Existujú reštaurácie v Bratislave alebo Trnave len pre dospelých?
Možno pre niekoho neprípustné alebo kontroverzné na tejto sieti ale existujú reštaurácie v Bratislave alebo Trnave, ktoré sú 18+ ? Myslím tak že majú deti zákaz, no je to obyčajná reštaurácia kde sa najem. Ďakujem
@prasiatko30 presne preto by tu mala byť možnosť výberu, keď si niekto chce v noci urobiť poriadnu party alebo rozlucku nech ju ma, stále tvrdím že nočný život je hlavne na zábavu nie pár deti. Tie majú v noci spat . Firemné party takisto robia velku časť tržieb restik a podnikov tak nech majú priestor
@vevesh neviem ja mam vzdy ten pocit, ze to spolunazivanie a ta tolerancia medzi detnymi a bezdetnymi je na sk dost nizka. Tak ako rodicia nechavaju aby decka rusili inych tak ani dospelaci na sk nemaju moc velke pochopenie pre deti. Ako hovorim u nas je velmi bezne, ze na obedy a vecere sa schadzaju velke skupiny ludi a deti su sucastou spoluzitia. Takze naozaj nevnimam pobehovanie a hranie sa deti ako nieco rusive. Tiez je pravda, ze vyber restik je velmi pestry a v lete napr je velmi bezne, ze cele rodiny chodia do restik co su vlastne len terasy a deti behaju a hraju sa - v niektorych je blizko ihrisko pri niektorych nie a deri sa hraju. A tie vecere netrvaju do 19.00h, to su stretnutia do tej polnoci si este po vonku s detmi. Tiez je pravda, ze je vela miest kde zase rodiny s detmi moc nechodia. Ale nie je vyslovene napisane tu maju deti vstup zakazany. Ako hovorim ja sa skor stranim miest ktore su frekventovane pubertakmi a ozratymi bachelors party ako rodinnych podnikov
@prasiatko30 Ja vyhľadávam podnik na úrovni, kde nebudú pobehovať ani pubertiaci. Ale na sk je takže nájsť miesto na úrovni. Radšej budem ďalej navštevovať Viedeň, tam je v reštauráciách vyšších tried viac pokoja.
Maso u Romana, tam hned privitaju navstevnikov s detmi tak ze nie su zrovna child friendly a deti mozu ale musia sediet na mieste. Tym ze tam maju len vysoke sedenie a totalne plno tak to nie je moc navstevovana restika s detmi.
Asi take kde varia veci co by deti nejedli. Sushi? Inak v balans bistro som deti nevidela. Tak isto vo Fat Louis. Mäso u Romana, Klubovna. Možno ísť do starého mesta a pozrieť kde práve deti nie sú, ale turisti vedia byť tiez hlucni.
@prasiatko30 pobehujuce dieta a casnik s jorucou polievkou nueje mozno rusive ale nebezpecne a keby ti ta polievka pristala vyliata na stole a obleceni brala by si to aj za nebezpecne.
Samorejme rodicia este casnikovi vynadali a na nas sa ani nepozreli.
Ako majitel podniku by si to brala inak. Tak ako ty ja a iny dospelak nepobehuje nekrici po restike nema tam co pobehovat a kricat ani dieta.
V skolke to tiez nerobia.
nepomozem sice, kedze sa pytas na BA, len davam na vedomie, ze v Ke je jedna taka, co ma na webe napisane, ze je nevhodna pre deti do 15r. pekne to zaobalili
Možno by sa dalo dat prehnane vysoké ceny s tým, že dospelí, ktorí majú rezerváciu či objednávku bez detí majú čo ja viem 50% zľavu.
Prísť môžu všetci, ale zľavu dostane len špecifická skupina.
Si spomenieš na svoje zmýšľanie keď raz budeš mat deti ze budeš v rôznych situáciách a nebude to ľahké. A ze aj tvoje deti nemusia vždy na slovo poslúchať a budete na prechádzke alebo z výletu sa vraciat a budu hlane tak ano pôjdeš sa najesť aj o 20:00.
Myslim celkovo ze ludom chyba tolerancia . Deti sú stále deti len sme zabudli uz na to aki sme mu boli ked sme boli deti
@portret7 vies mi do spravy napisat, ktora restika to je? Dakujem krasne
@lapersefona je dosť reštaurácií s detskými kutikmi. V dnešnej dobe keď je na každom rohu nejaký podnik je sebecké sa tváriť, že sa ľudia nemajú kde s deťmi najesť.
Keď človek zháňa dobrý podnik na pracovné stretnutie alebo večer na rande na úrovni a je ochotný zaplatiť, mohlo by byť aj par podnikov pre čisto dospelých, pár podnikov na úrovni
@lapersefona tolerancia ale má byť obojstranná.
A nieže ja mám deti, tak môžu všetko a ostatní nech vydržia vresk, rev, preteky formuly jedna atď...
A to mám jedno obyč. dieťa a jedno svojské.
Tak keď sa to zle vyrátalo a sú hladné a nervózne, je x iných možnosti miesto tej natrepat ich do lepšej restiky a ostatní nech si trhnú.
Tak to je kazda restauracia, kde nepodavaju jedla typicke pre deti...vyskusaj exoticku kuchynu
@tenerifka ale áno stretneš , kúpia deťom vývar, džúsik vopchaju mobil do ruky a musíš počúvať detské pesničky alebo rozprávky
@megg1 my sme boli a aj tam deti , naháňali sa aj keď nejedli ...
Podporím vás, síce mimo SR, ale vždy si vyberám miesta, kde nie sú deti a ich premotivovaní rodičia. Žiadne vreštiace, uziapané decká a ich ľahostajné matere… nemám zbrojný pas.
Urban, ci Mint? Tam aj deti chodia? Skus mrknut..
@jozko_z_lesa Odkial vieš že som slobodná stará mrochta ? 🤣🤣🤣 Mám 23 a manžela a dieťa teda ozaj neplánujeme. Za to že si máme na to chodiť často do drahých reštaurácii som slobodná stará mrochta ? 😄😄 Dobre si ma pobavil
V centre BA večer a cez víkend podľa mňa deti nenájdeš, bola som nedávno takto na akcii s kamoškami, všetky sme boli bez detí, prešli sme niekoľko podnikov a veru o žiadne dieťa sme ani nezakopli. Neboli to iba bary, popritom sme aj jedli, akože na ulici občas niekto s kočíkom prešiel, to už neviem, či ti tiež prekáža 😆
@vespertine Nie deti vonku mi neprekážajú, keď sa vedia chovať
Ono vôbec sa nečudujem že reštauráciu bez deti by niekto preferoval, ale nerozumiem prečo 18+.. myslím že už 10-12r deti nebudú pri stole vykrikovať, či revat, budú jesť (alebo ako často vidam cumiet do mobilu) že si ich človek ani nevšimne (teda ak nejde o to že ich nemôže ani vidieť😅) tak preto si myslím že označenie 18+ môžu ľudia brať skôr ako restiku s erotikou..
No ja by som to brala vsetkymi 10, aby bolo takych miest dost. Mam deti malicke 2 a 3,5. Chodim len tam, kde su detske kutiky. A chcem aby sa moje deti naucili, ze v spolocnosti sa nebeha, nekrici a pekne sedi. Su malicke cize nejak to nechapu a zatial sme tak boli 5x za ich zivot.
A zase me vadi ked ujko ci tetka sa ponosuju, ze mi vedla reve dieta (bohuzial dcera mala krstiny a uz toho mala dost a akurat som balila veci, ze ideme prec). Proste neviem naco vliezli do restiky, ked len otvoria dvere a hned vidia detsky kutik, ak sa chcu kludne najest. A potom este stekaju ...
Kde mam podpísať petíciu za vytvorenie prevadzok tohto druhu? ....a to mam dve deti. Ono vzdy su problem rodicia, vzdy. Kolko z nich je takých, ze svoje deti beru ako free ticket - prednostna obsluha, predbiehanie v radoch, kolko filmov som mala v kine zkazenych lebo za chrbtom deti, ktore film evidentne nebavi...mozem menovat situacie ako si sedim vo fajciarskom kutiku a vedla sa posadila rodina s kocikom! ...a nahlas zacali komentovať aky su ludia hnusni, ze vidia kocik a fajcia 🙄...alebo vecerias a postavi sa k tebe cudzie dieta s tym hypnotickym pohľadom viete o com hovorim...jo tolerancia, ale poprosim oboma smermi
Este by som skusila rio a taku mexcicku drahsiu oh ale zabudla som nazov, este fou zoo, ale to je specificka.
Podla mna najma v lete je to o to tazsie lebo ludia idu proste von sa najest je pekne, a duplom terasy 😀 teraz fakt narocne.
Takze za mna ist sa najest co najneskor alebo do drahsich resp takych ako sushi, azia a podobne speci kde je mensia sanca ako kde maju pizzu a cestoviny…
@dada13288 Tak ale to že je v reštaurácii detský kútik neznamená, zle tie deti sa tam majú správať ako v zoo. Hrať sa dá aj normálne a nie vrieskať.
@jana_eyre_2 by si sa divila. Nam znamy- majitel restiky vzdy vychvaloval deti, ako slusne sa spravaju. A je ze, co take uz mozu velke deti porobit? Tak nam vravel, ze mali zamoznejsiu rodinku a tie ich deti, liezli v topankach po laviciach s vankusami, kde sedia hostia, sermovali s nozikmi a vidlickami z roznych neobsadenych stolov, vliezli kucharovi do kuchyne a strielali papierove "flusky" na lampy na stenach- to ich uz vyhodili z restiky a ze si cely personal aj s majitelom vydychol🫣🫣🫣🫣

@lakebabe No mna viac vyrusuju rozlucky so slobodou a vianocne firemne obedy alebo vecere - zhluk ozratych na jednom mieste to je horsie ako deti