icon

Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info

17. máj 2022

Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂

Strana
z19
beata_ra
5. máj 2026

v statnom sa to tvari, ze je vsetko hradene, ale potom prides a zistis, ze tam je vlastne nejaky nadstandard, alebo nadcas alebo nieco podobne, potom nejake to doplnkove vysetrenie 😀 a zrazu platis sumu, o akej sa ti u doktora ani nesnivalo.

liesik
6. máj 2026

@beata_ra Aké doplnkové vyšetrenia máš na mysli,?

beata_ra
11. máj 2026

@liesik tak napriklad objednanie na presny cas, niekedy sa berie ako nadstandard, aj ked si v statnom zariadeni. alebo rychlejsie sono, detailnejsie vysetrenie, ktore uz nie je uplne v zakladnej uhrade atd 🙂 alebo ked ti spravia nieco navyse, co nie je striktne nutne podla poistovne, ale lekar to odporuci...

a presne preto je v tom taky chaos, lebo kazde pracovisko to ma nastavene trochu inak 👍

pelian
12. máj 2026

@beata_ra Akoze ja chapem, ze ked chces nieco navyse, tak si musis doplatit, ale ked mi kamoska hovorila, ze si platila preventivnu prehliadku, tak to sa mi na sekundu rozum zastavil.

prabinka
13. máj 2026

@pelian Akože v rámci BA? A to kde?

beata_ra
13. máj 2026

tak ja chodim k Millymu a nemam veru pocit, ze by som niekedy platila viac ako by bolo nutne. ano, za sluzbu-vysetrenie navyse-to je uplne bezna vec, ale neviem si predstavit, ze by som platila aj za preventivku. to je samozrejmost predsa. 🙈

liesik
18. máj 2026

@beata_ra Nie, to ani ja neplatím. To je nonsens 😉

pelian
21. máj 2026

@liesik Ale ty tiez chodis sem si spominala. Mna by zaujimalo, ci to fakt takto funguje aj v ramci Bratislavy niekde.

liesik
25. máj 2026

@pelian Tak podľa mňa áno, ešte vždy sa nájdu také ambulancie, kde si vypýtajú peniaze aj za to, že tam vôbec vstúpiš, takže mňa toto vôbec neprekvapuje.

beata_ra
25. máj 2026

@liesik ja mam pocit, ze niektore ambulancie uz normalne skusaju, co ludia este zaplatia... hlavne ked je malo lekarov a clovek je rad, ze ho vobec niekde zoberu, tak potom vela ludi ani nenamieta a radsej zaplati. ale tiez mi to nepride uplne ok pri preventivke...

prabinka
25. máj 2026

@beata_ra presne toto... veľa ľudí ani nevie, čo je štandardne hradené poisťovňou a čo už je nejaký nadštandard... a niektoré ambulancie to podľa mňa dosť využívajú. potom sa človek cíti blbo ešte aj opýtať, za čo vlastne platí...

alica_matejka
1. jún 2026

@prabinka a nie su nejake novinky od tohto roku?resp. minuleho, co si uz treba uhradit a co je este stale hradene poistovnou? nemenilo sa nieco?

liesik
2. jún 2026

@alica_matejka Veľa vecí je stále hradených poisťovňou, len záleží aj od konkrétneho výkonu a typu ambulancie...Máš na mysli niečo konkrétne? Ja som len to sono prsníkov zachytila...🙉

beata_ra
2. jún 2026

@liesik tak ale s tym gynekolog nema absolutne nic spolocne, to je tak uplne vsade.

pelian
2. jún 2026

@liesik Ano, nejake tie pravidla sa zmeili a preventivne sono prsnikov uz nie je bezne hradene poistovnou u bezpriznakovych zien...Zostava hradene hlavne vtedy, ked su nejake tazkosti, nalez alebo odporucenie lekara na diagnostiku.

pelian
2. jún 2026

Preto podla mna vznikol ten chaos, lebo vela zien bolo zvyknutych, ze ho mali v ramci prevencie a zrazu sa za to na niektorych pracoviskach zacalo platit. Nie je to ale o tom, ze by si gynekolog len tak vymyslel novy poplatok, to sa zmenilo vseobecne. ♥

prabinka
3. jún 2026

Mňa na tom prekvapilo hlavne to, že som mala pocit, že to sono prsníkov je proste taká samozrejmosť pri prevencii. A zrazu človek zistí, že odborníci to už ako bežnú skríningovú metódu pre bezpríznakové ženy ani neodporúčajú a väčší dôraz sa kladie na iné formy prevencie podľa veku a rizika...

beata_ra
3. jún 2026

@prabinka ja som bola prekvapena uplne rovnako... clovek mal roky zafixovane, ze cim viac preventivnych vysetreni, tym lepsie, a zrazu sa zacalo hovorit o tom, ze nie kazde vysetrenie ma zmysel robit automaticky u kazdeho. 🙈 😖

alica_matejka
3. jún 2026

@beata_ra ono to dava logiku, ked to clovek cita podrobnejsie, lebo vek, rodinna anamneza aj konkretne rizikove faktory hraju velku rolu...

22patricia22
3. jún 2026

@alica_matejka Dáva to zmysel, ale to spoplatnenie teda vôbec nie.

liesik
3. jún 2026

@22patricia22 Presne tak a podľa mňa je najväčší problém v tom, že väčšina z nás ani presne nevie, čo je dnes považované za štandardnú prevenciu a čo už je vyšetrenie navyše. Potom je človek zaskočený, keď za niečo, čo mal roky zadarmo, zrazu platí. 😕

pelian
Včera o 12:10

@liesik Ja si skôr myslím, že chýba lepšia informovanosť. Veľa žien o týchto zmenách nevedelo a dozvedali sa to až vo chvíli, keď prišli na vyšetrenie...

uskrnica
Včera o 12:15

Podla mna vela ludi ani nevie, ake preventivne vysetrenia sa vlastne odporucaju v ktorom veku a co je urcene pre bezne zeny a co pre tie so zvysenym rizikom. Tam sa potom lahko siria polopravdy a nedorozumenia. 😉

alica_matejka
Včera o 12:22

ja sa priznam, ze keby sa ma niekto spytal, ake vysetrenia sa maju absolvovat v roznom veku, tak tiez by som asi netusila 😀 ...

22patricia22
Včera o 12:49

@alica_matejka Takto je na tom asi väčšina ľudí, nie že by sa to týkalo iba žien... 😀 Človek vie približne, že má chodiť na preventívky, ku gynekológovi, zubárovi a tým to často končí. 😀

Strana
z19