icon

Ako uspieť na pohovore v Bratislave?

sonabear
6. sep 2021

Mam cez 40r. Hladam pracu v Bratislave na juniora za 1200 - 1300 EUR.

Robila som v korporate, ale zrusili mi poziciu. Plat tam nebol za tie velke roky ziaden zazrak, ani bonusy nic moc, ale teraz mam 40r. a hladam si nejaku podobnu poziciu za este nizsi plat.
Ani to sa mi nedari vobec. Bohuzial nemam chlapa, ktory by ma zivil. Takze budem rada, uz len s takym Bratislavskym minimom, nech mam aspon na vsetky poplatky a jedlo.

Problem je, ze sa mi neozyvaju a co som sa nahodou dostala na 2 pohovory, tak to som nepresla ani do 2 kola. Isla by som robit aj predavacku do Kauflandu, Lidla. Ale ani to teraz nehladaju.
Zatial este trosku vyberam, aby som nemusela cestovat hodinu na koniec BA, ale uz fakt nebudem mat kam poslat zivotopis, lebo som poslala uz uplne vsade.

Bohuzial viem len AJ a uplne minimum NJ. Ucim sa teraz RJ a excel.

Inac som uplne nepriebojna a podla mna trepnem vzdy nejaku kravinu na pohovore, ze ma vzdy odpisu. Viem nejake zaklady Excel, ale matematika, to vobec.

Viete mi poradit? Su nejake firmy, ktore potrebuju ludi a fakt zoberu hocikoho, aj po 40tke?
Bohuzial ale musim koli rodinnym veciam robit robotu, kde nedostanem coronu. Cize logisticke firmy, kde sa robi s kamionistami... neviem, tam znamy nachytali coronu a dopadlo to dost zle.

Prosim o rady, ktore mi pomozu realne. Keci mi uz ludia popisali v druhom prispevku.

Strana
z2
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
stefi_k
6. sep 2021

@sonabear skusila si profil na linkedln, mna otial oslovilo zopar firiem a ponukalo pracu. Dalšia vec je, ak maš zle napisany životopis, s rozmazamou fatkou pokazi to cely dojem a neoslovia ta.

kitycat
6. sep 2021

Fascinuje ma, ze hladas pracu bez korony ale uvazujes nad Kauflandom kde sa premelie denne kvantum ludi, ides z korporatu si nepriebojna a netimovy hrac. Dalej si 40nicka co poskuluje po juniorskych poziciach, tam ta uz z principu nevezmu. Bezpredmetne tu zautocis na @pribinak aj ked ti pise k veci. A je jedno donkolkych tem prispeje, ak je ronprinosne, zle neradi. A ak mas take do oci bijuce hrubky aj v motivacnom liste nediv sa, ze ta nepizyvaju. Ved to je otras. Neviem si predstavit tvoj prejav na pohovore..

A co za otazky ti dali, ze si na ne nevedela odpovedať?

iwesska
6. sep 2021

@sonabear Vies co,nemusis verit,ale aktualne pozeram pozicie v marketingu. A ano,tie platy su zufale,pritom sa tam tocia velke prachy. Ale kazdy by chcel za 100€ kampan na ktorej zarobi miliony,takze tak vyzeraju potom aj odmeny. A je ozaj smiesne,ked som sa bavila s kamoskami z inych kutov BA,ze zarabaju viac ako ja tu a velmi boli prekvapene,v akych cislach sa to tu hybe. A to ponukaju ludom s VS take platy. Takze ak si budes pytat 1600€ ako ti bolo odporucane, tak vela stastia,ale mozes taku pracu hladat aj roky.

sissy27
6. sep 2021

@sonabear tvoje “stavym sa” a “vypitam” mi urvalo dekel… a “nechcem dostať koronu” a zároveň “išla by som do Kauflandu” ani nehovorím. S týmto veru nádejných zamestnávateľov nepresvedčíš…

sssss123
6. sep 2021

@sonabear v štátnej správe idú podľa tabuliek, aj za prax máš nejaké percentá a aj osobné ohodnotenie

iwesska
6. sep 2021

@sonabear Na statnych poziciach moze byt byt plat ododrobenych rokov a od skoly,ale v sukromnej sfere je to jedno.

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sissy27
6. sep 2021

@sonabear a čo ty žiješ v USA alebo UK, keď 20 rokov nepoužívaš slovenčinu? Prečo si potom hľadáš prácu na Slovensku? 😃
Keby si mala takú fantastickú angličtinu, tak už dávno ťa živí. Ak Slovenka nevie po slovensky, je to hanba a ťažko si nájdeš prácu, ak máš v CV a motivačnom liste hrubky.
Inak to, že všetky tvoje známe ti odmietli skontrolovať CV tiež o niečom vypovedá.

luccija
6. sep 2021

@sonabear písala si v lete, že ešte chces čo to porobiť na záhrade na strednom Slovensku a, že máš čas sa do toho pustiť v septembri, lebo peniaze Ti vystačia do novembra podpora či čo to bolo...už vtedy sme Ti písali, že to nebude ľahké.Ja by som sa nezameriavala iba na korporaty.Koronu môžeš dostať kdekoľvek.Ked chces korporat a študuješ excel a ruský jazyk a pôjdeš na VŠ neviem načo taký odbor?tak nehladaj Kaufland.z ktorej časti Ba si?

sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
sonabear
autor
Autor odpoveď zmazal
iwesska
6. sep 2021

@sonabear Tak sa skus ponuknut v jazykovkach a prekladatelskych agenturach,ked mas AJ C2.

lucik194
6. sep 2021

@sonabear sorry ale ty si fakt strateny priklad, robila si v korporacii ale dalsiu pracu v korporacii si uz neziskala ??? Vsetkych koho poznam a robili v korporaciii a stratili pracu - opatovne zamestnali v korporacii, hned ako vedeli, ze im rusia miesto sa hlasili na interne vyberove konania a vzdy sa niekam na ine oddelenie dostali (a to poznam minimalne 10 ludi). Nakolko v korporacii je brutal fluktuacia a menia sa pozicie, zlucuje sa....

a to ze si nebola ochotna robit US hours (to je tvoja blbost), je to v pohode ta ista robota ako kazda ina, nikto nad tebou nebude stat s pistolou, ked sa omeskas nepodpovies hned v tej sekunde, aby si v pohode za 30 minut odviedla syna do skoly, lebo vacsina korporatov taha od nevidim do nevidim HO.

toto vsetko co tu pises su len vyhovorky.....

katkaseiner
6. sep 2021

@sonabear to si fakt nemysli že korporat má reálne inzerát na nete rok....tu sa ľudia premielaju, pozícii je mrte a sú strašne podobne, základ úplne ten istý. Account payable mi niečo hovorí ale to hádam neznamená že si nič iné nerobila

katkaseiner
6. sep 2021

@lucik194 súhlas, mám trochu pocit že sme kolegyne 😂 ale úplne súhlas že koho korporat vyhodil, ďalší ho bral hneď a nie zA 1400€ v hrubom

sssss123
6. sep 2021

@sonabear čo si zmazala bolo o sociálnej práci, ako chceš písať správy zo šetrení napríklad? V angličtine?
Ak potrebuješ pracovať, čo isto potrebuješ, tak nehladaj predavačku ale skús aj asistentky, niektoré inzeráty sú aj v angličtine, alebo vyslovene vyžadujú aj komunikáciu v angličtine, .... nazbieraš aspoň skúsenosti a potom sa možno pritrafí aj vysnívaná práca

katkaseiner
6. sep 2021

@sonabear som trolinku prekvapená že hovoríš o platoch ľudí - tvojich známych...ja sa ani mojej mamy nespytaný koľko zarába....nieto ešte niekoho cudzieho...ak si robila fakt v korporate, vieš že platové otázky sú tabu . Pýtaš sa ľudí koľko zarábajú či ich len "šacuješ"?

emalka
6. sep 2021

Och, skoda ze autorka zmazala spravy. Robim roky v korporatoch, ak si nevie najst pracu a hlavne teraz kedy vo velkom naberaju snad vsetci, tak bude problem v nej a nie vo firmach. Ak je clovek co i len trochu normalny tak by ho mali zobrat.
U nas napriklad treba anglictinu, vsetko ostatne ludi naucime. Len clovek musi vediet ukazat ze sa ucit dokaze. Ak ma autorka uz nejake skusenosti tak to na juniora nebude hlavne kvoli zapadnutiu do timu. Na vyssie pozicie bude potrebovat aj referencie z byvalych zamestnani, to je tiez nekedy kamenom urazu...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
iwesska
7. sep 2021

Uz len to,ze mazes vlastne odpovede o tebe vela vypoveda a ozaj na to,aby ta niekam prijali,nestaci mat len vedomosti. Ak komunikujes takto aj na pohovoroch,nedivim sa,ze sa ti nedari zamestnat.

sonabear
autor
7. sep 2021

nabuduce sa postazujem radsej kacicke: https://rubberduckdebugging.com/cyberduck/

zuzika33
9. sep 2021

@sonabear ak si chcela poradit, baby ti hovorili co mohlo byt "zle" to sa zial stava a je to podla mna celkom dar, ze ti cudzie baby poradia, hrosiu kozu to chce :D to by som ti poradila ja.... lebo 40r, korporatne skusenosti, nizka technicka zrucnost - prepac citam prispevok, snad ta to neurazi. AJ je super ze mas. potrebujes najst korporat kde sa nebudu na 40r zaciatocnicku kukat cez prsty. a su take v pohode... my mame take zeny aj na Admin poziciach, asistentskych, business coordinator. len na tom pohovore treba zniet sviezo a otvorene novym vyzvam. a koronu by som netahala do toho.

sonabear
autor
10. sep 2021

@zuzika33 ja som mala zaujem o logisticke centra, kde si v aktivnom kontakte s kamionistami, tam podostavali ludia Covid a nakazili doma celu rodinu. Korporaty a obchody su ok v tomto. Akoze ja beriem hocico, kde ma zoberu. No dnes som mala konecne super pohovor, ale dnes mas na 1 poziciu 17 - 20 kandidatov a jasne, preferuju do teamu ludi do 35 rokov. Mne viacej ludia poradia na FB, ale nenasla som vhodnu skupinu. MK je strasne super na bazar, ovela lepsi ako bazos. Ale na fora nie je bohvie co. Skorej ma tu ludia potopia ako povzbudia. Ak by si vedela o FB skupine, kde aj radia, nie len davaju inzeraty, kludne daj vediet.

Strana
z2