icon

Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info

17. máj 2022

Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂

uskrnica
2. okt 2024

@kendova_anna Vies co, toto som si aj ja myslela, ze by to malo teda tak normalne fungovat, ale nefunguje. Aspon nie vsade, pretoze vzdy sa najde niekto, kto ti to musi skomplikovat. 😀 Niekde fakt maju problem s tym pustit ta inam.

roomaa
3. okt 2024

@uskrnica Väčšinou ale sestričky vedia v tomto robiť problém, že ti proste kartu nechcú vydať.

opuska
10. okt 2024

@roomaa tak toto by som teda vobec neriesila, vsak ty mas na to pravo, to je tvoja vec.

liesik
10. okt 2024

@opuska Záleží od sestričky, pre mňa je inak aj toto veľmi dôležité, aby bola proste v pohode aj sestrička, niekedy s ňou komunikujem aj viac ako s doktorom, keď nejdem na vyšetrenie napríklad 😀 Čiže za mňa je dosť podstatné, kto tam je.

roomaa
11. okt 2024

@liesik Ono niekedy stačí, keď cítiš, že tej sestričke nevadíš len tým, že si tam 😂

roomaa
11. okt 2024

Občas si myslia, že môžu viac ako ty, ale to si proste vyžiadaj a hotovo. Mne sa raz tiež stalo, že mi doktor povedal, že ak jednoducho nemám pádny dôvod, tak mi kartu nevydá a zostávam uňho. Pádny dôvod rozumej akože napríklad, že sa odsťahujem niekam ďaleko alebo tak. 🙈

pelian
11. okt 2024

@roomaa No to je dost smutny pripad by som povedala 😅 Akoze tiez som to nemala ktovieake ruzove predtym u gyn, ale aspon mi nerobili problemy. Potom som sla k Millymu a viem, ze tam by tiez problem rozhodne nebol, aj ked nemam preco menit 😇

opuska
16. okt 2024

@pelian presne, tiez si myslim, ze by to bolo uplne okej. ja aj so sestrickami nemam ziaden problem, ked nieco, tak to riesim s nimi. 🙂

uskrnica
17. okt 2024

@opuska akoze aky problem mas na mysli? podla mna asi lepsie priamo s doktorom ci?

opuska
18. okt 2024

@uskrnica tak zalezi podla toho co, aj ked telefonujes, tak vylucne s nimi, nie s doktorom, tak som to myslela. 🙂

evita11223
18. okt 2024

ako to mate so samovysetrenim prsnikov? robite si to pravidelne? ja vlastne ani neviem, ci je na to nejaky dany sposob, netusim, ci to robim spravne a dalsia vec, nerobim to pravidelne, pretoze na to totalne zabudam. 🙈

pelian
23. okt 2024

@evita11223 Vies co, ak si si nie ista, tak sa na to kludne spytaj aj svojho gynekologa, myslim, ze nebude mat problem ti to ukazat, je to uplne normalna vec, netreba sa hanbit. Resp. on ti to nerobi pri preventivnej prehliadke? Alebo si vygoogli, na internete najdes teraz uz fakt vsetko.

lujziana44
23. okt 2024

@pelian Jasné, je úplne ok spýtať sa na to, čo ti nie je jasné alebo čomu nerozumieš.

uskrnica
24. okt 2024

@evita11223 spravne by sa to malo kontrolovat po skonceni menstruacie a pravidelne. ak zabudas, tak si to niekam znac, zadaj si pripomienku do telefonu alebo cokolvek ine, co ti napadne.

opuska
25. okt 2024

@uskrnica ano, to je fajn riesenie, ja si to akoze zvyknem pamatat, ale tak stane sa aj mne, nikto nie je dokonaly, ani moja pamat nie. 😀

verca888
25. okt 2024

Ja si pamatam, ze ako osemnastrocna som sa na to pytala svojho doktora, lebo mi bolo trapne pytat sa to maminy. Ano viem, je divne, ze sa menej hanbim cudzieho cloveka ako clena rodiny, ale proste mladost-pochabost 😀 Myslim si, ze taketo sme boli skoro vsetky a ak ten vztah s mamou nemas uplne doverny, tak je to bezna vec.

lujziana44
28. okt 2024

@verca888 Ale áno, kedysi to aspoň u mňa fungovalo tak, že ak som si niečím nebola istá alebo som sa proste chcela spýtať, tak som veľakrát šla aj za učiteľkou, s ktorou sme si boli také bližšie. Je jedno, za kým pôjdeš, ale riešiť to je rozhodne dobrá vec. 🙂

uskrnica
28. okt 2024

@lujziana44 no neviem, ake vztahy maju dnesne deti s ucitelmi, ale ano, stale lepsie ako vykaslat sa na to a neriesit to vobec. 🙂

opuska
5. nov 2024

vies co, ale toto zalezi aj na samotnom doktorovi, ked si proste od zaciatku vybuduje k tebe doveru, tak potom ani ty nemas problem povedat mu cokolvek. a tak by to teda malo byt a fungovat. lebo popravde mne sa nechce byt u doktora, ktoremu absolutne nedoverujem.

liesik
6. nov 2024

@opuska Neviem, či je to len o tomto. U mňa dosť hrá veľkú rolu aj tá citlivosť. Ak si nedáva pozor na to, čo robí, tak je to celé zle. Trpieť by si pri tom rozhodne nemala. 😉

verca888
11. nov 2024

Ak mas pocit, ze je tvoj gynekolog necitlivy alebo ma neprijemne spravanie, to moze byt samozrejme velmi stresujuce a neprijemne. Je fakt dolezite, aby sa tu zena citila pohodlne a bezpecne pocas celeho vysetrenia, najma teda ked ide o takuto citlivu zalezitost.

lujziana44
12. nov 2024

Dobrý gynekológ by mal pacientke jasne vysvetliť diagnózu, možnosti liečby a akékoľvek nevyhnutné postupy. Mal by sa tiež uistiť, že pacientka všetkému rozumie, lebo to tiež veľakrát nemusí byť úplne tak 😀

uskrnica
12. nov 2024

Mne sa toto páčilo v ambulancii u Millyho, nakoľko poskytuje komplexnú gynekologickú a pôrodnícku starostlivosť vrátane ultrazvukových vyšetrení - 3D a 4D ultrazvuku. Čo sa týka dôslednosti pri diagnostike aj liečbe, v tomto som bola tiež milo prekvapená, inde som takúto skúsenosť nemala.

liesik
18. nov 2024

@uskrnica Áno, tieto sono vyšetrenia má rozhodne na úrovni. 🙂

opuska
19. nov 2024

@uskrnica toto je inak velmi emotivna zalezitost. ked to malinke vidis na tom 4D, to je uplne o niecom inom ♥ a navyse pri tomto type sa vedia lepsie diagnostikovat a sledovat vyvoj tehotenstva a zdravie toho dietatka, takze istotne je to ten lepsi variant ako to klasicke sono.

verca888
19. nov 2024

@opuska vidis, ale kazdy na take sono aj tak nejde. 🙂 aj ked teda nechapem preco, vsak to zase nie je tak extremne draha vec. 😇

lujziana44
20. nov 2024

@verca888 Tak všade máš tie ceny inak, záleží ako to má nastavené sám lekár. 🙂

uskrnica
21. nov 2024

@lujziana44 No veru v tomto sa tie ceny roznia, akoze vnutromaternicove teliesko napriklad - tam je ta cena vsade dost podobna, ale za to sono si kazdy uctuje inak, co som si vsimla.

liesik
22. nov 2024

No tak v štátnych ambulanciách môže byť sono zahrnuté v rámci preventívnej prehliadky alebo hradené zdravotnou poisťovňou, prípadne za symbolický poplatok.
Kdežto súkromní gynekológovia si za sono stanovujú ceny podľa vlastných nákladov, preto môžu byť o kus vyššie. 😉

verca888
25. nov 2024

@liesik je to individualne, ani sukromni gynekologovia nemusia mat uplne prehnane ceny za taketo sluzby. 😝 fakt zalezi, ako si to sam nastavi.