icon

Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info

17. máj 2022

Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂

beata_ra
4. apr 2025

@opuska Mozno jej to raz dojde, dufajme, ze nie prilis neskoro… Skus jej to nejako normalne polopatisticky vysvetlit, ze to nie je len o babatkach, ale celkovo o zdravi. Mozno len nema dost informacii a preto to takto berie. Ale tak je dospela, svojpravna, ma svoj rozum zase.

opuska
8. apr 2025

@beata_ra no ona je ten typ cloveka, co ma proste svoju pravdu a svoju hlavu 😉 ale vsak je svojpravna, je to jej vec. ja som svoj nazor pred nou povedala, viac spravit skutocne neviem.

co_co
9. apr 2025

Akoze tiez som nebola odjakziva neviem aka zodpovedna, dokonca ani v tomto, ale zdravotny problem mi otvoril oci. Lepsie neskor ako nikdy, vsak.

roomaa
10. apr 2025

gynekologicka prehliadka raz rocne, zubarka tiez, vseobecny lekar, odber krvi, tlak, moc – to su take zaklady, ktore naozaj vedia vela napovedat. a casto staci fakt malo, aby sa nieco podchytilo vcas.
@co_co a co si mala za problem?

co_co
10. apr 2025

@roomaa Mala som niekolko cyst na vajecnikoch, moja predchadzajuca gynekologicka mi robila vysetrenia len tak ledabolo, nevidela tam nic, resp. mi nic o tom nepovedala. Teraz chodim k Millymu na Bajkalskej, je to teda sukromny gynekolog, ale vobec nelutujem, ze som tam, az on mi zistil, ze tam vobec nieco mam. 🙏

roomaa
15. apr 2025

@co_co Úplne rozumiem… to je presne ten rozdiel medzi takým ledabolo vyšetrením a naozaj dôsledným prístupom. Je super nájsť doktora, ktorý svoju prácu berie vážne😇 Tiež si myslím, že niektoré veci sa neoplatí zanedbávať ... Radšej raz ročne stráviť tú polhodinku u lekára, ako potom riešiť komplikácie.

roomaa
15. apr 2025

A je to presne ako píšeš, tie základné kontroly sú na nezaplatenie. Mne sa tiež stalo, že pri bežnom odbere prišli na vec, ktorú by som si sama nevšimla a vďaka tomu som to mohla riešiť včas. Niekedy to fakt zachráni zdravie (a o nervoch ani nehovorím).

co_co
16. apr 2025

@roomaa A pritom kolko ludi to stale odklada, lebo "nic im nie je" alebo sa im nechce. Ja som si tiez hovorila, ze to je len nejake pobolievanie, ved to prejde. No a keby som neprestupila k inemu lekarovi, tak dodnes mozno ani neviem, ze tam tie cysty mam. Takze ano, zakladne kontroly, aj ked sa citime fajn, su fakt klucove 🙉

opuska
17. apr 2025

@co_co a pritom to je taka vec, ktoru proste na tej obrazovke vidiet musi, ja to nechapem.

beata_ra
17. apr 2025

@opuska Tak ono ked sa to vysetrenie ozaj ze zanedba, da sa tam nevidiet kopu veci 😉 Bodaj by taketo skusenosti zeny uz nemali, ved je 21.storocie predsa. Lekarska zodpovednost by mala uz byt logicky na inej urovni.

roomaa
29. apr 2025
@beata_ra

@opuska Tak ono ked sa to vysetrenie ozaj ze zanedba, da sa tam nevidiet kopu veci 😉 Bodaj by taketo skusenosti zeny uz nemali, ved je 21.storocie predsa. Lekarska zodpovednost by mala uz byt logicky na inej urovni.

@beata_ra No a pritom ozaj stačí tak málo. Venovať tým pár minútam pozornosť a neodfláknuť to. Veď pre nás ženy je fakt dôležité mať pri gynekológovi pocit, že sme v dobrých rukách. Ja osobne mám pocit, že keď má doktor rešpekt a dokáže aj normálne komunikovať, tak človek hneď inak dôveruje aj samotnému vyšetreniu. A to nehovorím o tom, aké veľké plus je, keď vysvetlí, čo robí a prečo. A toto si nie každý doktor uvedomuje, bohužiaľ. To by mal byť úplný základ, nie výnimka.

co_co
2. máj 2025
@roomaa

@beata_ra No a pritom ozaj stačí tak málo. Venovať tým pár minútam pozornosť a neodfláknuť to. Veď pre nás ženy je fakt dôležité mať pri gynekológovi pocit, že sme v dobrých rukách. Ja osobne mám pocit, že keď má doktor rešpekt a dokáže aj normálne komunikovať, tak človek hneď inak dôveruje aj samotnému vyšetreniu. A to nehovorím o tom, aké veľké plus je, keď vysvetlí, čo robí a prečo. A toto si nie každý doktor uvedomuje, bohužiaľ. To by mal byť úplný základ, nie výnimka.

@roomaa Ja respekt mam pred kazdym doktorom, takze ocakavam, ze to bude aj opacne,samozrejme 🙏

opuska
2. máj 2025
@co_co

@roomaa Ja respekt mam pred kazdym doktorom, takze ocakavam, ze to bude aj opacne,samozrejme 🙏

@co_co vies co, mne staci 5 minut byt v miestnosti s tym doktorom a viem, ci unho zostanem alebo nie 😀

beata_ra
6. máj 2025
@opuska

@co_co vies co, mne staci 5 minut byt v miestnosti s tym doktorom a viem, ci unho zostanem alebo nie 😀

@opuska To asi plati vseobecne o ludoch, nielen o doktoroch by som povedala 🙂

nikoll29
6. máj 2025

Skôr máte radšej, keď lekár príliš veľa rozpráva a zahlcuje vás informáciami alebo radšej keď sa vyjadruje tak stroho a vecne? 😀 Ja to mám pri niektorých doktoroch raz tak, raz tak.

roomaa
6. máj 2025
@nikoll29

Skôr máte radšej, keď lekár príliš veľa rozpráva a zahlcuje vás informáciami alebo radšej keď sa vyjadruje tak stroho a vecne? 😀 Ja to mám pri niektorých doktoroch raz tak, raz tak.

@nikoll29 To asi záleží aj od toho, u akého lekára som. Niekde to chcem mať rýchlo z krku a inokedy sa zase zaujímam viacej a podrobnejšie o svoj zdravotný stav, napríklad keď mám nejaký problém 🙂

opuska
7. máj 2025

da sa vysvetlit strucne a vecne, polopate. 😉 niekedy to nie je na skodu, ked sa rychlo vybavis, to je jasne. 😂 kazdy to ma ale inak. asi zlata stredna cesta je najlepsia by som povedala 😀 povie ti podstatne, ale zbytocne nezdrzuje. tak by to mal robit kazdy doktor 😀 niektori ta len odbiju a dovi.

beata_ra
7. máj 2025
@opuska

da sa vysvetlit strucne a vecne, polopate. 😉 niekedy to nie je na skodu, ked sa rychlo vybavis, to je jasne. 😂 kazdy to ma ale inak. asi zlata stredna cesta je najlepsia by som povedala 😀 povie ti podstatne, ale zbytocne nezdrzuje. tak by to mal robit kazdy doktor 😀 niektori ta len odbiju a dovi.

@opuska A ked si pomyslim, ze je vela takych ludi, ktori maju problem s komunikaciou a boja sa nieco opytat... 🙈

co_co
9. máj 2025
@beata_ra

@opuska A ked si pomyslim, ze je vela takych ludi, ktori maju problem s komunikaciou a boja sa nieco opytat... 🙈

@beata_ra Presne toto. Nie kazdy si vie otvorit usta, najma ked tam sedi uz vystresovany z toho, co mu je. Ja som si uz zvykla, ze si vopred premyslim, co sa chcem opytat, inak by som polku zabudla a potom sa doma trieskala do hlavy 😅

nikoll29
9. máj 2025
@co_co

@beata_ra Presne toto. Nie kazdy si vie otvorit usta, najma ked tam sedi uz vystresovany z toho, co mu je. Ja som si uz zvykla, ze si vopred premyslim, co sa chcem opytat, inak by som polku zabudla a potom sa doma trieskala do hlavy 😅

@co_co Úplne ťa chápem 😂 Ja mám zas problém, že si aj vopred všetko pripravím, ale keď príde na vec, tak sa hanbím to vytiahnuť alebo len tak s tým doktora otravovať. A pritom si hovorím, že je to ich práca samozrejme 🙈 Ale mám už aj pár lekárov, pri ktorých viem, že môžem byť úplne v kľude, že ma vypočujú a neodbijú ma, a to je taký rozdiel...

opuska
9. máj 2025
@nikoll29

@co_co Úplne ťa chápem 😂 Ja mám zas problém, že si aj vopred všetko pripravím, ale keď príde na vec, tak sa hanbím to vytiahnuť alebo len tak s tým doktora otravovať. A pritom si hovorím, že je to ich práca samozrejme 🙈 Ale mám už aj pár lekárov, pri ktorých viem, že môžem byť úplne v kľude, že ma vypočujú a neodbijú ma, a to je taký rozdiel...

@nikoll29 akoze co take by si sa hanbila povedat pred lekarom?

andula09
9. máj 2025
@opuska

@nikoll29 akoze co take by si sa hanbila povedat pred lekarom?

@opuska Myslím, že každému aspoň raz prebehlo hlavou, že keď vysloví to, čo ho reálne trápi, tak to bude trápne. Ale aj tak sa treba premôcť, pretože sú jednoducho zvyknutí na takéto situácie.

roomaa
12. máj 2025
@andula09

@opuska Myslím, že každému aspoň raz prebehlo hlavou, že keď vysloví to, čo ho reálne trápi, tak to bude trápne. Ale aj tak sa treba premôcť, pretože sú jednoducho zvyknutí na takéto situácie.

@andula09 Však jasné, oni fakt počuli už všetko možné, ich nič len tak neprekvapí 😅 A aj keď si človek myslí, že to bude asi hlúposť, čo sa chce spýtať, tak väčšinou nie je. A ozaj sa radšej treba spýtať, než doma potom googliť a stresovať sa ešte viac. Mne osobne je to jedno. A keď je normálny, tak to pochopí úplne v pohode. 🙂

standusina
12. máj 2025
@roomaa

@andula09 Však jasné, oni fakt počuli už všetko možné, ich nič len tak neprekvapí 😅 A aj keď si človek myslí, že to bude asi hlúposť, čo sa chce spýtať, tak väčšinou nie je. A ozaj sa radšej treba spýtať, než doma potom googliť a stresovať sa ešte viac. Mne osobne je to jedno. A keď je normálny, tak to pochopí úplne v pohode. 🙂

@roomaa Mala som doktorku, u ktorej zalezalo fakt na tom, aky mala den, naladu. Podla toho mi aj odpovedala.

roomaa
13. máj 2025
@standusina

@roomaa Mala som doktorku, u ktorej zalezalo fakt na tom, aky mala den, naladu. Podla toho mi aj odpovedala.

@standusina Hmm, tak to je úplne perfektné, takú doktorku chceš 😉

stanik_67
13. máj 2025
@roomaa

@standusina Hmm, tak to je úplne perfektné, takú doktorku chceš 😉

@roomaa dobrovolne si ju asi nevyberies, ale ked zistis, ze ti uplne nevyhovuje, tak mas moznost odist. nikto ta tam nasilu drzat nebude. ja som aktualne u Millyho.

beata_ra
19. máj 2025
@stanik_67

@roomaa dobrovolne si ju asi nevyberies, ale ked zistis, ze ti uplne nevyhovuje, tak mas moznost odist. nikto ta tam nasilu drzat nebude. ja som aktualne u Millyho.

@stanik_67 Tiez som tu. Ale teda trvalo mi dlhsie najst v BA niekoho normalneho a vyhovujuceho po vsetkych strankach,.

standusina
19. máj 2025

Mna by zaujimalo, ako to mate vy zienky s menopauzou? Ak je tu realne niekto z vas, kto si tymto uz presiel alebo aktualne prechadza 😅 Viem, ze su tu primarne mlade kocky, ale tak mozno motyka vystreli. 🙂

evita11223
19. máj 2025
@standusina

Mna by zaujimalo, ako to mate vy zienky s menopauzou? Ak je tu realne niekto z vas, kto si tymto uz presiel alebo aktualne prechadza 😅 Viem, ze su tu primarne mlade kocky, ale tak mozno motyka vystreli. 🙂

@standusina a co potrebujes vediet? uz ti zacali nejake prejavy?

roxana280
19. máj 2025
@standusina

@standusina hrozne, ja to prezivam uz tri roky dobre, teraz mi prisiel menzes po 8 mesiacoch predtym rok 2 razy do roka a tak, navaly tepla strasne, mokra, spotena v tvari, zimnica, nalady strasne, sucha koza, zacervenanala v tvari, citliva na vsetko, cele zle, hormony jest nechcem, lebo som nemohla ani antiku.Kupila som si vsetky mozne byliny a doplny nic, jedine co mi zabera je gynastan meneo caj kazdy vecer a hybat sa a dobra maserka na lymfu.