Aký je plat pedagogického asistenta v Bratislave?
Dobrý deň, aký má podľa vás plat ped. asistent v škôlke v Blave?Má s touto prácou niekto skúsenosti? Je to zložité?
Ďakujem .
@annevoight nie nie, 2r. - pedagogicke minimum,alebo sa da aj cez nivam,treba popozerat.
Teraz prebiehajú online kurzy NIVAM pre uchádzačov s maturitou. Dištančné úlohy a ukončenie online pred 3 člennou porotou. To dá fakt každý.
@sulavikova a ak mám vysokú školu( učiteľstvo) , som tretiačka ale budem predlžovať o 1 rok. Neviete ako to je v tom prípade?
@denya Len na tom inzeráte bolo, že stačí mať stredoškolské vzdelanie. Tak preto som bola zvedavá
@annevoight u nás majú asistentky ukončenú llt. strednú školu, takže keď tie zvládli nivam online kurz ako pg asistent, tak to musí ľahké.
@annevoight staci aj bakalar ucitelstvo pripadne uz spominane pedagogické stredne skoly (2 rocne pomaturitne) resp. kurzy nivam alebo DPŠ. Plat je tabulkovy, podla odpracovanych rokov. A prava je to aspon podla mna psychicky dost narocna (zalezi od prideleneho dietata ako aj od celkoveho kolektivu v praci), ale zase pracovna doba super.
Žiadosť školy o pedagogického zamestnanca na budúci školský rok sa podáva do zajtra
Zložité je, aby škôl dostala peniaze na takého asistenta.
Ahojte, len sa chcem opýtať ako sa robí kurz cez NIVAM? ak si ho spravím môžem sa uchádzať o pozíciu Asistent učiteľa? Ďakujem za odpoved
@jankanovakova6 u nas dostala určitá “persóna” toto miesto bez kurzu. Ten bol podmienka, aby ho do určitého času úspešne absolvovala.
@annevoight ale pedagogicke,ak mas strednu pedagogicku tak staci,ale aj na plate sa to odrazi,kedze ide o tabulkovy plat
@annevoight ak studujes ucitelsky odbor na VS, si plne kvalifikovana podla vyhlasky. Mas povinnost si toto vzdelanie dokoncit do 4 rokov od tvojho prveho pracovneho pomeru v skolstve. co stihas
@annevoight stačí mať stredoškolské vzdelanie s maturitou,netreba mať pedagogické vzdelanie.Mala som to robiť,vravela mi to tak riaditeľka MS.Plat tabuľkový
@jankanovakova6 pozerala som ten NIVAM,ale nechápem tomu,ako to funguje… ja som chodila rok na pomaturitné studium,prerušila som kvôli tehotenstvu a bábätku…
@annevoight stačí 2r pomaturitne
Aká to je škôlka štátna či súkromná?Do súkromnej berú aj bez školy, alebo si dorobis.V štátnej tabuľkový v súkromnej podľa dohody.
@denya neviem projekty koncia, ale budu stále minule a budu ich platiť som počúvala Druckera?neviem ktorý minister a hovoril, že práveže počty asistentiek sa idú navyšovať.To by padol systém veď tých detí, ktoré potrebujú pomoc je viac a viac
Ja som v skupine na FB a tam boli informácie, ale aj v TN som ho pocuvala
@jankanovakova6 pedagogicke minimum na Nivam nie je kurz, ale podla mna rozsirujuce studium, tak som to ja nasla, ina ak tam je este nieco ine.
@annevoight ahoj, hladame pedagogickeho asistenta k dcere do 1.r. sukromnej ZS (homeschooling v lesnej skole) v Čunove, ak by si si chcela privyrobit, tak mi napis. Je to len par hodin v tyzdni, ale ucitelkam na SJ a MAT by sa ulavilo, dcera ma rozne dg, len neviem ci by sa ti chcelo dochadzat.

@annevoight pytas sa na Petrzalku,ped.asistenti musia mat minimalne pedagogicke vzdelanie.Plat je tabulkovy podla vzdelania a co sa tyka Petrzalky do juna sa zbieraju udaje o tom ktore skolky ziadali o asistentov a vyzera to dost biedne,kedze uz niesu plateni z projektov,ale mc Petrzalkou,tak sa znizuju uvazky.A co sa tyka narocnosti,nieje je to narocne,za mna super pracovna doba,a v podstate si tam,kde ta potrebuju (trieda).