icon

Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info

17. máj 2022

Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂

uskrnica
27. nov 2024

@verca888 Tak cena je jedna vec, ale aj ten pristup je asi lepsi, co sa tyka sukromnych. 🙂

roomaa
28. nov 2024

@uskrnica Hej? No ja neviem ako to funguje inde, keďže ja osobne som od začiatku ako som začala chodiť ku gyn len u súkromného. 🙂

opuska
28. nov 2024

@roomaa ja som najprv chodila k normalnemu (rozumej statny), a kedze som casto mavala problemy, tak som tam chodila ozaj ako na klavir, ale zakazdym som aj dost dlho cakala na termin. pri sukromnom jednak cakas menej a aj samotne navstevy su take plynulejsie. 😅

lujziana44
29. nov 2024

@opuska Máš väčšiu kontrolu nad tým, kto ťa bude liečiť, a môžeš si vybrať lekára na základe odporúčaní alebo preferencií a nie takého, pod ktorého "spadáš", toto som nemala rada, pretože väčšinou som úplne spokojná nebola.

uskrnica
2. dec 2024

@lujziana44 No pretoze ti ho vyberu, a ty vela nenarobis s tym, ze chces ist inam.

roomaa
6. dec 2024

@uskrnica Niekedy to možné je, ale tak veľa žien zostane u toho svojho, aj keď sú možno nie úplne spokojné, lebo veď je to lacnejšie.

opuska
6. dec 2024

@roomaa tak moja sestra mala napriklad zase opacny problem. chcela ist k sukromnemu, tak sa proste zobrala a isla, ale nakoniec sa ten jej gynekolog prestahoval, takze musela ist spat k tomu, pod ktoreho spadala. jednoducho v mieste svojho bydliska uz nenasla takeho odbornika, ktory by mal jednak rovnake podmienky a pristup tiez, takze zostala tam a je tam doteraz, aj ked by najradsej nebola. 🙉

lujziana44
9. dec 2024

@opuska Ale tak v Bratislave je zase oveľa lepší výber ako inde, si myslím, takže tu sa to ešte relatívne dá. 🙂

roomaa
9. dec 2024

@lujziana44 Dá, ale tak nie každá si vyberie hneď. Mne tiež dosť dlho trvalo, kým som našla niekoho, u koho budem absolútne spokojná aj s tými poplatkami napríklad. Niekde sa platí extrémne veľa za bežné vyšetrenia. Chodím k Millymu a môžem povedať, že aj keď je súkromný, tak je to uňho super aj v tomto.

viellik
13. dec 2024

@roomaa To je pravda, nájsť toho správneho lekára môže byť riadna výzva. Mudr. Millyho poznám z počutia, ale nejaké detaily o ňom neviem. Má tam prístup taký, že si na teba fakt nájde čas a všetko vysvetlí? Lebo to je podľa mňa kľúčové a všade to takto proste nefunguje, to viem aj z vlastných skúseností.

roomaa
13. dec 2024

@viellik Presne tak...Vždy si nájde čas, všetko pokojne vysvetlí a necítiš sa tam ako na bežiacom páse. Aj sestričky sú tam veľmi milé, čo tiež veľa spraví. 😊 A keď treba niečo súrne, snažia sa ťa čo najskôr objednať.

lujziana44
17. dec 2024

@roomaa No fakt nie je nad to mať takéto sestričky. 😀 Radosť s nimi komunikovať, fakt.

viellik
18. dec 2024

@lujziana44 To bude asi rarita, pretože ja som sa ešte s takou dobrou sestričkou nestretla. 😂

roomaa
19. dec 2024

@viellik Tiež mám rôzne skúseností. U doktorky, čo som bola predtým, tak som mala stresy len z tej sestričky. Normálne som sa tam cítila, akoby som bola na výsluchu. Tá sestrička mi už pri vstupe stihla povedať, že čo si to vôbec dovoľujem meškať, pritom som prišla presne na čas, akože fakt úplne na minútu 😀. Tak neviem, že či je vyslovené nutné chodiť 5 minút skôr alebo čo. Ešteže doktorka bol v pohode, ale inak akože celé zle... 🙄

opuska
19. dec 2024

@roomaa ved jasne, nepotrebujes sa este aj tu citit ako na trestnej lavici. 😂 a nahodou, mohla ti byt vdacna, ze si dochvilna. 😀

viellik
8. jan 2025

@roomaa Akože ja neviem, prečo sa ľudia na takýchto pozíciach nedokážu správať ako treba. 🙊 Práveže tam by to malo byť všetko úplne ukážkové a na poriadku. Zdravotníctvo by bolo hneď na inej úrovni.

uskrnica
9. jan 2025

@viellik Niekde to na urovni je, niekde nie. Ale aj moj muz povedal, ked bol u mojho lekara na spermiograme, tak ze necakal taky dobry pristup.

opuska
10. jan 2025

@uskrnica no to sa ozaj ceni 🙏 vsak je jasne, ze aj chlap z takehoto niecoho moze mat stres. ak je aj ten lekar v pohode, tak aj tomu muzovi to pomoze jednoznacne citit sa tam pohodlnejsie.

roomaa
13. jan 2025

@opuska Presne tak, aj u nás to bolo tak, keď sme boli u Millyho. Všetko super, konzultácie priebehali úplne okej, aj manžel bol samozrejme prítomný, nakoľko sme takisto riešili spermiogram. Celý proces nám bol dôkladne vysvetlený a doktor si dal záležať na tom, aby sme pochopili všetky detaily, čo sme ako pár veľmi ocenili. myslím si, že nejedna žena ocení jeho diskrétnosť, profesionalitu a to, že vždy odpovedal na všetky naše otázky. ♥

beata_ra
16. jan 2025

@roomaa A to uz ten novy ste si davali robit? Na podklade AI, co ma aj na stranke uvedene?

roomaa
17. jan 2025

@beata_ra Áno, predtým to takto logicky nefungovalo, ale s pokrokom technológií sa do tohto procesu začína integrovať umelá inteligencia, čo je podľa mňa aj celkom výhoda, nakoľko sú tie výsledky ešte presnejšie.

opuska
20. jan 2025

@roomaa tak my sme boli na spermiogram, ked to bolo este po starom, ale aj vtedy to bolo relativne rychlo.

beata_ra
21. jan 2025

@opuska Co znamena relativne rychlo? Vzdy to trva rovnako dlho? Nie je to individualne?
@roomaa tomu verim, ze teraz je to ovela lepsie, aj ma to dost zaujalo, preto som sa na to pytala, lebo inde som o tom asi ani necitala. 🙂

opuska
22. jan 2025

@beata_ra no myslim tak, ze vysledky sme mali ozaj do par dni. samotny odber je samozrejme hotovy velmi rychlo, resp. zalezi od muza 😀 ale kym to vsetko vyhodnotia, tak to chvilku trva. a jasne, ze to moze byt uplne individualne, podla toho kde to robia a aku maju technologiu.

viellik
22. jan 2025

@opuska A ďalšia vec, závisí to aj od toho, či to laboratórium spracúva na mieste alebo posiela vzorky inde.

beata_ra
22. jan 2025

A v com je to teda lepsie, ked sa to robi pomocou umelej inteligencie?

roomaa
23. jan 2025

@beata_ra Pomáha hlavne pri analýze pohyblivosti, tvaru a koncentrácie spermií. AI dokáže presnejšie zhodnotiť, ktoré spermie majú potenciál oplodniť vajíčko, a tiež odhalí možné problémy rýchlejšie, ako keby to robil len človek v labáku.

beata_ra
23. jan 2025

@roomaa Tak urcite to dava zmysel 🙏 Aj ste mali nejake specialne odporucania pred samotnym odberom?

roomaa
23. jan 2025

@beata_ra Myslím, že vlastne asi ani nie, akurát, že sme mali niekoľko dní abstinovať 😀 A samozrejme aby muž neprišiel chorý. Alebo teda aby nebol chorý minimálne 2-3 týždne pred odberom, nakoľko to potom môže reálne ten výsledok skresliť.

opuska
24. jan 2025

@roomaa to su bezne podmienky, to musis respektovat 👍 bez toho to proste nejde.