Kde mi urobia test na protilátky Covid-19 v Banskej Bystrici?
Viete mi prosím odporučiť, kde vykonávajú test na protilátky na covid19 a zároveň aj vystavia potvrdenie v prípade vysokých hodnôt aby sa človek nemusel stále testovať. Ďakujem
@e1i že vraj som počula že keď má človek určite hodnoty protilátok tak sa vystavuje potvrdenie od 1 až 3 mesiacov podľa výšky hodnoty a preukazuje sa človek týmto potvrdením
@olinka242424 to sa vraj uz nemoze. a ani to nebolo nikdy schvalene,ak to niekto robil tak na vlastne triko a nepovolene. nemusia ti to akceptovat
Ja som bola na protilatky z krvy v januari a vyslo mi ze mam v sebe protilatky ale uz som nebola pozitivna a dali mi normalne potvrdenie na tri mesiace ze sa nemusim testovat normalne sa to robi , vela ludi to tak ma v mojom okoli a robia to aj obvodaci treba si povolat
@olinka242424 uz sa to nemoze od marca...vynimku z testovania už mas len 3 mesiace od pozitívneho testu
@e1i no nehadam sa ale ja si pamatam davali ten papier aj ho ukazali v novinach ze plati aj papier s protilatkami , a ten papier ma skoro kazdy koho poznam co prekonali covid vsetci obvodaci ho skoro vystavuju a hovoria ze je platny ze sa nemusi dat clovek testovat aj v skolke mi ho akceptuju tam tiez vedia ze to plati
@olinka242424 na zaklade vysledkov protilatok sa neda preukazat. Nie je to nahrada za testovanie. Bud negat antig.test, alebo negat.PCR test alebo lehota 90 dni po prekonani covidu.
@romikk22 https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-10-02... tu nikde nespominaju protilatkovy test
@olinka242424 ano moja dcera dnes bola a ma vysoke protilatky a lekarka jej vystavila potvrdenie na 3 mesiace sa nemusi testovat. Ale neviem odkial ste my z vychodu.
@e1i ty co tu pises za hluposti? videla si niekedy toto tlacivo? asi nie. ved tam lekar zaskrtne na zaklade coho je ta vynimka.
@matkahelka presne toto mam aj ja tlacivo a akceptovali mi ho , aj dotor sam povedal ze tri mesiace nemusom chodit na testovania .ja som sa uz zlakla ze ja som daco zle pochopila
@matkahelka nepisem hluposti. nastuduj si vyhlasku,tlacivo som videla. rodicia ho maju .nemam sa k comu inemu vyjadrovat.aj zdravotnici pisali ze protilatkovy nie je akceptovany na prekonanie. a vobec uz nie vydavat opakovane.
ano @romikk22 3 mesiace nemusis ale niektori ludia to zneuzivaju a davaju si to potvrdzovat opakovane a to akceptovane nie je
@e1i aki zdravotnici toto vraveli? nastuduj si vyhlasku. bezne to lekari potvrdzuju a aj opakovane ak ma clovek protilatky aj po 3.mesiacoch. moja dcera to ma na zaklade pritilatok. moj svagor primar chirurgie detto- na zaklade protilatok. moja suseda- zdravotna sestra na zaklade protilatok.
@romikk22 ja a muz mame potvrdenie na zaklade testov, dcera z protilatkoveho testu. kedze ich mala brutalne vysoke sama pediatricka mi povedala, ze nech ju dam pretestovat aj o 3mesiace, lebo protilatky urcite este mat bude a vystavi jej tym padom potvrdenie na dalsie 3mesiace. je to uplne bezna prax.
@matkahelka 🙏dakujem uz som kludnejsia :D akoze ani by som nesla na tie testy kedze mam to potvrdenie a pojdem znova na protilatky ak ich budem mat
@matkahelka a kde dcéru testovali na protilátky lebo najlepšie by som Isla na tam kde mi aj hneď vystavia tlačivo ak budem mat vysoké hodnoty
@olinka242424 tlacivo ti potvrdi obvodak na zaklade testu z protilatok. testy robia bezne aj obvodaci
@olinka242424 no asi tolko k protilátkam https://kosice.korzar.sme.sk/c/22633259/starost...
Čítaj tú časť koľko mal protilátok a nepomohlo . A čo viem, že bohužiaľ nakazil aj svojich spolupracovníkov teraz.
Preto zváž v akom prostredí sa pohybuješ a či by nebolo lepšie sa dať pretestovať ako spoliehať na protilátky.

@olinka242424 neviem ci si to niekto zoberie na triko. na zaklade protilatkoveho testu sa nema davat toto potvrdenie. teoreticky jedinym potvrdenim staci byt pozitivny vysledok testu nie starsi ako 90 dni