Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info
Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂
@liesik tak napriklad objednanie na presny cas, niekedy sa berie ako nadstandard, aj ked si v statnom zariadeni. alebo rychlejsie sono, detailnejsie vysetrenie, ktore uz nie je uplne v zakladnej uhrade atd 🙂 alebo ked ti spravia nieco navyse, co nie je striktne nutne podla poistovne, ale lekar to odporuci...
a presne preto je v tom taky chaos, lebo kazde pracovisko to ma nastavene trochu inak 👍
tak ja chodim k Millymu a nemam veru pocit, ze by som niekedy platila viac ako by bolo nutne. ano, za sluzbu-vysetrenie navyse-to je uplne bezna vec, ale neviem si predstavit, ze by som platila aj za preventivku. to je samozrejmost predsa. 🙈
@prabinka a nie su nejake novinky od tohto roku?resp. minuleho, co si uz treba uhradit a co je este stale hradene poistovnou? nemenilo sa nieco?
@alica_matejka Veľa vecí je stále hradených poisťovňou, len záleží aj od konkrétneho výkonu a typu ambulancie...Máš na mysli niečo konkrétne? Ja som len to sono prsníkov zachytila...🙉
Preto podla mna vznikol ten chaos, lebo vela zien bolo zvyknutych, ze ho mali v ramci prevencie a zrazu sa za to na niektorych pracoviskach zacalo platit. Nie je to ale o tom, ze by si gynekolog len tak vymyslel novy poplatok, to sa zmenilo vseobecne. ♥
Mňa na tom prekvapilo hlavne to, že som mala pocit, že to sono prsníkov je proste taká samozrejmosť pri prevencii. A zrazu človek zistí, že odborníci to už ako bežnú skríningovú metódu pre bezpríznakové ženy ani neodporúčajú a väčší dôraz sa kladie na iné formy prevencie podľa veku a rizika...
@beata_ra ono to dava logiku, ked to clovek cita podrobnejsie, lebo vek, rodinna anamneza aj konkretne rizikove faktory hraju velku rolu...
@22patricia22 Presne tak a podľa mňa je najväčší problém v tom, že väčšina z nás ani presne nevie, čo je dnes považované za štandardnú prevenciu a čo už je vyšetrenie navyše. Potom je človek zaskočený, keď za niečo, čo mal roky zadarmo, zrazu platí. 😕
Podla mna vela ludi ani nevie, ake preventivne vysetrenia sa vlastne odporucaju v ktorom veku a co je urcene pre bezne zeny a co pre tie so zvysenym rizikom. Tam sa potom lahko siria polopravdy a nedorozumenia. 😉
ja sa priznam, ze keby sa ma niekto spytal, ake vysetrenia sa maju absolvovat v roznom veku, tak tiez by som asi netusila 😀 ...
@alica_matejka Takto je na tom asi väčšina ľudí, nie že by sa to týkalo iba žien... 😀 Človek vie približne, že má chodiť na preventívky, ku gynekológovi, zubárovi a tým to často končí. 😀
@alica_matejka To je pravda, ale to bolo asi myslené tak, že vekom toho proste prichádza akosi viac...Hormonálne zmeny nevynímajúc, tomu sa asi žiadna žena po tej 40tke jednoducho nevyhne. Akurát že každej sa to prejaví ináč...
@22patricia22 No ono je fakt zaujímavé, že niekto má návaly, problémy so spánkom či priberaním už pomerne skoro, iná žena prejde tým obdobím takmer bez povšimnutia. Potom sa človek porovnáva s okolím a má pocit, že niečo nie je v poriadku, pritom je to často úplne normálne... Mám niekoľko kamarátok po 40tke a každá má fakt niečo iné..Niektoré zatiaľ nič.

v statnom sa to tvari, ze je vsetko hradene, ale potom prides a zistis, ze tam je vlastne nejaky nadstandard, alebo nadcas alebo nieco podobne, potom nejake to doplnkove vysetrenie 😀 a zrazu platis sumu, o akej sa ti u doktora ani nesnivalo.