icon

Skúsenosti s produktmi na odstránenie kliešťov u detí

17. jún 2026

Máte niekto skúsenosti s týmto produktom na kliešte? Mam doma 1,5 ročného syna a chcem mať nieco doma, ak by náhodou mal kliešťa. Mám predtým velky rešpekt, neviem ako to vybrať. Asi by som mala problém ho vybrať aj sama sebe🙂

Skúsenosti s produktmi na odstránenie kliešťov u detí
mimaapeto
17. jún 2026

úprimne??? mne sa najlepšie vyberá s pomôckou na kliešte pre psov, kúpila som zvlášť pre nás ... je to akoby vidlička s tým sa to podoberie pokruti jenme bez toho aby si ho stlačila a on pustil jed to teba...

aalt
17. jún 2026

Pripravok nepoznam, pinzetku sice takuto podobnu mam, ale nikdy som ju nepouzil. Bola kupena v sade. So spominanou vidlickou vytahujem 95% kliestov a este mam aj take nieco https://etabletka.sk/obchod/pinzeta-alfa-na-kli... tou vytahujem zvysok. Vidlicky mam dve, malu a vacsiu. Vyberam aj mackam, tento rok mali celkom dost.
Za mna je najsikovnejsia ta vidlicka. Podoberies a potiahnes. Za sekundu je von.

zuzacka16
17. jún 2026

ako už spomínali, čo mám pre psa, tak s tým vyťahujem aj nám dospelým a je to pecka, konkrétne toto máme a v balení bol väčší a menší háčik, iba podberieš a vytiahneš, žiadne krútenie, striekanie a podobne..dá sa kúpiť aj v chov produkte...
https://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/a...

colsami
17. jún 2026

Pinzetka alebo hacik na vybratie kliestov u psov sa aj nam v rodine (pre ludi) osvedcil najviac 😉

domka222
17. jún 2026

Popravde,mala som tento sprej a nikdy som ho nepoužila.

ukulela
17. jún 2026

Mám ten sprej a používam. Deti majú bunker v lese a pred mesiacom nosili denne aj 3-4 kliešte, ale nie dospelé, no také mini, menšie ako spendlikove hlavičky. Tou psou pinzetou/ hacikom by som ich nevybrala, normálne sme ich museli vyberať pod lupou.

anonym_8af9cf
Včera o 14:29

Mám tri veľkosti háčikov v tvare L, háčik podľa veľkosti sa zasunie pod kliešťa a párkrát sa sním otočí v smere hodinových ručičiek, kliešťa vytiahnete celého. Pri pinzete hrozí, že odstránite len hlavičku, ostatné zostane v pokožke a môže sa zapáliť. Háčiky mám rokmi overené na zvieratách aj ľuďoch, nepoužívam žiadne pinzety, spreje, oleje a podobne.