icon

Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info

17. máj 2022

Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂

kulumulu123
2. aug 2024

@erikamamo k tej starsej generacii lekarov iba tolko vsade su aj super aj o nicom lekari, murari, pravnici... - cokolvek.
Ja osobne mam pre seba aj pre deti lekarov v dochodkovom veku a presla som k nim na zaklade odbornosti od ovela mladsich... Mam osobnu skusenost s mladou pediatrickou ktora mi krmila dieta krizom krazom antibiotikami 3 mesiace v kuse nemalo to ziadny efekt odmietla mi urobit potlriadne odbery ci vytery lebo ved naco crp staci aj to jej asi moc dobre nefungovalo lebo v ambulancii jej vzdy ukazovalo hodnotu crp +/- 5...
Ked mal moj 4r syn niekolko dni 40tky horucky tak som pivedala dost, poslala nas na plucne, kde nam urobili hned vsetky potrebne vysetrenia vysledky som mala do 24h nasadi mu liecbu a si vsetkych tych zanedbanych sraciek sa dostal do mesiaca bol uplne zdravy iba bolo treba zistit co mu vlastne je.. A tiez crp u uciara v ambulancii vyse 60 a nie 5!!!!!
Ale tiez poznam mudr ktora mi u 1.5r dcery ked ju ocividne bolelo ucho povedala ze to si vymysla lebo deti zvyknu vymyslat. Bola som na orl a verdikt obojstranny zapal stredneho ucha!!! Doteraz mi nie je jasne ako si dokaze 1.5r dieta vymysliet zapal stredneho ucha ale to uz som dalej s danou mudr neriesila kedze som okamzite zacala hladat novu lekarku....
Tak asi tolko k tym lekarom - dochodcom...
Poznam kopec mladych lekarov ozaj spickovych vo svojom odbore ale aj kopec babrakov a to iste u starsich 🤷‍♀️

kulumulu123
2. aug 2024

U pluciara v ambulancii

williamska1
5. aug 2024

@cajchana na stránke má ambulancia je presťahovaná v rámci budovy na 2. poschodie vpravo. takže je fajn, že je to ešte v tej budove, lebo normálne by som bola asi aj nahnevaná, raz sa už ambulancia presťahovala, no proste teraz mi to vyhovuje tak ako to je. 😀

williamska1
5. aug 2024

@kulumulu123 no áno, ono sa nedá asi úplne škatuľkovať takto podľa veku. 🙏 tiež mám rôzne skúsenosti. ale tak hlavne, že všetko dobre dopadlo. 🙂

veronika_e
19. aug 2024

Dievcata, ak mate niektora zavedene teliesko, myslite, ze je normalne, ked ma zena menstruaciu? Ja teliesko zavedene mam a menstruaciu vobec, ale sestra ho ma kratko, ta vsak ma menzes normalne. Teda slabsi, nema bolesti, ale krvacanie tam je. Myslite, ze je to ok?

stanik_67
19. aug 2024

@veronika_e ono to ma vraj kazda inac toto 🙈 a podla mna, ked je to spravene dobre a teliesko je zavedene spravne ako treba, tak menzes prestane uplne.

andula09
21. aug 2024

No tak v takom prípade by bolo asi najvhodnejšie riešenie vyskúšať nejaké iné teliesko alebo možno iný typ antikoncepcie, lebo je možné, že takýto nemusí byť pre ňu úplne vhodný.

pelian
22. aug 2024

@andula09 No jednoznacne by to mala spomenut u gynekologa, to nie je sranda.

veronika_e
23. aug 2024

@pelian A nemoze sa to nejak upravit samo? Akoze ze mozno niektorym zenam len dlhsie trva, kym si na to zvyknu. Ci?

peta2202
26. aug 2024

Poviem ti tak, ze je to uplne individualne, ale to si asi pocut nechcela. 😉 Niektorym sa to neuchyti vobec, ale ja teliesko mozem ozaj len odporucat. Za mna je to skvela vec. Mala som nesmierne silnu menstruaciu, trpela som ako pes kazdy mesiac 🙏 Antikoncepciu som vylucila, robila mi problemy, strasne som bola naladova, neustale vyhadzana a este som aj pribrala. Cize za mna je toto ozaj lepsie riesenie, ja by som teda vobec nemenila. Ak niekto vaha, tak zbytocne.

andula09
27. aug 2024

@peta2202 Akože ja verím, že niekomu HAK vyslovene pomáha, ja však tiež nie som z tých, ale neodsudzujem to rozhodne. 😉

pelian
28. aug 2024

@andula09 Vsak ani nemas dovod to odsudzovat 😀 Tiez som uzivala v teenagerskom veku, zacala som s tym kvoli akne, ktore som mala fakt nepekne a pomohla mi. Aj na krce, ktore som mala pocas kazdeho menzesu a nepravidelny cyklus tiez, chodilo mi to ako chcelo. Takze ono to nie je nevyhnutne zakazdym zlo. 👏

standusina
28. aug 2024

@pelian Tiez som nemala ziadne vedlajsie ucinky pri uzivani. Ale to kazda ma inak toto.

stanik_67
3. sep 2024

@standusina toto vie aj lekar pohnojit. kamaratke vobec nebral krv napriklad, ked si dala prvy raz predpisovat antikoncepciu, co ja osobne teda absolutne nepochopim, ved to je zakladna vec. bez toho to predpisat jednoducho nesmie a hotovo.

laladua
4. sep 2024

@stanik_67 Tak to pocujem prvy raz 🙈 To co bolo za amatera. To je fakt ze zdraviu ohrozujuce.

hoffmanka
5. sep 2024

@laladua Nemyslím si, že je to úplne správny postup, ale tak stalo sa, veľakrát doktori zanedbajú to, čo sa inde robí úplne bežne a potom to tak aj vyzerá. Potom má len žena problémy a nevie, čo so sebou.

beata_ra
6. sep 2024

@hoffmanka No ja to stale hovorim. Treba si proste najst dobreho gynekologa.

patka_673
9. sep 2024

@beata_ra ja aktualne chodim k millymu na bajkalskej a on ma akotak vlastne dal dohromady. predtym som chodila k jednej nemenovanej gynekologicke, ta mi predpisala nespravnu antikoncepciu, nevyhovovala mi, nic s tym nerobila, tvarila sa, ze to je takto spravne, ze si telo jednoducho len musi zvyknut. hrozne mi z nej byvalo, proste cele zle. tuto je ten pristup uplne o inom.

22patricia22
17. sep 2024

@patka_673 Áno, je pravda, že telo si zvyknúť na ňu vie, ale keď už to trvá dlho, tak tam asi niečo nebude v poriadku. To treba zmenu samozrejme.

baska_nice
18. sep 2024

@22patricia22 nespravna antikoncepcia narobi s telom riadnu sarapatu. nielen teda s hormonmi, cyklom, ale aj po zdravotnej stranke to moze narobit v tele poriadne skody. kazdy gynekolog by toto mal ovladat.

kendova_anna
20. sep 2024

@baska_nice Vsak a kto vam to kaze uzivat vobec? Povinne to nie je, da sa chranit aj inak 🙈

22patricia22
20. sep 2024

@kendova_anna Veď ale niekomu vyslovene pomáha. Na bolesti, všeobecne cyklus upravuje aj, takže to veľmi neodsudzuj. Ak HAK dobre sadne, tak nemá žiadne vedľajšie negatívne účinky. 😉

eri444
23. sep 2024

@patka_673 Ono veľakrát spraví aj to, že začneš chodiť k súkromnému. Tí zvyknú mávať úplne iný prístup.

eri444
23. sep 2024

@22patricia22 No veď práve. Čo niekomu uškodilo, resp. nepomohlo vôbec, druhému zase môže, takže asi toľko. Je to proste úplne individuálne. 🙂 A sestra ju berie napríklad kvôli akné a pomáha jej, tak som rada. Nechcela najprv, ale normálne jej bola odporúčaná, nakoľko jej nepomohlo vôbec nič, a toto začalo zaberať relatívne rýchlo.

emmi101
24. sep 2024

Akoze bala som sa trocha, ked som zacala uzivat HAK, ze ci z nej nejak extremne nepriberiem, ale vobec 😅 Zbytocne obavy. A ani cyklus mi nerozhadzala.

kendova_anna
24. sep 2024

@emmi101 Tak to si jedna z tych stastnejsich. 😀

uskrnica
25. sep 2024

No nastastie aj keby ti nesadla, lekar s tym vie narabat a proste on uz bude vediet, co robit, pripadne ti poradit inu alternativu, ako sa mozes chranit.. 😉

liesik
25. sep 2024

@uskrnica Veď práve a ak by toto nenavrhol, tak by som reálne pouvažovala nad zmenou gynekológa. 😀 😅

emmi101
30. sep 2024

@liesik A tak ono to asi nie je uplne najjednoduchsie sa len tak zobrat a ist inam 😀

kendova_anna
30. sep 2024

@emmi101 A v com konkretne je problem? 😀 Ty nemusis svojmu gynekologovi (a vlastne ani ziadnemu inemu lekarovi) vysvetlovat nic. Ziadny dovod tvojho prestupu k inemu ho zaujimat nemusi 😉 Len si vyziadas kartu a ides het. To je cele, co musis spravit, na tom nic tazke ani komplikovane nie je. 😀