Dobrý pôrodník v Ružinove

sabiwasabi
11. mar 2021

Ahojte, vedeli by ste niekto odporučiť dobrého pôrodníka v Ružinovskej? Počula som chválu na Petru Lučanovú. Ďakujem🧡

veronika33
11. mar 2021

MUDr. Ferianec

sssimikkk
12. mar 2021

Jednoznacne Doc. Ferianec

sabiwasabi
autor
15. mar 2021

@veronika33 ďakujem a ako hodnotíte pôrodnicu ako takú? Sestričky?

sssimikkk
15. mar 2021

@sabiwasabi sestricky na porodnici velmi mile, vsetko vysvetlovali, neboli otravene. Na oddeleni sestonedelia su dve skupiny - modre a ruzove, jedny sa staraju myslim o babatka, druhe o mamicky, ale niekedy je v tom zmatok - su to sice len dve farby ale mne sa to extremne mylilo 😅 ale aj ked som sa opytala nieco, co sestricka konkretne nevedela (lebo bola modra a mala som sa pytat ruzovej 😃) tak ma len odvolala na inu 🙂 a celkovo boli mile, ja teda som nemala jediny problem, pomahali a vysvetlovali. Len ked clovek nevie, musi sa pytat, same nepridu a nezacnu "ucit" co a ako, ony tiez nevedia ktora co ovlada a co nie 🙂
Vzhlad porodnej saly teda nic moc, ale ja osobne som si to vsimla az z fotiek, v tom strese mi to bolo fakt jedno :D izby na oddeleni klasika, nie je to hilton ale je to ciste 🙂 mala som nadstandard, na izbe sme boli dve, mali sme toaletu a sprchu hned na izbe (to si neviem vynachvalit) a mohli sme si vyberat z denneho "menu". Na standardnych izbach zachod a sprcha nie je, tie su na chodbe. Na zaciatku sa ta opytaju ci mas nejake alergie/ci drzis dietu (nie take ze nejem pecivo lebo nechcem pribrat, ale vege samozrejme toleruju), podla toho urcia ktore jedlo budes dostavat.
Co sa tyka doc. Ferianca, ja by som k inemu nesla. Ma sice svojsky postoj/pristup, povie veci narovinu ako su, nechodi okolo horucej kase, co sa vela zenam mozno nepaci, ta jeho priamost. Ale tiez sa pri nom niekedy treba pytat - pouziva medicinske vyrazy, ktorym ked nerozumies, pytaj sa az kym ti to vysvetli tak ze tomu porozumies 🙂 ale je to odbornik vo fachu, s prehladom zvlada aj krizove situacie s chladnou hlavou.
Nie je to na neho ziadna platena reklama 😂 jednoducho je to pre mna porodnik porodnikov v ba 🙂

veronika33
15. mar 2021

@sabiwasabi pôrodnica má 2 pôrodné malé boxy z čias socializmu, bez akéhokoľvek vybavenia, ktoré by uľahčilo rodičke pôrod, s naozaj starým vybavením a len jeden pôrodný box taký lepší, kde je aj priestor a nejaké vybavenie: kvalitné pôrodné lôžko, fit lopta, rebriny, ten ale používajú hlavne na ukazovanie pri prehliadkach nemocnice a na fotenie, rodí sa v ňom len keď sú 2 ďalšie obsadené. Izby na štandarde sú klasika bez sprchy a toalety, tuším len jedna izba je s toaletou a sprchou, tam umiestňujú mamičky po cisárskom, na izbe sú 3 postele, ale ak je veľa pôrodov, umiestňujú tam aj štvrtú posteľ, deti zbierajú na vozík a kúpu sestričky na detskom oddelení, ktoré je za vysokými dverami, na oddelenie nie je vidieť ako napríklad na Antolskej, na Obed chodia mamičky na chodbu na začiatku oddelenia, je tam väčší priestor a niekoľko stolov. Je tam aj nadštandardné oddelenie, kde sú na izbe 2 mamičky, k dispozícii sprchu, WC, na izbe je telka, obedy vozia na izbu a je na výber z niekoľkých jedál. Mamičky si kúpu deti samé, pod dozorom sestričky, je tam v strede oddelenia na to určená kúpeľňa. Ak je veľa pôrodov, nie je ľahké sa na nadštandard dostať. Sestričky sú zväčša milé, či novorodenecké alebo gynekologické, ale samozrejme vždy sa nájde aj čierna ovca, alebo niekto nemá dobrý deň, stáva sa to všade. Ja som tam pri druhom pôrode mala veľmi zlú skúsenosť s jednou sestričkou - dala facku môjmu 3 dňovému synovi, ale to okamžite riešilo vedenie oddelenia aj nemocnice a danú sestričku vyhodili.

sabiwasabi
autor
17. mar 2021

@sssimikkk ďakujem za zdieľanie tvojho zážitku 🙂 O doc. Ferianc som ešte nepočula, tak ďakujem za odporúčanie 🧡
Veľa žien mi vraví rôzne zážitky z Ružinovskej. Ale mám pocit, že v poslednej dobe, sa Ružinov asi dosť pohol dopredu.

sabiwasabi
autor
17. mar 2021

@veronika33 trošku mám strach akurát z toho, že práve tam bude veľa pôrodou naraz a bude tam zhon, nebude možnosť ísť na nadštandard. Ale tak čo už, nevyberiem si. A facku trojdňovému? To musel byť teda zážitok... Hm a šla by si znova rodiť do Ružinova?

veronika33
18. mar 2021

@sabiwasabi nie, už by som tam rodiť nešla práve kvôli tomu, že detské oddelenie je za vysokými dverami, cez ktoré nie je vidieť, čo sa vo vnútri s deťmi deje, taktiež ak nie je dieťatko zdravé, prevážajú ho do inej nemocnice, presne toto sa aj dialo, keď som tam bola naposledy, pre jedno dieťatko si prišli záchranári z inej nemocnice, už neviem či to boli z Antolskej alebo z Kramárov. V Ružinove som rodila kvôli mojej lekárke, ale v každej nemocnice sa dá nájsť dobrý pôrodník.

coochy
20. mar 2021

@sabiwasabi su tam 3 porodne boxy, moderne porodne postele.. dieta mi kupali oni na novorodeneckom (keby som chcela mozem aj ja) .. ak zvazujes zazmluvnovanie doktora, tak podla mna najhorsie vyhodene peniaze pokial nemas nejaky problem a nema na teba dohliadat.. lekar pride len na velke finale inak sa o, teba staraju povodne asistentky.. vystriedala som 3 a vsetky super

sabiwasabi
autor
22. mar 2021

@veronika33 Aha, no jasné. A dieťatko ti na noc brali?

sabiwasabi
autor
22. mar 2021

@coochy Inak to máš pravdu, keby sa tam u nás na SR dala zazmluvniť pôrodná asistenka, to by bolo niečo. Ale aj tak zvažujem aj toho pôrodníka, aj keď ide len o finále.

coochy
22. mar 2021

@sabiwasabi ak sa mas citit lepsie, tak urcite zazmluvni 😊

luccija
22. mar 2021

@sabiwasabi odporúčam Ružinov, nie bábätká nebrali na noc prečo by mali?iba, ak si po cs

sabiwasabi
autor
22. mar 2021

@coochy Hej, ja by som sa cítila asi lepšie :D

sabiwasabi
autor
22. mar 2021

@luccija Poznám maminy práve aj s takouto skúsenosťou, preto sa pýtam ako to je v Ružinove. Zatiaľ moje predstava je, že ju chcem mať pri sebe najviac ako sa dá, uvidím aká bude realita.

hviera81
24. mar 2021

niekde sa mi zda ze som citala ze sa da zazmluvnit aj porodna asistentka. nie je to tak?

sabiwasabi
autor
31. mar 2021

@hviera81 tak o tom vôbec nič neviem. V zahraničí to ide , ale tu neviem 😐

hviera81
31. mar 2021

@sabiwasabi dik za odpoved, mne sa to zdalo zvlastne, ale niekde som to zahliadla, tak neviem....

akbara77
31. mar 2021

@sabiwasabi nemala.som.nikoho na zazmluvnenie, lebo nikto na nechcel...všetci mali.plno.A výsledok? Dostala.som prednostu😁a grátis...lekari a lekárky do jedneho na 1! A sestričky??pred 3.rokmi čistá katastrofa! Jedna smena nadávala na druhú...ružové nadávali na modre..pred pacientkami...slovami..pi.e maďarské a.to si nevymyslam!!!podpora.dojcenia.0 slovom nula bodov...skončila.som so zápalom oboch prsnikov !

tatiana1501
1. apr 2021

@sabiwasabi Jednoznačne a definitívne v Ružinove Dr. Petronela Lučanová a p. Dideková pôrodná sestra. Mala som ich oboje pri pôrode "zazmluvnené". Ak chceš mať prirodzený pôrod bezpečne v nemocničnom prostredí, tieto dve dámy ti to zabezpečia. Boli to najlepšie investované peniaze !!

hviera81
2. apr 2021

@tatiana1501 takze sa da zazmluvnit aj sestra? kedy toto bolo, prosim?

tatiana1501
10. apr 2021

@hviera81 Oficiálne nie 🙂 Ale dohodnete sa s ňou. Presne tak isto ako s doktorkou. Rodila som tento rok 13.1.

merry9
29. okt 2021

@tatiana1501 mate kontakt na doktorku prosim? poslite spravu. dakujem

hviera81
2. nov 2021

nemala som zazmluvneneho nakoneic nikoho, lucanova aj chuda kvoli dovolenkam v lete nechceli, sestru som si tiez nezazmluvnovala, teda nepodplatila. chyba.
dostala som sestru, teda PA, asi najhorsiu v ruzinove, ani netusim ako sa volala, na zaciatku ma sfukla ze sedim vo voziku (lebo ma s batozinou a kontrakciami nechali stat na chodbe, a s kufrom a taskou som to fakt nedala, tak ma posadili) este mi pichla injekciu na cakacke a uz som ju videla len na sale. a nebola prijemna. tak mlada, chuda,nizka.
a dr som dostala alfoldiho, nehovorim ze zle, ale musela som rodit zial na chrbte, ma tam velmi jemne ale razne nasmerovali.

hviera81
2. nov 2021

@merry9 ked budes volat na prvu poradnu tak povedz ze chces k nej, a daju ta k nej, tam sa s nou vies dohodnut

merry9
2. nov 2021

@hviera81 uz mam poradnu za sebou. dnes som ju mala na poradni ani som o tom nevedela 🙈 az x papierov som si precitala. ale dnes som si hovorila, ze konecne normalny doktor ma pozera 😁 no uvidime. mozno to nechame na nahodu, kto tam bude.
len otazka este. prirodzeny porod u vas znamena aj bez epiduralu atd.?
diky

hviera81
7. nov 2021

@merry9 nakoniec som si epi dala, ako bolo to len 12 hodin, ale teda dost, ze som mala od zaciatku bolesti, dali mi epi fakt pri konci az, aspon som trocha nazbierala sily, uz som nevladala...

merry9
7. nov 2021

@hviera81 to hej. na to je ta epiduralka dobra. aj ja som si tak dala

silvicka247
21. jún 2022

@tatiana1501 Dobry den, mozem vas poprosit na pani doktorku a porodnu asistentku kontakt? Chcela som si zazmluvnit profesora Zahumenskeho ale zial ten nemoze prist k porodu, tak mi odporucil pani doktorku Lucanovu a porodnu asistentku