icon

Ambulantný pôrod v Bratislave

liana94
5. feb 2021

Ahojte 🙂 Prosím vás, ak máte niektorá skúsenosť s ambulantným pôrodom v ktorejkoľvek z Bratislavských nemocníc (najlepšie Antolská) budem rada za info.
Najmä ma však zaujíma po koľkých hodinách po pôrode ste išli do domácej starostlivosti, či mali s tým lekári veľký problém a či ste rozhodnutie neľutovali. 🙂 Ďakujem!

liana94
autor
5. feb 2021

Ženy, pochopte, že sa na to pozeráte zo svojho uhľa pohľadu a pre mňa je zas nerálne slovné spojenie “nemocnica a oddych”. Akože od čoho? Od muža s ktorým sa milujeme? Od pohodovej domácnosti? Ak vy také nepoznáte, je mi to, úprimne, naozaj ľúto a prajem to každej z vás, aby také niečo zažila a potom možno pochopíte.

liana94
autor
5. feb 2021

@evkamotka Ty pod vodou nedokážeš ani trochu počut? Tak to čakám asi zázračné dieťa, kedže už teraz reaguje keď na neho hovoríme a to je v plodovej vode...
To, že tvoje deti ani nehlo keď si si fénovala vlasy ešte neznamená, že to nevnímali. Predstav si, aj keď spíme sme vnímaví. Nonsens. :D

basska_b
5. feb 2021

@liana94 Kamoška takto zobrala malého na druhy deň. Dokonca bola po sekcii. Len čo stala na nohách, povedala, že jej ho malo nosia na kojenie, podpísala reverz a čau. Nikto nič nepovedal. Oni ženu púšťajú, keď vie chodiť, moc a stolica odchádza. Dieťatko ma 3 dni po narodení absolvovať odber z paty, ale na toto vyšetrenie ho tam priviezli tuším či ako

basska_b
5. feb 2021

@basska_b Som nenapísala, že to bolo v Ružinove

liana94
autor
5. feb 2021

@basska_b Ďakujem za info. 🙂

basska23
5. feb 2021

@liana94
Ahoj síce neviem nič o ambulantom pôrode a držím palce aby ti to vyšlo a všetko dobre dopadlo.
Napíšem ti niečo s môjho pôrodu.
TP som mala 18.8.2019 všetci mi hovorili ze pôjdem skôr rodiť.Aj som sa tak nastavila ze porodim pred termínom. Ale nestalo sa tak.
Prenašala som 16 dní!
Na 16 deň som dostala vyvolavačky ale neotvarala som sa.
Keď som na nakoniec horko ťažko otvorila na ledva 4cm mala uz vchadzala do po pôrodných ciest.
Vtedy malej začali v bruchu klesať odozvy. Bolo to hrozné.
Od boha šťastia som mala zazmluvneneho lekára. Ten má rovno viezol na sálu ani papier som nestihla podpísať.
Spravili mi akútnu sekciu. Všetky rezy som cítila.Štípali boleli to bolo ako z hororu.
Keď malú vytiahli neplakala. Odnašali ju neplakala.
Ostala som v šoku. Ten šok ostal vo mne doteraz.
Keď ma zošili a preložili z operačného stola na postel lekar mi povedal že dcerka mala 2krat omotanu pupocnu snuru okolo krku, prvý uzol na pupocniku a ešte snuru mala aj skratenu .
On sam sa čudoval že to vlastne prežila. Keby ma nechal rodiť prirodzene tak dcerka by sa narodila mŕtva.
Píšem ti preto aký bol môj porod lebo ani vo sne by ma nenapadlo ze porod moze skončiť aj takto.
Inak v nemocnici som bola 72 hodín tešila som sa veľmi domov lebo po sekcii mi v nemocnici nikto nepomohol a vstavanie pre mňa bolo utrpenie.
Držím palce aby ti porod dopadol dobre a hlavne bez komplikacii

nedockavasom
5. feb 2021

@liana94 sorry, ty si fakt pripecena.. :D jasne, stalo sa to iba tym, co si to privolavaju.. a ty myslis len pozitivne, teba stretnu len vily a jednorozci :DD:
vela stastia pri porode a pri vychove.. ja som tu uz skoncila, skoda reci.. nech sa dari (uprimne)

liana94
autor
5. feb 2021

@nedockavasom Presne a keď ma stretne zlý škret, tak sa na neho usmejem a moja pozitivita ho odoženie. A keď sa nedajbože niekde stratím, dúha mi vždy ukáže cestu.
Ďakujem! :D beriem to ako pochvalu.

queen_mary
5. feb 2021

@nedockavasom to bude silno etericka dusa 😅 pri porode jej bude v pozadi hrat sum pralesa.

terezia323
5. feb 2021

@queen_mary
@nedockavasom veď sa pýta na informácie o reverzne z pôrodnice. Nikde nenapísala, že chce ísť 5 minút po pôrode domov. Ambulantny pôrod nie je predsa o tom, že porodí, Oblečie sa a ide domov 🤦🏼‍♀️ A nadávať jej do pripečených je už cez čiaru. Veď nechce rodiť doma, ale zobrať z nemocnice vaše bábätko. Pýtala sa len na informácie.

ofzuza
5. feb 2021

@nedockavasom ty o akej dule tocis?

nedockavasom
5. feb 2021

@terezia323 mozno prisilne oznacenie..ale ako byb si ty nazvala niekoho kto veri, ze ak mysli pozitivne, nic zle sa mu nestane, to iba tym, co si to privolavaju?? Ved toto nie.je logicke myslenie dospeleho cloveka.. pozitivne myslenie je dolezite a pomoze v tazkych situaciach , ale nezarucuje, ze sa do takych situacii nedostanes...

terezia323
5. feb 2021

@nedockavasom odpoveď autorky bola podľa mna už len reakcia na vaše rýpanie 🤦🏼‍♀️

nedockavasom
5. feb 2021

@ofzuza tak takto.. vychadzam zo systemu, kde ambulantne porody na vyber su... ak si takuy porod zvolis ... musis mat zazmluvnenu Hebamme ( na SR sa vola dula, nie?) A ta k tebe po prepusteni z nemocnice kazdy den na par hodin(1-2) pride skontrolovat dietatko a mamicku...v nemocnici urobia niektore vysetrenia v prvych hodinach zivota babatka a potom je kontrolovane Hebamme ( nie doktormi) a chodi neskor na prehliadky ako babatko co ostane par dni v nemocnici... kedze ona sa rozhodla pre ambulantny porod na SR, kde taky ani vlastne neezistuje ( revers je nieco ine), tak ani len tu dulu nebude mat pri sebe... rozumieme si?

selest
5. feb 2021

Fakt baby vy viete vobec co to znamena ambulantny porod alebo sa len vyjadrujete ku kazdej teme na ktoru narazite.. pani sa pytala na skusenosti ako by sa to dalo a nie na vase zadubene nazory ako a preco sa to neda. A co si to vobec dovoluje chciet nieco co vy nechcete..Vsade na svete sa to da cuduj sa svete deti aj matky ziju. Ked sa chce da sa vsetko. Keby poistovne prestali tie hospitalizacie preplacat ak na to nie je ozaj dovod, kazda nemocka by vas zacala presviedcat ake je dolezite aby ste boli v domacom prostredi. Je to len o nastaveni.

nedockavasom
5. feb 2021

@selest pozri koment vyssie....

selest
5. feb 2021

@nedockavasom ja som rodila prve v zahranici
Ku mne prisla raz pozrela na maleho od dveri a povedala ze je zlaty. Na vsetko co som sa pytala povedala ze je normalne. Tolko k hebamme.
Nemeni to nic na tom ze na toto sa zadavatelka nepytala. Miesto rypania ako sa to neda jej treba poradit ze by bolo fajn dohodnut si nejaku sestricku co pride domov babatko skontrolovat😊a potom to uz nechat na nu

nedockavasom
5. feb 2021

@selest ja som rodila obe v zahranici.. a jej argumentom o bondingu a podobne rozumiem, ale prave preto, ze viem co si zazili moje zname by som dobrovolne neodisla prec, kym mi dieta neprejde vystreniami a kym ja som nie ok... prave preto, ze.lem nakukne, ak vobec nejaka pride pozriet... ja jej fandim ku krasnemu porodu aj materstvu, ale nebudem jej pritakavat, ked sa sprava nezodpovedne... poznam par prikladov z mojho okolia, co mali postoj ako ona a prisli k zbytocnym problemom... radsej nadstandard a par dni vydrzat... mimo ine ta naucia aj ako sa postarat o rany dole a tak... teda aspon tu v AT... a nie, nemala som porody ako z rozpravky len preto, ze som rodila v AT.. druhy bol neporovnatelne lepsi u len preto, ze som vedela do coho idem a co chcem a nechcem a realne som mala predstavu co ovplyvnit viem a co.nie...

ofzuza
5. feb 2021

@nedockavasom nebyva zvykom, ze chodi dula. S dietatom sa ide po prepusteni k detskej, ktora urobi odber z paticky a potom sa tam raz za daky cas ide na kontrolu ako ked ta prepustia z porodnice. Na reverz sa ide do 24hod po porode.

nedockavasom
5. feb 2021

@ofzuza ved vravim, ze to ani len ambulantny porod nie je..

andrea_ff
5. feb 2021

@selest lenze v zahranici, kde je moznost ambulantneho porodu je system a starostlivost aj tak nastavena....
Tu by isla mimo cesty po vlastnej..... a teda sama na vlastnu past si pobehat a vybavit vysetrenia....
A to cerstvo po porode a navyse v tejto dobe.....
Nech sa na mna nik nehneva, ale mam pocit, ze uz nevie co od dobroty..... tak nevadi....nech ide domov a nech maju cely den aj s manzelom dieta na hrudi. Ked to je dolezitejsie.
Drzim palce.

dendula1
5. feb 2021

Ja som chcela ísť skôr, lebo ma doma čakali ďalšie detičky a predtým som rodila v USA a bola hneď doma. Avšak v reverze stojí, že ak sa niečo doma dieťaťu prihodi-- akákoľvek srdcová vada zapríčiní smrť, si zodpovedná za život aj smrť dieťaťa. To sa ti asi nechce podpisovať nie? Také novorodeniatko potrebuje len maminu, neboj 😉

hanaju
5. feb 2021

🤣🤣🤣 akože baby, aj keby chcela aby jej pri pôrode tancovali škrečky a dieťaťu prišli vinšovať sudičky, ako sa vás to preboha dotýka? Je to jej pôrod, jej dieťa, čo vy s tým.máte? Nemusíte hneď moralizovať podľa vami nastavených pravidiel, nehrajte sa na jej svedomie. Nehovorí vám, že ste horšie matky, pretože ste zostali v pôrodnici. Neberte všetko tak osobne.

A autorka, skús nájsť radšej skupinu mamičiek, ktoré sú rovnakou krvnou skupinou, veľa šťastia 😘

beata_k
Odpoveď bola odstránená
ofzuza
5. feb 2021

@nedockavasom tak sa to tu vola. Proste odides do tych, tusim 24hod.

ofzuza
5. feb 2021

@beata_k cim konkretne hazarduje? Vsak pojde domov, ked bude dieta v poriadku.

terezia323
5. feb 2021

@beata_k baby najprv si naštudujte aké vyšetrenia sa robia novorodencom v pôrodnici, ktoré sa robia do 24 hodín od narodenia a ktoré vie spraviť aj pediatrička. A hlavne pozriete si čo na to hovoria neonatológovia. Veď ona ho nechce ukradnúť z nemocnice. Pýta sa na info. Super, že sa vidíte v pozícii, že zachranujete niekomu bábätko, ale ak je takáto možnosť tak všetky tieto vyšetrenia sú doriešené a žiadne dieťatko nie je ohrozené.

mkiss
5. feb 2021

Kontakt,nekontakt ale predsa tri dni pod dohladom lekára aj mamička aj dieťa hocičo sa môže zvrtnúť u dieťaťa a tak isto u mamičky Ja mám staršie deti dospelé ale čo už sa nenavymyslaju moderné mamičky - ambulantný porod

barbora01
5. feb 2021

@terezia323 podla mna kazda hovori z vlastnych skusenosti. Ja som sla z porodnice domov po deviatich dnoch, na desiaty den som bola s dcerou hospitalizovana v detskej nemocnici so zapalom kostnej drene (nie ja, ale dcera) Lekari na nas chodili pozerat ako na raritu, lebo toto nie je bezna vec. Zhodli sa na tom vsetci, ze asi cestou domov z porodnice (kto pozna vytahy v kosickej novej nemocnici, tak vie) sme stretli niekoho s chripkou a u maleho babatka sa ten chripkovy virus prejavil takto. Rok trvalo kym sa z toho dcera dostala. Takze za mna isto radsej ostanem 4 dni v porodnici a urcite by som nevlacila babatko po vysetreniach, to nie je o tom, ze sa tu zachranuju babatka, ale o rizikach, ktore nestoja za to

hanaju
5. feb 2021

Jaaj, áno, určite sa ráno zobudila a povedala si - idem si zabiť dieťa, skúsim ambulantný pôrod. 😂
Aké moderné mamičky, preboha? Veď kľudne užívajte starostlivosť v nemocnici, nikto vám v tom nebráni, ona po tom netúži, čo je na tom také nepochopiteľné? Poznám dosť mamičiek, ktorým sa napríklad v pôrodnici nespustilo mlieko z toho stresu, že nemali svoj pokoj.
Každá mama chce pre svoje dieťa to najlepšie, určite nebude hazardovať s jeho životom, a len preto že to chce robiť inak ako vy, ho nemusíte predsa zachraňovať