Chceli by ste žiť v Bratislave?
Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.
@moncici7 tak podľa mňa nepoznáš Bratislavu, inak by si jej dušu videla 😉milujem večerné, letné prechádzky centrom, svrckov uplne v pohode počujem celé leto, ešte aj na jeseň a to je prosím pekne absolútne centrum.
@moncici7 A potom sú ľudia čo by mali nervy zo spevu svrčkov 😀 Každý vidí v BA v svojom svetle, každý má o meste inú predstavu. Tak ako niekto miluje starú architektúru, niekto iní môže milovať mrakodrapy v New Yorku. Ináč každé mesto má svoju dušu. Žila som v Nižnom Novgorode a napriek tomu, že tam boli aj rozpadnuté domy, boli tam aj krásne výhľady napr. sútok Volgy a Oky aj to mesto malo svoju dušu 🙂
@jana_eyre_2 tak neviem co by si napisala vsetkym kralom a mestanostom v 13 stom storoci, ktory pred Bratislavou uprednostnovali Kosice a konali sa tu vsetky dolezite obchodne stretnutia, skratka mali ich radsej, tot pise historia a za toto ja fakt nemozem, maj si rada svoje mesto ale respektuj ked iny sa nejdu posrat lebo nie je z coho
@moncici7 vieš čo je paradox, som v zahraničí a najväčšiu, neviem ako to nazvať, asi rovno, hanbu, tu robia Slováci z východu.... Rada sa vraciam k mame, pretože ma okrem mesta, aj dom dušu.
@maciatkolulu hovori sa ze v Blave ti daju vodu, v Nitre ti urobia kavu a na vyvhode sa najes
@moncici7 to vážne ideš vyťahovať 13ste storočie kto vtedy čo uprednostňoval? 😏 Bože, dúfam že si len troll 🤣 už teda nebudem odpisovať.. vklude ži v predstave 13storocia, asi by si sa tam hodila...
@moncici7 fakt a Mária Kristína? Kde bola korunovaný Mria Theresia? Véd nikto netvrdí, že Košice sú škaredé.... Jedine ty sa tu vyjadruje o "Blave", bože ako sa mi to hnusí... Ako o škaredom meste. Vieš čo, myslím, že každý bude rad, keď ostanete tam, kde ste...
Zijem cely zivot v BA, ale nie v centre.. v dedine, ale na skok do mesta. Mam tu vsetko, co potrebujem. Klud a ak chcem, tak ruch🙂
Zit aj inde by som si vedela predstavit, ale nie teraz. Ale pri väcsom meste, nie v tych dedinach medzi polami, co vidno z dialnice😬
@maciatkolulu citala si aj vyssie prispevky citaj lebo nepisem to sama
@jana_eyre_2 Aha Košice, už viem koľká bije 😅🤷♀️ Ja som myslela že dospelé ženy už nesúperia KE vs. BA, východ vs. západ, no evidentne niekto na to nedozreje nikdy. Teraz nemyslím teba ale túto pani ktorá zrejme ako videla diskusiu o BA, cítila sa ako býk pred červenou handrou 😅
@misinka0611 presne ziadna sutaz rovno arena 😂
@moncici7 Evidentne keď tu vytahuješ také ťažké kalibre ako 13. storočie v 21. storočí a kde kto komu “ dá najesť “ 😀👍 Ako áno, toto sú tie podstatné veci na základe kt. sa momentálne človek rozhoduje kde sa usadiť 🤷♀️🙏
Ja síce žijem na dedine blízko menšieho mesta ale ako turista mám BA veľmi rada aj keď mnohí na Bratislavu nadavaju ale myslím že by som tam celkom rada žila,tu u nás je strašná nuda ,keď sme tam a na každom rohu obchod,kaviareň,reštaurácia a samozrejme mnoho iného a hlavne to letisko je veľké plus.ja som vždy chcela žiť vo veľkom meste,možno raz v budúcnosti sa mi to splní 🙂
@misinka0611 ano mne napriklaf velmi zalezi aj na mentalite ludi kde zijem, ta srdecnost na vychode je pre mna podstatna a mam ju rada
@iwesska kde v Petržalke bývaš? Ja bývam na holicskej čo je 10-15 minút od jazera a ani raz sa mi nestalo žeby som otvorila okno a cítila Slovnaft 🤔 raz som akurát privrela netopiera do dverí 🙈 ale aj muž čo tu žije 35 rokov povedal že ani raz necítil žiadne spáleniny ani Slovnaft, a to máme celé dni otvorené okná
@moncici7 tu srdecnost ukazujes v každom príspevku 🤣🤣🤣 ale už som fakt ticho..
@jana_eyre_2 🤣🤣🤣 verme, že to je troll len (ale evidentne žiaľ je to real).
@jana_eyre_2 radsej sleduj ozon, nech moc neotvaras okno draha
Ahoj. Ja ti poviem za mňa. Ja som z maličkého mesta. V BA sme s manželom chodili do školy a pracovali. Boli sme tam 7 rokov. Kúpili sme si aj pozemok v Macove, ze budeme stavať... Neďaleko BA... Ale poviem ti. Žijem na strede južného Slovenska... Ale nemenila by som. Bratislava nie je veľká, ani spätná a podobne... Ale pre mňa bolo najhoršie stratený čas cestovanie v zápcha h do prace a z práce som stratila v aute 1,5 života každý deň. Aby som chodila z práci o 18 tej alebo neskor a nebola s deťmi... Alebo cestovala kvôli deťom ešte do školy a na krúžky a podobne ďalšie 30 min naviac.... A ponáhľať sa všade.... Nie... To mi za to nestojí. Je to len o hodnotách.... Co sa týka deti... Je toho naozaj najviac na výber v rámci možností... Ale aj oveľa viacej zlých faktorov a väčších nástrah.... To je skôr, co preferujes ty.... Ci DAT MIN. 150 000 za ledva malý 3 izbový byt s plo susedmi a nemať kde parkovať, alebo mat za to normálny domček a pokoj....
@raffaella asi to real je veru, bohužiaľ takých ľudí pár poznám aj osobne...
Možnosti sú tam možno lepšie, ale môj názor je, že možnosti sú všade, len ich treba vedieť využiť.
@jana_eyre_2 a strasne ti vadi ked maju vlastny nazor nie tvoj vtedy hryzies
@moncici7 A ja som ľudí z rôznymi povahami stretla všade kde som bola. Ináč v BA je strasne veľa ľudí kt. tam chodia na týždňovky, kt. tam neodvádzajú dane a TP majú po celom Slovensku. Východniari tak radi chodia, kolkokrat v piatok večer von z BA napakované vychodniarske auta, hlavne pred predĺženými vikendami. Naozaj si myslíš že Bratislavčania niesu vôbec srdeční? Veď tam je mišung ľudí a práve aj ti stredoslováci alebo východniari nejak to mesto v tvojich očiach tvarujú.
Teraz sa netvár ublížene neargumentuj s pravdou lebo pravda je relatívna, hlavne v tomto tu, to je TVOJ SUBJEKTÍVNY NÁZOR, v ktorom sa s niekým stretneš s iným rozídeš. Normálka. Ja si nemyslím že do teba hádžem kamene veď slušne diskutujem a koniec koncou ani nekydam na vychodniarov. Stretla som sa aj s hlúpymi kt. nadavali už len z princípu ale aj na fajn ľudí a podľa nich nebudem hodnotiť mesto 😀
A hlavne nechápem načo aj komentujes keď po pár vetách začneš s ozonom o týždeň, rok , dva ho môžeš s tými svrckami vdychovať aj ty. Veľmi smiešne.
@misinka0611 mala ukazka napriklaf Inkognito, neviem ci sledujes ked je tam Hudak, Ceky, Marcel vychodniar, na druhej strane Zdena, Kramar moje vnutro si vybera tu veselsiu srdecnejsiu stranu oni predstavuju tu radost zo zivota. Mesto robia dobrym aj ludia ktori v nom ziju a naopak.

@moncici7 no tak si predstav, že svrcky cvrlikaju aj v tej hroznej Bratislave 🙈 už má tá Bratislava aspoň trošku dušu? Irónia bokom - neznášaš ju, máš nejaký vnútorný problém a hoci sa snažíš, nevieš to skryť. Pretože keby si problém nemala, tak by ťa ani nenapadlo zhejtovat akékoľvek mesto. Už len to, ako ostentatívne ju nazývaš Blava. Ale ok, snáď v Košiciach si spokojná a že to mesto má charizmu aj dušu pre teba 😉