icon

Ako sa zbaviť chrobákov v múke?

Včera o 10:19

Kúpila som múku v ktorej boli tie hnusne malé mini chrobáky, a ze ich tam bolo dosť. Všetko som vyhodila. Ale nestalo sa mi to prvý krát. Hocikedy kúpim v rozdielnych obchodoch múku a ta háveď je tam.
Kde kupujete múku? Akú? Alebo čo robíte aby ste ich tam nemali? Jednoducho ja hneď nová múka prinesená z obchodu a vyhodím ju? Véd to je nenormálne

babushkaem
Včera o 10:20

mne sa toto nikdy nestalo.. a teda dufam, ze ani nestane, ale kupujem bud lidl alebo billa

belllinka
Včera o 10:22

@anonym_autor lebo máš tie chrobáky už doma v linke a nalezú ti do tej múky. Poupratuj si poriadne, všetko vyhoď a múku dávaj do uzatvorenej nádoby

earlgrey
Včera o 10:23

Musíš mať tie chrobáky doma, mne sa to nikdy nestalo a to kupujem múku v rôznych obchodoch 🤷‍♀️

lukbe
Včera o 10:26

Chod reklamovať. Mne sa to stalo raz pri nejakej biomuke. Kupujem v Bille, Tescu, Fresh, online, vela, peciem doma chlieb, všetko OK.

anonym_57f33f
Včera o 10:30

@anonym_autor fuha, hocikedy kupis muku tak je to tam? No to sa mi nezda, kde potom nakupujes pre pana? Mne sa nikdy este nestalo, ze by som mala chrobaky v kupnej muke. Mala som raz doma, ked sa mi tie potvory namnozili v spajzi a vliezli aj do strukovin aj do muky, vtedy bolo cistenie level 1000, vsetko slo do kosa, vsetko som vydrhla a vydezinfikovala, od vtedy mam pokoj. Ale stat sa to moze, proste oni sa nejako vytvoria, vyskytnu... Pozri si doma veci. Nechce sa mi verit, ze by si dosla domov, otvorila muku a uz v nej boli chrobaky (t.j. ze fakt z obchodu) a este ze sa ti to stava casto. To je velmi zvlastne.

anonym_d86b7c
Včera o 10:30
@belllinka

@anonym_autor lebo máš tie chrobáky už doma v linke a nalezú ti do tej múky. Poupratuj si poriadne, všetko vyhoď a múku dávaj do uzatvorenej nádoby

@belllinka vôbec nie, stalo sa mi to 3x, múka bola ešte len vytiahnutá z tašky a plná tej hávede.

euka210
Včera o 10:31

@anonym_autor kupujem roky v Lidli a mozno 1x tam nieco bolo. Ale ja som kupila 10kg naraz na dlhsi cas.

autor
Včera o 10:33

Napríklad teraz som robila halušky, bola som kúpiť múku otvorím a tam tie chrobáky. Pred tým kedysi mi tiež schyblo tak som bola kúpiť a boli tam. V hladkej som ich nikdy nevidela, Iba v hrubej alebo polohrubej.
Ja nekupujem do zásoby múku. U mňa nájdeš trocha múky a tu mam presypanu v nadobke.
Ale je pravda ze kupujem väčšinou jednu značku múky. Skúsim kupovať v nejakých heubsich obaloch

ameixa
Včera o 10:39

vrat sa do toho obchodu este raz, kup ten isty druh muky a rovno doma skontroluj... ale odpoved je jasna, tu haved mas v skrinkach uz davno

tanyan

A určite sú to chrobáky? Nie je to len to nedomleté zrno, keď v hladkej to nevidíš?

kaki3

ani raz sa mi toto nestalo. skor si myslim, ze tie chrobaky su u teba doma a ako prve sa nastahuju hned do muky. skus ju inak alebo inde skladovat a uvidis.

anonym_b913f3
Včera o 10:54

Inak tieto chrobaky su strasna haved, kym nebudes mat doma vsetko vo vzduchotesnych nadobach a vypulirovane docista docista tak sa ich nezbavis. A hlavne si skontroluj čaje, ovsene vlocky, cestoviny. Dokonca vedia byt aj v drevenej doske na valkanie cesta.
Ja odkedy to mam takto pouzatvarane tak sa mi este nestalo aby som doniesla niečo z obchodu už napadnute. A ak by som doniesla nieco napadnute, vtedy staci vyhodit ten konkretny balicek a vycistit nadobu, nedostanu sa inde. Stalo sa mi to mozno 2x za 20 rokov a vždy som ich zlikvidovala lokalne. Predtym sa mi obajvovali hocikde.
A ked mas taku skusenost ze ides z obchodu otvoris balicek a muka je napadnuta isla by som hned naspat do obchodu kupila este jeden a rovno tam otvorila a reklamovala.

hytal
Včera o 10:56

Verím, že si si tie chrobáky v múke priniesla už z obchodu. Mne sa to stalo, keď som pred sviatkami minulý rok kúpila múku v Kauflande. Kúpila som 5 kg, lebo som sa chystala na väčšie pečenie. Rovno po príchode domov som si múku išla presypať do uzatvárateľných nádob a tam sa to hmýrilo chrobákmi. Žiaľ, lístok z predajne som si nenechala, múka išla hneď do kontajnera. Odvtedy kupujem múku v Lidli, Tescu a inú značku, podobný problém nevznikol.

anonym_15d51c
Včera o 10:57

toto mava ta muka z jednoty v akcii. Najviac, taktiez v terne ju mavaju. Podla mna, su s tym napadnuty uz riadne dlho. Ja som si raz taku muku doniesla..vsetko z spajze dala von, omalovala, regaly vystriekala, potraviny dala do zatvaratelnych boxov a mala ich v kuchyni pri stene. Spajzu prazdnu 3 mesiace. Potom zase omalovala, vystriekala. A veci...v ktorom boxe sa objavili, islo rovno do kosa....

luizina
Včera o 11:59
@anonym_15d51c

toto mava ta muka z jednoty v akcii. Najviac, taktiez v terne ju mavaju. Podla mna, su s tym napadnuty uz riadne dlho. Ja som si raz taku muku doniesla..vsetko z spajze dala von, omalovala, regaly vystriekala, potraviny dala do zatvaratelnych boxov a mala ich v kuchyni pri stene. Spajzu prazdnu 3 mesiace. Potom zase omalovala, vystriekala. A veci...v ktorom boxe sa objavili, islo rovno do kosa....

@anonym_15d51c cim si prosím ta vystriekala? Mne sa tato haved doma rozmnozila a neviem ako sa toho zbavit. Este aj do ryze mi idu 😳🤦🏻‍♀️

maca1984
Včera o 12:16

Moja mama si tú háveď priniesla s múkou z Jednoty. Všetko z potravinovej skrinky šlo do koša. Vyumývala som skrinku savom, nakúpila som jej dózy a vždy keď kúpi múku, ryžu.. presýpa to do dóz.
Ja kupujem múku len v Lidli, len keď ozaj súrne potrebujem tak kúpim v lokálnom obchode babičkinu či aká to je múka a nikdy som klop klop háveď nemala.

marllik
Včera o 12:19

no keď to tak čítam, problém bude asi v múkach z Terno, Tempo.. ja som sa toho dlho nevedela zbavit.. nie hned som videla chrobacikov.. a ked uz som ich nasla, boli vsade.. vsetko som povyhadzovala vycistila.. a po case zas.. pri stahovani som si ich pravdepodobne vzala do noveho bytu.. zas som vsetko povyhadzovala, vycistila.. a dlho mam pokoj.. lebo uz Terno nemam po ruke.. kupujem len v lidli a Freshi. Z Terna som dokonca novu detsku krupicu vyhodila _ boli v nej cerviky. Asi nemaju v poriadku sklady.

autor
Včera o 12:36

No idem si to nejako v špajzi dezinfikovať tiež, aj keď som len tak letmo teraz popozerala, nikde ich tam nevidím.
A radšej už budem kupovať z Lidla keď ho tu spominate, ja ho nemám po blízku, ale radsej ibetujem cestu. Na okolí máme iba CBA a jednotu. A z oboch obchodov sa mi stalo ze som tam tie chrobáky mala. Aj keď nehovorím ze vždy, ale viac krát sa mi stalo ze nová múka a boli tam. Ja som na všetku háveď,,alergická,,. Ja vždy vsetko co otvorím, najprv to prezriem či tam niečo nieje. Možno aj moja chyba ze ich akokeby vyhladavam a potom ich už vo všetkom vidím.
Ešte som sa dočítala, keď kúpim múku, že dávať ju do mrazničky.. neskúšali ste?
Ale to je asi blbosť keď sa zamyslím, lebo aj keď by som ju zamrazila tak ak by tam boli chrobáky tak ich zamrazim tiež a potom to jem s tou múkou ako o tom neviem

kvietok1233
Včera o 12:37

Ja kupujem len babičku, nikdy tam za roky zatiaľ neboli chrobaky

anonym_2fb8a2
Včera o 13:22

Nakupujem potraviny v rôznych obchodoch, už som si doniesla domov chrobáky aj potravinové mole (v múke, ryži, krupici, v ovsených vločkách, čaji ...), s ktorými márne bojujem už 5 rokov, vyskúšala som už všetky možné spôsoby, chemické aj prírodné prostriedky, babské rady a márne, všetko skladujem v uzavretých fľašiach so skrutkovacím uzáverom, ale tie potvory sa dostanú aj tam. Moja rada: nákup dôkladne prezrieť, sypké potraviny preosiať, aj keď tam nič nevidíš a strčiť na 2 -3 dni do mrazničky (mráz zničí aj neviditeľné zárodky), to isté aj s orechmi, strukovinami, vločkami, cereáliami a podobne, potom dôkladne vysušiť a skladovať v dózach s hermetickým uzáverom a priebežne kontrolovať.

petronelag
Včera o 15:18

V lekárni predávajú Lapač potravinových molí tam sa prilepia.

2691
Včera o 18:23
@luizina

@anonym_15d51c cim si prosím ta vystriekala? Mne sa tato haved doma rozmnozila a neviem ako sa toho zbavit. Este aj do ryze mi idu 😳🤦🏻‍♀️

@luizina máš tam niečo, čo používaš zriedkavo a tam sa držia.
Dúfam, že nemáš na poličkách papier.
Treba všetko prezrieť, vyhodiť, čo je zapelešene.
Ak máš regále drevené, vyumyvaj ich silnejšou Jarou. Postrek by si nedávala do špajze.
Inak , ja Tom to mala iba raz v múke dávno a odvtedy nič

miriamzba
Včera o 22:21

Raz som nakúpila vela balení ryže sos a tam boli ☹ všetko som vyhodila. Našťastie som si ich nedoniesla do kuchyně, ale len do skrinky na zásoby, kde som mala len oleje, kávy, sol... ale aj tak fuj.

banalu
Dnes o 05:20

Mne sa to stalo par krat z Lidla, prestala som tam kupovat muku. Mam vzduchotesnu nadobu, cize kupim, presypem. Ak su tam mole, tak rovno do bedne. U nas z lokalneho obchodu - zn. Babicka ci ako sa vola - s takou babkou na obale- je zatial nejlepsia a nikdy som v nej "chrobacik" nenasla.