icon

Existujú reštaurácie v Bratislave alebo Trnave len pre dospelých?

3. júl 2024

Možno pre niekoho neprípustné alebo kontroverzné na tejto sieti ale existujú reštaurácie v Bratislave alebo Trnave, ktoré sú 18+ ? Myslím tak že majú deti zákaz, no je to obyčajná reštaurácia kde sa najem. Ďakujem

hiro
3. júl 2024

Za mňa je to OK, nech sú, aspoň do normálnych nebudú chodiť nabručení ľudia. Mne sa naopak páčilo stolovanie v Taliansku, večera o desiatej, deti žiadna večierka, kričali všetci od 2r detí po dospelých, chaos a každý sa dobre bavil 😄

betulinka1
3. júl 2024

V CR take su. Bola to aj dost velka kauza. Zakladne pravidlo ako sa vyhnúť detom, chodit vecer po 20:00 hod., nikdy nie tam kde je detsky kútik alebo ihrisko vonku, nie tam kde je pizza a idealne ak reštaurácia ani nema detske porcie, lebo je jasne, ze neráta s detmi. Zatial nikdy ziadne deti.

mullerova46
3. júl 2024

Každá reštika po 20.00 😅 inak do Edo kin aj Soho s dieťaťom chodím. Ale málo lebo je to neposeda 😅

ivka2009
3. júl 2024

Irin v BA je od 12+, ale je to specificky koncept, potrebna je rezervacia a cenovo vyssie.

prihlasenemeno
3. júl 2024

Modrá hviezda ma prístup od 8+

ivka2009
3. júl 2024

ECK v Devine detto od 12+ /obe restiky ale vhodne na nejaku vynimocnu udalost, nie beznu veceru/

autor
3. júl 2024

@ivka2009 Určite pojdeme pozrieť, ďakujem

autor
3. júl 2024

@ivka2009 Môžem sa spýtať prečo sú neni vhodné na bežnú večeru?

sisa_s
3. júl 2024

Pozri stranky danych restauracii a ceny 😀 pochopis

autor
3. júl 2024

@sisa_s Tak zasa na cene u nás nezáleží 😅

lakebabe
3. júl 2024

Veď práve vám je jedno ale rodine s deťmi to závaží, takže čím drahšie tým menej rodin s detmi

sisa_s
3. júl 2024

Len si pisala v uvode, ze chces "obycajnu" restauraciu 😀 menu za 200e uz nie je obycajne 😀

autor
3. júl 2024

@sisa_s Obyčajnú bolo myslené k tomu 18+, aby to nebolo pochopené zle. Ako si si mohla prečítať, tak chodievame normálne aj do luxusnejších.

ivka2009
3. júl 2024

Je to taka skor zazitkova gastronomia- robia degustacne, nie klasicke menu. Ale urcite odporucam vyskusat ak na cene nezalezi- stoji to za to🙂

kiki68
4. júl 2024

Nepoznam ziadne adult only restiky v Bratislave

natalka13
5. júl 2024

ak taku najdes napis. ale v tych drahsicj irin aucafe kogo iasai.... tam som deti este nevidela

autor
5. júl 2024

@natalka13 no, neviem či nejak priťahujeme tieto rodiny s nevychovanými detmi. V klude sme sa nejedli vždy len v zahraničí.

janocka
5. júl 2024

@natalka13 nenajde, kedze na SK nie je dovolene mat restauraciu, kt. by zakazovala vstup detom. Na predch. strane som daval link na clanok, kde sa o tom pise.

Fou Zoo este funguje? Ak ano, tak tam by som povedala, ze deti nechodia

prasiatko30
5. júl 2024

Ja ti karle nevim, ale nechapem to tie sk deti su tak strasne nevychovane a uskriekane alebo ludia idu medzi ludi a chcu byt ako keby boli v nejakej samotke, bez jedineho sumu a nedaj boh aby niekto nieco povedal o decibel hlasnejsie. Vcera som bola na veceri v jednom z mnohych barov/restauracii/cafeterii co mame v meste. Sadli sme si bolo nejak 20.30 - vcelku skoro na tunajsie pomery, hned vedla bol stol kde vecerali s matkami 3 deti od tych 5-8 rokov, boli sme na terase a deti behali, hrali sa, obcas si sadli ked im doniesli jedlo a nikto z toho nerobil dramu. Nevadilo mi, ze deti sa hraju, ze sa rozpravaju, ze obcas dobehli aj zalovat s krikom. Konecne sa dalo zit, prijemne pofukoval vanok a vsetci sme si uzivali trochu normalnejsej teploty na ulici. Odchadzali sme okolo 23 a tie deti tam este stale boli a terasa bola plna a aj casnicka zvladala obsluhovat bez hysakov

autor
5. júl 2024

@prasiatko30 Tak niekto keď si platí za večeru viac ako 200€, ten kľud ozaj chce. Do reštaurácie si chodíme oddýchnuť a nie počúvať vreskot nevychovaných detí. Keď idem von chcem nejakú kultúru, preto nechodíme hocikam.

lakebabe
5. júl 2024

@prasiatko30 ja si fakt nepredstavujem pod romantickou večerou niekde fakt v drahej restike alebo stretnutím pracovným, že mi budu vykrikat deti za chrbtom alebo sa tam naháňať a hucat.
Deti nepatria všade aj keď sa to dnešným matkám veľmi zle pocuva. Je milión podnikov pre rodiny s deťmi preco nie pár pre ľudí čo si priplatia za atmosféru v kľude a tichu

prasiatko30
5. júl 2024

@lakebabe vo vsetkch mestach - teda pokial nerozpravame o malych dedinkach, mesteckach - mas miesta kde sa da vyrazit na romanticku veceru a bez pritomnosti rodin. A nemyslim si, ze sk by s tymto prave malo problem. V restauracii kde ti ponuknu jedlo za 200€/osoba naozaj nebude problem s vrieskajucimi detmi, lebo ta cenova relacia ich dost preriedi. Zijem v spolocnosti kde je velka tolerancia voci participacii deti v spolocenskom zivote a napr cez prazdniny, a hlavne letne su deti, az do neskorej noci, vsade a aj tak najdeme restiky, do ktorych rodiny s detmi obycajne nejdu /nemusia byt ani 200€/osoba/ takze nemyslim si, zeby to na sk bol taky problem

natalka13
5. júl 2024

@janocka fouzoo uz. roky nefunguje.

lakebabe
5. júl 2024

@prasiatko30 ale je, posledné roky je úplne jedno kam ideš a o koľkej mam pocit ze matky potrebujú ťahať so sebou unavené deti do restik aj o deviatej večer. Všeobecne je problém nájsť aj restiku vhodnú na pracovný obed, okrem pár hotelových kde chodíme. Keď sa ti zadari aj v tých lepších stretneš rodiny s deťmi. Nie je na tom nič zlé chcieť dve tri miesta kde by bol legálne vstup 16+

autor
5. júl 2024

@prasiatko30 Predsav si že ano, je tu ten problém. Na večere či obedy do vyšších reštaurácii chodíme pravidelne aj 5x za týždeň, no deti tam nájdeš a najdeš ich tam dosť.

natalka13
5. júl 2024

@janocka staci nemat detske porcie jedla detsky kutik stolicky a dnesne matky tam nepojdu, lebo nedokazu vychovat ani udrzat deti v klude.
hodiny bez deti si urcit hotel welness restika moze

prasiatko30
5. júl 2024

@lakebabe 😂😂😂neviem naozaj ma moc deti v restike netankuju. Skor ma vyrusuje ked je zle odhlucneny lokal a aj dva stoly dokazu vyprodukovat taky hluk ako keby som bola niekde na party. Co ma vzdy udivuje na sk, ze je v restikach prilis ticho a ludia pfidu chytro zhltnu jedlo a rychlo prec. Cize naozaj sa ti moze zdat, ze aj normalny hovor deto ti lezie na nervy lebo narusa tu kostolnu atmosferu

lakebabe
5. júl 2024

@prasiatko30 mňa deti vyrusuju nie vždy, ale sú príležitostí kedy chcem mať tichu atmosféru pri večeri alebo obede a bez deti. Nemám proti deťom nič ale aj dovolenku preferujem v adult only sieťach a chvalabohu z roka na rok ich je viac a viac . Komu to nevadí jasne nech večeria kde chce, ale mala by byť možnosť výberu

janocka
5. júl 2024

@natalka13 chodila som s detmi aj do restauracii, kt. nebol detsky kutik, ani detske porcie ani detske stolicky. Ale teda ja som vzdy vyzadovala od deti, aby sa v restauracii spravali slusne, nesli sme do restiky ked boli deti unavene. Objednala som dospelacku porciu a niekto z nas rodicov to dojedol.
Ano, viem, ze su wellnessy, kde maju cast adult only alebo 14+. Ale restauracie ze nemozu byt adult only. Bola som nedavno v UFO a prekvapil ma prebalovaci pult na wcku. Pomyslela som si, ze kto by tam uz isiel s malym dietatom. Bola sobota 19:00 vecer a ziadne deti tam vtedy neboli (par nastrocnych ano, ale tak oni sa uz vedia spravat a neplacu v restikach 😅)

vevesh
5. júl 2024

@prasiatko30 to by si musela zazit. Ja tiez nemam problem s detmi- vychovanymi. Boli sme na sk, deti jacali, plietli sa casnikom popod nohy, takmer kazda restika detsky kutik, odkial deti vybehovali a vbehovali. Obsluha bola sice mila, ale bolo vidno, ze im to vadi pri praci. Deti pri stolovani trieskali o taniere, jedno dieta rozhadzovalo jedlo - okej, raz, dva krat a na treti krat akurat tak pozera na nas a nie ze "janko, tu mas este, nic si nejedol"🙄🙄🙄ako toto som az na jeden krat v zahranici nezazila. A hlavne, rodicia ani bu, ani mu, lebo maju deti a to je restauracia s detskym kutikom, teda deti mozu robit, co chcu.....😬😬😬😬