icon

Je bezpečné cestovať MHD v Bratislave?

16. sep 2025

Ahojte, nastúpila som na VŠ v Bratislave a dnes máme mať uvítaciu párty. Bude na mieste iba pár zastávok električkou od môjho ubytka. Najradšej by som išla MHD, predsa len mám už kúpenú električenku, zároveň sa ale bojím, že večer budú v električke nejako asociáli a že sa mi môže niečo stať. Na druhej strane platiť za taxík, hlavne keď ide o relatívne krátku vzdialenosť, sa mi naozaj nechce. Ako by ste sa zachovali na mojom mieste? Prípadne máte vlastné skúsenosti, je bezpečné ísť MHD-čkou okolo jedenástej večer? (oblasť Karlova Ves)

pivonka28
17. sep 2025

@anonym_autor nerob z Bratislavy Chicago prosím ťa😂🤦🏻‍♀️ jasne že je to bezpečné.

pivonka28
17. sep 2025
@anonym_autor

@luliu Bolton by som ani nešla, keď tak nejakou klasickou taxi službou 😅

@anonym_autor to určite nechod, keď tak už chod Boltom. Nejaká “klasická” taxi služba ta vyjde 2x tolko. Hlavne nenasadaj do taxíkov odparkovanych po BA, sú to zdieraci 🙂

regina14
17. sep 2025

Chod MHD, vsetko treba skusit prvykrat a nie je to prva party z ktorej pojdes v noci elektrickou ci busom 🙂 A nie je to nic zasadne, zvladnes to. Karlova Ves je safe 🙂

tortelinka
17. sep 2025
@anonym_autor

@marsmykkok práveže pôjdem sama, ostatní majú ubytko na tom intráku, kde bude izbovica. Preto chcem aj odísť skôr, po polnoci by som sa dosť bála, ale zas nechcem odísť úplne skoro, rada by som sa aj trochu zabavila

@anonym_autor nechodíme často večer ale bývam v Karlovej a je to úplne ok

kiwi3
17. sep 2025
@pivonka28

@anonym_autor nerob z Bratislavy Chicago prosím ťa😂🤦🏻‍♀️ jasne že je to bezpečné.

@pivonka28 Chicago je tiež úplne v pohode, keď tak si tam vybavujú účtu medzi sebou, akurat do černošských štvrti netreba chodiť, načo aj. Aj spomínaný new York... Bola som v obidvoch a úplne v pohode. Asi ako tu

dianaaaaa
Odpoveď bola odstránená
andrea2667
17. sep 2025

@anonym_autor Skôr si daj pozor na tej párty.

autor
17. sep 2025
@dianaaaaa
Odpoveď bola zmazaná

@dianaaaaa zo všetkého nie, ale v Bratislave stretávam tiež kade koho a trochu som mala obavy, tak som sa popýtala na skúsenosti

lorrainet
17. sep 2025

Žijem tu celý život , behám kade tade po nociach sama , z párty, z nočnej... Nemyslím že je BA nebezpečná, to by ste sa museli báť vyjsť z bytu pomaly. Asociáli sú na každom kroku aj za bieleho dňa, im je jedno aká časť dňa je. Ja ich nejako nevnímam ani

liv1
17. sep 2025

Vidim, ze poniektore by ste svoje dcery kludne nechali po nociach chodit po zurkach same🤷‍♀️. (A to nejde len o ba, vzdy nas rodicia ucili nechodte same v noci) Hm, aj studetka Sona si asi hovorila ze v pohode, aj ta Katka ktoru nasli s tycou v prirodzeni. Aj mlade dievcata znasilnil jeden magor v noci co isli nezavisle od seba na nocny autobus. Nie, mhd nebyva nebezpecne. Tam je zvacsa svetlo, kamery a sofer. Nie velmi bezpecne je to na tej ulici. Kazda mestska cast ma roznu kriminalitu, staci sa opytat na policii, ako bezpecne je kde chodit samym mladym zenam. A to, ze vam sa to nikdy nestalo neznamena, ze sa to ani stat nikdy nemoze. V tomto ohlade nie je opatrnosti nikdy dost.

Tu ma autorka dost rozumu, ze sa na to informuje. A to nejde ako hovorim o ba, je to jedno kde by to bolo. Zena v noci sama je ovela zranitelnejsia ako za dna. I ked.. kde to teraz bolo? Dve zeny stiahli do auta niekde na vychode aj za bieleho dna a znasilnili.

liusa82
17. sep 2025
@liv1

Vidim, ze poniektore by ste svoje dcery kludne nechali po nociach chodit po zurkach same🤷‍♀️. (A to nejde len o ba, vzdy nas rodicia ucili nechodte same v noci) Hm, aj studetka Sona si asi hovorila ze v pohode, aj ta Katka ktoru nasli s tycou v prirodzeni. Aj mlade dievcata znasilnil jeden magor v noci co isli nezavisle od seba na nocny autobus. Nie, mhd nebyva nebezpecne. Tam je zvacsa svetlo, kamery a sofer. Nie velmi bezpecne je to na tej ulici. Kazda mestska cast ma roznu kriminalitu, staci sa opytat na policii, ako bezpecne je kde chodit samym mladym zenam. A to, ze vam sa to nikdy nestalo neznamena, ze sa to ani stat nikdy nemoze. V tomto ohlade nie je opatrnosti nikdy dost.

Tu ma autorka dost rozumu, ze sa na to informuje. A to nejde ako hovorim o ba, je to jedno kde by to bolo. Zena v noci sama je ovela zranitelnejsia ako za dna. I ked.. kde to teraz bolo? Dve zeny stiahli do auta niekde na vychode aj za bieleho dna a znasilnili.

@liv1 ja nechápem tiež tu niektoré smiať sa z autorkinho strachu a riešiť ako a čím pôjde domov aby nerobila z toho divadlo že veď sa nič nestane.Normálne ma to prekvapilo kolké to zlahčujú.Za to že ony sa tam možno za celý život nestretli s ničím zlým, tak to neznamená že sa to nedeje často alebo to neexistuje.A niekomu sa smola na päty lepí stále s kdejakými existenciami.Takéto spochybňovanie milujem.Už aj moja mamina keď tam chodila tiež do školy by mohla písať litánie akí úchyli ich čakávali a sledovali pred intrákom a ukazovali holého bimbasa a to má 70 rokov.Niekto ide do Ba len raz za život trebárs na výlet a niekde ju/ alebo jeho aby to nebolo len o ženách zapichnú.Takže tolko k tomu.Ja keď som u kamošky a niekam ideme tak teraz už len autom sa presúvame či za dňa alebo večer. Ale nie kvôli asociálom ale autom je to pohodlnejšie preto.Mhd ani nevyužívame to už ozaj musí byť

cacianka
17. sep 2025
@unicornlady

@cacianka Fakt vyhodia bezdomovca z MHD?

Ja mám práveže v Nitre dosť blbé skúsenosti a to ani nebola noc, ale keď som šla zo školy napr. o 19tej smerom Mlynárce, tak po ceste je noclaháreň, ktorú otvárajú o 19tej, takže vždy nejaký bezdomovec, opilec... šiel so mnou a to sme boli niekedy len 3 ľudia na celý autobus. Raz si dokonca jeden pri mne začal zapaľovať cigaretu (stál, nesedel), až ho mykalo na strany.
A cez deň zase centrum plné kričiaciach cigáňov a niekedy aj v MHD to vyzerá s nimi divoko.

Možno že paradoxne je už Bratislava bezpečnejšia než Nitra.

@unicornlady áno , zažila som aj aj nie. Išli sme za šoférom, vyhodil ho. Aj keď sa nájde slušný nebojacny chlap, chlapi, poriešia ho. Už sa aj stalo, že sme radšej vystúpili.
Smerom karlovka Dúbravka nie sú nocľahárne, našťastie.
Vodič (alebo aj cestujúci 😉) môže vylúčiť z dopravy pasažiera, ktorý obťažuje cestujúcich smradom, hlukom, nemá lístok, prípadne zavolať políciu.

liv1
17. sep 2025
@liusa82

@liv1 ja nechápem tiež tu niektoré smiať sa z autorkinho strachu a riešiť ako a čím pôjde domov aby nerobila z toho divadlo že veď sa nič nestane.Normálne ma to prekvapilo kolké to zlahčujú.Za to že ony sa tam možno za celý život nestretli s ničím zlým, tak to neznamená že sa to nedeje často alebo to neexistuje.A niekomu sa smola na päty lepí stále s kdejakými existenciami.Takéto spochybňovanie milujem.Už aj moja mamina keď tam chodila tiež do školy by mohla písať litánie akí úchyli ich čakávali a sledovali pred intrákom a ukazovali holého bimbasa a to má 70 rokov.Niekto ide do Ba len raz za život trebárs na výlet a niekde ju/ alebo jeho aby to nebolo len o ženách zapichnú.Takže tolko k tomu.Ja keď som u kamošky a niekam ideme tak teraz už len autom sa presúvame či za dňa alebo večer. Ale nie kvôli asociálom ale autom je to pohodlnejšie preto.Mhd ani nevyužívame to už ozaj musí byť

@liusa82 suhlasim. Ja ako dieta som stretla 7 uchylov. A 5krat to bolo ma zastavke, pri zastavke, alebo v mhd. Ale ti sa “len” odhalia, neublizia. Zvacsa. Netvarme sa, ze zijeme v superbezpecnom meste, lebo nezijeme. Kriminalita tu je a bola. Akurat co ja som osobne velmi velmi rada, ze zdaleka je tu stale ovela bezpecnejsie ako v mnohych zapadnych mestach.

mexico_16
17. sep 2025

Ako si isla domov nakoniec?

elizabeta56
17. sep 2025
@kvietok2012

Hlavne ak pojdes starou električkou, sadni si do vozňa kde je šofér...a v buse hned pri šoferovi...

@kvietok2012 súhlasím, ja som si vždy sadla blízko šoféra, cítila som sa bezpečnejšie.

anonym_bf44ed
17. sep 2025

@anonym_autor S tymto mentalnym nastavenim odporucam ostat v rodnej dedine a zamknut sa do pivnice.

anonym_c775c9
17. sep 2025

@anonym_autor kamosku pred rokom v elektricke obťažoval nejaký postihnutý za bieleho dňa, v noci by som určite nešla sama

autor
17. sep 2025
@mexico_16

Ako si isla domov nakoniec?

@mexico_16 nakoniec MHD a bolo to v pohode, čo ma prekvapilo, električka bola celkom plná 😃

autor
17. sep 2025
@anonym_bf44ed

@anonym_autor S tymto mentalnym nastavenim odporucam ostat v rodnej dedine a zamknut sa do pivnice.

@anonym_bf44ed pýtala som sa na bezpečnosť cestovania MHD, nie na tvoje trápne rady...

anonym_d9d49b
17. sep 2025

Celý život tu chodím pešo alebo MHD, už roky minimálne 2x do týždňa po 23h sama, niekedy aj o 2-3 v noci pešo krížom cez mesto 5-7km, chodím sama behať v čase 21:30-22:30 tiež niekoľko krát do týždňa. Nikdy som nemala problém. Moja dcéra teraz 14rocna chodí sama MHD z tréningu o 21:00, deti chodili samé busmi od 8 rokov. Ja sa tu cítim super bezpečne. V zahraničí som sa veľakrát bála ísť sama aj cez deň, nie že by som bola taký človek čo riskuje, ale v Bratislave som fakt nezažila problém za 45 rokov.

anonym_aee398
17. sep 2025

Páčia sa mi vaše odpovede ako je Ba bezpečná.Nie, nie je bezpečná už skoro ani cez deň.Pridajte si na FB políciu SR a uvidíte čo sa deje v uliciach prepady, znásilnenia.Kolegyna má dcéru a včera jej ukradli hodinky.Prisiel k nej chlapík v ruke noz a davaj peňaženku a hodinky

anonym_fc8344
17. sep 2025
@anonym_aee398

Páčia sa mi vaše odpovede ako je Ba bezpečná.Nie, nie je bezpečná už skoro ani cez deň.Pridajte si na FB políciu SR a uvidíte čo sa deje v uliciach prepady, znásilnenia.Kolegyna má dcéru a včera jej ukradli hodinky.Prisiel k nej chlapík v ruke noz a davaj peňaženku a hodinky

@anonym_aee398 Tvoje tvrdenie je nezmysel, ako keby inde ako v BA neprepadli, alebo neohrozovali grázli, alebo opilci slušných ľudí.
Mojej tete v Prievidzi strhol chalan retiazku z krku a ešte jej povedal, že ak pôjde na políciu, tak si ju nájde.
Aj ty si pozri na FB políciu SR, čo sa stáva na celom Slovensku a častokrát viac ako v Bratislave.
Žijem v BA celý život a cítim sa tu úplne bezpečne.
Keď tu budeš žiť, tak potom pochopíš, že sa tu žije rovnako bezpečne, či nebezpečne ako inde na SK.

luliu
17. sep 2025
@anonym_aee398

@anonym_aee398 mne sa zase páči ako o Bratislave ako nebezpečnej vypisujú ti, ktorí tu nežijú,.lebo čítali, lebo si myslia, lebo tá povedala. Ja tu žijem celý život a cítim sa tu bezpečne

liv1
17. sep 2025
@anonym_aee398

@anonym_aee398 to iste co sa deje v BA sa deje takmer v kazdom meste SR. Zas netreba Bratislavu demonizovat. Za mna mlade dievca sama v noci nie je uplne bezpecne nikde. Prikladam na potvrdenie realne statistiky.

anonym_aee398
17. sep 2025
@anonym_fc8344

@anonym_aee398 Tvoje tvrdenie je nezmysel, ako keby inde ako v BA neprepadli, alebo neohrozovali grázli, alebo opilci slušných ľudí.
Mojej tete v Prievidzi strhol chalan retiazku z krku a ešte jej povedal, že ak pôjde na políciu, tak si ju nájde.
Aj ty si pozri na FB políciu SR, čo sa stáva na celom Slovensku a častokrát viac ako v Bratislave.
Žijem v BA celý život a cítim sa tu úplne bezpečne.
Keď tu budeš žiť, tak potom pochopíš, že sa tu žije rovnako bezpečne, či nebezpečne ako inde na SK.

@anonym_fc8344 ja žijem v Ba😉

princezna_bosorka
17. sep 2025
@anonym_5b09cd

Pozri, ak to na a zo zastavky nemas po neosvetlenom chodniku v parku ale kusok pomedzi domy, si v pohode. Chodievam bezne busom ci elektrickou z divadla v casoch 10-11 a su tam sice obcas divne typy, ale celkovo v pohode. Ja osobne sa teda viac bojim sadnut do taxika s cudzim chlapom, mne je to vzdy vrcholne neprijemne.

@anonym_5b09cd taky tak

anonym_18f619
17. sep 2025
@anonym_aee398

@anonym_aee398 tak sed doma zavreta a sleduj FB a denne citaj rozne zle spravy a tragedie🫣 ved vsade sa nieco zle deje ale to neznamena ze sa to stane prave mne ...mhd vyuzivame denne v BA a vsetko je OK

ubec
18. sep 2025
@lindous

Žijem tu celý život a cestovala som takto bežne, hlavne v časoch maturity a VŠ, aj nočákmi z centra., teraz už je to výnimočnejšie, ale stále občas a áno, postretávala som už všelijakých ľudí, ale to sa stane aj ráno cestou do roboty a vyslovene negatívnu skúsenosť, kedy by som sa cítila byť v ohrození nemám, iba je to občas nepríjemné, keď niekto huláka či smrdí.. vo všeobecnosti sa cítim ale bezpečne

@lindous konecne normalny prispevok! Ale kolko paranoickostrachopudno azda aj vymyslenych som musel odšuchať! To fakt kovid či Smartpandemia uplne vypatlala mozocky tolkych mladych ludí!? Inac kolegynka z predvianocnej oslavy minuly rok isla peši zhruba podobnú vzdialenost v meste sama pred polnocou a ma len 155/45 . Iiiiiistooootňeeee za kazdym rohom cakal nejaky uchyl Průša na ňu!!!

anonym_abf12b
18. sep 2025
@pivonka28

@pivonka28 a keby predsasa prilepili nejaki čavargoši,nedrz v ruke ten 500eurovi smartik,ale kaser,a vdruhej dyku s rukovätkou,aby si sa neporezala ,ked mu to vra ziš do ruky,ci stehna,prezije to ak nezasiahnes hlavnu tepnu. Cize do nohy z vonkajsej strany pichaj,ci rež. Kabelku prehod predtymremenom cez hlavu ,aby si mohla bezat bosa,pretoze samozrejme lodicky oferujes zapichnutím nasilnikom do brucha...

anonym_613c72
19. sep 2025
@sisska96

To ste všetci také bojko? 😂 Ja už ani neviem koľko rokov som cestovala/aj cestujem sama s MHD, vlakom a pod aj večer.

@sisska96 mozno len videla video kde 23 rocna sedela v metre a za nou sediaci ju z nicoho nic 14 krat bodol a na mieste zomrela.Aj ja cestujem v BA 48 rokov v MHD ci skoro rano idem do roboty ci neskoro vecer z roboty.Nikdy nevies na koho natrafis v buse.Raz som isla z roboty o pol 1 cakala som ma no ak a taky chalan sa mi prihovoril mal aj vypite a isiel so mnou celu cestu busom dokonca az do brany hore k dveram a ja som rychlo otvorila dvere a zavrela.Nastastie nebol nasilny ani nic