Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info
Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂
Občas si myslia, že môžu viac ako ty, ale to si proste vyžiadaj a hotovo. Mne sa raz tiež stalo, že mi doktor povedal, že ak jednoducho nemám pádny dôvod, tak mi kartu nevydá a zostávam uňho. Pádny dôvod rozumej akože napríklad, že sa odsťahujem niekam ďaleko alebo tak. 🙈
ako to mate so samovysetrenim prsnikov? robite si to pravidelne? ja vlastne ani neviem, ci je na to nejaky dany sposob, netusim, ci to robim spravne a dalsia vec, nerobim to pravidelne, pretoze na to totalne zabudam. 🙈
@evita11223 Vies co, ak si si nie ista, tak sa na to kludne spytaj aj svojho gynekologa, myslim, ze nebude mat problem ti to ukazat, je to uplne normalna vec, netreba sa hanbit. Resp. on ti to nerobi pri preventivnej prehliadke? Alebo si vygoogli, na internete najdes teraz uz fakt vsetko.
@pelian Jasné, je úplne ok spýtať sa na to, čo ti nie je jasné alebo čomu nerozumieš.
@evita11223 spravne by sa to malo kontrolovat po skonceni menstruacie a pravidelne. ak zabudas, tak si to niekam znac, zadaj si pripomienku do telefonu alebo cokolvek ine, co ti napadne.
Ja si pamatam, ze ako osemnastrocna som sa na to pytala svojho doktora, lebo mi bolo trapne pytat sa to maminy. Ano viem, je divne, ze sa menej hanbim cudzieho cloveka ako clena rodiny, ale proste mladost-pochabost 😀 Myslim si, ze taketo sme boli skoro vsetky a ak ten vztah s mamou nemas uplne doverny, tak je to bezna vec.
@verca888 Ale áno, kedysi to aspoň u mňa fungovalo tak, že ak som si niečím nebola istá alebo som sa proste chcela spýtať, tak som veľakrát šla aj za učiteľkou, s ktorou sme si boli také bližšie. Je jedno, za kým pôjdeš, ale riešiť to je rozhodne dobrá vec. 🙂
@lujziana44 no neviem, ake vztahy maju dnesne deti s ucitelmi, ale ano, stale lepsie ako vykaslat sa na to a neriesit to vobec. 🙂
vies co, ale toto zalezi aj na samotnom doktorovi, ked si proste od zaciatku vybuduje k tebe doveru, tak potom ani ty nemas problem povedat mu cokolvek. a tak by to teda malo byt a fungovat. lebo popravde mne sa nechce byt u doktora, ktoremu absolutne nedoverujem.
Ak mas pocit, ze je tvoj gynekolog necitlivy alebo ma neprijemne spravanie, to moze byt samozrejme velmi stresujuce a neprijemne. Je fakt dolezite, aby sa tu zena citila pohodlne a bezpecne pocas celeho vysetrenia, najma teda ked ide o takuto citlivu zalezitost.
Dobrý gynekológ by mal pacientke jasne vysvetliť diagnózu, možnosti liečby a akékoľvek nevyhnutné postupy. Mal by sa tiež uistiť, že pacientka všetkému rozumie, lebo to tiež veľakrát nemusí byť úplne tak 😀
Mne sa toto páčilo v ambulancii u Millyho, nakoľko poskytuje komplexnú gynekologickú a pôrodnícku starostlivosť vrátane ultrazvukových vyšetrení - 3D a 4D ultrazvuku. Čo sa týka dôslednosti pri diagnostike aj liečbe, v tomto som bola tiež milo prekvapená, inde som takúto skúsenosť nemala.
@verca888 Tak všade máš tie ceny inak, záleží ako to má nastavené sám lekár. 🙂
@lujziana44 No veru v tomto sa tie ceny roznia, akoze vnutromaternicove teliesko napriklad - tam je ta cena vsade dost podobna, ale za to sono si kazdy uctuje inak, co som si vsimla.
No tak v štátnych ambulanciách môže byť sono zahrnuté v rámci preventívnej prehliadky alebo hradené zdravotnou poisťovňou, prípadne za symbolický poplatok.
Kdežto súkromní gynekológovia si za sono stanovujú ceny podľa vlastných nákladov, preto môžu byť o kus vyššie. 😉

@kendova_anna Vies co, toto som si aj ja myslela, ze by to malo teda tak normalne fungovat, ale nefunguje. Aspon nie vsade, pretoze vzdy sa najde niekto, kto ti to musi skomplikovat. 😀 Niekde fakt maju problem s tym pustit ta inam.