icon

Dobrý gynekológ v Bratislave - 1. prehliadka v pokročilom veku

kamila992
3. jún 2021

Ahojte. Viete mi prosím vás odporučiť dobrého gynekológa/gynekologičku v Bratislave? Na mestkej časti nezáleží, ide mi hlavne o to, aby to bol človek, o ktorom sa dá povedať, že je empatický a zbytočne nesúdi. Som už, dá sa povedať v pokročilom veku, tým myslím ťahá mi na 30tku a ešte nikdy som nebola na gyn. prehliadke. Taktiež som ešte stále panna (nie je to z dôvodu viery, žiaden hlboký dôvod to nemá). Chcem len upozorniť, že vôbec nepotrebujem čítať súdivé komentáre typu, že nedbám o svoje zdravie atď. Som si plne vedomá toho, že to nie je dobrá vec. Ja sama "závidím" všetkým ženám, ktoré už majú prvé prehliadky za sebou a sú s tým úplne znormalizované.
Moje obavy plynú hlavne zo súdivého postoja lekára, najmä pokiaľ ide o takú intímnu prehliadku akou je gynekologická. Mnohí ľudia na mňa vôbec netipujú, že som panna skôr naopak dávam im dojem, že som veľmi "skúsená", aj keď nechápem prečo. Aj z tohto dôvodu je mi blbé to lekárovi povedať (aj keď viem, že môj strach je dosť iracionálny).Pointa je: uvedomujem si, že čím viac budem návštevu odkladať, tým to bude horšie, a preto chcem veľmi ísť. Len ako som už vyššie napísala, rada by som šla k niekomu chápavemu a nie k arogantnému človekovi, lebo niektoré príbehy o gynekológoch, ktoré som tu čítala ma naozaj desia. Tak vás veľmi pekne prosím o rady a konkrétne skúsenosti s lekármi, ak máte. Budem za ne naozaj veľmi vďačná.

Strana
z2
kamila992
autor
7. jún 2021

@gemerka17 Dakujem 🙂 pozriem to.

andreagajewska
7. jún 2021

@kamila992 nevadí, hľadaj ďalej určite nájdeš niekoho dobrého, držím palce a neboj, dopadne to dobre

kamila992
autor
10. jún 2021

Ešte raz ďakujem za všetky odpovede aj rady, ktoré som tu dostala. Lekára už mám aj prvé vyšetrenie za sebou. Tam dole vyšetrenie neprebehlo, iba prsníky, ale tak aspoň niečo. Pán doktor na mňa nebol zlý, čudoval sa síce trocha, že som ešte "poctivá" a takisto naznačil, že by som to mala zmeniť, lebo to bude v budúcnosti už len ťažšie, ale inak fajn. Takisto som mala dojem, že pokladá vyšetrenia panien za trochu zbytočné? Ale možno to bol len môj pocit, každopádne som rada, že už to mám za sebou..

kikus7
10. jún 2021

@kamila992 Naznačil, že by si to mala zmeniť? No toto keby mne naznačoval a nemala som lásku, s ktorou by som to chcela, tak mu poviem svoje a viac by sa on bál niečo naznačiť. Také niečo nie je starosť lekára, ani nikoho iného. Normálne mám pocit, že dnes to asi nie je IN a keď je niekto poctivý, podľa viacerých je fakt čudný. Našťastie, u mňa takéto sprosté názory niekoho, kto naznačuje, presviedča, neuspejú.. Jedným uchom dnu a druhým von. 😊

evkamotka
11. jún 2021

@kamila992 no ale sono brucha ti nespravil? Za to, ze nemas pohlavny zivot neznamena, ze je urcite vsetko ok (cysty, myomy, funknost, morfologia...)

kamila992
autor
15. jún 2021

@evkamotka prave nie, aj ked som citala ze ma plne vybavenu ambulanciu.. mala som pocit ako keby mu aj preventivky u mna prisli zbytocne. .. mozno ho nakoniec aj zmenim. Kamaratka ktora je v takom istom "stave" ako ja mi pred par dnami odporucila svojho gynekologa, ktory jej robil sono brucha a podla vsetkeho je taktiez velmi je to aj velmi ohladuplny clovek takze este uvidim..

gemerka17
15. jún 2021

@kamila992 kľudne ho potom zmeň. Neviem či si s ním podpisovala dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Asi áno, ale teda o pol roka môžeš kľudne zmeniť bez akéhokoľvek dôvodu gynekológa. S jeho prístupom by som isto zmenila, keďže neurobil to čo mal.

kamila992
autor
24. jún 2021

@gemerka17 Oki. Ďakujem za info. Nejakú dohodu som myslím podpisovala. Boli tam rozpísané poplatky. Práve nad tým som rozmýšľala, že čo je potrebné spraviť, ak chcem zmeniť lekára, či musím informovať aj jeho, alebo môžem rovno prejsť k druhému.

gemerka17
24. jún 2021

@kamila992 ak ho chces zmeniť, tak postup je taký, že si vyberieš nového lekára, s ním podpises dohodu. On ti dá papierik, že žiada tvojho terajšieho gynekológa o zaslanie dokumentácie a ten papierik zanesies starému resp. terajšiemu gynekológovi alebo teda presnejšie len sestričke dáš do ruky. On je povinný poslať poštou tvoju zdravotnú dokumentáciu novému gynekológovi. Hotovo

madmena
13. okt 2021

@kamila992 No ja som bola prvykrat ako 40 rocna, co bolo teraz v auguste a k tomu ako panna a doktorka k tomu nemala ziadne poznamky nastastie. Vysetrena som bola len cez brucho a hned poslana na operaciu. Prisla som tam s problemom, o ktorom som vedela vopred, ze sa musi riesit operacne. Ale bola som tak vystrasena, ze ako ma bude vysetrovat, ze sa mi stehenne svaly triasli neskutocne. A nechapem, ako mozete, zeny, s doktormi pri tom zartovat alebo vobec hovorit. Je to totalne ponizujuce a hanba najvacsia.

yoxinka
13. okt 2021

@madmena
Ja som mala fantastického lekára. Totálny profík, nikdy nehodil žiadnu hlúpu poznámku, vždy bol slušný, úctivy, vypočul ma, poradil. Chodila som k nemu od výšky, zažila som s ním 4 tehotenstvá, jedno skončilo zle, on bol jediný doktor, pred ktorým som sa rozrevala. My sme spolu zažili toľko vyšetrení, toľko situácií, že tam sa už človek uvoľní a aj požartuje. Keď som uňho bola prvýkrát, tiež som bola panna, sklepaná som bola totálne a on bol neskutočne zlatý, ale teda, tam sa mi žartovať nechcelo. Je to doktor ako hocijaký iný, nič ponižujúce ani hanba. Pre mňa bolo ponižujúce, keď som po prvom pôrode ležala s roztiahnutými nohami a na vizitu došlo asi 25 ľudí, to bolo ponižujúce, ale vyšetrenie u môjho gynekológa, nikdy. Dokonca som zažila aj vnútorný uzv v nemocnici po missed abort, keď lekárka potvrdila, že bábo nežije a keď som sa jej spýtala, či fakt, tak si zavolala ďaľšieho lekára (viac pre mňa, ona si bola istá) aby sa aj on pozrel, boli to pre mňa dvaja cudzí lekári a tiež mi to neprišlo ponižujúce.

kika2810
13. okt 2021

@kamila992 Ja dom od Dr. Draba OB-gyn odisla. Prave kvoli spravaniu. Je extremne naladovy a ano aj pobozny. Nie raz som odisla tehotenstkej prehliadky a v aute sa rozrevala. Po tehotenstve som si povedala ze stacilo.
Je to odbornik, pomohol mi ale ako clovek a osoba mne nesadol 🤷‍♀️

brandy001
24. feb 2022

@kamila992 dobrý deň, prosím Vás našli ste dobrého gynekológa..aj ja si hľadám ale neviem nájsť. Ďakujem za info....

zuzi1995
6. apr 2022

@kamila992 ahoj, prosim Ta, nasla si nakoniec takeho gyn, s ktorym si bola spokojna? mozem vediet, akeho dr. Ti odporucila ta kamaratka? Velmi by mi pomohlo Tvoje odporucenie, dakujem pekne vopred 🙂

katemiss90
1. dec 2024

Ahojte, ja môžem odporúčiť lekárov a lekárky kliniky Gynaex na Záhradníckej 🙏

Strana
z2