Bývanie vo Vienna Gate na Kopčianskej v Bratislave
Dobré ránko, žienky bývate niektorá vo Vienna Gate v BA? Chcela by som vedieť reálne skúsenosti ako sa tam býva. Niečo som čítala, že to bolo narýchlo postavené a nie príliš kvalitne urobené tak aj toto by ma zaujímalo. My sme našli apartmán, vie dať banka na takýto typ bývania vôbec hypotéku? Realitka tvrdí, že áno a nahovára nás na zloženie zálohy lebo je veľa zaujemcov. Nuž ale banka sa vyjadrila, že na normálny byt vedia dať aj 80% ale na apartmán toľko nie. Ďalší týžden si ideme predbežne obehať banky, naša finančna poradkyňa dovolenkuje v Amerike práve keď ju potrebujeme 😀 Budem vďačná za každé info. Ďakujem pekne 🙂
Praskliny mozu byt velky problem. Ja som z tych, co by to nekupili ani za nic. Natlak zo strany realitky je jeden zo sposobov "spinavych psychologickych praktik". Ak chces predsa ist do popraskaneho apartmanu, v lete prehriateho, s nevyhodami co tu ine baby pisu, vyuzi tieto negativa ma vyjednavanie a stiahni cenu dole. Trh sa meni. Prajem ti vela stastia!
Miesto ani apartmany vobec nepoznam...ale tato diskusia by ma teda presvedcila o tom - nekupovat. Realne tu pisu skusenosti, a tych negativnych a za mna podstatnych je teda viac.
Drzim palce.
Býva tam švagor s rodinou. Úplne na najvyššom. Zle riešený byt- apartmán- bez balkóna. S klímou majú neustále problémy. Okno otvoriť ide, no nevyvetráš, lebo to sú len také mini vetračky. Na chodbách v lete peklo jak vonku. Oni keďže nemajú susedov - byty sú predané, ale prázdne, moc hluk neriešia, ale prirovnanie k Pentagonu vidím ja v tom, že majú na chodbe ďalších 13 bytov. Hluk zo stanice, výťahy nuž jeden ok. Druhý furt pokazený. Parkovanie už na mesiac vyjde kilo. Výhľad na komín a stanicu. Mne osobne sa tam nepáči. Vraj aj zálohy na nájom im dosť podraželi. Popozeraj radšej čosi iné.
@janamoto78 ďakujem za reálnu skúsenosť, pohľadáme niečo lepšie za tie peniaze. Myslela som, že 300 tisíc už bude trošku bývanie na úrovni a nie problém za problémom. Zlákalo nás, že to nie je typická bytovka z 80.rokov ale niečo novšie 😀
Autor keď zhanaš niečo lepšie skus kuk bosakova, susteková. Žili sme tam 6 rokov a topka. Super lokalita. O okolie sa správca stará. Zavlažovanie trávnikov, kosenie pravidelne, odhrabavanie snehu v zime. Vonku na ulici nájdeš aj umenia z kovu, fontány. Väčšinou každá bytovka má aj recepciu vlastnú vo vchode. Tak isto všetko po ruke. Obchody, služby, lekar, detske ihrisko s vlastným jazierkom kde každé leto sú rybičky. atď. Podľa mna veľmi krásna lokalita. Keby sme nešli do domčeka tak ostanem tam.
Autorka pár tipov:
1. Realitáčka ohľadom veľa zaujemcov klame až sa z nej parí. Situácia na trhu je také, že záujemcov o bývanie je minimum a realitáci sú už zúfalí kedže im to nejde. Takže máte dosť času na premýšlanie.
2. Čo sa týka všetkých novostavieb v BA : Kopčianska, Slnečnice, Bosákova, Jégeho, Tri veže, Eden park, Čerešne, Rozeta, Bazová a je ich ešte výrazne viac, tak na každom fóre, diskusii nájdeš ako je všetko nekvalitne postavené atď. V drvivej väčšine to ohovárajú ľudia, ktorý tam v živote nebývali. Čiže na toto sa nezameriavaj.
3. Ulica Kopčianska - hm v rámci Petržalky má najhoršiu povesť. Aj keď vienna gate sa nachádza popredu. Avšak v ľudoch to ostáva. Z toho dôvodu, keď si aj pozrieš tak cena za m2 je lepšia ako inde v novostavbe v Petržalke. Inak čo sa týka sídliska Kopčany tak chcú ho premeniť na lepšie bývanie a tých fetákov, sociálnych prípadov sa zbaviť. Lenže toto bude pár rokov trvať.
4. Čo sa týka apartmánu ako takého, hypotéka v BA problém nie je. Ľudia sa skôr pasujú s problémami, čo sa týka trvalého pobytu (aj to sa dá poriešiť) a najmä rezidenčné parkovanie, čo je pri apartmánoch problém dostať.
5. V ľuďoch ostalo, že byt je lepší ako apartmán (ten má aj nižšie cenu, ak sa predavajú 2 porovnateľné priestory) + absencia balkóna alebo lódžie je tiež dosť veľké mínus.
6. Apartmán bez balkóna na nie najlepšie adrese za 300 000 eur. Hm z hľadiska investície nič moc. Môže byť problém s následným predajom. Zamerala by som sa na inú lokalitu.
Kamarátka tam bývala, mali psa tak nechávali klímu cely deň v lete a nedoplatky aj cez 1200€😬 za tie 2-3 mesiace čo je u nás tak teplo… ale inak čo viem len od nej z počutia zle sa vetralo lebo tam nie sú normálne veľké otváravé okná
Na tvojom meste by som sa pozrela do inych novostavieb v areali Petrzalskej stanice, kedze chodis denne do Viedne, napriklad, Svabinskeho 15, Panonska cesta 8, Rusovska cesta 50.
Nepaci sa mi, ze skoro cela budova e zo skla a ludia si zavesia vselijake zavesy, aby si zakryju aspon spodnu cast skla.
Bola som vo vnútri ako hosť, nepáčilo sa mi, že na poschodí bolo veľa bytov. Nikdy by som si nekúpila byt na vlakovej trati lebo v mrakodrape. V budove je tiez vela malych miestnosti na prenajom.
V tejto oblasti sa planuje vystavba dalsich mrakodrapov na mieste tovarni, bude to s mnozstvom ludi na meter stvorcovy, ak sa to nepostavi, budete mat vyhlad na priemyselnu cast.
A vzdy to ostane ako "Priestor okolo stanice".
V Petrzalke je vela tichych a pokojnyh oblasti s peknymi vyhladmi a prirodou. Tiez nedaleko od stanice.
@mb2021 píšeš konkrétne o vienna gate alebo o dome s apartmánmi celkovo? lebo ak vo všeobecnosti, tak nemáš pravdu, nič nebráni v tom aby apartmány mali svoje hodiny 😉 v BA je veľa takých budov, v zopár z nich niečo vlastníme a veru mám svoje hodiny v každom 🙂
ahoj. kde ste nakoniec kupili?
@juliet86 v Rakúsku 🙂
gratulujem.domcek ci byt a za kolko? cez aky portal alebo kade ste nasli? ake je pre vas dochadzanie?
@juliet86 my tu pracujeme, muž dostal tiež ponuku vo Viedni tak ju prijal... takže dochádzanie tip top a odporučil nám to kolega. Dom, 5 izieb 18 ročná stavba takže ani nové ani staré... Plus garáž a všetko okolo domu ako bazén a prístrešky boli urobené .. a cena bola 360 tisíc, autom sme 10 minút od Viedne, chodí mi aj autobus do práce takže super za mňa, muž jazdí autom, riešili sme to tak, že časť sme mali našetrené a zvyšok sme založili náš 2 izbak v BA. Zatiaľ neľutujem, je to niečo ako keď bývaš v Stupave a odchádzaš do BA - to je len príklad...
tak to znie uzasne gratulujem. keby mame oracu skoly v rakusku viedni rada to tak mam tiez. ale vsetko v ba tak ma to dochadzanie odradza. a vies mi poradit rakuske realitne portaly?
@juliet86 https://www.immobilienscout24.at
Ale aj v Hainburgu je realitka, kde majú maklera čo rozpráva po slovensky 🙂
Dobrý deň, ja sa akurát obzerám po kúpe bytu vo Vienna Gate, tak ako vy pred rokom a snažil som sa nájsť o tej budove nejaké info, až som sa dostal k tejto diskusii 🙂 tento týždeň idem na obhliadku...
Bolo by možné prosím sa s Vami na pár minút telefonicky spojiť, kde by som sa Vás spýtal nejaké info, aký typ bytu ste pozerali vy, atď.?
Zozdielal by som Vám číslo do správy, ak sa tak dá, lebo som na tomto fóre prvýkrát. Ďakujem
@jozef_c jozef ja som bola na obhliadke a rozpravala.som sa so znamym co tam byval. zhrnul par negativ: niektore byty su tmave a horuce ako sklennik klima nedostatocna a ked sa nieco polazi 400 eir oprava. je to apartman nie byt. tazko sa zhana parking plus nie jizke mesacne naklady. okolo sem tam socialne pripady stanica tesco
susedov nepocut. chodby horuce.