Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info
Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂
@liesik tak napriklad objednanie na presny cas, niekedy sa berie ako nadstandard, aj ked si v statnom zariadeni. alebo rychlejsie sono, detailnejsie vysetrenie, ktore uz nie je uplne v zakladnej uhrade atd 🙂 alebo ked ti spravia nieco navyse, co nie je striktne nutne podla poistovne, ale lekar to odporuci...
a presne preto je v tom taky chaos, lebo kazde pracovisko to ma nastavene trochu inak 👍
tak ja chodim k Millymu a nemam veru pocit, ze by som niekedy platila viac ako by bolo nutne. ano, za sluzbu-vysetrenie navyse-to je uplne bezna vec, ale neviem si predstavit, ze by som platila aj za preventivku. to je samozrejmost predsa. 🙈
@prabinka a nie su nejake novinky od tohto roku?resp. minuleho, co si uz treba uhradit a co je este stale hradene poistovnou? nemenilo sa nieco?
@alica_matejka Veľa vecí je stále hradených poisťovňou, len záleží aj od konkrétneho výkonu a typu ambulancie...Máš na mysli niečo konkrétne? Ja som len to sono prsníkov zachytila...🙉
Preto podla mna vznikol ten chaos, lebo vela zien bolo zvyknutych, ze ho mali v ramci prevencie a zrazu sa za to na niektorych pracoviskach zacalo platit. Nie je to ale o tom, ze by si gynekolog len tak vymyslel novy poplatok, to sa zmenilo vseobecne. ♥
Mňa na tom prekvapilo hlavne to, že som mala pocit, že to sono prsníkov je proste taká samozrejmosť pri prevencii. A zrazu človek zistí, že odborníci to už ako bežnú skríningovú metódu pre bezpríznakové ženy ani neodporúčajú a väčší dôraz sa kladie na iné formy prevencie podľa veku a rizika...
@beata_ra ono to dava logiku, ked to clovek cita podrobnejsie, lebo vek, rodinna anamneza aj konkretne rizikove faktory hraju velku rolu...
@22patricia22 Presne tak a podľa mňa je najväčší problém v tom, že väčšina z nás ani presne nevie, čo je dnes považované za štandardnú prevenciu a čo už je vyšetrenie navyše. Potom je človek zaskočený, keď za niečo, čo mal roky zadarmo, zrazu platí. 😕
Podla mna vela ludi ani nevie, ake preventivne vysetrenia sa vlastne odporucaju v ktorom veku a co je urcene pre bezne zeny a co pre tie so zvysenym rizikom. Tam sa potom lahko siria polopravdy a nedorozumenia. 😉
ja sa priznam, ze keby sa ma niekto spytal, ake vysetrenia sa maju absolvovat v roznom veku, tak tiez by som asi netusila 😀 ...
@alica_matejka Takto je na tom asi väčšina ľudí, nie že by sa to týkalo iba žien... 😀 Človek vie približne, že má chodiť na preventívky, ku gynekológovi, zubárovi a tým to často končí. 😀

v statnom sa to tvari, ze je vsetko hradene, ale potom prides a zistis, ze tam je vlastne nejaky nadstandard, alebo nadcas alebo nieco podobne, potom nejake to doplnkove vysetrenie 😀 a zrazu platis sumu, o akej sa ti u doktora ani nesnivalo.