Ako riešiť problémy so susedovým mentálne narušeným synom?
Môji susedia majú syna a nevedia si s ním dať rady. Minule sa z rodičmi pohádal a vyhadzoval veci von cez okno. Potom na neho kričali a on tie veci pohádzal mne na strechu a jasom ich potom musela dávať dole zo strechy. Často hádže veci a mne padajú do dvora. Ešte asi týždeň pred tým cez zatvorené okno vyhadzoval kompóty a ďalšie veci zo skla. Po dvore som mala črepy a bála som sa o môjho psa, že si poreže labky... O tom že často veľmi hlasno vykrikuje, že to počuť aj o večerných hodinách tak na to som si už zvykla. Najviac mi vadí, že mám kadejaké veci pohádzané vo dvore a niekedy niečo dohodí aj na strechu. Už strácam trpezlivosť.
@anonym_autor ahoj. Bude to zniesť hnusne, sebecky, ale to nie je tvoj problém, že oni majú choré dieťa.najprv by som to riešila dohovorom, aby si na neho dávali pozor, aby zabezpečili bezpečnosť, možno aj vysoký plot, či neviem aké riešenie, aby sa nič nedostalo na váš pozemok, ani strechu. Ináč to budeš riešiť so starostom.
@anonym_autor ahoj. Bude to zniesť hnusne, sebecky, ale to nie je tvoj problém, že oni majú choré dieťa.najprv by som to riešila dohovorom, aby si na neho dávali pozor, aby zabezpečili bezpečnosť, možno aj vysoký plot, či neviem aké riešenie, aby sa nič nedostalo na váš pozemok, ani strechu. Ináč to budeš riešiť so starostom.
@anonym_2cac0c A čo urobi starosta? Nič
koľko má dieťa rokov?
@anonym_684593 blízko 18, ale plnoletý ešte není.
@anonym_autor na kompoty ich upozorni, ze je to nebezpecne, aby si to niekde zamkli do pivnice a obycajne veci im prehod naspat, alebo nech si to pridu pozbierat.
@anonym_2cac0c je to aj jej problém. Strašne ste tu nedotklivé na detičky. Ale keď podpáli bytovku, alebo dvor s domom, to už bude neskoro. Moja teta má vo vchode 2 rodiny so schizofréniou. Mladý chalan 21r, a o poschodie vyššie baba 26r. To by si mala vidieť ten bengál, keď vysadí ten chalan lieky. Keď sa ozvali, rodičia len kývali plecami a hlavou, urazili sa, čo furt susedia majú 🤦♀️ Áno majú, lebo tu už končí každá sranda. A netreba byť vztahovačný.
@anonym_2cac0c je to aj jej problém. Strašne ste tu nedotklivé na detičky. Ale keď podpáli bytovku, alebo dvor s domom, to už bude neskoro. Moja teta má vo vchode 2 rodiny so schizofréniou. Mladý chalan 21r, a o poschodie vyššie baba 26r. To by si mala vidieť ten bengál, keď vysadí ten chalan lieky. Keď sa ozvali, rodičia len kývali plecami a hlavou, urazili sa, čo furt susedia majú 🤦♀️ Áno majú, lebo tu už končí každá sranda. A netreba byť vztahovačný.
@anonym_b4092a
a riešenie? 🤔
@anonym_autor Ahoj, tu uz ale ide aj o tvoju bezpecnost + bezpecnost tvojich rodinnych prislusnikov + psika. Ako nech sa nikto na mna nehneva co napisem, ale to ze maju chore dieta za to nemozes a teraz nemozes neustale na to prihliadat a nechat sa pomaly aj sklom zabit. Ved kebyze prave si na dvore, alebo vyjdes na dvor a schytas to rovno s tym zavareninovym poharom, alebo sa dorezes na tych crepoch? Tvoje zdravie alebo tvojej rodine, psikovi nik nevrati, ked sa tebe/im nedajboh nieco stane. Takze bud to ries s nimi a raznym dohovorom a ich napravou, alebo ak nepomoze, tak fotenim toho co mas na pozemku od nich crepy, sprav videa ak sa ti podari ako to od plota u teba leti od nich atd. a normalne chod s tym na policiu, prip. zavolaj policiu.Mozno aj taky dohovor od nich ich postrasi a daju si do buducna viac pozor na dieta co kam hadze. Predsa nenechas znicit vlastne zdravie len za to,ze oni maju chore dieta (mozno to znie necitlivo za co sa ospravedlnujem, avsak, kazdy ma zdravie len jedno, ktore si chranit ma). Drzim palce autorka
Ja si myslím, vze môžeš to fotkami dokumentovať, obrátiť sa písomnou žiadosťou o riešenie na starostu, alebo najprv na danú rodinu, alebo riešiť políciou. Možno to nebudú riešiť nijako, ale záznam už budeš mať a budú to brat vážnejšie, ak by sa to opakovalo.
Crepiny skla nie sú sranda, môže to spôsobiť zranenie teba, detí, psa, môže poškodiť majetok (napr od parkovanie auto).
Nemusíš to písať útočne, ale vyjadriť strach o svoju bezpečnosť, s pochopením a sucitom, že je to neľahká situácia aj pre tých rodičov, no treba to riešiť, aby spolunažívanie bolo bezpečné.
Ja si myslím, vze môžeš to fotkami dokumentovať, obrátiť sa písomnou žiadosťou o riešenie na starostu, alebo najprv na danú rodinu, alebo riešiť políciou. Možno to nebudú riešiť nijako, ale záznam už budeš mať a budú to brat vážnejšie, ak by sa to opakovalo.
Crepiny skla nie sú sranda, môže to spôsobiť zranenie teba, detí, psa, môže poškodiť majetok (napr od parkovanie auto).
Nemusíš to písať útočne, ale vyjadriť strach o svoju bezpečnosť, s pochopením a sucitom, že je to neľahká situácia aj pre tých rodičov, no treba to riešiť, aby spolunažívanie bolo bezpečné.
@bolarazjedna keď sa to deje radšej nechodím von, aby ma niečo netrafilo. Ale pohádzané veci môžem pofotiť, alebo z vnútra cez okno budem natáčať a uvidím čo sa podarí.
@anonym_autor to je doma sám? Či rodičia na neho dohliadajú? Zrejme neustriehnu vždy to, čo robí. Si predstav, že máš na dvore poštárku a dopadne jej na hlavu fľaša s kompotom. Veď to ju ováli na zem. Zazvon k nim, povedz, že ich chceš poprosiť, aby dávali väčší pozor na neho, lebo veľa veci konci u teba. Chápem ťa, človeku to je aj ľúto,, hádam sa rodičia neurazia..
Čo tak počas toho, ako robí cirkus a vyhadzuje veci a teda hlavne tie sklenené volať na čislo 158? Že sused robí cirkus a je nebezpečný a ohrozuje teba a tvoju rodinu? Mobil máš. Nemáš začo. Kým prídu nahrávat na mobil.
@bolarazjedna
Nezabudni ked budes fotit nastav si to aby ti ukazoval datum na fotke neviem ci robia len fotoaparaty

koľko má dieťa rokov?