icon

Chceli by ste žiť v Bratislave?

19. aug 2022

Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.

andy024
Autor odpoveď zmazal
moncici7
20. aug 2022

@babovka2321 z Kosic do Budapesti mas lepsiu cestu ako z Blavy do Viedne

moncici7
20. aug 2022

@loulou02811 presne pre toto by som tam nezila, mame len jeden zivot

iwesska
20. aug 2022

@yoxinka A v ktorej casti BA byvate,ze tam mate srnky? My v Petrzalke,mame sice 5 min.od domu jazero, aj skolu, ale byvame pri hlavnej ceste,pod oknami ihrisko kde hucia cele dni deti, tazko tu hovorit o pokoji. A zo vsetkeho najviac neznasam,ked chcem vyvetrat a citim stale zapach spalenych pneumatik,ci ine lahodky zo Slovnaftu🤢

cacianka
20. aug 2022

@22abigail22 občas sa nájdu dementi, čo rozhadzu vyhodia odpad kade-tade. Ale to je všade, hore huj dole fuj, námestie načančané a keď prejdes za roh, alebo na koniec dediny, do lesa, neskutočný bordel. Všetko závisí od ľudí , ti čo robia bordel a tí čo upratujú.
Žijem v Ba od r.1979, stále sa nájdu dementi, ale aj veľa dobrých ľudí. V Dúbravke sa tiež veľmi zdvihla úroveň za cca 30 rokov, zeleň, Devínska kobyla, kamzík, Kačín, Železná studnička, všetko v dosahu Max 20 minút, doprava funguje, občianska vybavenosť super, a keď niečo funguje slabšie je to vďaka ľuďom

zuziiiii
20. aug 2022

Ja nie

lucinka1988
20. aug 2022

som rodená bratislavčanka, žijem tu celý život, môj manžel sa tu narodil tiež a naše deti tiež. Život mi tu maximálne vyhovuje a inde by som žiť nechcela- nemám na to najmenší dôvod, keďže tu mám celú rodinu, obaja skvelú prácu a voľnočasové život tiež super

dager
20. aug 2022

@kaktusik007 plne súhlasím. Bývam v Trnave odjakživa, nemenila by som. Ak, tak za menšie mesto alebo dedinu. No určite je výhodou mat tu Bratislavu na dosah. Aj ako turista, ako píšeš ty, ale aj kvôli cestovaniu ďalej, ako tu spomínal niekto ďalší.

cacianka
20. aug 2022

@iwesska aj na Kramároch nám pobehujú srnky, divé svine, vbehnú aj do areálu nemocnice, rozryju zem, vrátnici takmer každú noc ich vidia pobehovať v okolí.
Asi 50m od vchodu sa pri rušnej ceste oprasili 2 svine v húštinke, 5m od chodníka !.po Dúbravke pobehujú po cintoríne, v okolí Kauflandu...

babovka2321
20. aug 2022

@moncici7 trikrat taku dlhu?

radacak
20. aug 2022

Áno žila by som..Žijem v malom meste ,nieje tu skoro nič.Nemas kam ísť s deťmi a o práci ani nevravím...Mala som možnosť žiť chvíľku v Bratislave (už ako rodina) manžel tam pracoval , tak sme tam chvíľku žili a išla by som hneď a dcéra tiež.

jana_eyre_2
20. aug 2022

Narodila som sa v Bratislave a žila tam 25rokov.. milujem svoje rodné mesto, poznám ho veľmi dobre.. odsťahovala som sa len kúsok za Bratislavu a aj tak v nej trávim veľa času.. žiť by som tam vklude ešte žila, avsak inde ako tam, kde som vyrastala.. pochádzam z medzijarkov, aj to by bolo dobré miesto na život, avšak už by ma odrádzali problémy s určitou skupinou ľudí čo tam žije a nevedia si s nimi rady.. stále mi tam žije sestra a svokra, myslím že sú spokojné, ale tam by som sa už vrátiť nechcela.. ak by som znova vyberala kam sa vrátiť, šla by som do karlovky, Dúbravky, alebo race či vajnor.

moncici7
20. aug 2022

@babovka2321 urcite nie sla som aj jednu aj druhu, teraz nova dialnica rovno pred domom, kym sa vymotam z Blavy som uz v Budapesti aj s dvomi kavami 😉😎

moncici7
20. aug 2022

@cacianka hej najviac diviakov je v Blave

moncici7
20. aug 2022

@iwesska teraz aj ten ozon, nie je co zavidiet

kulumulu123
20. aug 2022

Nie zila som tam 21r a utiekla som stade na dedinu milujem to tu a moje deti tiez do ba by som ich asi nepresvedcila ist byvat aj ked tam maju skolu, babky, tetky, kamaratov nemenili by

cucoriedkacucoriedka
20. aug 2022

Žijem pri ba a v ba pracujem...viem si predstaviť žiť aj inde...aj v ba som žila ale už priamo by som tam žiť nechcela;) ale áno kamarátka ma pravdu...šance na prácu a mimopracovne aktivity sú tu super;)

raffaella
20. aug 2022

Ja som tiež rodená Bratislavčanka, aj muž a inde na Slovensku by som žiť nežila. Mne vyhovuje mentalita obyvateľov veľkomiest a možností hlavného mesta. V Bratislave máme množstvo pekných miest, zelene, ihrísk, gastro, dobrú MHD, proste všetko. Ak iné mesto, tak potom len aspoň také veľké ako Bratislava a v zahraničí (západná Európa, severské krajiny).

jana_eyre_2
20. aug 2022

@moncici7 musíš hrozne neznášať ba, nerozumiem tomu ako môže niekto prechovávat taký odpor k nejakému mestu, už len z princípu.. keby v ba žilo čo najmenej ľudí čo neznášajú toto mesto, žilo by sa tam určite ľahšie..

moncici7
20. aug 2022

@liusa82 aj mna to pobavilo

raffaella
20. aug 2022

@jana_eyre_2 a bohvie či tu vôbec niekedy aspoň na výlete bola 🤷

moncici7
20. aug 2022

Nie je to pekne mesto a nikdy nebolo. Nema hlavnu ulicu, nema dusu, je take roztrhane , nesystemove, mas pocit ze su to styri mesta v jednom. Su aj vacsie mesta a maju dusu napr. Praha ta je nadherna a neskutocne charizmaticka

yoxinka
20. aug 2022

@iwesska
Záhorská Bystrica

moncici7
20. aug 2022

@jana_eyre_2 nemozem povedat ze neznasam, len sa mi nepaci ako tu nasilu podsuvate nieco co v skutocnosti je inak, urcite si sa nie prvykrat stretla s mojim nazorom aj u inych

moncici7
20. aug 2022

@raffaella bohuzial ano, mne sa tam narodil brat, rodicia prisli z Blavy do Kosic a dakujem za to kazdy den, ze ti to mozem pisat pri speve svrckov

jana_eyre_2
20. aug 2022

@moncici7 kto to tu nasilu podsúva? Mesto dušu má, to že ty ju nevidíš, nie je problém žiadneho mesta.. ostan tam kde si a nemusíš sem vôbec chodiť ak ti to tu prekáža, to odporúčam každému komu tak prekáža a vidí nejaké podsuvanie len v tom že niekto toto mesto rád má.. tebe by sa určitepacilo keby som začala urážať Košice aké sú nesystematicke a bez duše.. (pre nechápavé, to písať nebudem, nemám proti žiadnemu mestu vôbec nič, len neznášam toto úbohé súperenie ktoré mesto je lepšie.. každé mesto má svoje pre a proti, ale jedine čo mi v mestách prekáža sú hlúpi ľudia.. a tí sú v každom meste či dedine.. bohužiaľ)

flofi
20. aug 2022

Sme Presovcania, 3 roky sme zili v ba, ale naskytla sa moznost sa vratit, tak sme sli pretoze v tom case boli este znacne rozdiely v cenach nehnutelnosti a chceli sme si zaobstarat vlastne byvanie, v ba vy to bolo pre nas nerealne.. jedine co mi na zivote tam vadilo bolo dlhe dochadzanie a zapchy, mala som pocit ze cestovanim z a do prace stratim pol zivota, a to sme v tom case boli bezdetni cize sme nemuseli riesit skolu skolku atd.
Doma nam je teda neporovnatelne lepsie, ale uprimne 4x do roka do ba chodime pravidelne na predlzeny vikend, na nakupy, do nasich oblubenych kaviarni, restauracii, centrum, divadlo, ikea atd. lebo fakt nam to chyba tak si to aspon takto kompenzujeme ze tam nezijeme..

moncici7
20. aug 2022

@jana_eyre_2 no tak ti ludia tam mi vadia najviac

barbora18
20. aug 2022

Radšej nie...a nie je to velke mesto:D No jasne, ze na SVK pomery áno, ale nič by ma tam neťahalo...všetky hlavné mestá ostatných stredovýchodných Európskych štátov mi prídu atraktívnejšie. Nie je to žiadna Krásavica na Dunaji ako ju ospevujú.