Ako vyriešiť problémy so špinením vtákov na auto?
Ahojte, nemali ste niekto problém s tým, že vám vtáci špinili na auto? Ako ste to vyriešili? My máme doma zaparkované dve autá, nemáme prístrešok a túto jar si drozdy zvykli kadiť nám na bočné okná. Predpokladám, že sa vidia v odraze, sadnú si na spätné zrkadlo alebo na strechu a odtiaľ s prepáčením za výraz serú. Dávame na spataky aj do dverí sáčky, aby ich to odplasilo, kúpili sme aj plachty na autá. Ale ak náhodou na tie sáčky zabudnem , v priebehu pol hodiny je celý bok auta osraty. Iným susedom to nerobia, nechápem prečo si vybrali nás. Skoro denne to musíme čistiť, nehovoriac, že to ničí lak. Čo s tým?
Môžte dať na auto plachtu, alebo dať blízko auta maketu nejakého dravca (mne pomohla odplašiť holuby veľká plastová sova).
No hadaj co s tym. Parkovat inde.
@patrike a kde? Bývame v rodinnom dome, parkujeme u seba na pozemku. Mám ísť k susedom? :D aj keď parkujeme na ulici pred domom, za domom alebo z boku, tie vtáky tam priletia. Skôr si myslím, že už si zvykli na naše autá a vyhľadávajú ich.
Nemate prajneho suseda, sype mak na auto, chodia ho potom dobat a osierat?
Přehled od AI
Aby ste zabránili vtákom sadať na auto a znečisťovať ho trusom, existuje niekoľko účinných metód, ktoré kombinujú fyzické zábrany a vizuálne plašenie.
Tu je prehľad najlepších riešení:
1. Vizuálne plašiče (odrazky a lesklé predmety)
Vtáky sa boja pohybu, lesku a nepredvídateľných odrazov svetla.
CD/DVD disky: Zaveste staré CD alebo DVD disky na šnúrky v okolí auta alebo na stromy nad ním. Odrazy slnka ich vyplašia.
Reflexné pásky: Špeciálne reflexné pásky proti vtákom, ktoré sa lesknú a vydávajú zvuk vo vetre.
Fólie a pásky: Lesklé alobalové pásky priviazané o zrkadlá alebo stierače.
Makety dravcov: Plastový havran, sova alebo jastrab umiestnený na streche auta alebo v jeho tesnej blízkosti môže fungovať ako odstrašujúci prostriedok.
2. Fyzické zábrany
Autoplachta: Najspoľahlivejšia ochrana. Auto zostane čisté a autoplachta chráni aj pred poškriabaním a slnkom.
Sieť proti vtákom: Ak parkujete stále na tom istom mieste, môžete nad autom natiahnuť jemnú sieť, ktorá zabráni vtákom pristáť.
3. Zmena parkovacieho miesta
Vyhýbajte sa stromom: Neparkujte pod stromami, najmä pod lipami, ktoré lákajú vošky, a tým aj vtáky.
Vyhýbajte sa stĺpom a káblom: Neumiestňujte auto pod elektrické vedenia, kde vtáky rady sedia.
@anonym_autor nejaky trvaly alebo pohybovy (PIR) bateriovy ultrazvukovy [prip. plus LED blikavy] plasic vtactva polozit na strechu? Skus pogooglit.
Alebo ci by ich neodradil maly magneticky bateriovy LED majacik pricvaknuty na streche auta (a mat dve-tri sady dobijatelnych baterii).
anonym_770b7e geniálna AI, vyjadrím sa len k bodu 1 - autá parkujeme v garáži, ale na terasu sa mi zlietajú straky z celého okolia a vyzobávajú mi korienky z rastlín (a ten bordel, čo pritom narobia!) a z toho, čo si uviedla v bode 1 NEFUNGUJE NIČ!
Nemate prajneho suseda, sype mak na auto, chodia ho potom dobat a osierat?
Přehled od AI
Aby ste zabránili vtákom sadať na auto a znečisťovať ho trusom, existuje niekoľko účinných metód, ktoré kombinujú fyzické zábrany a vizuálne plašenie.
Tu je prehľad najlepších riešení:
1. Vizuálne plašiče (odrazky a lesklé predmety)
Vtáky sa boja pohybu, lesku a nepredvídateľných odrazov svetla.
CD/DVD disky: Zaveste staré CD alebo DVD disky na šnúrky v okolí auta alebo na stromy nad ním. Odrazy slnka ich vyplašia.
Reflexné pásky: Špeciálne reflexné pásky proti vtákom, ktoré sa lesknú a vydávajú zvuk vo vetre.
Fólie a pásky: Lesklé alobalové pásky priviazané o zrkadlá alebo stierače.
Makety dravcov: Plastový havran, sova alebo jastrab umiestnený na streche auta alebo v jeho tesnej blízkosti môže fungovať ako odstrašujúci prostriedok.
2. Fyzické zábrany
Autoplachta: Najspoľahlivejšia ochrana. Auto zostane čisté a autoplachta chráni aj pred poškriabaním a slnkom.
Sieť proti vtákom: Ak parkujete stále na tom istom mieste, môžete nad autom natiahnuť jemnú sieť, ktorá zabráni vtákom pristáť.
3. Zmena parkovacieho miesta
Vyhýbajte sa stromom: Neparkujte pod stromami, najmä pod lipami, ktoré lákajú vošky, a tým aj vtáky.
Vyhýbajte sa stĺpom a káblom: Neumiestňujte auto pod elektrické vedenia, kde vtáky rady sedia.
@anonym_770b7e miesto AI nezaskodi obcas pouzivat aj to co ti v hlave narastlo
Skúste zohnať mačku.
anonym_770b7e geniálna AI, vyjadrím sa len k bodu 1 - autá parkujeme v garáži, ale na terasu sa mi zlietajú straky z celého okolia a vyzobávajú mi korienky z rastlín (a ten bordel, čo pritom narobia!) a z toho, čo si uviedla v bode 1 NEFUNGUJE NIČ!
@danica2711 my mame na terase elektronicky plasic - zabera tak na 80-90%. Uz som zvazovala dat zaclony, aby nemohli vletiet, ale tuto statistiku este ako tak tolerujem. Pred tym to bola jedna katastrofa.
@danica2711 my mame na terase elektronicky plasic - zabera tak na 80-90%. Uz som zvazovala dat zaclony, aby nemohli vletiet, ale tuto statistiku este ako tak tolerujem. Pred tym to bola jedna katastrofa.
@simsalabim díky za tip ❤

No hadaj co s tym. Parkovat inde.