Cvičia vaše deti v Baby balance?
12. feb 2022
Chodia vam deti cvicit do Baby Balance ?Da sa tam ist na skúšku pozriet a zaplatit jednorazovo aby sme zistili ci sa to bude dcere vobec pacit?Ja by som chcela tam s nou chodit ale tak dat 100 eur a a nahodou by tam revala ako tur ..to by ma mrzelo

@tani4 hlavne ako mama chlapca nejak viac vnímam rozdiely medzi chlapcami a dievčatami, tie su od začiatku, aj tie živé a aktívne omnoho sustredenejsie a zapojenejsie do všetkého ako chlapci, tych vnímam akoby mali svoj svet..moj je v niecom par mesiacov popredu a v inom par mesiacov pozadu..ma svoje hry, svoj svet, svoje záujmy a tuším od 18M je hasic (ma 2,5r)..nic ine ako hasici neexistuje, pričom zvláda kresliť, hrať sa s plastelinou, kyn.pieskom, šmýkačky,preliezačky, hudobné nástroje(ma asi vsetky), tancuje, spieva, kope,hrabe,polieva,domace prace robi, hraje futbal a hokej doma, farmarci, gazduje,miluje knihy a chodime do kniznice (vlakom raz mesacne ako trip), ale v skupine skratka nespolupracuje..svet vidi inak, vydrží sa hrať 10min mimozaujmove veci, ale lego, garaze, vlaky a auta to aj hodinu, ked sa hrá na hasica, to je na hodiny zabavy..ale skupina, to nie..on pozoruje deti, pýta sa na vsetko, aj ked nerozprával posunkoval otazky a vsetko ho zaujímalo, ale mal rád odstup.. Ako mama som si radsej nasla aktivity, ktore skúšam doma a vonku a robíme to, v com sa cíti istý a dobre..a prešli sme postupne všetky vývojové aktivity v inom poradí a hlavne s dobrým pocitom, ze úspešne.. dost zle znášal, ked niečo nevedel alebo bol neistý..odradilo ho to, potom po case napr o 2t mesiac, ked sme to iste skúsili, uz to išlo a bol rad, zapojený a nadšený ísť ďalej..Do 3r sa deti bez surodencov nevedia hrať s rovesníkmi, iba pozorujú a spolu sa hrajú od 3r (deti bez surodenca, tie co maju súrodenca sa vedia hrať mimo rodičov s nimi).. Každopádne to je moj názor a moje skúsenosti, kazdy moze mat ine
@pauli222 chcela som tym povedať, ze radšej akceptujem náš biorytmus ako skupinu a myslim si, ze som rovnako hodnotná mama a aktívna aj bez skupiny.. Este bol problém u nas aj to, ze sa velmi ale velmi hanbil, teraz ma az príliš veľké sebavedomie a žiadna hanblivost v ňom nie je.. A aj preto si myslim, ze som urobila dobre, ked som sa v jeho kritickom období stiahla a izolovala, postupne, ked som videla, ze ma menší strach z ludi som ho vystavovala kontaktu, teraz si bezstrarostne lieta po nákupoch, nakupuje, ide do každého obchodu, úradu, spoločnosti bez strachu, nabral svoje istoty a aj bez skupiny.. V knižnici, ked tam pride doobeda nejaká MŠ alebo trieda ZŠ medzi cudzimi je kontaktný a nema žiadny strach..konaj podla seba, nie podla trendov..prvoradé je to, co vás dvoch robí šťastných a spokojných.. kopať lístie, skákať do kaluze alebo nosiť palice, hádzať kamene, nosit "poklady" domov, fúkať pupavy a je asi ina senzorika ako prechádzka po gumových podlozkach s maňuškou na ruke..