Ekonomická univerzita BA: Skúsenosti a odporúčania na štúdium
Ahojte, o rok ma čaká maturita a preto je už najvyšší čas vybrať si vysokú školu. Bola som celkom skalopevne rozhodnutá pre manažment na UK ale veľa ľudí ma od toho odhovára, mám vždy čisté 1 a to je vraj odbor, ktorý spraví každý a manažment z neho aj tak robiť nebudem, teda nie hneď minimálne. Veľa som si teda čítala a oslovila ma ešte EUBA, konkrétne teda odbor MEDZINÁRODNÉ EKONOMICKÁ VZŤAHY a potom ešte odbor kde sa berie ekonomika v slovenčine, angličtine a ruštine (nespomeniem si teraz na názov). Má niekto skúsenosti? Alebo iné odporúčania? Som úprimne celkom stratená
@anonym_autor na Tvojom mieste hľadám VŠ mimo SR. Osobne tak budem smerovať aj decká. Pokiaľ si šikovná uchytíš sa a určite to bude lepsie ako tu. Ja mám vyštudovanú EUBA. Pracujem úplne mimo odbor.
@martinka13 ďakujem za odporúčanie ale nechcem odchádzať zo Slovenska. Počas VŠ už by som si chcela pomaly robiť aj nejaké to zázemie a keďže chcem žiť na Slovensku, preto chcem aj VŠ tu. A v tomto môj názor nezmení nič.
@anonym_autor tak euba je rozhodne menej kvalitna skola ako fmuk... ak by sa porovnavali... elektrickova sa nehovori manazmentu, ze ano... ale v konecnom dosledku zalezi iba na tebe, ako sa k studiu a informaciam postavis a co si z toho zoberies... Ale ked chces ostat na SK, tak kludne chod na takmer hocaku skolu (neratam Sladkovicovo)... mas to jedno. Tych par ludi, co tu ostane ti velkou konkurenciou nebude...
@anonym_autor tak euba je rozhodne menej kvalitna skola ako fmuk... ak by sa porovnavali... elektrickova sa nehovori manazmentu, ze ano... ale v konecnom dosledku zalezi iba na tebe, ako sa k studiu a informaciam postavis a co si z toho zoberies... Ale ked chces ostat na SK, tak kludne chod na takmer hocaku skolu (neratam Sladkovicovo)... mas to jedno. Tych par ludi, co tu ostane ti velkou konkurenciou nebude...
@anonym_fca888 veľmi pekne a pravdivo napísané
a vies co by si chcela v buducnosti robit? mas vysnivanu nejaku konkretnu poziciu, obor?
a vies co by si chcela v buducnosti robit? mas vysnivanu nejaku konkretnu poziciu, obor?
@anonym_426aa7 baví ma organizovať veci, možno nieco v športe, ale nechcem ísť priamo športovýmanazment študovať, ale teda celkovo proste ten manažment ma baví, akurat ma od toho všetci odhovárajú no, že z toho nič nebudem mať, že to budú zamestnávatelia brať ako slabé a tak
@anonym_fca888 ozaj? Tak to ma prekvapilo, ja som myslela že EUBA je fajn škola, úprimne ale nemám zas až taký veľký rozhľad teda takže som nemala ani odkiaľ až tak vedieť? Nevedeli by ste mi k tomu povedať viac?

@anonym_autor na Tvojom mieste hľadám VŠ mimo SR. Osobne tak budem smerovať aj decká. Pokiaľ si šikovná uchytíš sa a určite to bude lepsie ako tu. Ja mám vyštudovanú EUBA. Pracujem úplne mimo odbor.