pôrod úplne iný, a predsa sekcia je veľký zásah, a prečo to aspoň skúsiť nechcem atď atď. Po tom čo som zažila, ďakujem neprosím! Trauma z pôrodu fakt neskutočná, k dieťaťu som si vďaka tomu hľadala cestu 10 mesiacov, a keď si predstavím čo všetko sa mohlo stať a s akými následkami sa moje dieťa mohlo narodiť kvôli tomu, že ma silou mocou chceli nechať rodiť prirodzene, až mi behá mráz po chrbte. A za mňa teda bolo zotavovanie po sekcii v porovnaní s 3dňovým vyvolávaním pôrodu prechádza ružovou záhradou (nevravím že to nebolelo, a že som hneď vyskakovala ako srnka, ale aj tak). To že prvá bola sekcia tam vôbec nezaručuje automaticky aj druhú sekciu, dúfala som teda, že si vybavím odporúčanie na sekciu od nejakého odborníka, ale ani to vraj veľmi nechcú akceptovať, poznám viacero prípadov. Ako príklad spomeniem jednu moju známu, ktorá prekonala 2 mozgové príhody, aj jej gynekológ, aj jej neurológ hneď povedali, že prirodzený pôrod u nej neprichádza do úvahy a napísali indikáciu k sekcii, Došla do Roosveltky sa objednať a tam ju hneď schladili, že oni toto neakceptujú, a musí to posúdiť ich neurológ. Ako WTF???? Našťastie aj neurológ v Roosveltke povedal že prirodzený pôrod v žiadnom prípade. Ale akože ani 2 mozgové príhody im nestačia ako indikácia k sekcii? Nemám slov! A keby nemajú tak kvalitnú detskú JIS, určite by som to skúšala riešiť v inej nemocnici ☹
@kiki68 neviem ako mi to umrtvil..ale este to stale stipe..nie vsetko ale jedna cast. Este so sedenim problem ale dufam ze uz coskoro nebude. 🙂 som rada ze to u teba bolo len takto 😊
@sasitimi17 preboha prečo si to podpísala ? V živote by má nedonutili toto podpísať
@aandyy66 presne, tiež toto “milujem”. Ženy ktoré rodili bezproblemov proridzene si nevedia predstaviť čo to je. To nejde o bolest, ale o to aby matka aj dieťa prezili a nemali zdravotné následky, čo je pri plánovanej sekcií omnoho istejšie. My sme s dcérou pri pôrode skoro umreli. Ďakujem, nikto ma do ďalšieho prirodzeného pôrodu nedonuti. Dcéra bude mat 5 a stále riešim následky a do konca života ich riešiť budem.
@lucia147852 nechce sa mi už rozoberať okolnosti

Ahoj ja som mala podobný pôrod ako ty pri prvom ale to bolo pred 9r a tiež mám termín marci.tiez.sa bojím toho pôrodu a tiež som rozmýšľala čo je lepšie či horsie cisársky rez ja by som sa bála na sále ležať môžu nastat komplikácie ale aj pri normálnom sa môže komplikovať minúty na minútu.mne sa hlave kadejaké myslienky prehravaju či vlastne sa mi nestane niečo či nezomriem.lebo pri druhom tehotentve mám problémi tlakom.ale veľmi sa teším na babo predstavujem si ho už ako ho držím a kedy máš termín a po akom odstupe ideš má druhe babo.ja som počula od dosť kamarátok že druhý pôrod.je ľahší ale pár krát ak je ťažši.ja mňa dosť problemi pri druhom tak celkovo.brucho som mala hneď po 1mesiaci mi bolo dobré vidieť a terwz má už mesiac tlačí od spodu sedieť nemôžem a noci je to najhorsiw keď sa pretacam.tak treba myslieť pozitívne a z achvilu budeš mať bábo náručí