icon

Ako si vybrať bilingválne gymnázium v Bratislave?

lolalo50
16. máj 2026

Mam záujem o bilingválne gymnázium z 8,od septembra by som sa pripravovala ale neviem na aké v Bratislave lebo nemam zase najlepšie vedomosti ucim sa dobre 1-2ky ale tie 2ky sa na gymnáziu neočakávajú mohli by ste mi prosím poradit nejaké kde sa hlási veľmi malo ludi??? Ide o to že prijmacky ako take by som urobila ale s vysokým pretlakoch nemam sancu

simsalabim
16. máj 2026

@lolalo50 talianske, spanielske, ruske. Na inych je velmi vysoky pocet zaujemcov.

anonym_5efe78
16. máj 2026

@lolalo50 v BA je totálny pretlak deti, všade hlási obrovské množstvo deti

anonym_d82f1f
16. máj 2026

Od budúceho školského roka sa nebude dať ísť na bilingválne z 8. ročníka, až z 9.r. Podľa nového zákona

uhnakova
16. máj 2026
@anonym_d82f1f

Od budúceho školského roka sa nebude dať ísť na bilingválne z 8. ročníka, až z 9.r. Podľa nového zákona

@anonym_d82f1f nie, budúci školský rok má byť predbežne posledný, ked ešte budů môcť isť aj ôsmaci na bilingvále. Píšem predbežne, pretože s týmto ministrom školstva sa situácia s prijímačkami mení každý školský rok.

70katka70
16. máj 2026
@uhnakova

@anonym_d82f1f nie, budúci školský rok má byť predbežne posledný, ked ešte budů môcť isť aj ôsmaci na bilingvále. Píšem predbežne, pretože s týmto ministrom školstva sa situácia s prijímačkami mení každý školský rok.

@uhnakova áno, beriem späť. Sekla som sa o 1 rok

anonym_6ac0d8
16. máj 2026
@simsalabim

@lolalo50 talianske, spanielske, ruske. Na inych je velmi vysoky pocet zaujemcov.

@simsalabim tak to si asi nevidela pocty prihlasenych
talianske - beru 36, hlasi sa 404
spanielske - beru 60, hlasi sa 537
ruske - beru 28, hlasi sa 174

vikusjk
18. máj 2026

@lolalo50 dcerini spoluziaci (tiez skusali teraz z osmeho rocnika) sa dostali - jeden na anglicke (tusim Grosslingova, ale nie som si ista) a jedna na to spanielske Lorcu. Este ide jeden chalan niekam na nejaku talentovu, ale nie je to bilingval. Chcem tym povedat, ze urcite treba skusit aj anglicke.