icon

Aktivity pre 11-ročné dieťa každý druhý víkend

pat99
Včera o 14:17

Ahojte,

vedeli by ste mi prosím poradiť aktivity, prípadne nejaké krúžky, ktoré by som mohol absolvovať so synom v Bratislave, od piatku pobede, do nedeľe večera a nevadilo by, že by tam chodil len každý druhý víkend??

Medzi riadkami je asi jasné, že mám dieťa len každý druhý víkend a snažím sa dohnať, čo druhý rodič zanedbáva.. Syn nechodí na vôbec žiadne krúžky, jeho koníčky zahŕňajú hlavne pozeranie do obrazovky. Viem že mám neľahkú úlohu, napraviť 12 dní flákania sa za jeden víkend, ale aspoň sa snažím.

V podstate mi je je jedno čo to bude, či nejaký šport/pohyb, alebo vzdelávanie, prípadne nejaký umelecký smer..

Zatiaľ som našiel detský výtvarný ateliér Halabaland, ktorý organizuje každú nedeľu workshop, čo sa mi celkom páči. A jeden floorbalový klub, ktorý má tréningy aj v piatok podvečer, tak skúsim aj tam, či by sme tam mohli chodiť..

Vopred ďakujem za odporúčania a pomoc.

anjelicek26
Včera o 14:22

Z druhym rodicom sa dohodnut neda, ze by chodil pravidelne ten kazdy piatok a ty by si ho tam vodil? Inak klasika vsetky sporty vam vypadnu, kvoli nepravidelnosti... individualne si vies dohodnut tenis, lezecku stenu, serm... ale nic s toho nebudu timove sporty...

anonym_6a0ec0
Včera o 14:28

a syn čo nato? ma niečo čo by ho bavilo? skôr isť tým smerom spýtať sa jeho čo by rad a potom vyberať možnosti

pribinak
Včera o 14:30

Opýtala by som sa 11 ročného o aké krúžky by mal záujem
Môžete chodiť na plavanie, dá sa sukromne, že tréner len pre vás dvoch
To iste tenis, ale v BA je dist miznosti aj na turistiku

Druhy rodič by mizno súhlasil aby dieťa chodilo na krúžok pravidelne ak by si napr dieťa ns krúžok vodil
Platbu si dali na polovicu

anonym_0705c4
Včera o 14:37

Mna toto tak trocha vytocilo. 12 dni flakania? Zanedbavanie? Ten druhy rodic s dietatom riesi celu logistiku, skolu, pripravu do skoly, choroby. Ty mas dva vikendy v mesiaci.

Ponukol si sa zaplatit cely kruzok napr? Co ak druhy rodic na to nema prostriedky?

Este stale si mozes zabojovat za striedavku, ked je tvoje dieta takto zanedbavane.

pat99
autor
Včera o 14:39

Uvedomujem si, že tá situácia nie je nič moc, ale chcel by som pre syna spraviť aspoň niečo čo je v rámci mojich možností..

Zobrali ho na výtvarnú (relatívne solídna škola), bavilo ho to, ale z ničoho nič tam prestal chodiť.. Predpokladám konflikty s detmi.. Dôvod som sa nedozvedel..

Chodil som s ním na karate, keď som býval pri jeho bydlisku.. Tiež ho to bavilo, ale chodil som tam s ním len ja, druhý rodič bol názoru, že to podporuje jeho agresivitu.. Keď som sa odsťahoval, prestalo aj karate.. Teraz ho mám tie víkendy v Bratislave a hľadám mu nejakú aktivitu..

Lenivie mi, tak nepodlieham ilúzii, že mi bude chodiť na šport rád, ale som toho názoru, že kolektív potrebuje a pohyb tiež..

viestta
Včera o 14:43
@pat99

Uvedomujem si, že tá situácia nie je nič moc, ale chcel by som pre syna spraviť aspoň niečo čo je v rámci mojich možností..

Zobrali ho na výtvarnú (relatívne solídna škola), bavilo ho to, ale z ničoho nič tam prestal chodiť.. Predpokladám konflikty s detmi.. Dôvod som sa nedozvedel..

Chodil som s ním na karate, keď som býval pri jeho bydlisku.. Tiež ho to bavilo, ale chodil som tam s ním len ja, druhý rodič bol názoru, že to podporuje jeho agresivitu.. Keď som sa odsťahoval, prestalo aj karate.. Teraz ho mám tie víkendy v Bratislave a hľadám mu nejakú aktivitu..

Lenivie mi, tak nepodlieham ilúzii, že mi bude chodiť na šport rád, ale som toho názoru, že kolektív potrebuje a pohyb tiež..

@pat99 vsak sportujte spolu, aj to plavanie je sport, mozete chodit spolocne. Uzi si cas s nim, nie, ze ho prestcis cez dvere a cudzi s nim budu travit cas

lenka.25
Včera o 14:45

Veď s ním športuj ty . Turistika, cyklistika , plávanie , choď sa s ním vyskákat do Jump arény . Chodte spolu do posilňovne… možnosti je veľa . Ale dávať ho na krúžok , aby tam chodil každý druhý víkend , naozaj nemá zmysel a už vôbec nie kvôli kolektívu . Decká , čo tam chodia pravidelne budú zohratá partia a tvoj budú úplne mimo diania

pat99
autor
Včera o 14:47
@viestta

@pat99 vsak sportujte spolu, aj to plavanie je sport, mozete chodit spolocne. Uzi si cas s nim, nie, ze ho prestcis cez dvere a cudzi s nim budu travit cas

@viestta Na plaváreň spolu chodíme, tiež turistika, na motokáry rád chodí, múzeá, ihriská a pod.. A všetky aktivity absolvujem s ním. Len by som mu aj trochu socializácie s rovesníkmi chcel dopriať..

pat99
autor
Včera o 14:57
@lenka.25

Veď s ním športuj ty . Turistika, cyklistika , plávanie , choď sa s ním vyskákat do Jump arény . Chodte spolu do posilňovne… možnosti je veľa . Ale dávať ho na krúžok , aby tam chodil každý druhý víkend , naozaj nemá zmysel a už vôbec nie kvôli kolektívu . Decká , čo tam chodia pravidelne budú zohratá partia a tvoj budú úplne mimo diania

@lenka.25 Si mi riadne naštrbila predstavu.. Ale žiaľ máš pravdu, toto som si neuvedomil..

viestta
Včera o 15:00
@pat99

@lenka.25 Si mi riadne naštrbila predstavu.. Ale žiaľ máš pravdu, toto som si neuvedomil..

@pat99 zaplat u pobytovy tabor, tam sa socializuje. Samozrejme ak tam bude chciet ist

anonym_dd71f1
Včera o 15:01

@pat99 venuj sa svojmu synovi celý víkend, detstvo rýchlo utečie, hlavne aby ste mali spoločný čas a zážitky. V škole má socializácie dosť. Syn potrebuje otca 🙂

anonym_5a5401
Včera o 15:02

Choď S NIM hlavne...plávať, tenis, Jump arena, laser arena, lezecká stena, bowling,...už podľa toho čo ho baví..

anonym_3f1b85
Včera o 15:12

Ten cas je urceny pre teba, nie aby si ho odlozil niekam, kde sa ma akoze socializovat. To sa v skole. Nemusis nic ine vymyslat, staci, co si vymenoval vyssie. Turistika, plavanie, nejaky vylet, spolocenska hra. Ked je doma, urcite chodi aj von s rovesnikmi. Pripadne na kruzok.
Nemysli si, ze matka s nim doma netravi cas.

anonym_891fd0
Včera o 15:44

Za tých 12 dní "flakania" má určite dosť socializácie. Miesto "socializácie" mu daj čas strávený s ním...nie kvantitou, tej je málo ale kvalitou...trávte ho spolu či už športom, hrami, alebo kľudne aj kutilovanim, stavajte niečo spolu, tvorte, daj mu niečo čo je považované "za mužskú prácu" , choďte do lesa nauč ho urobiť píšťalku z dreva, ak to vieš,...ak nevieš nájdite si spoločnú aktivitu kde sa to naucite

alenka58
Včera o 16:55
@pat99

@pat99 môžeš s ním chodiť korčuľovať, hrať squash keď objednáš trénera tak bude ho trénovať ako ty povieš aj každý druhý týždeň a zapojí aj teba

letfenixa
Včera o 16:58
@anonym_0705c4

Mna toto tak trocha vytocilo. 12 dni flakania? Zanedbavanie? Ten druhy rodic s dietatom riesi celu logistiku, skolu, pripravu do skoly, choroby. Ty mas dva vikendy v mesiaci.

Ponukol si sa zaplatit cely kruzok napr? Co ak druhy rodic na to nema prostriedky?

Este stale si mozes zabojovat za striedavku, ked je tvoje dieta takto zanedbavane.

@anonym_0705c4 výborný komentár! Ale autor ho úplne ignoroval, pán spasiteľ.

anonym_dd71f1
Včera o 17:21

@pat99 nemáš kamarátov, alebo kolegov v práci s deťmi ? Môžte si spolu naplánovať výlety, bowling... s nimi, aby si našiel nových kamarátov mimo školy. Zapoj ho do varenia, manžel so synom robia raňajky počas víkendu vyhadzujú palacinky, poached eggs... toľko kriku a smiechu počuť, že sa mi nedá dlhšie dospať.

zuzikak
Včera o 17:30

ak ho mas len na vikendy tak bud s nim. Ako tu uz odznelo, to dieta potrebuje otca. Ak mas pocit, ze lenivie tak mozte travit cas sportovanim spolu. ( plavanie, bowling, vylety a turistika, skuste spolu lezecku stenu, spolocny fotbal alebo hokej, mozno korcule ci lyze, bicykel. - moznosti je velmi vela .A syna to bude bavit o to viac, ked to nebude povazovat za dalsi kruzok ale za cas s otcom.