icon

Je bezpečné cestovať MHD v Bratislave?

16. sep 2025

Ahojte, nastúpila som na VŠ v Bratislave a dnes máme mať uvítaciu párty. Bude na mieste iba pár zastávok električkou od môjho ubytka. Najradšej by som išla MHD, predsa len mám už kúpenú električenku, zároveň sa ale bojím, že večer budú v električke nejako asociáli a že sa mi môže niečo stať. Na druhej strane platiť za taxík, hlavne keď ide o relatívne krátku vzdialenosť, sa mi naozaj nechce. Ako by ste sa zachovali na mojom mieste? Prípadne máte vlastné skúsenosti, je bezpečné ísť MHD-čkou okolo jedenástej večer? (oblasť Karlova Ves)

mane01
16. sep 2025

@anonym_autor a inak, ak by sa party natiahla, tie nočne spoje su tiez uplne v pohode, byva tam dost ludi, lebo idu len raz za hodinu, nikdy som tam nestretla ziadne individuum. Ak aj isli ‘decka’ z mesta pod parou, vacsinou sa bavili medzi sebou, neobtazovali nikoho.

liusa82
16. sep 2025

ani ja by som nešla mhd za tmy.Objednala by som si ženský taxik a hotovo.Ja ešte za čias štúdií v Ba tak ani vtedy som nechodila mhd raz som išla za tmy do Petžalky za kamoškou busom a stačilo mi.Nikdy viac odvtedy len taxi.Keď sa nebojíš a si odvážna skús.A už za decka si pamätám to som mohla mať tak cca 10 rokov boli sme v Ba na výlete a pod ufom kde je ten mostík tak boli narkomani či nejakí asociali.Išli sme s tetou ešte ja a sesternica a začali nás pomaličky oblukčovať za bieleho dňa taká partia.No rýchlo sme sa zvrtli a zavolali uja.Ten bol našťastie nedaleko.Potom sa stiahli a dali pokoj.Už vtedy bola Ba nebezpečná a nie ešte teraz

anonym_2343e5
16. sep 2025

@anonym_autor Volila by som MHD. Narodila som sa v Bratislave,celý život tu žijem a jazdím MHD. Deti tiež, jedno dospelé, druhé takmer, nočáky využívajú.

lenkakoc444
16. sep 2025

@anonym_autor isla by som normalne elinou.

julish
16. sep 2025

@anonym_autor absolutne bezpecne. Pre istotu vsak nemaj na sebe propalestinske ci pro LGBTQ symboly

klotildabazarik
16. sep 2025

@anonym_autor akoze vazne? Sa uvedom niesme v amerike alebo chod pesi ked nechces ist mhd, urcite by som nepodpodporivala taxikarov a to byvam kde su fetaci, nic ti nespravia a bezdomovci uz tym duplom nie

luliu
16. sep 2025

Dnes sú taxíky - najmä Bolt - plne cudzincov a mám pocit, že sú oveľa nebezpečnejšie ako elektricka. Nevidím problém ísť MHD a nemám pocit, že je nebezpečná

anonym_0797df
16. sep 2025
@liusa82

ani ja by som nešla mhd za tmy.Objednala by som si ženský taxik a hotovo.Ja ešte za čias štúdií v Ba tak ani vtedy som nechodila mhd raz som išla za tmy do Petžalky za kamoškou busom a stačilo mi.Nikdy viac odvtedy len taxi.Keď sa nebojíš a si odvážna skús.A už za decka si pamätám to som mohla mať tak cca 10 rokov boli sme v Ba na výlete a pod ufom kde je ten mostík tak boli narkomani či nejakí asociali.Išli sme s tetou ešte ja a sesternica a začali nás pomaličky oblukčovať za bieleho dňa taká partia.No rýchlo sme sa zvrtli a zavolali uja.Ten bol našťastie nedaleko.Potom sa stiahli a dali pokoj.Už vtedy bola Ba nebezpečná a nie ešte teraz

@liusa82 áno áno, tá Ba je úplne getto, strach vyjst v tme von. Nebyvas tu a dávaš rady 🙄🙄🙄

liusa82
16. sep 2025
@anonym_0797df

@liusa82 áno áno, tá Ba je úplne getto, strach vyjst v tme von. Nebyvas tu a dávaš rady 🙄🙄🙄

@anonym_0797df chodim tam pravidelne aj teraz za kamoškou minimálne aspoň každý mesiac alebo každý druhý.Takže určite sa môžem vyjadrovať aj teraz milá anonymka

kiwi3
16. sep 2025

jezisi, to kto vtlka mladym dievcatam taketo veci o bratislave do hlav? to ten liberalizmus tu robi z ludi bestie, co? tak sa vravi v dedinskych krcmach? osobne som sa viac bala za bieleho dna v leviciach na stanici ako v hociktorom nocaku v ba.

liv1
16. sep 2025

Som z ba. Zijem tu s vyninkami 43 rokov. Milujem moje rodne mesto. Ale sama chodit po nociach mi uz nie je davno prijemne. V petrzalke by som ti povedala, ze mhd, nocakmi urcite nikdy nechod sama. V Karlovej Vsi fajn. Ale i tak, s kaserom v ruke.

luliu
16. sep 2025
@liv1

Som z ba. Zijem tu s vyninkami 43 rokov. Milujem moje rodne mesto. Ale sama chodit po nociach mi uz nie je davno prijemne. V petrzalke by som ti povedala, ze mhd, nocakmi urcite nikdy nechod sama. V Karlovej Vsi fajn. Ale i tak, s kaserom v ruke.

@liv1 ja mám skúsenosť s Petržalkou a žiaden problém večer ci v noci v MHD

anonym_fc8344
16. sep 2025

@anonym_autor Nemusíš sa báť ísť električkou.
Ja cestujem vo večerných hodinách často už roky a nikdy ma nikto neohrozoval.
Večer cestujú ľudia z práce, z divadiel, takže v MHD nebudeš sama.
Ak sa bojíš, tak zostaň v prednej časti električky, kde je šofér.
Ako tu už niekto písal, tak nejakého blbca, opilca, alebo bezdomovca môžeš stretnúť v MHD aj cez deň a to nielen v BA.
Fakt majú niektorí nepochopiteľný pocit, že BA je nejaký Bronx, lebo inak si ten strach neviem vysvetliť.

margarita
16. sep 2025

ja tu tiež žijem celý život, už moja pubertálna dcéra chodí domov nočákmi a poslednými spojmi a zatiaľ som nemala jediný taký incident.
Dobrá rada je presne sedieť hneď blízko pri šoférovi.
Skôr by som sa asi bála mimo mhd, že v noci cestou od zastávky ku bráne vchodu by ma dakto ohrozil...v mhd sú všade svetlo a kamery, tam je to ešte realtívne pod kontrolou.

Minule práve kdesi hovorili, že najľahšie obete asociálov sú dnešní mladí a tínedžeri, lebo kombinácia slúchadlá s potlačeným ruchom z okolia, k tomu kapuca na hlavu a svietia si do ksichtu mobilmi celú cestu, takéto individuá prepadne aj stará babička 🙂

čiže kľud, pozeraj okolo seba, voľ osvetlené časti ulice a nemusíš sa báť...

napetra
16. sep 2025
@kiwi3

jezisi, to kto vtlka mladym dievcatam taketo veci o bratislave do hlav? to ten liberalizmus tu robi z ludi bestie, co? tak sa vravi v dedinskych krcmach? osobne som sa viac bala za bieleho dna v leviciach na stanici ako v hociktorom nocaku v ba.

@kiwi3 Absolútne s tebou súhlasím. Tiež nechapem kto vytvára obraz strachu v BA. Podľa mňa je to rovnaké ako v ktorejkoľvek inej časti SK a možno aj bezpečnejšie.

deedol
16. sep 2025

@anonym_autor je to ok vacsinou. Zijem v kv uz vyse 30 rokov vratane celej puberty a vs studia. negatinvych skusenosto som mala max 5 a aj to boli len opiti bezdomovci

raffaella
16. sep 2025

Som Bratislavčanka a večer chodím taxíkmi 🤷 polovica kamarátok chodila/chodí nočnými spojmi úplne v pohode bez zaváhania, polovica ako ja taxi/Bolt.
Môžeš skúsiť najprv MHD a uvidíš sama, ako sa budeš cítiť.

kiwi3
16. sep 2025
@napetra

@kiwi3 Absolútne s tebou súhlasím. Tiež nechapem kto vytvára obraz strachu v BA. Podľa mňa je to rovnaké ako v ktorejkoľvek inej časti SK a možno aj bezpečnejšie.

@napetra velmi podobne ako inde na sk alebo vacsine miest zapadnej europy. uplne rovnaka obozretnost a opatrnost je na mieste. nie sme v paname, ze tu niekto so strelnou zbranou v ruke pocas jazdy v mhd pozbiera cestujucim mobily.

scorpionflower1
16. sep 2025

Ja som sa kedysi flakala po nociach sama stale, kludne aj cez celu Prahu o 5.00 😀 zopar hranicnych situacii bolo, ale nic vazne...

liv1
16. sep 2025

A este autorka, v niektorych castiach KV su diviaci po veceroch/nociach, tak aby si sa nezlakla 😁

autor
16. sep 2025
@luliu

Dnes sú taxíky - najmä Bolt - plne cudzincov a mám pocit, že sú oveľa nebezpečnejšie ako elektricka. Nevidím problém ísť MHD a nemám pocit, že je nebezpečná

@luliu Bolton by som ani nešla, keď tak nejakou klasickou taxi službou 😅

motylik2559
16. sep 2025

@anonym_autor Ahoj, som rodena bratislavcanka, cize doposial cely zivot mhd pripadne taxi. Zatial som ziva a zdrava a ohrozena nikym som nebola. Toto nie je New York ani Detroit🙂 Nemas sa preco bat. Ale ked teda chces sa citit istejsie, tak si sadni ku soferovi v mhd. Pripadne popros spoluziaka, kedze to mas kusok na a zo zabavy, aby ta isiel odprevadit, ved do 20min by bol nazad a aspon si pri nom po ceste spravis obraz na dalsie razy. A keby si sa chcela citit este bezpecnejsie, tak si kludne do kabelky kup maly kaser🙂 Ale verim aj dufam, ze budes mat len dobre skusenosti ako doposial ja za moj doterajsi zivot🍀

autor
16. sep 2025

Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za odpovede 😊

lienka.7
16. sep 2025

@anonym_autor tak si vezmi taxi a mas po probléme.
Alebo sa večer netulaj po vonku.

anonym_e0a214
16. sep 2025

Väčšina ti neurobí nič. Proste sú a neriešia ťa. V každom meste sa môže nájsť nejaký uchyl a nemusí byť len v MHD. Nikdy som sa nebála ísť v MHD. Sadni si za vodiča ak by dačo bolo ale na 99 percent nebude nič

corola
17. sep 2025

Som prekvapena nad niektorymi odpovedami. Sice na VS som chodila pred 20 rokmi, ale uplne v pohode som sa premavala aj v noci, nocakmi, dokonca peso medzi mlynskou dolinou a druzbou. Predpokladam, ze pojdes z Druzby do karlovky. Ja by som sa MHD nebala. Nech ta niekto odkopne na zastavku. Tam bude vsetko vysvietene aj v elektricke. Otazka v karlovke mas ako daleko od zastavky. Jedine si ustraz posledny spoj, ked nechces nocakom.

cacianka
17. sep 2025
@kiwi3

@kiwi3 presne , na lv stanici som zažila viac x iný bronx, ako za 35r života a cestovania v BA MHD.
Áno občas nastúpi smradľavý bezdomovec, ale cestujúci alebo vodič ho upracu von. Poznáme dobre trasu centrum - karlovka- Dúbravka , neevidujeme takmer žiadne problémy, určite nie viac ako inde, kde sa objaví nejaké čudo, raz za čas. Skôr staré baby niekedy viac znepríjemnia cestovanie, ako úchyl, vrah, tlupa asociálov. A snáď má karlovka funkčné osvetlenie a autorka nebýva niekde v húštine či rozpadnutej budove za panelákmi 🤦

nelka93
17. sep 2025

Je to pohode, tiež som cestovala v noci v BA veľakrát a nikdy som nemala zlý pocit.

anonym_49566f
17. sep 2025

Vezmi si zubnu kefku a ciste gatky, ak bude dobra izbovica domov nechod, nebudes trhat partu :D a v mhd by som sa nebala

unicornlady
17. sep 2025

@cacianka Fakt vyhodia bezdomovca z MHD?

Ja mám práveže v Nitre dosť blbé skúsenosti a to ani nebola noc, ale keď som šla zo školy napr. o 19tej smerom Mlynárce, tak po ceste je noclaháreň, ktorú otvárajú o 19tej, takže vždy nejaký bezdomovec, opilec... šiel so mnou a to sme boli niekedy len 3 ľudia na celý autobus. Raz si dokonca jeden pri mne začal zapaľovať cigaretu (stál, nesedel), až ho mykalo na strany.
A cez deň zase centrum plné kričiaciach cigáňov a niekedy aj v MHD to vyzerá s nimi divoko.

Možno že paradoxne je už Bratislava bezpečnejšia než Nitra.