Skúsenosti s produktmi na odstránenie kliešťov u detí
Pripravok nepoznam, pinzetku sice takuto podobnu mam, ale nikdy som ju nepouzil. Bola kupena v sade. So spominanou vidlickou vytahujem 95% kliestov a este mam aj take nieco https://etabletka.sk/obchod/pinzeta-alfa-na-kli... tou vytahujem zvysok. Vidlicky mam dve, malu a vacsiu. Vyberam aj mackam, tento rok mali celkom dost.
Za mna je najsikovnejsia ta vidlicka. Podoberies a potiahnes. Za sekundu je von.
ako už spomínali, čo mám pre psa, tak s tým vyťahujem aj nám dospelým a je to pecka, konkrétne toto máme a v balení bol väčší a menší háčik, iba podberieš a vytiahneš, žiadne krútenie, striekanie a podobne..dá sa kúpiť aj v chov produkte...
https://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/a...
Pinzetka alebo hacik na vybratie kliestov u psov sa aj nam v rodine (pre ludi) osvedcil najviac 😉
Mám ten sprej a používam. Deti majú bunker v lese a pred mesiacom nosili denne aj 3-4 kliešte, ale nie dospelé, no také mini, menšie ako spendlikove hlavičky. Tou psou pinzetou/ hacikom by som ich nevybrala, normálne sme ich museli vyberať pod lupou.
Mám tri veľkosti háčikov v tvare L, háčik podľa veľkosti sa zasunie pod kliešťa a párkrát sa sním otočí v smere hodinových ručičiek, kliešťa vytiahnete celého. Pri pinzete hrozí, že odstránite len hlavičku, ostatné zostane v pokožke a môže sa zapáliť. Háčiky mám rokmi overené na zvieratách aj ľuďoch, nepoužívam žiadne pinzety, spreje, oleje a podobne.
Mám tri veľkosti háčikov v tvare L, háčik podľa veľkosti sa zasunie pod kliešťa a párkrát sa sním otočí v smere hodinových ručičiek, kliešťa vytiahnete celého. Pri pinzete hrozí, že odstránite len hlavičku, ostatné zostane v pokožke a môže sa zapáliť. Háčiky mám rokmi overené na zvieratách aj ľuďoch, nepoužívam žiadne pinzety, spreje, oleje a podobne.
@anonym_8af9cf vieš o tom, že kliešť sa nemá točiť?!?
@anonym_8af9cf vieš o tom, že kliešť sa nemá točiť?!?
@zuzacka16 kliest sa ma hlavne vytiahnut. Tocenie je vlastne nepodstatne. Ak tahas a pritom aj tocis, tak to v principe nevadi. Problem moze byt, ak iba tocis. Detom na kozi viem vytiahnut aj bez tocenia, ale napr. mackam v srsti uz vacsinou nie. Tam sa mi prave osvedcilo pri tahani aj pootacat. Kliest v srsti takto ako keby lepsie do toho hacika "sadol".
Roky rokuce iba tocim. Osveta ze sa ma tahat. Ked som parkrat skusila vzdy tam hlavicka ostala alebo sa ani vybrat proste nedal.
Tento rok zatial 6kliestov.
inak ja pouzivam kombinaciu tento sprej na zmrazenie kliesta a tie kliestiky, co tu vsetci spominaju. najskor ho zmrazim a potom v klude vyberiem, ked uz je skapaty 😀

úprimne??? mne sa najlepšie vyberá s pomôckou na kliešte pre psov, kúpila som zvlášť pre nás ... je to akoby vidlička s tým sa to podoberie pokruti jenme bez toho aby si ho stlačila a on pustil jed to teba...