icon

Kde mi urobia test na protilátky Covid-19 v Banskej Bystrici?

olinka242424
9. apr 2021

Viete mi prosím odporučiť, kde vykonávajú test na protilátky na covid19 a zároveň aj vystavia potvrdenie v prípade vysokých hodnôt aby sa človek nemusel stále testovať. Ďakujem

Strana
z2
e1i
9. apr 2021

@olinka242424 neviem ci si to niekto zoberie na triko. na zaklade protilatkoveho testu sa nema davat toto potvrdenie. teoreticky jedinym potvrdenim staci byt pozitivny vysledok testu nie starsi ako 90 dni

olinka242424
autor
9. apr 2021

@e1i že vraj som počula že keď má človek určite hodnoty protilátok tak sa vystavuje potvrdenie od 1 až 3 mesiacov podľa výšky hodnoty a preukazuje sa človek týmto potvrdením

e1i
9. apr 2021

@olinka242424 to sa vraj uz nemoze. a ani to nebolo nikdy schvalene,ak to niekto robil tak na vlastne triko a nepovolene. nemusia ti to akceptovat

romikk22
9. apr 2021

Ja som bola na protilatky z krvy v januari a vyslo mi ze mam v sebe protilatky ale uz som nebola pozitivna a dali mi normalne potvrdenie na tri mesiace ze sa nemusim testovat normalne sa to robi , vela ludi to tak ma v mojom okoli a robia to aj obvodaci treba si povolat

rachel36a
9. apr 2021

@olinka242424 uz sa to nemoze od marca...vynimku z testovania už mas len 3 mesiace od pozitívneho testu

romikk22
9. apr 2021

@e1i to som este nepocula ze sa to nemoze vsak to davali v novinach ze plati ten papier biely ktory vystavia pri protilatkach ako preukazanie sa

romikk22
9. apr 2021

@rachel36a kamoska bola min tyzden a normalne ma ten papier a robia to stale

e1i
9. apr 2021

@romikk22 ak to robia stale,tak nie legalne. ak budu chciet vidiet pozitivny test tak co ukazes? este ta mozu potahovat

romikk22
9. apr 2021

@e1i ukazem papier ze som prekonala covid a mam protilatky este v sebe

romikk22
9. apr 2021

@e1i ukazala som to kontrole uz dva krat a nornalne to beru

e1i
9. apr 2021

@romikk22 co ja viem tak od zaciatku vraveli ze protilatkovy papier nie je adekvatny nakolko nevies kolko dlho tie protilatky budes mat, nikto nevie co je uz dostatocna hladina.... jedine adekvatne je test s vysledkom pozitivny.

beru-do casu... nemali by

romikk22
9. apr 2021

@e1i no nehadam sa ale ja si pamatam davali ten papier aj ho ukazali v novinach ze plati aj papier s protilatkami , a ten papier ma skoro kazdy koho poznam co prekonali covid vsetci obvodaci ho skoro vystavuju a hovoria ze je platny ze sa nemusi dat clovek testovat aj v skolke mi ho akceptuju tam tiez vedia ze to plati

kika831
9. apr 2021

@olinka242424 na zaklade vysledkov protilatok sa neda preukazat. Nie je to nahrada za testovanie. Bud negat antig.test, alebo negat.PCR test alebo lehota 90 dni po prekonani covidu.

rachel36a
9. apr 2021

@romikk22 uz je to vo vyhlaske a lekari vedia ze po 3 mesiacoch od prekonania ochorenia nemozu vystavovat potvrdenia o vynimke na zaklade ptotilatok

romikk22
9. apr 2021

@rachel36a tak potom asi nevedia kedze to ma skoro kazdy 😅 potom v tom maju riadny bordel a nik nevie asi co plati poriadne a co nie kedze mne to normlane dva krat kontrola vzala a aj doktor povedal ze to plati tm

e1i
9. apr 2021

@romikk22 https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-10-02... tu nikde nespominaju protilatkovy test

romikk22
9. apr 2021

@e1i nie nespominaju len kebyze to nemenili vsetko kazdy tyzden tak by potom nebol z toho taky bordel .. ludia to maju nornalne a nechodia na tesovanie tym padom a urcite to nieje len tu tak bohvie

romikk22
9. apr 2021

@e1i dokonca este na tom papieri je napisane ze sa vztahuje na to vynimka z povinnosti dalsieho testovania na dalsie tri mesiace a pod tym peciatka

e1i
9. apr 2021

@romikk22 na papieri to je ale vraveli ze akceptuje sa len vysledok pozitivneho testu a uz vobec nie opakovane vydavat to. aj v skupine zdravotnici na MK to minule rozoberali ze to takto nejde.

romikk22
9. apr 2021

@e1i oki asson viem viac som mudrejsia a budem vediet keby nieco poviem aj doktorovi ze ako je to mozne potom🙉 ja si chodim s papierom tymto len vsade a nakoniec ma este sprdnu

ivka185
9. apr 2021

@olinka242424 ano moja dcera dnes bola a ma vysoke protilatky a lekarka jej vystavila potvrdenie na 3 mesiace sa nemusi testovat. Ale neviem odkial ste my z vychodu.

matkahelka
9. apr 2021

@e1i ty co tu pises za hluposti? videla si niekedy toto tlacivo? asi nie. ved tam lekar zaskrtne na zaklade coho je ta vynimka.

romikk22
9. apr 2021

@matkahelka presne toto mam aj ja tlacivo a akceptovali mi ho , aj dotor sam povedal ze tri mesiace nemusom chodit na testovania .ja som sa uz zlakla ze ja som daco zle pochopila

e1i
9. apr 2021

@matkahelka nepisem hluposti. nastuduj si vyhlasku,tlacivo som videla. rodicia ho maju .nemam sa k comu inemu vyjadrovat.aj zdravotnici pisali ze protilatkovy nie je akceptovany na prekonanie. a vobec uz nie vydavat opakovane.

ano @romikk22 3 mesiace nemusis ale niektori ludia to zneuzivaju a davaju si to potvrdzovat opakovane a to akceptovane nie je

matkahelka
9. apr 2021

@e1i aki zdravotnici toto vraveli? nastuduj si vyhlasku. bezne to lekari potvrdzuju a aj opakovane ak ma clovek protilatky aj po 3.mesiacoch. moja dcera to ma na zaklade pritilatok. moj svagor primar chirurgie detto- na zaklade protilatok. moja suseda- zdravotna sestra na zaklade protilatok.

matkahelka
9. apr 2021

@romikk22 ja a muz mame potvrdenie na zaklade testov, dcera z protilatkoveho testu. kedze ich mala brutalne vysoke sama pediatricka mi povedala, ze nech ju dam pretestovat aj o 3mesiace, lebo protilatky urcite este mat bude a vystavi jej tym padom potvrdenie na dalsie 3mesiace. je to uplne bezna prax.

romikk22
9. apr 2021

@matkahelka 🙏dakujem uz som kludnejsia :D akoze ani by som nesla na tie testy kedze mam to potvrdenie a pojdem znova na protilatky ak ich budem mat

olinka242424
autor
9. apr 2021

@matkahelka a kde dcéru testovali na protilátky lebo najlepšie by som Isla na tam kde mi aj hneď vystavia tlačivo ak budem mat vysoké hodnoty

matkahelka
9. apr 2021

@olinka242424 tlacivo ti potvrdi obvodak na zaklade testu z protilatok. testy robia bezne aj obvodaci

janage
9. apr 2021

@olinka242424 no asi tolko k protilátkam https://kosice.korzar.sme.sk/c/22633259/starost...
Čítaj tú časť koľko mal protilátok a nepomohlo . A čo viem, že bohužiaľ nakazil aj svojich spolupracovníkov teraz.
Preto zváž v akom prostredí sa pohybuješ a či by nebolo lepšie sa dať pretestovať ako spoliehať na protilátky.

Strana
z2