Investícia do nehnuteľností v Bratislave
Mate k dispozícii 400 000 e.
Akú kombináciu bytu/bytov pri súčasných cenách by ste si zvolili. Byty sa budú využívať na prenájom. Dôležité je aby sa dokázali aj vhodne a rýchlo predať, ak by bolo časom treba.
@janulikt84 ani ja 🙂
Ja nechapem, ako moze vobec este niekto uvazovat o kupe bytu na prenajom v BA. Byty drahe, konkurencia obrovska a za najom dostanete to iste ako v hociktorom inom krajskom meste na zapadnom Slovensku. My prenajimame 3 rocny byt 90 m2 v centre TN za 990 mesacne a kupna cena oproti cenam v BA bola pred troma rokmi smiesna...aj so vstavanym nabytkom na mieru 170tis. eur. Momentalne predajna cena toho bytu po 3 rokoch je 240tis. eur 🙂 Pokial nemam zisk aspon 5% z hodnoty nehnutelnosti rocne, tak to pre mna nie je dobra investicia.
@19mmm71 zo stavebneho pozemku nemas najomne
@andrejkap123 ja viem,mam v nom uložene peniaze-pozemaok co mal hodnotu 110 za meter ma dnes 300-350 a bude len stupať,poprípade si deti postavia,ak aspon tie mladšie ostanú žiť tu...
@19mmm71 jasne nevravim… je to super investicia 🙂))
Isla by som do 1-izbovych, s balkonom a parkovacim miestom, blizko k centru, v okoli Pristavnej, Plynarenskej alebo zaciatok petrzalky v novostavbe. Z mojej skusenosti sa najlepsie prenajimaju a aj je najvyssi zisk ( platia sa nizsie energie ako v 3 izbaku). Tiez sa najrychlejsie preda...
Najlepsie sa prenajme 1izbovy s balkonom. Takze sla by som do takeho, nieco novsie, nie stare byty ale ani nie uplne nove. Nie Devinska, nie Dubravka, nie Raca, nie Podunajske a nie Petrzalka, ak tak zaciatok. Vyjde ti na 2 jednozbaky minimalne a na 1 nehnutelnost mimo sr. Vzhladom k tejto situacii by som investovala nie len v sr. Zacina sa velmi oplatit tn, byty lacnejsie a najmy porovnatelne. Diverzifikujte to, mate vacsiu sancu aby si to udrzalo ci zvysilo hodnotu.

Určite nič nechcem riešiť mimo Slovenska. Byty sú drahé, predražené. Všetci aj tak vieme, že lacnejšie nebudú. Maximálne bude cena stagnovať. Rada by som jeden 3 izbový v Petržalke, a bud potom dvojizbovy alebo 2 x garsónka. Pripadne uvítam rady aj inej kombinácii. Hľadala som aj 2 mesiace byty v starom meste a najviac ma odrádza, že nič nemá výťah