icon

Skúsenosti s produktmi na odstránenie kliešťov u detí

17. jún 2026

Máte niekto skúsenosti s týmto produktom na kliešte? Mam doma 1,5 ročného syna a chcem mať nieco doma, ak by náhodou mal kliešťa. Mám predtým velky rešpekt, neviem ako to vybrať. Asi by som mala problém ho vybrať aj sama sebe🙂

Skúsenosti s produktmi na odstránenie kliešťov u detí
mimaapeto
17. jún 2026

úprimne??? mne sa najlepšie vyberá s pomôckou na kliešte pre psov, kúpila som zvlášť pre nás ... je to akoby vidlička s tým sa to podoberie pokruti jenme bez toho aby si ho stlačila a on pustil jed to teba...

aalt
17. jún 2026

Pripravok nepoznam, pinzetku sice takuto podobnu mam, ale nikdy som ju nepouzil. Bola kupena v sade. So spominanou vidlickou vytahujem 95% kliestov a este mam aj take nieco https://etabletka.sk/obchod/pinzeta-alfa-na-kli... tou vytahujem zvysok. Vidlicky mam dve, malu a vacsiu. Vyberam aj mackam, tento rok mali celkom dost.
Za mna je najsikovnejsia ta vidlicka. Podoberies a potiahnes. Za sekundu je von.

zuzacka16
17. jún 2026

ako už spomínali, čo mám pre psa, tak s tým vyťahujem aj nám dospelým a je to pecka, konkrétne toto máme a v balení bol väčší a menší háčik, iba podberieš a vytiahneš, žiadne krútenie, striekanie a podobne..dá sa kúpiť aj v chov produkte...
https://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/a...

colsami
17. jún 2026

Pinzetka alebo hacik na vybratie kliestov u psov sa aj nam v rodine (pre ludi) osvedcil najviac 😉

domka222
17. jún 2026

Popravde,mala som tento sprej a nikdy som ho nepoužila.

ukulela
17. jún 2026

Mám ten sprej a používam. Deti majú bunker v lese a pred mesiacom nosili denne aj 3-4 kliešte, ale nie dospelé, no také mini, menšie ako spendlikove hlavičky. Tou psou pinzetou/ hacikom by som ich nevybrala, normálne sme ich museli vyberať pod lupou.

anonym_8af9cf
20. jún 2026

Mám tri veľkosti háčikov v tvare L, háčik podľa veľkosti sa zasunie pod kliešťa a párkrát sa sním otočí v smere hodinových ručičiek, kliešťa vytiahnete celého. Pri pinzete hrozí, že odstránite len hlavičku, ostatné zostane v pokožke a môže sa zapáliť. Háčiky mám rokmi overené na zvieratách aj ľuďoch, nepoužívam žiadne pinzety, spreje, oleje a podobne.

zuzacka16
22. jún 2026
@anonym_8af9cf

Mám tri veľkosti háčikov v tvare L, háčik podľa veľkosti sa zasunie pod kliešťa a párkrát sa sním otočí v smere hodinových ručičiek, kliešťa vytiahnete celého. Pri pinzete hrozí, že odstránite len hlavičku, ostatné zostane v pokožke a môže sa zapáliť. Háčiky mám rokmi overené na zvieratách aj ľuďoch, nepoužívam žiadne pinzety, spreje, oleje a podobne.

@anonym_8af9cf vieš o tom, že kliešť sa nemá točiť?!?

aalt
22. jún 2026
@zuzacka16

@anonym_8af9cf vieš o tom, že kliešť sa nemá točiť?!?

@zuzacka16 kliest sa ma hlavne vytiahnut. Tocenie je vlastne nepodstatne. Ak tahas a pritom aj tocis, tak to v principe nevadi. Problem moze byt, ak iba tocis. Detom na kozi viem vytiahnut aj bez tocenia, ale napr. mackam v srsti uz vacsinou nie. Tam sa mi prave osvedcilo pri tahani aj pootacat. Kliest v srsti takto ako keby lepsie do toho hacika "sadol".

anonym_d27dfa
22. jún 2026

Roky rokuce iba tocim. Osveta ze sa ma tahat. Ked som parkrat skusila vzdy tam hlavicka ostala alebo sa ani vybrat proste nedal.
Tento rok zatial 6kliestov.

zabina27
22. jún 2026

inak ja pouzivam kombinaciu tento sprej na zmrazenie kliesta a tie kliestiky, co tu vsetci spominaju. najskor ho zmrazim a potom v klude vyberiem, ked uz je skapaty 😀