icon

Chceli by ste žiť v Bratislave?

19. aug 2022

Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.

oneinamillion
20. aug 2022

Nie, nechcela by som tam žiť. Obaja s mužom to mame rovnako, a vždy keď tam pracovne musíme, sme celí šťastní, keď zase vypadneme.

napetra
20. aug 2022

@zafir01 Je ideálne a páči sa mi, že máš šťastný život, dom, záhradu, les na mieste kde žiješ.
No podobne existuju ľudia čo majú šťastný život, dom, záhradu a krásne lesy v Bratislave, lebo Bratislava nie sú len paneláky, ale niektoré mestské časti, Lamač, Rača, Dúbravka, . . . . majú nádherné lesy, kde žijú ľudia v domoch, majú tiež blízko diaľnicu do CZ, HU, alebo AT .
Bývame v Lamači a keď k nám príde návšteva, tak hovoria, že sa cítia ako v Tatrách.
Takže je to relatívne kde sa človek cíti šťastný, či je to BA, alebo iné miesto. Hlavne je, aby mal to miesto rád a bol tam šťastný

slavomira236
20. aug 2022

V Bratislave so v živote nebola(okrem stala a vlakovej stanice) a vôbec ma neláka ani na to aby som si ju išla pozrieť ...je tam viac možností ale nie...

napetra
20. aug 2022

@moncici7 Je to možné, vôbec nespochybňujem tento prieskum. My máme byt v Tatrách a tiež sa mi zdajú domáci obyvatelia takí pokojnejší, ústretovejší, ako keby sa nikam neponáhľali.
Nám otvorili v Poprade obchod po záverečnej a to sme gulali očami, lebo sa nám to zdalo ako v rozprávke.
No ak niekde žiješ celý život, každé miesto ti niečo pripomína, jedným slovom máš to miesto rada, tak to je pre mňa Bratislava.

18denka5
20. aug 2022

za mňa tiež nie teda v BA sa mi nepáči, chýbajú hory, lesy a keď už tak skôr Praha to už môžeme hovoriť o nejakých väčších možnostiach ... no Vy sa rozhodnite tak aby ste bola šťastná 🙂 napíšte si na papier prečo áno na druhú stranu prečo nie dajte si na to taký týždeň a v ktorom stĺpci toho bude viac vyhráva ☺️

moncici7
20. aug 2022

@napetra Ano chapem Ta, mne sa len nepaci ako si vsetci myslia ze vychodniari sa idu z BA posrat, nie nejdu. Doma im je lepsie a maju mnohokrat krajsie domy ako brAtislavcania, len bohuzial musia ist tam za pracou lebo v ich milovanom meste im niekto zrusil fabriku lebo pre niekoho je vyhodnejsie vsetko natlacit do hlavneho mesta a potom drza Zdena sa im v telke vysmieva

napetra
20. aug 2022

@tianna Takých ľudí ako ste vy, že žijete v Bratislave iba kvôli práci a toto mesto nenávidíte ako píšeš je veľmi veľa. Aj môj synovec pracuje v BA, nenávidí toto mesto a každý deň iba nadáva na všetko, aj keď často sa to ani nezakladá na pravde, ale je to v ňom.
To je veľká škoda, že musíte žiť v Bratislave, kde sa vám nepáči a nemáte toto mesto radi.
Aj tým ľuďom čo Bratislavu majú radi, život sa im tu páči, váš postoj určite neprospieva a nie sú im takéto negatívne vyjadrenia príjemné.

tianna
20. aug 2022

@napetra samozrejme, no žiaľ fabriku presťahovať sa nedá a ani vyrábať na homeoffice.. je to tu preludnene čo je pre introvertov pohroma, všade bicykle, kolobežky, človek sa nemá kde v kľude prejsť.. smog, hluk, kopec susedov, celé zle 😑

moncici7
20. aug 2022

@napetra ti ludia by boli radsej doma

macilaci
20. aug 2022

Nie

ysseba
20. aug 2022

@moncici7 Aj ja by som chcela aby v mojom meste žili ľudia, lebo chcú a nie že musia. To by bol svet život krajší. Lebo bez ufrflancov sa lepšie žije. Všade. Inak ja som teda narodená v "Bratiske" alebo "Blave", ale služobne brázdim po východe a Košice sú peckaaa. Vždy sa teším keď máme služobku v KE. A mne učarovalo ešte aj Humenné. Inak na služobky chodím po celom Slovensku (ale najviac východ) a teda ešte mám veľmi rada Žilinu a Komárno - tie by som dala do môjho osobného rebríčka top 5 miest na Slovensku 😂 Na prvom by ale aj tak bola PRE MŇA Bratislava, tak ako pre každého (asi) to svoje rodné mesto, to kde prežil svoje detstvo a kde má svoju rodinu

katussska24
20. aug 2022

Úprimne? Toto je hrozne zapeklita otázka. Poloz si otázky ty- prečo chces žiť v BA, čo čakáš od každodenného života a čomu sa chces vyhnúť.

Ja a BA, to je láska, ale ano, keďže som tu cely život vidím aj negatíva. Nie, nemenila by som. Ale zas sú ľudia, kt tu nevydržia ani týždeň. Takze ťažko povedať, závisí od toho, čo teba dobíja a robí šťastnou…mna kebyže zavres do “hornej dolnej” musela by som byt na liekoch, moj muž by zas krochkal blahom, jemu mesto nechýba.

A drahe mesto? Nepovedala by som… oplieskala som za služby a jedlo oveľa viac peňazí v menších mestách.. v BA je ta výhoda, že ano- môžeš uletiet ale aj sa držať pri zemi. Máš na vyber 🤷‍♀️

moncici7
20. aug 2022

@ysseba minule som bola nahodou vo Vranove a odpadla som ake to je pekne mesto, tesi ma ze sa ti u nas paci

ysseba
20. aug 2022

@moncici7 Vo Vranove sme si boli pre psíka, síce už dávno, ale súhlasím - veľmi pekné a príjemné mesto 🙂 A tak Slovensko je celkovo pekné, ja by som proste nevedela a nechcela odísť 😍 Jednu chybu ale má - že tu nemáme more 😢 😂

moncici7
20. aug 2022

@ysseba to som si teraz povedala v Chorvatsku a uz by nam nic nechybalo, mam dost precestovane, ale tiez by som nikde inde nevedela zit, krajinu ako taku mame naozaj prekrasnu❤️

karolinakk
20. aug 2022

Sme z BB, išli sme s manželom a dieťaťom BA vyskúšať, žili sme tam 2 roky. Vrátili sme sa domov do BB. BA je krásna aj život a možnosti, ale chýbali nám poriadne hory, dobrý vzduch, sneh, bezvetrie, príroda a rodina 🙂

moncici7
20. aug 2022

@karolinakk v podstate tak ako my Kosicania aj vy zBystrice ste za 10 minut na lyziach 😉🙂

ysseba
20. aug 2022

@moncici7 Veru, to máme. Ale zas keby sme mali more každý deň pred očami, tak už by nás to tak nefascinovalo, nebolo by nám to tak vzácne ako keď ideme raz za rok 🙂

moncici7
20. aug 2022

@ysseba asi ano, lebo si povieme sak aj zajtra je tu a odkladali by sme to, ale zase ak chceme za pol dna sme tam 🙂

ambamamba
20. aug 2022

Zavisi kde, a v akych podmienkach. Mne nevyhovuje problematicke parkovanie a na houby doprava ani socikovske zakrsle byty. V takej Prahe by som zila hned aj v sirsom centre, clovek ani nemusi stale chodit autom. V BA si to viem predstavit len v uplnom centre kde su strare byty s normalnou vymerou a s vyhradenym parkovanim, co si uz dnes smrtelnik len tazko moze dovolit. V pripade BA mi viac vyhovuje byt blizko v okoli a dochadzat za sluzbami.

moncici7
20. aug 2022

@ambamamba skratka nechces dopadnut ako Lasica, ked isiel autom do centra a vratil sa spat, lebo nemal kde zaparkovat a siel peso😉

sasa1983
21. aug 2022

Vzhľadom na situáciu v zdravotníctve, tak pomaly len Bratislava si udrží všetky pohotovosti, lekárov a nemocnice . Samozrejme sa nájde aj inde na Slovensku, ale rozhodne to bude ubúdať a bude treba dochádzať za lekárom stále viac a viac km.

andreatytler
21. aug 2022

Ano, viem si predstavit zit v Bratislave. Je to uzasne mesto. Jednak je to velke mesto ale napriek tomu ma nadhernu prirodu iba na skok od panelaku. Som stredoslovacka a roky som mala voci Bratislave predsudky ale potom co ju po pade komunizmu zacali prerabat, sa mi zacala velmi pacit a ked som tam posledne bola asi pred 5 rokmi, bola som ohromena ake je vsetko moderne a aky rozmach je tam. Milujem miesta kde sa zije. Mna by slak trafil zit v tych malych mestach kde skapal pes.

mjk40
21. aug 2022

Ja mám Bratislavu rád. Síce tam nežijem, ale roky som v BA pracoval, dochádzal za prácou. Ak by som sa musel do nej sťahovať, prečo nie? Veď naše hlavné mesto je taká pestrá zmes celého Slovenska od východniarov cez oravákov, kysučanov až po ľudí z okolitých okresov ako Trnava, Nitra a ľudí pochádzajúcich zo Žitného ostrova a samozrejme domorodci ( starí prešpuráci). Skrátka Bratislava je pre mňa taká akú si ju robíme mi sami.

sylvie
21. aug 2022

Ak je jedina otazka, ci by sme tu zili aj ked je to drahe mesto, tak odpoved je, ze urcite ano, lebo si tu vies na to zarobit. Ale v com je drahsie od ostatnych miest? Ano byvanie je tu drahsie a asi vacsina sluzieb. Ale ostane naklady ako strava, voda, elektrina mas ceny vsade rovnake.
Nie je pravda, ze v Bratislave je vsade ruch a betonova dzungla. Su tu rusnejsie aj menej rusnejsie stvrte. Byvam v okrajovej stvrti a sice byvam v panelaku, ale z okna mam krasny vyhlad na kopec. Ked vyjdem z domu, tak do 5 min.peso som v lese, do 5 min.bicyklom na cyklotrase. A aj ked je to okrajova stvrt, tak aj v praci som do 5 min.autom. Kruzky mam tiez nax.10 min.na peso. Ak potrebujem ist niekedy do mesta, tak to tiez nie je take tragicke ako kedysi, lebo teraz uz vo velkej miere funguje vo firmach home office.

lencisko
21. aug 2022

Žijem v BA kvôli v práci, nechcela by som tam žiť nastálo, BA sa mi ako mesto nepáči. Záleží od človeka čo hľadá a má rád.

kris_tin257
21. aug 2022

@napetra tak ja to beriem ako skratku od Bratislava, ako keď skratis aj krstné meno, keď som bývala ešte v Žiline tiež sme používali skratku na názov sídliska odkiaľ sme a nikto to nebral ako hanlivý názor. Ale je pravda že môj muž rodený Bratislavčan to nemá rád 😀

evkamotka
21. aug 2022

Zvykla by som si, ale s manzelom sme sa rozhodli radsej pre Pezinok. BA v dosahu (praca, skoly, lekari, obchody) ale s komfortom mensieho mesta. Obaja sme sa zhodli, ze nam viac vyhovuje vsade sa dostat peso, poznat pol mesta, je to tu tichšie a pod.

pitaya
21. aug 2022

Určite nie... veľa bezdomovcov, feťakov ...a bála by som sa ist večer sama po BA,

yoxinka
21. aug 2022

@moncici7
Prosím ťa pekne a v ktorom európskom meste si bola v samom centre autom? To by ma veľmi zaujímo. Inak ten tvoj “Blava hejt” je neskutočne sedlácky 🤦‍♀️.