Dobrá pediatrička v Bratislave, ktorá nerobí problémy s neočkovaním
Ahojte, máte skúsenosti s nejakou dobrou pediatrickou v Bratislave, ktorá je benevolentnejsia v očkovaní? Máme 3 mesiace a o pár dní nás čaká povinné očkovanie. Pediatrička nás chce vylúčiť z evidencie ak nebudeme očkovaní. Ďakujem
@elevated ale nie každá tu napíše dôvod prečo sa rozhodla neočkovať, žiaľ väčšina im tu hneď nadáva že škodia svojim deťom. Pritom niektoré mamičky nechcú hovoriť o zdravotných problémoch svojich deti. Ja tiež nehovorím každému prečo som zatiaľ nedala MMR, lebo stretla som sa s tým že teplota zo zúbkov nie je dôvod pre ktorý by sa nemalo očkovať. A aj názory lekárov sú rôzne, pôvodná pediatrička sa na nás vykricala, keď sme jej povedali že teraz nedáme očkovať. Po tomto výstupe som si povedala že viac tam so synom nepôjdem. Nová pediatrička nám nezaockuje syna s teplotou, kľudne počká kým mu zúbky nevyrastu, aj keby to malo trvať rok.
@andrea760 ja si nemyslim ze ked je vasa spadova pod ktoru patrite ze vas moze len tak vylucit, nasa Dr. si tiez odrecitovala svoju pesnicku o ockovani…musela… ale do konca povinnych prehliadok do 1 roku sme mali od tych reci pokoj 👌 vysvetlili sme jej normalne ze s ockovanim v rodine mame velmi zle skusenosti ze sa bojime aby sme nedopadli rovnako..
@angel993 Tiez som sa obavala pri ockovani, cloveku napadne vselico, ani nie, ze bala, len skratka je to vzdy narocne, ked sa s nasim dietatom nieco deje. Ale mam doveru, ze ten lekar vie lepsie zhodnotit kedy ano. A takato dovera v autority je to, co mi chyba. Dovera k vzdelaniu a skusenostiam. Pre rozne povedacky a neoverene pripady. Lebo velakrat ma rodic vacsi pokoj na dusi, ked si vie problem dietata nejak racionalizovat. A v tom uz problem vidim. Realne je malo pripadov, kedy ockovanie pritazi. Len si rodicia sami, neodborne a neoverene urcuju kauzality a diagnozy. Aj Vy ste verili viac googlom a inym mamickam ako uverili lekarke, ze je ok to podat pri nie zavaznej viroze ci co Vase dieta malo. Len Vy viete, preco si myslite, ze viete take nieco lepsie urcit. Mne je to divne, ak to vzdelanie nemate skratka.
@elevated Ale je to o slobodnej vôli, len nie v postsovietskych krajinách ako Slovensko. Žijem v liberálnej vyspelej krajine, kde sa môžem rozhodnúť, či očkovať budem, len nemôžem byť sprostá a nechávať všetko na autority, pretože vzdelanosť a odbornosť nezaručuje dobrý úmysel ani morálku. A ja som nespomínala žiadnu kamarátku, pretože žiadnu s deťmi ani nemám, teda ani informácie typu „jedna babka povedala“.
@elevated žiaľ, ja mám skúsenosti, a nebudem riskovať pri vlastnom dieťati. Googlom ani inými mamičkami som sa neriadila, neviem odkiaľ to máte. Radila som sa s viacerými lekármi a keď viacerí povedali, že by neočkovali dieťa s teplotou tak som sa podľa toho rozhodla. Ale o tom sa ťažko diskutuje s niekym, kto si domýšľa, namiesto toho aby sa opýtal.
@andrea760 podľa mňa skôr pochodite v sukromnej ambulancii ako v štátnej...
@tatiana1329 V akom meste sa nachádza tá pediatrička?
@zuzanka.zuzu Kde si našla? Vedela by si mi poslať súkromnú správu?

@andrea760 neočkujúci lekári nie sú úplne ojedinelí, ale každý si chráni svojho pediatra aby mu "náhodou" neprišli kontroly z ÚVZ, hygiena, daniari a furt dokolečka 👎 ja som hľadala intenzívne od 4-5mes. tehotenstva (napr. výbavu som kupovala cca 2 týždne-mesiac pred pôrodom 😀 ) a našla až o 4 mesiace a aj to mimo BA