icon

Ploštice po dovolenke: Ísť s takto do práce?

20. jún 2026

Dobrý deň, už počas dovolenky som sledovala výskyt červených bodiek na tele a predpokladala som, že ide o reakciu na slnko. Dnes ráno som sa zobudila s 50 timi štipancami, evidentne od ploštíc. V pondelok mám ísť do práce, no stopy mám na celých rukách, nohách, tvári. Mám ísť s tým do práce? Ako by ste sa cítili keby prišla takáto kolegyňa medzi Vás?

Strana
z2
andreatytler
20. jún 2026

@anonym_autor A uz si ich zlikvidovala?

dvadsatosem
20. jún 2026

Bál by som sa že by som ich preniesol na kolegov. Nešiel by som do práce pokiaľ by som ich nezlikvidoval.

anonym_79fc35
20. jún 2026

@anonym_autor ešte nám prosím napíš, odkiaľ si si doniesla taký suvenír?

andreatytler
20. jún 2026
@anonym_79fc35

@anonym_79fc35 To by aj mna zaujimalo.

anonym_ffd5e1
20. jún 2026

Vážne premýšľaš nad tým, že pôjdeš do prace?😵‍💫 my sme podávali trestne oznámenie za úmyselne šírenie ploštíc…. Ak chceš kupovať kolegom nové nabytky, alebo platiť deratizéra, tak skús ist do prace. 🫣

autor
20. jún 2026
@anonym_79fc35

@anonym_79fc35 Cyprus, ešte som tu. Zajtra odlet.

abbey1
20. jún 2026

Mňa by skôr trápili, že si okrem štípancov domov prinesieš i ploštice.

sovica
20. jún 2026

No, modli sa, aby si si z dovolenky nepriniesla domov živý suvenír😨 Tipovala som Paríž. Hmm, takže Cyprus. Susedia si doniesli napr. z lyžovačky. Skontrolovala si matrac a posteľ na izbe? Tam majú väčšinou hniezdo. Už si o tom informovala recepciu hotela? Či máš ubytovanie cez Airbnb? Ak hotel, nech ti to teraz pomôžu vyriešiť - oprať veci a hneď zo sušičky zbaliť do vydenzifikovaného kufra. Čisté veci odložiť v kúpeľni na vešiak, pred odchodom sa osprchovať a dúfam, že si safe.
Alebo ak by to už časovo nešlo, zbalila by som všetko do veľkého igelitového vreca alebo do viacerých vriec, ktoré môžeš pevne uzavrieť a doma by som to okamžite hodila do práčky na min. 60 stupňov. Zavolala by som aj do deratizačnej firmy, že si si pravdepodobne doniesla z dovolenky ploštice a čo si máš všímať alebo či ti prídu skontrolovať byt.
Trošku by som sa obávala, či to neroznesiem na palube lietadla.
A nie, nešla by som v tomto prípade do práce. Ploštice môžeš prenášať na oblečení😲 Pozor aj keď pôjdeš medzi ľudí. Hlavne nechoď teraz niekam na návštevu. Poďakovali by sa ti, ak by si im priniesla neželaný darček😈

anonym_ef0ae2
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som tam nechala celú batožinu aj s kufrom, keď si toto prinesieš domov, može prísť ku katastrofe: vyhadzovaniu nábytku, likvidácii oblečenia, vytrhávaniu podláh a osekávanie omietok v byte.
Je to hrozné, nedá sa toho zbaviť, daj pozor🙏🏼

autor
20. jún 2026
@anonym_ffd5e1

Vážne premýšľaš nad tým, že pôjdeš do prace?😵‍💫 my sme podávali trestne oznámenie za úmyselne šírenie ploštíc…. Ak chceš kupovať kolegom nové nabytky, alebo platiť deratizéra, tak skús ist do prace. 🫣

@anonym_ffd5e1 pracujem sama v kancelárii, ale čaká ma tam zával práce. Skôr som mala obavu, že šéf to vyhodnotí ako výhovorku. Mám to aj na tvári. Už dom prekonala ťažké veci v živote, ploštice mňa osobne nezložia, skôr ide o pocity druhých ľudí. Ešte aj takýto kamoš tu býval s nami. Našťastie po smrti.

autor
20. jún 2026
@sovica

No, modli sa, aby si si z dovolenky nepriniesla domov živý suvenír😨 Tipovala som Paríž. Hmm, takže Cyprus. Susedia si doniesli napr. z lyžovačky. Skontrolovala si matrac a posteľ na izbe? Tam majú väčšinou hniezdo. Už si o tom informovala recepciu hotela? Či máš ubytovanie cez Airbnb? Ak hotel, nech ti to teraz pomôžu vyriešiť - oprať veci a hneď zo sušičky zbaliť do vydenzifikovaného kufra. Čisté veci odložiť v kúpeľni na vešiak, pred odchodom sa osprchovať a dúfam, že si safe.
Alebo ak by to už časovo nešlo, zbalila by som všetko do veľkého igelitového vreca alebo do viacerých vriec, ktoré môžeš pevne uzavrieť a doma by som to okamžite hodila do práčky na min. 60 stupňov. Zavolala by som aj do deratizačnej firmy, že si si pravdepodobne doniesla z dovolenky ploštice a čo si máš všímať alebo či ti prídu skontrolovať byt.
Trošku by som sa obávala, či to neroznesiem na palube lietadla.
A nie, nešla by som v tomto prípade do práce. Ploštice môžeš prenášať na oblečení😲 Pozor aj keď pôjdeš medzi ľudí. Hlavne nechoď teraz niekam na návštevu. Poďakovali by sa ti, ak by si im priniesla neželaný darček😈

@sovica ubytovanie cez Booking, hodnotenie takmer 10. Veľa recenzií, veľký apartmán s prackou aj sušičkou. Idem tam dať všetko prať. Nebudeme spať v tej spálni. Dcéra je v druhej a vôbec nič, ani jeden štípanec. Manžel má len zopár.

pralinka25
20. jún 2026

teba zlozit nemusi ale ked sa ti to zapelesi v byte ak zijete v bytovke budete musiet zaplatit deratizaciu celeho vchodu. toho sa fakt tazko zbavuje. takze bacha na to. nie je to sranda. a neprehrmi to samo. proste si daj pozor aby ste si to nepriniesli domov lebo ste v prdeli a to neprehanam

pralinka25
20. jún 2026

ale to na fotke nie je plostica

sovica
20. jún 2026
@pralinka25

@pralinka25 ...veď píše, že "kamoš" po smrti🙈 Vyzerá to ako tarantula.

minesasubu
20. jún 2026

Hlavne ked pridete domov nič neukladaj na postel
všetko poprať, kufre poumývať
do práce by som išla ak som ok

autor
20. jún 2026
@pralinka25

@pralinka25 nie, bol to mŕtvy pavúk.

autor
Autor odpoveď zmazal
aliziana
20. jún 2026
@anonym_autor

@sovica ubytovanie cez Booking, hodnotenie takmer 10. Veľa recenzií, veľký apartmán s prackou aj sušičkou. Idem tam dať všetko prať. Nebudeme spať v tej spálni. Dcéra je v druhej a vôbec nič, ani jeden štípanec. Manžel má len zopár.

@anonym_autor Pozor, ak aj dcéra nemá štípance, neznamená to, že tam nie sú. Na niekoho idú viac, na niekoho menej/vôbec, podobne ako komáre či kliešte

lacibo
20. jún 2026

@anonym_autor plostice maju v rodine jednej mojej ziacky a je to zial trvaly problem, raz rocne deratizuju ale vracia sa to, rovnako ako maju chovnu stanicu na vši - ale plostice su 1000 krat horsie ako vsi - co radim - doma kufre vybalit zasadne mimo bytu - v pivnici napriklad - otvorit a vsetko pradlo riadne vyprasit, do igelitu, rovno do pracky na 60 stupnov - kufre nechat mimo bytu aspon 2 tyzdne - do bytu najlepsie vojst vyzleceny, iba v plachte, rovno do sprchy - v domove kde muz robi raz dieta z biologickej rodiny doniesli - tam vsetko spalili aby zlikvidovali - plostica je znama tym, ze ked ju zakopes v sklenenom pohari do zeme a po roku vykopes - bude zit

anonym_ef0ae2
20. jún 2026

Stačí keď si len jednu kotnú plošticu prinesieš a bude problém.
Proti našim postrekom možu byť rezistentné a budú sa kotiť v pohode ďalej..
Zložilo to aj iné paničky, s tým sa bojuje roky

anonym_7b2a9f
20. jún 2026

Kks a to ked si predstavim, že kupujem z bazaru,sekacu alebo skusam veci v obchode,chcem kúpiť v budúcnosti väčší byt alebo ubytko na výlete a tam plostice a to je taký pruser?

anonym_4b9db3
20. jún 2026
@lacibo

@anonym_autor plostice maju v rodine jednej mojej ziacky a je to zial trvaly problem, raz rocne deratizuju ale vracia sa to, rovnako ako maju chovnu stanicu na vši - ale plostice su 1000 krat horsie ako vsi - co radim - doma kufre vybalit zasadne mimo bytu - v pivnici napriklad - otvorit a vsetko pradlo riadne vyprasit, do igelitu, rovno do pracky na 60 stupnov - kufre nechat mimo bytu aspon 2 tyzdne - do bytu najlepsie vojst vyzleceny, iba v plachte, rovno do sprchy - v domove kde muz robi raz dieta z biologickej rodiny doniesli - tam vsetko spalili aby zlikvidovali - plostica je znama tym, ze ked ju zakopes v sklenenom pohari do zeme a po roku vykopes - bude zit

@lacibo
Vsetko spalit a cely sa posypat DDT a nezabnut sa dat ostrihat,
ja idem v pondelok do Australie po navrate radsej spacham sebevrazdu

autor
20. jún 2026
@lacibo

@lacibo pôjdeme rovno späť na chatku. Oblečenie aj kufre nechám vonku, vyzlecieme sa vonku. Má byť horúco, radšej holá ako s blchami, či plošticami. Vonku máme aj sprchu. Nikdy som nemala ani vši. Ani deti ani nikto v rodine. A teraz toto.

autor
Autor odpoveď zmazal
sovica
20. jún 2026
@anonym_autor

@lacibo pôjdeme rovno späť na chatku. Oblečenie aj kufre nechám vonku, vyzlecieme sa vonku. Má byť horúco, radšej holá ako s blchami, či plošticami. Vonku máme aj sprchu. Nikdy som nemala ani vši. Ani deti ani nikto v rodine. A teraz toto.

@anonym_autor Ak pôjdete z letiska svojim autom, tak tam treba dať tiež pozor, lebo kľudne môžu ostať niekde v batožinovom priestore alebo medzi sedačkami.
Ak ale dnes všetko vyperieš, vyčistíš kufor (pre istotu), tak z časti by si asi mohla byť ako tak kľudná. Čistý kufor postav niekde na kachličky alebo na niečo kovové, nech eliminuješ, že tam niečo vlezie. Čisté veci si nechajte zavesené na vešiaku buď von na šnúre alebo na nejakom mieste, ktoré sa bude zdať bezpečné. Hlavne nie v skrini, šuplíkoch, hodené na gauči, posteli... Osprchujte sa pred odchodom a potom sa už vyhýbajte miestam ako sú posteľ, gauč, čalúneným stoličkám... Kov, plast, kachličky by mali byť bezpečné, tam sa nemajú kde ukryť. Drevo a steny sú diskutabilné, tam sa tiež vedia ukryť a spraviť hniezda. Cez deň by však mali byť zalezené, vychádzajú hlavne v noci.
Držím palce, aby ste prišli na Slovensko bez týchto živých suvenírov🍀

autor
21. jún 2026
@sovica

@anonym_autor Ak pôjdete z letiska svojim autom, tak tam treba dať tiež pozor, lebo kľudne môžu ostať niekde v batožinovom priestore alebo medzi sedačkami.
Ak ale dnes všetko vyperieš, vyčistíš kufor (pre istotu), tak z časti by si asi mohla byť ako tak kľudná. Čistý kufor postav niekde na kachličky alebo na niečo kovové, nech eliminuješ, že tam niečo vlezie. Čisté veci si nechajte zavesené na vešiaku buď von na šnúre alebo na nejakom mieste, ktoré sa bude zdať bezpečné. Hlavne nie v skrini, šuplíkoch, hodené na gauči, posteli... Osprchujte sa pred odchodom a potom sa už vyhýbajte miestam ako sú posteľ, gauč, čalúneným stoličkám... Kov, plast, kachličky by mali byť bezpečné, tam sa nemajú kde ukryť. Drevo a steny sú diskutabilné, tam sa tiež vedia ukryť a spraviť hniezda. Cez deň by však mali byť zalezené, vychádzajú hlavne v noci.
Držím palce, aby ste prišli na Slovensko bez týchto živých suvenírov🍀

@sovica ďakujem za odpoveď aj želanie. Robím protiplosticove opatrenia.

ivankamirka
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor rieš ako nepriniesť domov ploštice. Potom rieš prácu.

kvietok1233
21. jún 2026

A čo na to majiteľ? Hlavne napíšte aj recenziu, aby tam nešli ďalší ľudia!!! Je to hotel či súkromný apartmán? Cyprus je krásny, je mi ľúto že vám takto pokazili dovolenku.

autor
21. jún 2026
@kvietok1233

A čo na to majiteľ? Hlavne napíšte aj recenziu, aby tam nešli ďalší ľudia!!! Je to hotel či súkromný apartmán? Cyprus je krásny, je mi ľúto že vám takto pokazili dovolenku.

dennissa16
21. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor paneboze, nezávidím 😤

Strana
z2