Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info
Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂
U pluciara v ambulancii
@cajchana na stránke má ambulancia je presťahovaná v rámci budovy na 2. poschodie vpravo. takže je fajn, že je to ešte v tej budove, lebo normálne by som bola asi aj nahnevaná, raz sa už ambulancia presťahovala, no proste teraz mi to vyhovuje tak ako to je. 😀
@kulumulu123 no áno, ono sa nedá asi úplne škatuľkovať takto podľa veku. 🙏 tiež mám rôzne skúsenosti. ale tak hlavne, že všetko dobre dopadlo. 🙂
Dievcata, ak mate niektora zavedene teliesko, myslite, ze je normalne, ked ma zena menstruaciu? Ja teliesko zavedene mam a menstruaciu vobec, ale sestra ho ma kratko, ta vsak ma menzes normalne. Teda slabsi, nema bolesti, ale krvacanie tam je. Myslite, ze je to ok?
@veronika_e ono to ma vraj kazda inac toto 🙈 a podla mna, ked je to spravene dobre a teliesko je zavedene spravne ako treba, tak menzes prestane uplne.
No tak v takom prípade by bolo asi najvhodnejšie riešenie vyskúšať nejaké iné teliesko alebo možno iný typ antikoncepcie, lebo je možné, že takýto nemusí byť pre ňu úplne vhodný.
@pelian A nemoze sa to nejak upravit samo? Akoze ze mozno niektorym zenam len dlhsie trva, kym si na to zvyknu. Ci?
Poviem ti tak, ze je to uplne individualne, ale to si asi pocut nechcela. 😉 Niektorym sa to neuchyti vobec, ale ja teliesko mozem ozaj len odporucat. Za mna je to skvela vec. Mala som nesmierne silnu menstruaciu, trpela som ako pes kazdy mesiac 🙏 Antikoncepciu som vylucila, robila mi problemy, strasne som bola naladova, neustale vyhadzana a este som aj pribrala. Cize za mna je toto ozaj lepsie riesenie, ja by som teda vobec nemenila. Ak niekto vaha, tak zbytocne.
@andula09 Vsak ani nemas dovod to odsudzovat 😀 Tiez som uzivala v teenagerskom veku, zacala som s tym kvoli akne, ktore som mala fakt nepekne a pomohla mi. Aj na krce, ktore som mala pocas kazdeho menzesu a nepravidelny cyklus tiez, chodilo mi to ako chcelo. Takze ono to nie je nevyhnutne zakazdym zlo. 👏
@pelian Tiez som nemala ziadne vedlajsie ucinky pri uzivani. Ale to kazda ma inak toto.
@standusina toto vie aj lekar pohnojit. kamaratke vobec nebral krv napriklad, ked si dala prvy raz predpisovat antikoncepciu, co ja osobne teda absolutne nepochopim, ved to je zakladna vec. bez toho to predpisat jednoducho nesmie a hotovo.
@beata_ra ja aktualne chodim k millymu na bajkalskej a on ma akotak vlastne dal dohromady. predtym som chodila k jednej nemenovanej gynekologicke, ta mi predpisala nespravnu antikoncepciu, nevyhovovala mi, nic s tym nerobila, tvarila sa, ze to je takto spravne, ze si telo jednoducho len musi zvyknut. hrozne mi z nej byvalo, proste cele zle. tuto je ten pristup uplne o inom.
@patka_673 Áno, je pravda, že telo si zvyknúť na ňu vie, ale keď už to trvá dlho, tak tam asi niečo nebude v poriadku. To treba zmenu samozrejme.
@22patricia22 nespravna antikoncepcia narobi s telom riadnu sarapatu. nielen teda s hormonmi, cyklom, ale aj po zdravotnej stranke to moze narobit v tele poriadne skody. kazdy gynekolog by toto mal ovladat.
@baska_nice Vsak a kto vam to kaze uzivat vobec? Povinne to nie je, da sa chranit aj inak 🙈
@kendova_anna Veď ale niekomu vyslovene pomáha. Na bolesti, všeobecne cyklus upravuje aj, takže to veľmi neodsudzuj. Ak HAK dobre sadne, tak nemá žiadne vedľajšie negatívne účinky. 😉
@22patricia22 No veď práve. Čo niekomu uškodilo, resp. nepomohlo vôbec, druhému zase môže, takže asi toľko. Je to proste úplne individuálne. 🙂 A sestra ju berie napríklad kvôli akné a pomáha jej, tak som rada. Nechcela najprv, ale normálne jej bola odporúčaná, nakoľko jej nepomohlo vôbec nič, a toto začalo zaberať relatívne rýchlo.
Akoze bala som sa trocha, ked som zacala uzivat HAK, ze ci z nej nejak extremne nepriberiem, ale vobec 😅 Zbytocne obavy. A ani cyklus mi nerozhadzala.
@emmi101 Tak to si jedna z tych stastnejsich. 😀
No nastastie aj keby ti nesadla, lekar s tym vie narabat a proste on uz bude vediet, co robit, pripadne ti poradit inu alternativu, ako sa mozes chranit.. 😉
@emmi101 A v com konkretne je problem? 😀 Ty nemusis svojmu gynekologovi (a vlastne ani ziadnemu inemu lekarovi) vysvetlovat nic. Ziadny dovod tvojho prestupu k inemu ho zaujimat nemusi 😉 Len si vyziadas kartu a ides het. To je cele, co musis spravit, na tom nic tazke ani komplikovane nie je. 😀

@erikamamo k tej starsej generacii lekarov iba tolko vsade su aj super aj o nicom lekari, murari, pravnici... - cokolvek.
Ja osobne mam pre seba aj pre deti lekarov v dochodkovom veku a presla som k nim na zaklade odbornosti od ovela mladsich... Mam osobnu skusenost s mladou pediatrickou ktora mi krmila dieta krizom krazom antibiotikami 3 mesiace v kuse nemalo to ziadny efekt odmietla mi urobit potlriadne odbery ci vytery lebo ved naco crp staci aj to jej asi moc dobre nefungovalo lebo v ambulancii jej vzdy ukazovalo hodnotu crp +/- 5...
Ked mal moj 4r syn niekolko dni 40tky horucky tak som pivedala dost, poslala nas na plucne, kde nam urobili hned vsetky potrebne vysetrenia vysledky som mala do 24h nasadi mu liecbu a si vsetkych tych zanedbanych sraciek sa dostal do mesiaca bol uplne zdravy iba bolo treba zistit co mu vlastne je.. A tiez crp u uciara v ambulancii vyse 60 a nie 5!!!!!
Ale tiez poznam mudr ktora mi u 1.5r dcery ked ju ocividne bolelo ucho povedala ze to si vymysla lebo deti zvyknu vymyslat. Bola som na orl a verdikt obojstranny zapal stredneho ucha!!! Doteraz mi nie je jasne ako si dokaze 1.5r dieta vymysliet zapal stredneho ucha ale to uz som dalej s danou mudr neriesila kedze som okamzite zacala hladat novu lekarku....
Tak asi tolko k tym lekarom - dochodcom...
Poznam kopec mladych lekarov ozaj spickovych vo svojom odbore ale aj kopec babrakov a to iste u starsich 🤷♀️