icon

Boli ste na MRI s 5 ročným dieťaťom v Bratislave a zvládlo to bez narkózy?

mata919
7. apr 2022
beata_k
7. apr 2022

Ja som mala asi 30 rokov ked som bola. Nic hrozne, ale ani nic prijmne. Dali mi sluchatka na usi lebo to huci. A ten tunel tiez nic moc. Myslim, ze pre 5 rocne dieta to bude velmi stresujuce.
Bola som na Antolskej.

kacena4
8. apr 2022

zavisi od dietata musi tam lexat bez pohnutia 20 mnin. vyskusajte si to ci to zvladne. v hluku ale ozaj ziadny pohyb lebo budu fotky rozmazane. moja mala 4r ale bola len na CT to je par minut. na mri by som dala oblbovak nevh sa to nemusi opakovat

jaskolka
8. apr 2022

MRI je dosť aj pre dospeleho, keďže to je akoby ta dali do hrobky, kde navyše aj je dosť hluk.A musí ležať celkom pokojne.
Takže neodporúčala by som u malého dieťaťa aspon bez dákeho "oblbovaku".

ddaassuullaa
8. apr 2022

Tu pise jedna maminka, snad sa nenahneva, ze sem vkladam jej prispevok https://www.modrykonik.sk/blog/monikaaa7/message/mame-za-sebou-dalsie-poprve-misko-zvl-jdqhbc/

zuzike123
8. apr 2022

Moja ma 5r a na MRI chodi len s narkozou, neviem si predstavit, ze by to vydrzala bez pohnutia. Tiez zavisi MRI akeho organu, ak koleno, ci brucho, mozno by to pokojnejsie dieta zvladlo, ale hlavu neverim. Strasne to hucibaj dospelemu, nieto este dietatu v strese.

nicole003
8. apr 2022

@mata919 ale to by ste mali vopred vediet ze ako sa spravi vysetrenie. Dceru v 4.rokoch uspavali a isli sme lezat uz den vopred pod dohladom nesmela nic jest a sledovali ju aj po prebudeni.sice to bolo v Nitre a 6 rokov dozadu. Radsej sa vopred informujte

mata919
autor
9. apr 2022

@jaskolka a aky oblbovak?To by som asi skor prijala ako uplne do narkozy...

m14m
Autor odpoveď zmazal
m14m
9. apr 2022

@mata919 Zalezi od povahy dietata. Moj bol ako 6r. Ked mal 4r.bol na CT. Vsetko bez narkozi a oblbovakov. Moj je kludna povaha. Na MRI mu robili hlavu. Bola som tam snim, drzala som ho za nohu aby vedel ze tam som. Chystali sme ho dopredu na to, tak v den vysetrenia sa dokonca tesil ako ide do tunela 🙂. Rozpravku do sluchadiel sme si doniesli svoju. Horsie zvladal ked mal mat rengen 😄 My sme boli v Malackach.

mata919
autor
9. apr 2022

@m14m a ako ste mu pustali tu rozpravku?

m14m
9. apr 2022

@mata919 bude mat sluchatka a tam pustia cd ktore si donesiete. Pesnicky, rozpravky,radio. Moj si vybral z lidla audiorozpravku. Oni tam aj maju nachystany nejaky vyber.

mata919
autor
9. apr 2022

@m14m super,dakujem pekne

jaskolka
9. apr 2022

@mata919 to sa vola ľudovo, že oblbovak. Jednoducho lieky, ktoré sa dávajú aj pred operáciou (Diazepam napríklad)

mata919
autor
9. apr 2022

@jaskolka no len niekomu diazepam zabera aj opacne.Neviem,ci by som to riskla😀

jaskolka
9. apr 2022

@mata919 to bol len príklad. Tetaz majú veľmi veľa liekov, ktoré sú bez vedľajších účinkov aj na malé deti.

mata919
autor
9. apr 2022

@jaskolka skusim tam v pondelok zavolat,ci taku moznost ponukaju.Dakujem