icon

Hľadám ľudského pôrodníka na cisársky rez v Bratislave

jane8548
14. nov 2025

Ahojte, hľadám skúseného odborníka na cisársky rez v Bratislave, ktorý zároveň pristupuje ku každému pacientovi ľudsky a s porozumením. Veľmi by mi pomohlo, keby bol ochotný so mnou pokojne prejsť moje obavy a otázky týkajúce sa vaginálneho pôrodu, citlivo mi vysvetliť pre a proti jednotlivých možností a plne rešpektovať moje rozhodnutie aj pre sekciu bez indikácie. Hľadám niekoho, kto má trpezlivosť a otvorený prístup, pretože pre mňa je táto téma veľmi dôležitá. Vopred vďaka za každú radu.

21barborka21
14. nov 2025

@jane8548 Ja som síce mala indikovaný cisársky rez u MUDr. Dubčákovej na Antolskej, odporučila by som ti ju, ale už tam nepracuje. Veľa pozitívnych reakcií z okolia počúvam a aj čítam na nete na prof. Záhumenského v Ružinove.

anonym_739f20
14. nov 2025
@21barborka21

@jane8548 Ja som síce mala indikovaný cisársky rez u MUDr. Dubčákovej na Antolskej, odporučila by som ti ju, ale už tam nepracuje. Veľa pozitívnych reakcií z okolia počúvam a aj čítam na nete na prof. Záhumenského v Ružinove.

@21barborka21 zahumensky je odbornik, ale neexistuje, aby urobil sekciu bez indikacie

stanzi
14. nov 2025
@21barborka21

@21barborka21 Zahumensky a sekcia bez indikacie? Urcite nie

kiki68
14. nov 2025

Keby vies anglicky/ nemecky, tak Dr Lass vo Viedni. Ten je taky dost empaticky a na zeny netlaci v sposobe porodu. Mna sa opytal, ze co chcem ja, ze ako chlap nema pravo do toho kecat. Ja som rodila prirodzene. Mne ten chlap vzal strach z porodu. V BA je to neviem ake, lebo kopec ludi islo niekde mimo

jane8548
autor
14. nov 2025

@21barborka21 a nevies prosim kde teraz Mudr Dubcakova robi porody kedze to tak vyzera, ze uz nie je na Antolskej?

krasneleto
14. nov 2025

@jane8548 a predstavujes si to ako? prides na hodinku k dr. ktoremu povies vsetky svoje predstavy, vysvetliti, fyziologicky zdrave tehotenstvo, ziaden dovod na sekciu a on ti kyvne na sekciu bez indikacie? len preto aby respektoval vsetky tebou vymyslene moznosti porodu? drzim palce... keby to bolo aspon naopak... ze mas sekciu indikovanu a napriek tomu chces rodit normalne a hladas niekoho kto ta v tom podpori a pojde s tebou do toho, tam by som este chapala ziadost... ale naopak sotva

kiki68
14. nov 2025
@krasneleto

@jane8548 a predstavujes si to ako? prides na hodinku k dr. ktoremu povies vsetky svoje predstavy, vysvetliti, fyziologicky zdrave tehotenstvo, ziaden dovod na sekciu a on ti kyvne na sekciu bez indikacie? len preto aby respektoval vsetky tebou vymyslene moznosti porodu? drzim palce... keby to bolo aspon naopak... ze mas sekciu indikovanu a napriek tomu chces rodit normalne a hladas niekoho kto ta v tom podpori a pojde s tebou do toho, tam by som este chapala ziadost... ale naopak sotva

@krasneleto ja mam takeho lekara, on s tym nema problem. Jemu sa nepaci to, ze zenu casto nutia k prirodzenemu a naopak. Mozno je to zaroven taktika, ze cim menej ba to tlaci, tym vacsia sanca, ze ta zena predsalen od toho vs upusti.

krasneleto
14. nov 2025
@kiki68

@krasneleto ja mam takeho lekara, on s tym nema problem. Jemu sa nepaci to, ze zenu casto nutia k prirodzenemu a naopak. Mozno je to zaroven taktika, ze cim menej ba to tlaci, tym vacsia sanca, ze ta zena predsalen od toho vs upusti.

@kiki68 som za... aj za slobodny vyber toho ako budem rodit.. prislo by mi ale velke mrhanie niekoho casom , aby mi tu hodinu zdovodnoval pre a proti... a nakoniec bez indikacie poviem, ze dik a sprav sekciu ...

bosorkabb
14. nov 2025
@21barborka21

@21barborka21 MUDr. Záhumenský nerád robí sekcie a bez indikácie vôbec.
Ja som mala cisársky ale bol zdravotný dôvod.

alan1234
14. nov 2025

skus na antolskej mudr Dlhopolceka, lepsieho nenajdes, robil mi 2 sekcie, jedna bola akutna a uplne obidve bez problemov, ani neviem ze mam nejaku jazvu

anonym_0a45d3
14. nov 2025
@21barborka21

@21barborka21 u zahumenskeho sekcia na želanie v žiadnom prípade. On je za prirodzený porod stoj co stoj. Teda samozrejme pokiaľ nie si kamoska alebo celebrita. Podobne ako v Boroch.

lucina19
14. nov 2025
@anonym_739f20

@21barborka21 zahumensky je odbornik, ale neexistuje, aby urobil sekciu bez indikacie

@anonym_739f20 on je prave velkym odporcom sekcie

miriamzba
14. nov 2025
@anonym_0a45d3

@21barborka21 u zahumenskeho sekcia na želanie v žiadnom prípade. On je za prirodzený porod stoj co stoj. Teda samozrejme pokiaľ nie si kamoska alebo celebrita. Podobne ako v Boroch.

@anonym_0a45d3 aj v kochu

miriamzba
14. nov 2025
@lucina19

@anonym_739f20 on je prave velkym odporcom sekcie

Jednoznačne. Aj čo sa týka VBAC, ochotne medializuje pripady kedy sa to podarilo, ale zahadne nespomina ani jeden z tých mnohých, kde tymto bábätko poškodili alebo usmrtili.

miriamzba
14. nov 2025

@jane8548 na sekciu by som takisto odporucala antolsku, dr. Rosemberg, Oravec, Dlhopolcek...

janie7
15. nov 2025

@jane8548 Ahoj, ja som si chcela pôvodne zazmluvniť tiež Mudr. Dubčakovú, no zrovna, keď som mala mať plánovanú sekciu tak bola odcestovaná. Robí teraz na Mýtnej. Dlhopolčeka som zažila po pôrode, veľmi príjemný doktor, fakt ľudský, tak možno skús jedného z nich. Ja som mala veľa indikáciu na sekciu a konpikovanu sekciu, čiže som bola rada, že ma odrodil môj gynekológ, ktorý ma už pozná dlhšie.

jane8548
autor
17. nov 2025

Dakujem este raz za odporucania @janie7 , @miriamzba, @alan1234

beata_k
17. nov 2025

@jane8548 Jakub Daniš, mala som u neho sekciu, ale bol aj zazmluvneny. Zaujimal sa o mna do posledneho dna v porodnici.