Ceny prenájmov v Bratislave
Chceme sa s priateľom presťahovať do podnájmu v Blave. Najmä teda kvôli lepšej práci. Pozerám tie ceny za 2 izbový byt. Všade chcú 600 e a viac. Nemáte prehľad, či sa dá aj za lacnejšie? Takto len jeden príjem odíde za bývanie.
Som cely večer na tom nalepena. Kopec vecí, čo je na internete je už neaktuálnych (najmä tie trosku lepšie). A baby narazila som aj na to, že byt za 600 e, avšak napisane v inzeráte, že sa plati nájomné 600e, depozit 600 e a ešte provízia realitné vo výške mesačného nájomného. To mam akože naraz ako nájomca zaplatiť 1800 e ??
Áno veru to su take štandardné ceny prenájmov v BA.. viac zarobíš ale na byvanie tiež dáš vela..
Ak hladas niečo lacnejšie, tak hľadaj skôr vo Vrakuni alebo v Podunajskych Biskupiciach. To su take lacnejšie okrajové lokality.
Ano prvy raz sa nikde neplati len prvy najom. Skus najst bez realitky tympadom usetris tu proviziu ale chapem, ze pri rozpocte 600€budes rada ak najdes cosi.
Tiez by som ti odporucala ist do mensieho ako ti uz niekto pisal.
@zmrzlinka2021 Ja absolútne súhlasím, že Petržalka je žiadaná lokalita, nebývam tam, ale bez problémov by som tam išla bývať. To len môj známy košičan si myslí, že to je malý Bronx. Často práve mimobratislavski majú takýto skreslený pohľad iba z počutia.
Autorke by som tiež poradila nájsť si bývanie bližšie k miestu zamestnania, alebo s dobrým spojením.
Autorka, skús hľadať mimo realitiek, alebo si daj inzerát, že hľadáš prenájom mimo realitnej kancelárie. My sme prenajímali v minulosti byt a žiadny depozit sme nepýtali, ani sme nevedeli, že sa to tak robí. Nájdu sa ľudia, čo prenajímajú bez realitiek.
600e za 2i? Paradna cena... My mame v dnv novostavbu a po dvihani energii sme na vyse 500e s najmom za 1,5izbak... Ma zaciatok by som hladala izbu - spoznas mesto, ktore casti sa vam zapacia, trochu posetrite a pojdete sami bud do 1i alebo 2. A je klasika, ze sa plati depozit, provizia (ak ides cez realitku) a najom. V at mas napr kauciu 3 najmy, provizia 1 najom plus byt si musis zariadit...
Môj brat už vyše 7 rokov býva v zdieľanom byte s ďalšími ľuďmi, našiel si aj frajerku, bývajú tam spolu, ona dokonca skončila medicínu, zasnúbili sa, až po svadbe chcú riešiť vlastné, im sa tak žije super, majú obrovský 4 izbak nad BA hradom, kopec peňazí usetrili. Samozrejme, nie je to pre každého, ja na toto nemám povahu.
@napetra vies co, ja som uz mnohokrat vsimla, ze ludia, ktori pridu do Ba z inych miest chcu hlavne Ruzinov a okolie. Ostatne je pre nich zapadakov. Moj svokor tiez nie je povodom z Bratislavy a minule ked bol u nas, tak mi vravi, ze vlastne ani nevie, preco nikdy nesli smer Ba IV. Ze on to tu vobec nepoznal - robil v Slovnafte a teda sa pohyboval na opacnom konci. A teraz zistil, ze ake je to vlastne super v Dubravke a v Devinskej. Taktiez vela mojich spoluziakov z VS a kolegov, ktori prisli za pracou do Bratislavy stale snivaju len o Ruzinove, pripadne obcas o Novom Meste…Pre mna teda nic moc. Moja mama aj otec su Staromestania, keby som ja mala byvat v bytovke, tak idem bud Dubravka, casom - ked sa to trochu dokonci Bory, cast stareho mesta (okolie Steinu a Americkeho namestia), alebo iste casti Petrzalky.
Inak z Devinskej to mam do prace (Dvory) po obchvate 15 minut rano. Moj byvaly sef z Ruzinova do centra chodil urcite dlhsie, aj ked to mal kilometrovo omnoho kratsie 😉
Autorka... Neber to nejako zle ale radšej to sťahovanie zvážte. Si šokovaná z cien. Si šokovaná z toho, že sa platí depozit a ešte aj provízia realitke. Inak ten depozit môže byť kľudne aj vo výške dvoch až troch nájmov... To je úplne bežne. Takže áno, treba si na úvod pripraviť cca. 2000€ a ďalšie financie na nejaké to "dozariadenie". Niektorý podnájom je plne vybavený, niekde je len nábytok a musíš si priniesť veci do kuchyne. Takže ak nemáš svoju domácnosť, ktorú si tam presťahuješ, tak to všetko budeš musieť dokúpiť.
Som rodeny Petržalčan, ak niekto povie Blava, mne skripu až zuby 🙂 za mňa Petržalka vzadu čiže okolie Drazdiak, dostihová dráha je tichá zelená lokalita na bývanie
@marcellka32 tiez nechapem, preco kazdy nadava na petrzalku... Byvala som v okoli zrkadloveho haja a teda tam az po koniec je to nadherne... V lete pri drazdiaku to bola fantazia
Dobrý deň, mám pre vás informácie o podnájme, ak hľadáte ... Ak máte záujem, napíšte mi správu alebo mi tam napíšte tel,c. a ja sa vám ozvem.
Prajem pekný deň.
ja som z dlhych dielov a teda mozem povedat ze je to 15min od centra autobusom a elektrickou,autom cca 7 min. Urcite 4ka obvod nie je okolie BA. Kazdu mestsku cast povazujem v BA za BA. Dokonca aj Vrakunu,na ktoru som cestovala 45 minut autobusmi 😂 mozem uprimne povedat,ze byvala som vi vela casti BA a najlepsie sa mi byvalo v Dubravke a v Petrzalke.
Cena bytov je bohuzial takato,aj ked moja mama vychytala za 550 velky 3izbak na Dlhych Dieloch. Treba hladat. Najnizsie ceny mas Vrakuna,,Podunajske Biskupice,Vlcie Hrdlo.....
@qetka Mas pravdu. Aj ja som si vsimla, ze ludia co pridu do BA snivaju o Ruzinove a Novom meste, ine casti su zapadakov. Doprava elektrickami je nespolahliva. Staci mala havaria, tukanec a elektricky nechodia. Podobne je to aj na Racianskej, v Krasnanoch tam sa stale nieco stane a nic nechodi. Moj synovec vyrastal v Petrzalke a uz si tam kupil aj vlastny byt, paci sa mu tam, vsetko rychlo dostupne a vsetky sluzby. V BAIV zase tie lesy, prostredie, sluzby, teraz aj Bory MALL su na nezaplatenie. V centre, pokial nie je zapcha je clovek za par minut. My sme sa prestahovali do Lamaca, navstevy casto hovoria, ze maju pocit, pre blizkost lesov, ze su v Tatrach. 😀 Do prace na Trnavskom myte to mam max 20 minut aj rano v spicke. No vsetko je otazka zvyku a nazoru. Pre niekoho je to neatraktivna lokalita, pre nas velmi dobra. A to som uz byvala v Ruzinove aj v Krasnanoch, tak viem porovnavat.
@napetra baby, ale ved do ruzinova nechodia len elektricky. to pisete, ako keby bol inak clovek odrezany od sveta. ja elektricku nepouzivam vobec. a vseobecne som spokojna, byvame rovno pri parku, datle, jezkovia, sykorky kazde rovno za oknom. ale mate pravdu, ze zvonku sa to sem len tak hrnie, nie len vychodniari, ale aj ukrajinci a rusi. uz pred vojnou nebolo dna, ze by nebolo pocut rustinu. pred niekolkymi rokmi som mala debatu s realitackou, ze za nou pridu (aj vychodniari) a polozia prachy na drevo, ze chcu byt v ruzinove a ona im ho ma zohnat. takze potom pre bratislavcana takmer nezohnatelne, hlavne ak berie hypoteku.
inak, mam taky nazor, ze kazdy si chvali to svoje. uz je na to zvyknuty a nic ine mu uz ani nezostava, ked chce byt v zivote spokojny.
@kiwi3 Vies, nemyslim si, ze si kazdy chvali to svoje miesto kde byva. Mas pravdu, do Ruzinova chodia aj autobusy, ale ako casto a odkial a kam idu si treba uvedomit. Ja som byvala v Ruzinove roky a nechvalila som si to tam, vedela som, ze chcem odtial odist. My sme tam vzadu na Posni nemali ziadny obchod, vsetko som musela nosit z mesta. Teraz uz nemam taky prehlad ako to tam je, ale viem, ze tam je to Retro a v nom potraviny Coop jednota, mozno niekde je Lidl tusim. No uznavam, ze byty su tam okrem stareho mesta asi najdrahsie v BA, neviem preco, ale asi sa to zda ludom blizko do centra, lebo prostredie teda nie je velmi lakave, v lete fakt vyprahnute. My byvame pod lesom, chodime casto do lesa na Kacin, Kamzik, s detmi stale vonku v prirode. No uznavam, je to vec nazoru, potom co clovek preferuje vo svojom okoli.
@napetra ja som nikdy inde ako v Ružinove nebývala a úprimne som trolejbusom v centre do 10 minút a trolejbus ide každých 5-7 minút… každému sa páči to miesto ktoré si vybral na život - ja nepoviem, že je Ružinov najlepšia mestská časť, rešpektujem to, že niekto hovorí, že karlovka je najlepšia - pre mňa chodiť do tých kopcov kde sú bytovky - skusila som si to párkrát a stačí 😂 jednoducho každý máme nejaký vkus na to ako má naše okolie vyzerať a čo sa nám páči… okrem iného sťahujem sa preč z mesta do satelitu lebo jednoducho v bytovke ma to nebaví a chodiť vždy na výlet či prechádzku do lesa tiež nie je pre mňa
Prenajímame 2i byt v Ružinove a úprimne by som sa neodvážila prenajať bez depozitu v cene jedného nájmu lebo tých 560€ by mi nepokrylo zdemolované ani dva kusy nábytku a nie to ešte zdemolovanú kuchynskú linku - bohužiaľ niektorí ľudia sú prasiatka a niekedy sa neukážu na prvý krát a niektorí ľudia sú seriózni a aj napriek tomu si nevážia veci a správajú sa k tomu zle. Ak vás to desí skúste nájsť byty v satelitoch kde je spojenie vlakom alebo menšie mestá nablízku ako Malacky, Šamorín atď… ak ale idete za vidinou zárobku tak si to radšej prerátajte
@22abigail22 Dubravka, Lamac je okolie ba?😀

V prvom rade Bratislava nie je Blava…
A v druhom rade, ked najdes v dnesnej dobe dvojizbovy byt za 600 eur aj s energiami, tak si mozes gratulovat. Lebo energie isli neskutocne hore, a tym padom isli/alebo pojdu najmy tiez hore. Volnych bytov je teraz malo aj kvoli Ukrajincom, a to sa odrazilo/odrazi v cenach prenajmu.