icon

Cvičia vaše deti v Baby balance?

12. feb 2022

Chodia vam deti cvicit do Baby Balance ?Da sa tam ist na skúšku pozriet a zaplatit jednorazovo aby sme zistili ci sa to bude dcere vobec pacit?Ja by som chcela tam s nou chodit ale tak dat 100 eur a a nahodou by tam revala ako tur ..to by ma mrzelo

Strana
z2
pauli222
8. dec 2025
@pauli222

@tani4 hlavne ako mama chlapca nejak viac vnímam rozdiely medzi chlapcami a dievčatami, tie su od začiatku, aj tie živé a aktívne omnoho sustredenejsie a zapojenejsie do všetkého ako chlapci, tych vnímam akoby mali svoj svet..moj je v niecom par mesiacov popredu a v inom par mesiacov pozadu..ma svoje hry, svoj svet, svoje záujmy a tuším od 18M je hasic (ma 2,5r)..nic ine ako hasici neexistuje, pričom zvláda kresliť, hrať sa s plastelinou, kyn.pieskom, šmýkačky,preliezačky, hudobné nástroje(ma asi vsetky), tancuje, spieva, kope,hrabe,polieva,domace prace robi, hraje futbal a hokej doma, farmarci, gazduje,miluje knihy a chodime do kniznice (vlakom raz mesacne ako trip), ale v skupine skratka nespolupracuje..svet vidi inak, vydrží sa hrať 10min mimozaujmove veci, ale lego, garaze, vlaky a auta to aj hodinu, ked sa hrá na hasica, to je na hodiny zabavy..ale skupina, to nie..on pozoruje deti, pýta sa na vsetko, aj ked nerozprával posunkoval otazky a vsetko ho zaujímalo, ale mal rád odstup.. Ako mama som si radsej nasla aktivity, ktore skúšam doma a vonku a robíme to, v com sa cíti istý a dobre..a prešli sme postupne všetky vývojové aktivity v inom poradí a hlavne s dobrým pocitom, ze úspešne.. dost zle znášal, ked niečo nevedel alebo bol neistý..odradilo ho to, potom po case napr o 2t mesiac, ked sme to iste skúsili, uz to išlo a bol rad, zapojený a nadšený ísť ďalej..Do 3r sa deti bez surodencov nevedia hrať s rovesníkmi, iba pozorujú a spolu sa hrajú od 3r (deti bez surodenca, tie co maju súrodenca sa vedia hrať mimo rodičov s nimi).. Každopádne to je moj názor a moje skúsenosti, kazdy moze mat ine

@pauli222 chcela som tym povedať, ze radšej akceptujem náš biorytmus ako skupinu a myslim si, ze som rovnako hodnotná mama a aktívna aj bez skupiny.. Este bol problém u nas aj to, ze sa velmi ale velmi hanbil, teraz ma az príliš veľké sebavedomie a žiadna hanblivost v ňom nie je.. A aj preto si myslim, ze som urobila dobre, ked som sa v jeho kritickom období stiahla a izolovala, postupne, ked som videla, ze ma menší strach z ludi som ho vystavovala kontaktu, teraz si bezstrarostne lieta po nákupoch, nakupuje, ide do každého obchodu, úradu, spoločnosti bez strachu, nabral svoje istoty a aj bez skupiny.. V knižnici, ked tam pride doobeda nejaká MŠ alebo trieda ZŠ medzi cudzimi je kontaktný a nema žiadny strach..konaj podla seba, nie podla trendov..prvoradé je to, co vás dvoch robí šťastných a spokojných.. kopať lístie, skákať do kaluze alebo nosiť palice, hádzať kamene, nosit "poklady" domov, fúkať pupavy a je asi ina senzorika ako prechádzka po gumových podlozkach s maňuškou na ruke..

anonym_7d9364
Dnes o 12:41

Pridám aj našu skúsenosť. Mne sa napr. nepáči to povýšenie lektorky na fyzioterapeutky. Úplne ako by bola niečo viac. Že nooo aha toto sa tu dieťa naučilo a na co teda chodíte na fyzio? Nebolo to mne konkrétne smerované, ale každú hodinu na ne pľuje. A ja toto naozaj nepotrebujem pocúvať. Ja som tam začala s dieťaťom chodiť hlavne kvoli socializácii, nakoľko je to extrovert riaden. Chodíme aj na fyzio do iného centra a som veľmi spokojná, také info ako mi dala fyzioterapeutka mi v baby balance nikdy lektorka nedala. Naše dieťa má zvýšený svalový tonus, je motoricky popredu, ale všetko robí hrozne hrrr. Takže na fyzio pracujeme na tom, aby to robilo dieťatko správne, aby som ja vedela ako reagovať, v čom mu pomáhať, atď. Pritom chodíme aj na tú fyzio na skupinovku, ale ono to býva tak nepravidelne, len raz za čas. Takže ten baby balance mal byť ako niečo pravidelné na také odreagovanie, zmenu rutiny. Zrejme pokračovať nebudeme v ďalšom kurze. Keby to nebolo také drahé mávnem rukou, ale za tie peniaze mi to nestojí.

anonym_dcdf7d
Dnes o 13:06
@anonym_7d9364

Pridám aj našu skúsenosť. Mne sa napr. nepáči to povýšenie lektorky na fyzioterapeutky. Úplne ako by bola niečo viac. Že nooo aha toto sa tu dieťa naučilo a na co teda chodíte na fyzio? Nebolo to mne konkrétne smerované, ale každú hodinu na ne pľuje. A ja toto naozaj nepotrebujem pocúvať. Ja som tam začala s dieťaťom chodiť hlavne kvoli socializácii, nakoľko je to extrovert riaden. Chodíme aj na fyzio do iného centra a som veľmi spokojná, také info ako mi dala fyzioterapeutka mi v baby balance nikdy lektorka nedala. Naše dieťa má zvýšený svalový tonus, je motoricky popredu, ale všetko robí hrozne hrrr. Takže na fyzio pracujeme na tom, aby to robilo dieťatko správne, aby som ja vedela ako reagovať, v čom mu pomáhať, atď. Pritom chodíme aj na tú fyzio na skupinovku, ale ono to býva tak nepravidelne, len raz za čas. Takže ten baby balance mal byť ako niečo pravidelné na také odreagovanie, zmenu rutiny. Zrejme pokračovať nebudeme v ďalšom kurze. Keby to nebolo také drahé mávnem rukou, ale za tie peniaze mi to nestojí.

@anonym_7d9364 takto to ale fungovat nema.. pravdepodobne ste natrafili na velmi zlu lektorku.. napises v akom meste cvicite?

Strana
z2